Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3046
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sarti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
275 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145620 Üzenet linkje2010-07-24 16:42:14  Válasz a #145618. hsz-ra

Szerintem, amit casmir ajánlott nekem: Pefanis. Ez Lassiban is van.Tegnap foglaltam online, ma már felhívott a tulaj, és vissza is igazolt mélben. Casmir beszámolójából úgy tűnik korrekt csapat. Engem meggyőzött. Próbáld meg Te is !
Pefanis

# 3047
Bmona
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145627 Üzenet linkje2010-07-24 17:50:05 

Szia, bárki is válaszol.
Augusztusbann utazunk Kefalóniára a Barbara apartmanba.
Reggelire fizettünkbe a Sotiris apartmanba. Érdeklődnék hogy esetleg vki
tudna valami infót a reggeliről. Előre is köszönöm. Ami még érdekelne azok a gyümölcsök:mit lehet? mit érdemes ?mennyiért kb? és hol a közelben. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Kerékpárt lehet és egyáltalán érdemes bérelni vagy robogot bár én azt még nem próbáltam de a kedvesem igen.
Köszönöm előre is.

# 3048
Liza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145629 Üzenet linkje2010-07-24 18:34:08 

Szia, mi 3 napja jöttünk haza a Barbara apartmanból, szerintem kár volt befizetni reggelire, mert a bolt közelebb van mint a Sotiris apartman és hőség van a gyalogláshoz!!A boltban mindent lehet kapni, friss kenyeret, felvágottat, gyümölcsöt, zöldséget - tényleg tele van zsúfolva mindennel!! Mi kerékpár bérlést nem láttunk. Svoronato egy pici kis falu egy bolttal, csöndes gyönyörű kis hely ne számíts üzletekre, nyüzsire. Vannak tavernák ahol lehet ebédelni, vagy vacsorázni. A Barbara apartman nagyon szép a tulaj mindent elkövet, hogy jól érezzék a vendégek magukat. A strand is közel és nagyon szép.
# 3049
Bmona
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145648 Üzenet linkje2010-07-24 20:18:47  Válasz a #145629. hsz-ra Előzmény #145629

Szia Liza.
Köszi a gyors választ. A reggelt nem akartuk vásárlással kezdeni ezért lett a befizetés. Esetleg van vmi hasznos tanács mit vigyünk ami nincs az apartmanban pl: szúnyogírtó,kenyérvágókés kell e légkondi. Tényleg van medence az apartmanban? Bocs a sok kérdésért de én mindennap a nyaralásunkra gondolok annyira várom már icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Köszi. Móni.

# 3050
Magyarvirag
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145662 Üzenet linkje2010-07-24 22:02:30 

Sziasztok!

Augusztus végén utazunk a párommal Skalara. Kicsit elkeseredtem, mikor kiderült (miután lefoglaltuk a nyaralást), hogy azok a szép helyek, amiket a promócióba tesznek, a sziget más strandjait ábrázolják... icon_sad.gif
Már többször is voltam Görögországban, de most szerettem volna valami igazán különleges helyre utazni.

Infókat szeretnék gyűjteni, hogy milyen a kisváros/ falu?
Milyen a strand? Mennyire kiépített, rendezett? Homokos/kavicsos a part?(A tengerben homok van-e vagy "öklömnyi" kövek?)
Hogy lehet másik településekre eljutni? (Akár helyi autóbusszal -esetleg van-e ingyenes járat- milyen árakon?)

Előre is köszönöm a válaszokat!

# 3051
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145663 Üzenet linkje2010-07-24 22:05:00  Válasz a #145648. hsz-ra Előzmény #145648

Nem azért, de én a reggeli péket ki nem hagynám a görögöknél semmi pénzért, viszont sok jót (konkrétan semennyit) az ottani befizetett reggeliről még nem hallottam. Általában körömnyi vaj meg méz vagy lekvár (szintén körömnyi), oszt jó napot. Ne magyaros kolbászos rántottára vagy ham & eggs-re számíts - ne legyen igazam icon_rolleyes.gif
# 3052
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145664 Üzenet linkje2010-07-24 22:19:32  Válasz a #145662. hsz-ra Előzmény #145662

Én is fenntartásokkal utaztam Skalába, mert imádok sznorizni, és a sziklás partok a gyengéim. Aztán megérkezve sem tetszett különösebben, de lesétáltunk a part déli részére (kb. negyed óra derékig érő vízben), ott meg a sziklákon túlra, és egy kisebb paradicsomot találtunk kellemes parttal és finom fürdési lehetőségekkel. Mi ott is nagyon jól éreztük magunkat, kocsit meg úgyis bérelni kell a szigeten, mert akárhol is szállnál meg, mindenhonnan ell kell menni körülnézni, ha azt hitted, valahol egy kupacban találsz majd meg minden szépséget, hát alaposan tévedtél. 1 hét persze kevés Kefalonián, de 2 hét alatt azért rendesen jóllakhat ott a szépre fogékony magyar néplélek. Csak relax, a helyi parton nagyon klasszul elkavicsozhatsz, pihizhetsz a parton heverészve, és a kristálytiszta vízben sem fogsz unatkozni, halakkal is összefuthatsz alkalomadtán. Ha ezt már unod, elmész a sziklákon túlra egy kis eldugott privát öblöcskébe - de a lényeg, hogy az autóbérlést nem úszod meg. Annyi a látnivaló, hogy anélkül hiányérzettel mennél haza. Ne tedd! Skala jó kiindulóhely, és kocsival rengeteg elérhető szépséget felfedezhetsz. Egyébként a kedvenc sznorihelyem is csupán pár km-re van Skalától, többször is jártunk ott, sziklás part gyönyörű homokkőképződményekkel, színes vizivilággal (kenyérrel vagy belezett sünnel kézre szoktathatók!!), hazafelé pedig 1 órás fotózós kellemes séta a tengerparton Közvetlenül a Skala Old Port után találod, 2 lépcsős lejárat is van 1-1 kis beach-re, garantáltan tetszeni fog!!
Ha bizonyíték kell, nézd meg az albumomat, 1100 körüli kép, sok szép helről láthatsz fotókat, a kiemelten említettekről is. Ha kérdés van, várjuk, akár priviben is, ha olyan jellegű.
Kattints ide a képekhez!!

# 3053
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145665 Üzenet linkje2010-07-24 22:33:07  Válasz a #145604. hsz-ra Előzmény #145604

Kérdés, hogy mire gondolsz? Fakultatívra vagy egyéni kiruccanásra?!
Mert fakultatív nincs Lefkadára, csak Ithakára...így nem kérdés a kérdés.
Ha magán szervezésben akarsz menni, akkor én inkább Lefkadát javasolnám, ha szépséget akarsz látni, de ha történelmet és régészeti leletek érdekelnek, akkor meg Ithaka.

Sarti
Örülök, hogy sikerült!icon_smile.gif)))
És jól tudod, nekem is úgy rémlik, van nekik Lassiban irodájuk, de a honlapjukon minden érdeklődő megtalálja a választ.

# 3054
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145666 Üzenet linkje2010-07-24 22:39:09  Válasz a #145662. hsz-ra Előzmény #145662

Ne bánkódj!
Mert igazán különleges helyre fogtok eljutni!icon_smile.gif)))))))))))

Homokos Skalanal a tenger alja, csak odáig kell eljutni. Olyan mintha a homokos partot felszórták volna egy kis sóderrel, sávokban kisebb, nagyobb kövek vannak. Mi bármikor mentünk, a Hermes zöld napernyői közelében a vízben mindig voltak szabad szemmel jól látható majdnem tenyérnyi halak.
3x voltunk lent, a második alkalommal közelünkben etették őket, ennek köszönhetően körülöttünk is ott rajzottak. Nem 20 centire, teljesen a testünk körül voltak.icon_smile.gif

# 3055
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145667 Üzenet linkje2010-07-24 22:46:11  Válasz a #145664. hsz-ra Előzmény #145664

Ingyenes buszra ne számíts, sőt a menetrend is lehetetlen, vagyis drága és használhatatlan!! Ne is próbálkozz vele, olcsóbb, ha autóval abszolválod. A part köves, itt-ott homokos, a víz hasonló, de többnyire homokos, azért vizicipellőt vigyél!!
A falu vagy város nem túl látványos, igazi parti sétánya nincs (gyalogút van a parton, de a sétány vagy főutca a partra merőleges). Persze azért sétálhatsz akár este is a parton, tavernák sora az egyik oldalon, a beach a másikon. Tavernák a főutcán is vannak 2-3 'supermarket'-tel együtt, amik késő estig üzemelnek.
Nekünk egyébként a parti tavernák jobban bejöttek, jobb an főznek és korrektebben számolnak icon_smile.gif

# 3056
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145668 Üzenet linkje2010-07-24 22:55:20  Re:

[quote="kónyu"]
A falu vagy város nem túl látványos, igazi parti sétánya nincs (gyalogút van a parton, de a sétány vagy főutca a partra merőleges). /quote]

Ne vedd el a kedvét! icon_wink.gif
Nekünk nagyon tetszett Skala esti fényben....a kis park a "centrumban"!icon_smile.gif
esti fények
Park
Kivilágítva

U.i.: Úgy látszik a fotóalbumos mizéria miatt nem lehet képet behúzni ide! icon_sad.gif[/list]

# 3057
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145674 Üzenet linkje2010-07-25 00:21:56  Válasz a #145668. hsz-ra Előzmény #145668

Nem hiszem, hogy azzal, hogy őszintén leírtam a véleményemet, elvettem volna a kedvét icon_eek.gif
Ne csak ezt a félmondatot idézd, hiszen fél oldalon át éppenhogy kedvet csináltam a helyhez. Ettől még igaz, hogy nem túl érdekes városka - de ez persze csak személyes vélemény, más írhatja róla, hogy hangulatos, igazi görög falu - csak az szerintem nem fedné a teljes valóságot icon_smile.gif És mivel mások is ezt írták róla, ezért nem hiszem, hogy nagy titkot árultam volna el
icon_rolleyes.gif
15 soron át dícsértem, és egy félmondatban jeleztem egy picike árnyoldalát - ez azért nem rossz arány - szerinted?!

# 3058
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145675 Üzenet linkje2010-07-25 00:23:01  Válasz a #145674. hsz-ra Előzmény #145674

[/img]
# 3059
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145687 Üzenet linkje2010-07-25 10:01:33  Válasz a #145668. hsz-ra Előzmény #145668

Szia ...én is szerettem volna képet Skála partjáról föltenni nekem sem sikerült:(..mi a betegség támadta meg ezt az oldalt?
puszancs

# 3060
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145700 Üzenet linkje2010-07-25 12:26:21  Válasz a #145687. hsz-ra Előzmény #145687

Nekem megy simán!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 203 204 205 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu