"Arra már nem emlékszem, hogy a rég jogsit egyből ott kell-e hagyni,"
Tőlem azonnal elvették, pedig próbáltam elkérni, szerettem volna megtartani emlékbe.
Nem tudom miért nem érvénytelenítik, mint az útvevelet, kilyukasztják és visszaadják. Meg a régi kártyás személyimbe is belírták, hogy érvénytelen és visszaadták.
Megvan az orvosi, megvan az újra az igénybenyújtó lap, és nem vették el a régi papírformátumú jogsit, a nyaralásra való tekintettel, anyit kért a hölgy, ha visszérünk azonnal vigye be neki.
Nincs több kártya formátum, én irtam rosszul, régi papír formátumú jogsi.
14.00 után lesz szerb konzul, még rátelefonálunk, hogy elfogadják e a papírt.
Lehet kicsit Off lesz a kérdés, de hátha..
Járt valaki valamelyik Meteóránál amit érdemes megnézni (elég látványos) és Igoumenitsa felé nagyjából útbaesik?
#1451812010-07-21 14:59:48 Válasz a #145063. hsz-ra
Szia Eti!
Én is nézegettem már azt a verziót, hogy ha visszafordítanak a személyi miatt, akkor mennyi a kerülő, de a legrövidebb úton is kb. 200 km kerülő mellékutakon, a Viamichelin szerint +5 óra. Inkább abban kell gondolkodni, hogy amennyiben nem érkezik addig egy pár pozitív visszajelzés a KIFELÉ személyivel sikeres átlépésről, akkor eleve a Nis - Szófia - Kulata - Serres ... útvonalon menni, ez uticéltól függően kb. 0-70 km kerülő, és ha jól látom, akkor végig autópálya.
#1451842010-07-21 15:57:04 Válasz a #145177. hsz-ra
igoumenitsa fele pont jó bemenni a Meteorákhoz az új autópályától még nincs is messze . Mi mindig vissza fele szoktunk bemenni, aztán 2 éjszakát még az egyik kempingben eltöltünk
#1451892010-07-21 17:01:48 Válasz a #145184. hsz-ra
Szia!
Ez közel sem végig autópálya, legutóbb 2007-ben voltam arra, akkor csak Szófia alatt volt 20 km autópálya, a többi 2X1 sávos főút, kivétel a Szófia előtti szakasz, az 2x2 sáv, de nem autópálya, igaz felújítva, de így is volt sok korlátozás. És a Szófia elkerülőn is kell menni, akkor még felfestetlen 2x1, helyenként 2x2 sávos volt, macskaköves burkolat is volt még, és óriási lyukak az úton. A környék nem úl bizalomgerjesztő egy nagy lakótelepen kell átmenni, Ljulin a neve. Egyébként, aki nem rohan, simán vállalható.
Erinet! Tudomásom szerint itthon a rend éber őrei szoktak azért büntetni, ha valakinek lejárt a jogosítványának az orvosi érvényességi ideje, beadta a kérelmet a megújításra, erről meg van neki a papírja, de konkrétan az új, érvényes jogosítványa még nincs a kezébe. Azaz a kérelem benyújtását igazoló papír nem jogosít fel a vezetésre. Ez a kérdés azonban jogértelmezéstől, így a rend őreitől függ.
Ezt csak azért írom, hogyha valaki azt mondja, hogy mehet a papírral, nehogy meglepődjetek ha valakinek az lesz az álláspontja, hogy nem.....
Erinet! Tudomásom szerint itthon a rend éber őrei szoktak azért büntetni, ha valakinek lejárt a jogosítványának az orvosi érvényességi ideje, beadta a kérelmet a megújításra, erről meg van neki a papírja, de konkrétan az új, érvényes jogosítványa még nincs a kezébe. Azaz a kérelem benyújtását igazoló papír nem jogosít fel a vezetésre. Ez a kérdés azonban jogértelmezéstől, így a rend őreitől függ.
Ezt csak azért írom, hogyha valaki azt mondja, hogy mehet a papírral, nehogy meglepődjetek ha valakinek az lesz az álláspontja, hogy nem.....
Ez nem igaz!
Azért kapod a papírt, hogy azzal vezethess! Ezt az ügyintéző is elmondja!
Minden adat rajta van, még a fénykép is, ami majd a plasztikkártyán rajta lesz.
A kérdés jelen esetben az, hogy mit szólnak hozzá a külföldi szervek?
Én februárban végigjártam az utat.....
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a fórumot,sok infót kaptam amit köszönök is mindenkinek.
1 kérdésem viszont lenne nekem is.A személyis határátlépés (szerb,macedón) érvényes az összes uniós országra?Tudom,hogy a gyakorlatban nem 100%-os a dolog,de a hivatalos verzió érdekelne.Romániai ismerőseim kérdezték tőlem,nem tudtam biztosat mondani.Hátha valaki tud közületek segíteni.
A válaszokat előre köszönöm.
Üdv
Tepy
Ioannina mellett elhaladóknak (Korfu,Lefkada stb.) javaslom a VIKOS kanyont megtekinteni! A zagoriai falvak+ a kilatás nem mindennapi mi egy éjszakát is eltöltöttünk Monodendriben a LADIA nevű tradicionális (kőből van a cserép is) appartmanban 30euro/ÉJ/ 2fő reggelivel. A tulajnak olyan ciporója van áááááááá !!! Pár kilóméterre a háztól kilátóhely a kanyonra,de nagyon szép Vikos falu is itt is van egy kilátó hely+a két Papingo falvak ahol az egyik taverna vezetője kérdésünkre,hogy "mit érdemes itt látni" motorra pattant és megmutatott mindent.Na ha nem vagy ok ott ezt nem hiszem el!Ja egyébként Lefkada szigetre mentünk ,na az sem volt kutya,felejthetetlen 10 nap volt!Köszike POSEIDON !!!