Új vagyok errefelé, de a fórumos tapasztalatoknak köszönhetően máris sokkal bátrabban vágunk bele életünk első Görögországi autós nyaralásába ! Köszönet érte Nektek!
Már megvan az elszántság, az útvonal (az uticél Lefkada) és egy rakás terv, bár vannak még homályos fontok..., nem találtam pl. választ arra, hogy az euro általánosan elfogadott-e Szerbiában a benzinkutakon, vagy jobban járunk ha váltunk inkább dinárt és ha igen, hol érdemes?
Éjszakai utazás lesz amúgy, ha ez ebből a szempontból számít valamit.
Köszönöm a segítséget előre is!
üdv
köszi a segítséget, 1 nappal később megyünk, és BP en átvesszük az útlevelet gyorsított eljárással, már másnap:)
még jó hogy saját szervezéssel ment
Általában az eurót is elfogadják a szerb benzinkutakon, de nem hivatalos fizetőeszköz. Ha mégis euróval fizetsz, előre le kell tisztázni, mennyiért váltják. Jobb a bankkártya vagy a dínár. Macedódiában sok helyen kiírják az árat euróban is, itt nincs vita. Egyszer barátomék Szerbiában euróval fizettek, nem tisztázták előre, gyalázatosan alacsony árfolyamon váltották nekik. De ez csak egy tapasztalat.
Köszi szépen a gyors választ ! Akkor váltani fogunk nincs mese, nem lenne kedvem az éjszaka közepén leállni vitatkozni árfolyamokról . Egyébként - ha már itt tartunk - milyen a vételi árfolyama a dinárnak normális esetben? Ahol eddig néztem ott 3 forintot kérnek 1 dinárért, ez elfogadható ár?
3 forint körül mozog a dínár,én 2.80-ért vettem de még Szíjjártó bácsi "aranyköpése" előtt sokat nem tudsz bukni mert oda-vissza 1490+1490 Személykocsival a díj,én többet váltottam mert szerb,macedonoknál jobban szeretek a saját pénzükkel fizetni!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, Isteni szerencse, ma reggel megjött a jogsi, 6.40-kor telefonált a postáról anyum unokatestvére, hogy mehetünk érte, el is robogtunk 7-re! Vettünk még 2600-ért új mentődobozt, mert a régi lejárt, más remélem nem kell! Este indulás Nei Pori!
nem, csak ők nem tudták megmondani, hogy kint mennyi ideig kell érvényesnek lennie, Magyarországon annyi a kitétel, hogy érvényes és pont, de ezt próbáld megmagyarázni a macedón határőrnek:D
Tegnap óta sorban jönnek a problémák, ma kaptunk egy defektet és elromlott a másik autó,járóképtelen, tegnap ez az útlevélprobléma.... hát mit ne mondjak a nemesebbik részem tele van már az egésszel
Tudtok valami jó szerb, macedón rádióadót, ahol inkább angol nyelvű zenék vannak? Esetleg frekvenciával, bár gondolom ott is változik, ha haladunk át az országokon.