Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 1276
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145858 Üzenet linkje2010-07-26 08:50:46  Válasz a #145857. hsz-ra

Köszi Lujza, ez bíztatóan hangzik! Mi sokkal közelebbről megyünk majd (ld. fent), így nem lesz gond korán odaérni. icon_smile.gif
# 1277
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145859 Üzenet linkje2010-07-26 09:03:03  Válasz a #145857. hsz-ra Előzmény #145857

Szia Lujza!
Ti pontosan mikor indultok és mi lesz a pontos utiterv idén? Megint Toloba mentek és onnan csilagtúra szerűen, mint ahogy én is szoktam? Vagy idén egy megadott túra-útvonalat jártok végig, mint Andi, Kokszi, Szirom és most majd Verka is nem sokára?
Drága Verka!
Szuper az utiterved és máris kicsit irígykedek. Na jó nem kicsit. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif icon_wink.gif Biztos, hogy júniusban Ti is így voltatok ezzel. Ha megnézed a Diakofto-Kalavrita fotoalbumomat, a Kalavryta utáni képek az autóbusz útvonalán készültek. Azért is lettek olyan vacak minőségűek, mert a kétes tisztaságú üveg mögül készültek, miközben eszeveszettül robogott a busz a keskeny szerpentinen. A fiatal srác sofőr nyomta neki rendesen. Nekem ráadásul egy egyszerű kompakt gépem van és gondolkodik, vagy 2-3 másodpercet is, mikor lenyomom az expozíciós gombot, így nem teljesen azt fényképezem sokszor, amit akarok. Mégis megtartottam így vacak minőségben is és feltettem őket, más, jobb felvételek híján, hogy mégis meg tudjam mutatni annak, akit érdekel.
Ha van még kérdésed tedd fel nyugodtan. Sajnos lerokkantam, így egy jó darabig sajnos sokat leszek gépközelben.
http://picasaweb.google.com/sz.cilla/DiakoftoKalavryta#
Jó készülődést!
Üdv: Josza

# 1278
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145861 Üzenet linkje2010-07-26 09:21:24 

Andi, ok, teszek, és majd még nézek többet icon_wink.gif

Josza, mi történt veled? Jobbulást neked!

Lujza, figyelek én is icon_wink.gif

Verka, remélem, ugyanúgy bejön nektek is Kakovatos icon_wink.gif Bár ha Andi Tiroszára gondolok, nem is kéne ajánlgatnom icon_wink.gif

Andi már annyiszor akartam mondani, mi július elején voltunk ott, nyüzsi volt és minden nyitva és tök kedves volt mindenki. Bolt pedig volt vagy 3-4, nem is olyan aprók. Jó, nem hiperek, de nem azok a kis lyukak. Ezt a bolthiányt nem is értettem icon_redface.gif

Szállás Nea Epidavrosban:

Szállás Kardamiliben:

# 1279
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145864 Üzenet linkje2010-07-26 09:48:45 

Szia Szirom!
Figyu, mi ezért nem voltunk morcosok, hogy Tirost ajánlottad és nekünk nem annyira jött be - a végére már nagyon megszerettük. icon_smile.gif
Egyszerűen elfogadtuk azt, hogy mindenkinek a véleménye valamiről szubjektív és ennek tekintetében sosem lehet azt tudni, ami másnak jót jelent, az nekünk is az-e. Ez a jövőre nézve volt tanúlság, ezentúl nem hallgatunk senkire sem, csak a megérzéseinkre.

Bolt volt Tirosban a parton vagy 5 valamivel nagyobbacska, de semmi nem volt bennünk, zöldség null (sem pari, sem ubi, sem gyümölcs, sem tartósított tej, sem szeletelt sajt, még egy nyamvadt nagydobozos feta sem).

Tiros fekvése csodaszép és a nyugalom sem volt rossz, csak ha ezt tudom, nem 4-5 napra mentem volna oda, hanem mondjuk kettőre.

# 1280
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145867 Üzenet linkje2010-07-26 09:57:46  Válasz a #145864. hsz-ra Előzmény #145864

Akkor jó, Andi icon_wink.gif Elsőre nem akkora durranás Tirosz, meg tényleg keskeny a partja, de valahogy mégis nagyon klassz volt nekünk valamiért. A boltokban akkor volt zöldség és gyümölcs. Mi általában a szomszédunkban lévő boltban vásároltunk sokat, ez úgy a település közepén volt, egy út indult felfelé a főút felé, és olyan 20 méterre ennek az utcának az elején volt egy bazáros meg a szomszéd bejáraton az üzlet. És a mögötte lévő házban laktunk (a kertben meg volt sok citrom és narancs, a gránátalma még kicsi volt nagyon).
# 1281
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145873 Üzenet linkje2010-07-26 10:39:15 

szirom írta:
Verka, remélem, ugyanúgy bejön nektek is Kakovatos icon_wink.gif Bár ha Andi Tiroszára gondolok, nem is kéne ajánlgatnom icon_wink.gif

De, ajánlgass csak nyugodtan. icon_smile.gif Szerintem az mindenkinek a saját felelőssége, hogy az interneten található információhalmazból ki tudja-e szűrni, hogy neki magának mire van szüksége. Sosem szoktam egy vélemény alapján dönteni, már mielőtt mentetek, akkor is tetszett a nyugati part, mert olyan kellemes strandolós helynek tűnt. Ennél most sem gondolom sem többnek, sem kevesebbnek, de annak örültem, hogy ebben megerősítettél. icon_smile.gif Ha esetleg nem fog tetszeni, akkor sincs semmi gond, és max. arra gondolhatok, hogy én választottam rosszul.

Egyébként meg remélem, hogy Ti is hasonlóképpen gondoljátok, mert különben rosszul kellene éreznem magam pl. Mavrovouni miatt. icon_lol.gif Pedig én talán direktben nem is ajánlottam, "csak" a beszámolóban lelkendeztem nagyon és leírtam, hogy nekünk mennyire tetszett és milyen jól éreztük ott magunkat. Azóta már tudom, hogy a poros földút és szürke kavicsos tengerpart másoknak lehangoló tényezők. icon_wink.gif

Egyébként kíváncsi leszek az idei Mavrovounira. Tavaly az volt benne a jó, hogy alig volt ott valaki, nyugodt, csendes hely volt, egyszerű és békés parttal, na és imádtam azt a virágos teraszt, ami a szállásunk előtt volt, meg azt, hogy a tenger morajlását hallgatva alhattunk el... Idén attól tartok, hogy nehéz lesz szállást találni, ha lesz is, biztos nem a parton, és még sokan is lesznek. Még az is lehet, hogy most másodszorra csalódás lesz. icon_smile.gif

# 1282
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145874 Üzenet linkje2010-07-26 10:47:42  Re:

Drága Josza!

Köszönöm, a készülődés már folyamatban van és tényleg jó! icon_wink.gif Valóban irigykedtem júniusban, de ugyanakkor nagyon örültem is, mert Rátok fért a nyaralás, na és nem mellesleg sok hasznos infót is hoztál, úgyhogy mi most már nagyon felkészülten tudunk menni! icon_smile.gif

A képeket már sokszor megnéztem, és nekem így is nagyon tetszenek és örülök, hogy feltetted. Ennek a fórumnak ez a lényege. Már alig várom, hogy mi is lássuk ezt a tájat! (A fényképezős dolog ismerős, én is sajnálni szoktam ilyenkor, hogy nem tud olyan gyorsan képet készíteni a masina, ahogy én szeretném. icon_smile.gif )

# 1283
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145875 Üzenet linkje2010-07-26 10:51:27  Válasz a #145873. hsz-ra Előzmény #145873

Ok, akkor ajánlgatok, de felelősséget nem vállalok icon_lol.gif Tényleg nagyon szubjektív különben. Ugyanazt látjuk, mégsem ugyanúgy értékeljük, de hát nem vagyunk egyformák icon_wink.gif

Egyébként pont az ugrott be, hogy Andinak annak idején mondtam Skoutarit is ott Githio alatt, és akkor azt mondta, hogy neki az a part nem tetszik (képekről). Aztán élőben meg tulajdonképpen tetszett, amint az a beszámolóból kiderült icon_wink.gif Nekünk is nagyon bejött, de az a ház, amibe beleszerettünk és lett volna hely is, nagyon kicsi volt nekünk. Mit ád ég, Porto Kagióban aznap végül mégis viszonylag kicsi szálláson aludtunk (mondjuk az is nagyon tetszett).

# 1284
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145876 Üzenet linkje2010-07-26 10:55:38 

Skoutari (ennél van nagyobb partrész is):

# 1285
Lujza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145881 Üzenet linkje2010-07-26 11:10:36  Válasz a #145859. hsz-ra Előzmény #145859

Szia Josza2! Imádjuk Tolót! Évekig Olaszországba jártunk, mert ott is mindent látni akartam. Két Toló közt elmentünk újra, de rájöttem hogy zavar a tömeg ami pl. 10 éve még nem volt. Nem vezetünk naplót és komolyabb tervezgetést sem. De most elővettem a térképet. Mentünk már Tolóból végig Portocheli-ig. Általában úgy csináljuk, hogy alsóbb rendű úton megyünk ("mindig a sárga úton....") vissza a piroson. Tolóból Epidavros- Paleia Epidavros szintén így. Természetesen mindenhol ellenőrizzük a víz minőségét! icon_biggrin.gif Korinthoson voltunk a hídon és hajóztunk is rajta Agni segítségével, majd a romok....
Igazából van 4 útikönyvem, köztük egy Panoráma, amely néha mulatságos mert régen nincs ott amit ír, tehát egyszer már megkért a párom, hogy dobjam a Vezúvba...Viszont nincsenek benne tévedések mint pl. a világhírű L. P.-ben.
Mentünk már Olympiába úgy, hogy Argoszból Tripoli felé a szerpentines úton, azután Kalo Néro, majd Olympia, de visszafelé ott is a gyorsabb megoldást választottuk.
Igazából ez a pihenős nyaralásunk, ezért is tervezek legalább 5 napot Elafonisosra, és természetesen egy hetet Tolóra. Még a többit nem tudom.
Lujza

# 1286
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145885 Üzenet linkje2010-07-26 11:17:17 

Verka írta:
rosszul kellene éreznem magam pl. Mavrovouni miatt. icon_lol.gif Pedig én talán direktben nem is ajánlottam, "csak" a beszámolóban lelkendeztem nagyon és leírtam, hogy nekünk mennyire tetszett és milyen jól éreztük ott magunkat. Azóta már tudom, hogy a poros földút és szürke kavicsos tengerpart másoknak lehangoló tényezők. icon_wink.gif

Szia Verka!
Hogy nem kell rosszul érezned magad, azt már e-mailben is biztosítottam. icon_wink.gif Egy félreértés, nem zavart a kavicsos part, főleg mert nem is kavicsos volt, hanem az a 3-5 mm-es homok, kavicsdara átmenet, amit imádok, a legtökéletesebb partféle nekem. A part azért nem tetszett, mert túl "nyitott" volt és nagyon lejtett, a víz hirtelen mélyült, iszonyúan védtelen volt a széltől, hullámzástól, a homok színe ronda, szürke volt....Részletkérdések. A nagyobb csalódás inkább az volt, hogy azt gondoltam, helyes kis település ez a Mavrovouni, de hát csak pár, a parton szétszórt házak összevisszasága, hiényzott belőle nekem a hangulat, a harmónia. Githio közelsége miatt szuper szállás volt, de ott nem nyaralnék hosszabb ideig.
icon_smile.gif

# 1287
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145886 Üzenet linkje2010-07-26 11:19:01  Re:

Melyik LP-ben találtál tévedést? Az olaszországiban? Görögországiban én még nem fedeztem fel, szerintem az jó. Sőt a krétai LP szerintem az egyik legjobb.
# 1288
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145887 Üzenet linkje2010-07-26 11:21:56  Re:

szirom írta:
Egyébként pont az ugrott be, hogy Andinak annak idején mondtam Skoutarit is ott Githio alatt, és akkor azt mondta, hogy neki az a part nem tetszik (képekről). Aztán élőben meg tulajdonképpen tetszett, amint az a beszámolóból kiderült icon_wink.gif

Be kell vallanom Szirom, Skoutarira nem emlékszem senkitől, de hátnem jegyzeteltem, csak olvastam és a rengeteg sok infóból valami vagy megmaradt vagy nem. Mi úgy éreztük magunkat Skoutariban, mint a felfedezők a Holdon. icon_smile.gif És bizony nekem az a 3 öböl az álomstrandom.

Skoutari:

Legutóbb vojandi szerkesztette (2010-07-26 11:23:06), összesen 1 alkalommal
# 1289
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145888 Üzenet linkje2010-07-26 11:22:10  Válasz a #145885. hsz-ra Előzmény #145885

Ja értem. icon_smile.gif Nekünk csak a part és néhány ház körülötte már elég településnek, több nem hiányzik. icon_biggrin.gif
# 1290
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145889 Üzenet linkje2010-07-26 11:24:23  Válasz a #145875. hsz-ra Előzmény #145875

Na majd lehet, hogy megnézzük akkor ezt a Skoutarit is! icon_smile.gif Nekünk jó lenne az a kicsi szállás is, hátha itt kevesebben lesznek, mint Mavrovouniban. És itt a házak még közelebb vannak a parthoz! icon_wink.gif

Legutóbb Verka szerkesztette (2010-07-26 11:31:39), összesen 1 alkalommal
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 85 86 87 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu