Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14385 Üzenet linkje2006-08-22 19:36:02 

Sziasztok!
Mi július utolsó hetében voltunk Thassoson! Nagyon irigyellek Mia, hogy csak most mész! Gyönyörû természeti adottságai vannak a szigetnek. Sok helyen jártunk, de nem néztünk meg mindent, mert mindenképp vissza szeretnénk még menni. Ha lehet, mondjuk nem föszezonban, mert most nagyon sokan voltak. Eddig mindig június végén nyaraltunk, és akkor nem volt ekkora tömeg. Azok közül a strandok közül ahol voltunk, Paradise Beach tetszett a legjobban. Finom homokos part, gyönyörû öbölben, és a gyerek is nagyon élvezte a hullámokat. Egyedül Potos strandja nem tetszett. Nem is volt tiszta (ez mondjuk a turistáknak köszönhetõ), kavicsos volt a part és nagyon gyorsan mélyült. Andra, csak ajánlani tudom a szigetet, de ha megteheted, ne utazási irodával menjél. Nem sokan visznek ide, azok is fõleg csak Potosba. Én legközelebb vagy Scala Potamiát vagy a fõvárost választanám. Csak nekünk meg van kötve a kezünk, mert csak utazási irodával tudunk menni.A képeimet ha minden igaz, az elõbb töltöttem fel, ha érdekel, majd nézzétek meg! Elnézést, hogy ennyit beszéltem.

# 92
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14457 Üzenet linkje2006-08-23 10:36:07 

csu!

Sajnos nekem nincs autóm, így mindig az utazási irodákra szorulok. Thassos nagyon szép kis sziget, bár még a töredékét sem láttam.
Megnéztem a fotóalbumodat, nagyon tetszik és csak még jobban megerõsítettél abban, hogy ide még vissza kell majd mennem. icon_smile.gif
Limenas nekem is nagyon tetszett, nagyon szép és tiszta kis város. Mondjuk mi pont szieszta idõben voltunk, így alig láttunk embert, kíváncsi lettem volna, hogy este mennyien vannak ott.
A Paradise Beachrõl már többektõl hallottam, hogy nagyon szép. A víz lassan mélyülõ?

# 93
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14460 Üzenet linkje2006-08-23 10:40:01 

vojandi!

Téged is ennyire elvarázsolt a kis sziget, mint engem??? icon_lol.gif
Engem nagyon megfogott VALAMI, mikor ott voltunk. És ezt az érzést hiányoltam Vrasnánál. De hát mindig is mondtátok, hogy a szigeteknek mennyivel másabb a hangulata és hogy mennyivel szebbek. Ezt most én is megtapasztaltam.
Igen, nagyon erõsen gondolkodok azon, hogy jövõre ide kellene menni. icon_wink.gif icon_biggrin.gif

# 94
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14462 Üzenet linkje2006-08-23 10:41:58 

mia, jó nektek, hogy van autó. Így sok helyre el tudtok majd menni.Nekem sajnos nincs, így marad az utazási iroda.
Majd tõled is várjuk a fotókat. icon_smile.gif

# 95
Csu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14477 Üzenet linkje2006-08-23 11:08:51 

Andra!
Igen Paradise Beach-en lassan mélyül a tenger. Szerintem ha busszal mentek, akkor mindenképp béreljetek autót vagy robogót, mert több strandot is érdemes kipróbálni és a szigetet is könnyebben fel tudjátok fedezni. Limenasban mi is napközben voltunk, pont délben másztuk meg a hegyet. Na, az érdekes volt, mert szõke nõ módjára fatalpú papucsban indultam színházat nézni. Nagyon bénák voltunk, mert elmentünk véletlenül a színház mellett, és csak mentünk, csak mentünk... Nagyon gyanús volt, hogy ilyen magasra hogyan építhették, de azért kitartóan másztuk a hegyet. Egyszercsak fent voltunk a csúcson, az Akropolisznál. Komolyan majd meg haltam, percekig kapkodtam levegõ után. Mindezt délben, papucsban. Lent láttuk, hogy a színház 200, az Akropolis 500 méterre volt. De gyönyörû volt a kilátás!

# 96
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14483 Üzenet linkje2006-08-23 11:46:56 

csu!
El tudom képzelni, hogy mit érezhettél. icon_biggrin.gif Hidd el, én is hasonlóan szenvedtem abban az õrült hõségben! Azt hittem meghalok, mire felértem. icon_biggrin.gif
Fatalpúban tényleg nem szerencsés kirándulni. Mi elindultunk rövid nadrágban, kis pólóban, baseball sapival a fejünkön, de volt olyan utastársunk, aki tüll szoknyában, magassarkúban jött kirándulni. icon_rolleyes.gif Nem is mászta meg a hegyet. icon_biggrin.gif

Amúgy el tudom képzelni, hogy milyen szuper lehetett a kilátás onnan fentrõl. A színháztól is nagyon szép volt.
Egyébként, ha nagyon elcsodálkozol a táj szépségében, nem nehéz túlmenni a színházon. Mi is véletlenül vettük észre. Én mentem volna még tovább felfele, úgy szólt a gyerkõc, hogy ne arra menjek. icon_lol.gif

# 97
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14505 Üzenet linkje2006-08-23 13:21:52 

sziasztok,
örülök hogy mindenkinek ennyire tetszett a sziget, kolleganõm ma reggel 7kor ért haza onnan, õk Limenariában szálltak meg, utazási irodával utaztak busszal. robogót is béreltek és hajókiránduláson is voltak, 20 percet beszéltünk telefonon, és csak áradozni tudott. õ tavaly volt elõször Görögországban, Sartin, az én unszolásomra választották az országot, de a saját döntésük alapján Sartit, és nem nagyon tetszett neki, nem értette hogy miért vagyok én oda ennyire az országért. de most szerencsére Thassostól nagyon el volt ájulva, alig várom hogy tartson nekem egy rendes élménybeszámolót.

mi mindent szeretnénk bejárni, amit csak tudunk. nem folgaltunk elõre szállást, ami miatt picit izgulok. nem amiatt, hogy találunk-e a helyszínen, inkább amiatt, hogy vajon mennyiért? már csak 16-ot kell aludni az indulásig. icon_biggrin.gif

# 98
Csu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14515 Üzenet linkje2006-08-23 14:00:22 

Szia Mia!
Biztos, hogy jó áron fogtok szállást találni. Pláne, hogy ez az idõpont már nem számít fõszezonnak. Nagyon irigyellek, már biztos nyugisabb lesz a sziget! Én is szeretnék egyszer szeptemberben utazni, de az iskola miatt nem lehet. Majd ha felnõ a gyerek, ami nincs is olyan soká. Addig maradunk a június végénél, bár akkor soha nem volt olyan meleg a tenger, mint most július végén. De egyszer elmennék szívesen egy késõ õszi görögországi túrára is. Biztos egészen más a hangulat, jobban meg lehet ismerni a helyiek mindennapjait. Ez a bõ két hét biztos nagyon lassan fog eltelni neked!

# 99
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14518 Üzenet linkje2006-08-23 14:31:16 

sajnos mindenki szabin van itt a munkahelyen, és sorozatosan helyettesítések vannak, így gyorsan telik az idõ. az ár miatt azért aggódom, mert jó lenne maximum 35 euro/éj áron találni stúdiót. remélem menni fog. ha ennél olcsóbb lenne, abból a napi frappénkat tudnánk megduplázni. icon_smile.gif)

ilyen árakkal kapcsolatban amúgy várom a tapasztalatokat, ha valakinek van személyes. icon_smile.gif

# 100
Csu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14656 Üzenet linkje2006-08-25 19:11:21 

Mia!
Ezeket ismered?
http://www.4uhotelscars.com/
http://www.thassos-island.com/pages/studios_koralli/
Láttuk is õket, mondjuk nem alaposan, csak autóból, de jónak tûntek. És az áraik is jók. Közelebb vannak a jó parthoz, mint amennyire tûnnek a képen. Egymás mellett van a kettõ.

# 101
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14677 Üzenet linkje2006-08-26 11:50:39 

köszi. a thassos-island.com oldalt már nézegettem, a másikkal még nem találkoztam. úgy tünik, hogy árban sikerült jól kalkulálni. icon_smile.gif
# 102
Kijelentkezve--
-törölt nick 2276
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14729 Üzenet linkje2006-08-28 08:20:29 

Sziasztok Mindenki!

Köszönöm az aggódást, vagy hogy hiányoltatok. Restellem és szánom-bánom bûnömet, de nem tudtam nagyon elõbb jönni. Nem vagyok eltûnve, és amikor tudok leszek.
Bár nagyon nagy volt a készetetés, hogy haza se jöjjünk Thassosról, sajnos hazajöttünk. De csak azért, hogy felszámoljuk az itteni életünket és elõkészítsük az ottanit.icon_smile.gif Nem, ez sajnos csak vicc, bár ha lennének reális kilátások egy ottani életre...icon_smile.gif
Egyszóval, mi is megjöttünk Thassosról és elvarázsolt bennünket. Fáj a szívem, ha arra gondolok, hogy haza kellett jönni. Gyönyörû, bájos és hangulatos. Leginkább ez volt ami eszembe jutott és éreztem ott.
Potosban volt a szállásunk, amit utazási irodán kersztül foglaltunk és maximálisan meg voltunk vele elégedve. Hirtelen ennyi, még ma megpróbálom összehozni a beszámolót mert ma szabin vagyok és végre van normális netes kapcsolatom, hogy feltöltsem a képeket.

Ha bármi kérdés van, megpróbálok válaszolni.
Üdv.
Huelva

# 103
Mimike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14730 Üzenet linkje2006-08-28 08:40:31 

Szia Huelva!
Mi jövõre szeretnénk kb. 6-an Thassos szigetére menni, ha majd lesz idõd légy szíves irjal majd infokat. Köszi elõre is!

# 104
Kijelentkezve--
-törölt nick 2276
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14758 Üzenet linkje2006-08-28 14:32:41 

Sziasztok!
A teljesség igénye nélkül, kiválogattam a mintegy 700 képbõl 180-at és feltöltöttem a Fotóalbumba. Feliratoztam is, így elég sok idõm elment, de majd igyekszem a beszámolóval is.icon_smile.gif

Mimike!
Nem tudom mire vagy pontosan kíváncsi, írok pár dolgot, aztán majd kérdezz nyugodtan.
Ahogy már írtam, nekünk Potoson volt a szállásunk. Nagyon örülök, hogy ezt választottuk, mert nagyon aranyos hely volt. Mi utazási irodával mentünk, busszal, de semmilyen fakultatívra vagy tájékoztatóra nem mentünk el, így ezekkel kapcsolatban nem tudok mit mondani. Annyi, hogy maga az utazás, a sofõrök és a szállás maximálisan korrekt volt, jobb, mint amit vártunk.
Potos egy kicsi, de nagyon nyüzsgõ kis település. Ezzel együtt a parton kicsit elsétálva hamar távol lehet kerülni a tömegtõl. A part homokos és kavicsos. Viszonylag gyorsan mélyül és nekem hideg volt a víz, de a férjemnek teljesen jó volt, csak én vagyok egy fagyosszent. Többször átmentünk busszal Limenariába és fel Theologosba.
Bicikli kölcsönzést egy helyen láttunk, de ott profi kerékpárok voltak és nagyon magas árat mondtak rá - el is felejtettem... ezt csak azért írom, mert korábban volt aki kérte, hogy nézzük meg.
Egy napra kocsit béreltünk. 32 euro volt egy napra, de km korlátozás volt, 100 km felett valami nagyon kevés összeget rá kellett fizetni. Mi 118 km mentünk vele egy nap és végül nem kértek semmi pluszt. Nemzetközi jogsi nem kell. Párszor mentünk Taxival is, nem vészes árak, de azért mindnhova nem mentünk vele.icon_smile.gif Elég sok strandon voltunk, Nekem Makryammos tetszett a legjobban, igaz az fizetõs 2 EUR/fõ, de ha nincs a bejáratnál senki, akkor nem kell fizetni. Nekünk épp volt, aikor mentünk, de nem számít, megérte. Lassan mélyül és homokos part, és nekem ott volt a legmelegebb a víz. Napernyõért azt hiszem fizetni kell, de mi csak letelepedtünk egy alá, amit éppen ott hagyott valaki. Van medence, kosárlabdapálya (csak azért említem, hátha valaki azt mondja, mint az én párom, hogy ha ezt elõbb tudja, akkor viszi a kosárlabdát).
Voltunk a Golden Bech-en, a Paradise Beach-en, Pefkariban, Metalia Beach-en, Psili Ammoson. Még lehet, hogy más strandon is, de nem jut eszembe.icon_smile.gif Ami nagyon tetszett még nekem az Skala Potamia, valahogy szimpatiksu helynek tûnt, és ott van Golden Beach, ami nagyon szép és jó a víz ott is.
Bocs, kicsit lehet, hogy összeszedetlenek a gondolataim.icon_smile.gif De kérdezz nyugodtan. csak hát annyira fáj a szívem, hogy nem lehetek ott.icon_sad.gif Még nem tudjuk, lehet, hogy jövõre felrúgjuk az örök szabályt, hogy nem megyünk kétszer ugyanoda nyaralni (merthát annyi hely van a világon), de Thassos csodás, úgyhogy nem mondok ez ügyben semmit.icon_smile.gif
Üdv.
Huelva

# 105
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14759 Üzenet linkje2006-08-28 14:38:28 

Szépek a fotók, jó kis összefoglaló a szigetrõl. icon_wink.gif
KERESŐ: