#1447382010-07-18 22:52:00 Válasz a #144737. hsz-ra
Várjuk majd a beszámolót és a bemutató is nagyon jó ötlet! Ezekről a területekről nincs normális útikönyv magyar nyelven, sokan meg nem tudnak utánanézni a neten v. nincs rá idejük, szóval ez egy hiánypótló dolog lenne!
Még azt akartam kérdezni, hogy a család többi tagjának hogy tetszettek a szigetek?
A bemutatók valóban jó ötletek, de Jox azt mondja mindig, hogy ezeket kutya sem olvassa, én is ezért hagytam fel a folytonos német útikönyv fordítással, amiből sok korábbi bemutató született. Persze saját tapasztalaton (utazáson) alapuló bemutató lehet érdekesebb, mint egy száraz útikönyv szöveg. Részemről a beszámolóra jobban rá vagyok izgulva és sajnálom, ha az csak később jön, füleg, ha olyan későn, amire találkozhatnánk...
#1447452010-07-18 23:42:13 Válasz a #144741. hsz-ra
Nem is igaz, én pl. olvastam néhányat, azokról a helyekről, ahová mentünk. De azért persze sejtem, hogy nem sokan olvassák, de elég eldugott helyen is van. Meg mindennek a lelke a kép, az emberek szívesebben néznek képeket, meg egy sok képpel teletűzdelt szöveget szívesebben olvasgat az ember, mint egy tömény, csak betűvel teleírt oldalt.
Egyet értek Verkával, ez már tényleg nem tud sokat rontani a helyzeten!
Santorinis emlékeimről nem is írnék bővebben. Köszönöm az érdeklődést a család többi tagjának is nagyon tetszett a nyaralás. A lányunk is évről évre jobban élvezi.
Nagyon tetszett nekünk Kimolos kastrojában a néprajzi múzeum,ahol egy korhűn berendezett hajós kapitány házában is jártunk. Belülről látva egy régi házat sok kérdésre választ kaptunk, a régi élettel, a házak kialakításával kapcsolatban.Sok a hasonlóság a régi vidéki Magyar és Görög élet között. A házakban itt is csak főztek,sütni a városi közös kemencében sütöttek az asszonyok. A szövőszék ugyan olyan és még sorolhatnám. A múzeumot a 7 éves gyerek szerette volna a legjobban látni. Szerintem egy elég fárasztó kombit is belehet vállalni gyerekkel,ez ne tartson vissza senkit.
Kokszi
Santorini különös szépségét szerintem a borzalms mennyiségű turista ottléte sem tudja tönkretenni. Ha az ember ott áll a kaldera peremén, megérinti a varázs és minden más mellékes. Csodálkozom, hogy többen úgy tértek vissza onnan, hogy nem tetszett.
Csodálkozom, hogy többen úgy tértek vissza onnan, hogy nem tetszett.
Legalább nekem tetszett
Mi előszezonban (június 19-26-ig) voltunk és nem tapasztaltunk sehol tömeget, igaz nap közben próbáltunk olyan időszakot keresni, amikor várhatóan (pl. reggel) nincsenek sokan a fő látnivalóknál.
Egyébként nekem kellemes csalódás volt Santorini, mert a fő látványosságokon (Fira, Oia, stb) kívül is találtunk remek helyeket (Pirgos, Megalohori, Emborio, stb.), ahol jól éreztük magunkat.
Nekünk nagyon lényeges volt az első benyomás pl. Paros szigetén Naoussát reggel néztük meg, amikor eléggé kihalt volt a város és az utolsó nap még egyszer visszamentünk, mert az útleírásokból többet vártunk ettől a helytől, igaz így is maradt rendesen hiányérzetem. Parikia volt a másik véglet, mert estefelé érkeztünk meg és olyan hangulata volt a városnak, hogy a további ottlétünket nagy mértékben meghatározta.
#1448092010-07-19 14:28:18 Válasz a #144777. hsz-ra
Pirgos nekem is nagyon tetszett Santorinin, Emporio nekünk kimaradt, talán egyszer, ha még megyünk arra, akkor majd bepótoljuk. Szerintem ezek a falvak Kokszinak is jobban bejöttek volna, pl. Megalochori olyan üres volt, amikor mi voltunk ott, hogy egy db turistával nem találkoztunk, de helybeliből is csak alig-alig valakivel.
Paroson ha jól értem, Nektek pont fordítva volt, Parikia tetszett, de Naoussa nem? Mikor mi megérkeztünk, én ott a parikiai kikötőben rosszul voltam a tömegtől, alig vártam, hogy kikeveredjünk onnan, Naoussa utána viszont nagyon tetszett, aztán amikor utolsó este visszamentünk Parikiába, akkor az nem is tudom... már nem volt olyan nagy szám a falvak után...
#1448102010-07-19 14:31:07 Válasz a #144778. hsz-ra
Nekem is nagyon tetszett Santorini, mert nagyon látványos, de visszamenni nem mennék, mert a hangulatáért egyáltalán nem voltam oda. Akkor mennék vissza, ha meg lehetne nézni Akrotirit, és akkor úgy szerveznék egy utat, hogy egy éjszakát ott töltsünk valahol Imerovigliben, megnézzük Akrotirit és Emporiót, aztán mennénk is tovább Anafira. Mert az viszont biztos, hogy Anafira egyszer el fogok menni.
... aztán mennénk is tovább Anafira. Mert az viszont biztos, hogy Anafira egyszer el fogok menni.
Szia Verka!
Jó 10 éve annak, hogy Santorinin voltunk (Perisszában, de végigjártuk a szigetet, és nekem akkor a kaldera feletti települések mellett Pirgos jött be nagyon), szóval akkor a tiszta időben jól láttuk Anafit és el is határoztunk, hogy elmegyünk oda. Sajnos elég hektikus volt a kompközlekedés, két nap alatt nem tudtuk volna abszolválni, ezért lemondtunk róla és inkább Iosra ugrottunk át.
De Anafi azóta is izgat. Oda egyszer el kell menni! Amúgy Santorinire mindenképpen visszamennék, de szívem szerint tavasszal, amikor kevés a turista és a sziget sem annyira aszott. És akkor továbbhajóznék Anafira is, pár napra
Eredetileg én is tavasszal szerettem volna Santorinire menni, mert ott a strandolás egyáltalán nem fontos szempont, viszont olyankor sokkal elviselhetőbb lehet a sziget. Aztán mégis így alakult, mert ha már arra mentünk, akkor nem volt szívem kihagyni az útitervből.
Anafi az első perctől fogva izgatja a fantáziámat, de oda megint csak úgy kell sztem menni, hogy ne legyen fontos, ha véletlenül egy napot megcsúszik az egész... Nem merném utolsó napokra időzíteni, inkább a nyaralás elejére.