Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145985 Üzenet linkje2010-07-26 19:16:17  Válasz a #145984. hsz-ra

Sziasztok!

Vártam már az új beszámolókat.Ildima, Fate gondolom nem szívesen jöttetek haza. Sancho is remélem ír majd.
Ide talán lehet feltölteni képet....

T.Márta remélem még bejelentkezel.

A korai idő hány órát jelent a pékségben? Mikor nyitnak? Meddig van kb. választék?

# 6167
Gimoth
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145990 Üzenet linkje2010-07-26 19:47:04 

Amulianira 200férőhelyes hajó jár legalábbis a Taousanis Tours-al! 4wc es tusoló is van a hajón, ami két szintes! A legszebb program! És már a Taousanisos fiúkkal lovagolni is lehet a tengerparton!
Mi idén még szeptemberben visszamegyünk!

# 6168
Gimoth
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145992 Üzenet linkje2010-07-26 19:49:09  Válasz a #145962. hsz-ra Előzmény #145962

Mi a kalóztanyával megszivtuk rendesen! 25 fős lélekvesztőn, el sem tudtunk zárkózni egy ordenáré részeges bandától! Katasztrófa!!!
# 6169
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145993 Üzenet linkje2010-07-26 19:50:23 

Gimoth pontosan mi takar az Amulani kirándulás? Lehet már írtad (vagy más), demostanában többen is írták, csak, hogy milyen valójában, nem tudom...
# 6170
Sofie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
16 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145997 Üzenet linkje2010-07-26 20:38:25  Válasz a #145993. hsz-ra Előzmény #145993

Szia, én írtam tegnap biztos nem láttad akkor icon_smile.gif
Nekem nagyon tetszett Amuliani. Taousanis-esekkel voltunk, nagyon kedvesek! Szerintem a hajón is mindenki kényelmesen elfért, én végig a hajó oldaláról lógtam lefelé a tengert bámulva, megálltunk kis öblökben, ahonnan lehetett beugrálni a vízbe, a Narancspartnál is megálltunk. Amulianira érve lehetett várost nézni (én ezt tettem, nagyon hangulatos) vagy étteremben ebédelni. Hazafelé delfint lestünk, a hajón szól a zene, ami szerintem nagyon jó volt! Táncolnak is, szóval van egy hangulata az biztos! Ajánlom icon_smile.gif

# 6171
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145998 Üzenet linkje2010-07-26 20:39:59 

Sziasztok!

Én is itt vagyok icon_smile.gif

Nos... én is Sarti fan lettem icon_smile.gif Eddig mindig az volt bennem, hogy na itt is voltam, de jövőre megint egy másik helyre mennék... Ez az idén megváltozott. Most először érzem azt hogy igen, ide máskor is szívesen elmennék. Nagyon, de nagyon jól éreztem magam. icon_smile.gif A kifelé út olyan gyors volt, hogy kényszer pihenőket kellett beiktetni, hogy ne érjünk ki olyan gyorsan icon_smile.gif Konkrétan hajnal 4 órakor már Görögországban voltunk. Ha jól emléxem a Vision Express, vagy valami ilyen iroda buszával mentünk. Nagyon jó fej, közvetlen sofőrök voltak, az úton kaptunk ajándék uzo-t, üdítőt és csokit icon_smile.gif Az indulástól kezdve egész késő estig folyamatosan ment a dvd-zés! Ilyen utam még nem volt icon_smile.gif Az apartman átvétele nem volt e legegyszerűbb, mert az előző nyaraló bevágtatott délután fél 2 körül, hogy ő le fog most zuhanyozni. Mondtuk neki, hogy már ki van takarítva a szoba és mi már átvettük. Őt ez nem érdekelte és közölte hogy ha nem engedjük meg hogy lefürödjön akkor ő levetkőzik meztelenre és úgy fog itt rohangálni. Kb 60 éves, vagy még több lehetett a hölgy, így ezekután úgy döntöttünk, hogy inkább zuhanyozzon le icon_smile.gif Aztán bejött a kisfia is, hogy ő is jött zuhanyozni. Már készültünk, hogy az egész előző csoport bejön majd, de szerencsére ők kimaradtak. Az idő végig csodás volt, már első este lementünk fürcsizni. A fakultatív programok közül a kalóztúrán, illetve a görög esten voltunk. A kaóztúra nagyon klassz. 28 EUR és mindenféle öblökbe bementünk, voltunk a Narancs parton is. Kaptunk uzo-t, nyalókát, kekszet és az üdítő is végig ingyen volt. Folyamatosan kérdezgették, hogy ki szomjas? Kinek mit adjanak? Ezekután kikötöttünk egy kis öbölben, ahol mi fürcsiztünk, búvárkodtunk, a kapitány Attila, neje Zsuzsa és a fiúk Arnold igazi görög ebédet rittyentettek nekünk. Souvlaki volt tzatzikivel és zöldségekkel.Nagyon finom volt icon_smile.gif Ezekután kis mókázás volt, mindenki néhány fénykép erejéig beöltözhetett kapitánynak és marcona kalóznak icon_smile.gif
Tehát aki teheti menjen el kalózkodni, mert nagyon jól fogja érezni magát icon_smile.gif A blue lagoon hajója előttünk futott ki. Nost arra a kis hajóra vagy 200 embert zsúfoltak össze és már az induláskor bejelentették, hogy a büfében lehet italt venni. Semmi nem volt ingyen és a pénzükért tulajdonképpen csak a rohanást és a tömeget kapták...
A másik fakultatív a görög est volt. Itt egyetlen negatívumot tudok csak mondani, amin azért túl tettük magunkat. A vacsi. Néhány darab sült krumpli, egy bifteki egy kis kolbász és egy souvlaki. De olyan jellegtelen volt, hogy utána még elmentünk vacsorázni icon_smile.gif De a program nagyon klassz volt. A táncosok nagyon jó hangulatot csináltak és bőven fogyott az ingyen borból is icon_smile.gif Ezt az est folyamán végig töltötték, tehát erre nem lehetett panasz. A végén mindenki táncra perdült én még szólót is táncoltam egy pohár retsinával a fejemen, a többi vendég körülöttem guggolt és tapsolt, fütyült és éljenzett icon_smile.gif
Ja igen a görög est 27 EUR volt. Jártunk még Vourvourou-ban, ami nekem egy kicsit csalódás volt. Én azt hittem ez egy nagy város, közben csak egy utca, ahol drága üdülők és üzletek vannak. Szintén drágán icon_smile.gif
Ezekután elrobogtunk az ellenkező irányba és itt találtunk néhány helyet amit érdemes meglátogatni. Sikhia egy kis falu nem oylan messze Sartitól. Itt ittunk egy frappét és jókat sétáltunk. Egy olyan igazi kis görög falú, jellegzetes és régi épületekkel, olajfákkal és még egy banán fát is találtunk icon_smile.gif
Ja azt elfelejtettem írni, hogy Sassostól béreltünk egy nagy robogót. Fate mondta, hogy a másik kölcsönzőtől érdemesebb lett volna, de addigra már le volt beszélve Sassossal és nem akartam segget csinálni a számból. De semmi gond nem volt ezzel a robival sem két napra 25 EUR volt + a benzin. Szóval tovább robogtunk Porto Carrasba, ahol meglátogattunk egy borkészítő üzemet. nagyon klassz kis hely, kedvesen fogadtak és mindenáron kóstolóra akartak invitálni, de én nem mertem inni, lévén olyan utakon mentünk néha ahol még én is becsuktam a szemem icon_smile.gif Nagyon szép a táj, gyönyőrű szakadékokkal és kecskékkel icon_smile.gif Megérkeztünk Neos Marmarasba, ami viszont egy csodás város. Több szinten épült házakkal és rengeteg üzlettel, igazi nyüzsgő élettel. Mindenkinek ajánlom, hogy ide látogasson el. Nagyon szép a kikötóje, van egy nagy templom és nagyon sok látnivaló. A kaja is nagyon finom icon_smile.gif Találtunk egy hangszerboltot, ahol sajnos elvesztettem az önkontrollomat és beültem dobolni az eladó leányzó legnagyobb örömére, aki még zenét is tett be nekem, hogy arra üssem a bőröket. De aztán megjelent a tulaj, aki vagy egy negyed órát ordított velem, hogy ez nem egy stúdió és zeng az egész utca icon_smile.gif Gyorsan távoztunk... Visszafelé beugrottunk Toroniba, ami egy kis üdülőfalu, nagyon klassz homokos stranddal és számos vizi szórakozási lehetőséggel. Ide is érdemes betekinteni icon_smile.gif Sartin nagyon sok étterem van, mindenki meg találja a neki megfelelőt. Az árak kb. azonosak egy giros átlagban 2.5 EUR. Egy pohár Mythos szintén. Egy vacsi kb 6-7 EUR + az ital. A koktélokkal vigyázni kell, mert az midnenhol más árban van és nem feltétlenül a leg lepukkantabb koktélbár a legolcsóbb icon_smile.gif A különböző üzletekben érdemes alkudozni, mert mindenhol lehet kissebb árengedményt kérni. A varázs mondat fonetikusan:
Borite na kopszete ligo apo tin timi? Ez mondogassátok ha bementek valahova icon_smile.gif
A strand rész többféle, vannak sziklás és homokos részek is. Mi hátul a szikláknál voltunk és nagyon klassz volt. Találkoztunk mindenféle állatkával, még egy medúza is becsúszott icon_smile.gif Fogtam tengeri süniket és volt egy csomó gyönyörű hal és tarisznya rákok. Többen fogtak polipot is, nekem ez sajnos nem sikerült icon_sad.gif Ja a kalóztúrán láttunk delfineket is, ez az előbb kimaradt. Érdemes búvárszemüveget vinni, vagy venni, ezt már kb 6 EUR-ért meg lehet tenni és gyerünk a víz alá, mert egy csodálatos élmény. Vettünk házi cipourot, amit meg sem közelít a boltban kapható. Egy öreg bácsitól vettem aki szét röhögte magát ahogy fuldokolva köhögtünk a kóstoló után icon_smile.gif Nagyon erős ital, de nagyon finom is icon_smile.gif A kis kajáldák közül szerintem a Renáta finomabb és nagyobb adagot is adnak, mint az Ovelixben ami szintén finom, de este csak sorban állással van hely. Inkább átsétáltunk a Renátába, ahol azonnal volt hely és hatalmas adag volt mindenből még a Mythos is mega volt icon_smile.gif Kipróbáltuk az óriás palacsintázót is, de nem tudtuk megenni. Hatalmas adag volt és mire végeztünk volna eltelítődtünk azzal ez erős édes ízzel. De finom volt ez tény icon_smile.gif Na befejezem, mert nagyon sokat írok, talán el sem olvassátok:) Ha valakinek kérdése van, tegye fel bátran. Még annyit, hogy hazafelé vagy 5 órát álltunk Macedóniában, mert szétment a busz kuplungja, előtte egy órát pihentünk Stavrosban. De azért hazaértünk. Sajnáltam egy picit, hogy nem nagyon találkoztam senkivel az itteniek közül. Fate-tel, viszont több közös program is volt icon_smile.gif Túl az említett Gordon Space- Mazsola bor összejövetelen icon_smile.gif Úgyhogy röviden mindenkinek , aki még nem volt azt mondom: Sartiba el kell mennie!

# 6172
Saturn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145999 Üzenet linkje2010-07-26 20:48:05  Válasz a #145998. hsz-ra Előzmény #145998

Szia Sancho! Nagyon örülök, hogy ilyen szép élményekkel értél haza! Teszel fel majd képeket is?
# 6173
Gaudyz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146002 Üzenet linkje2010-07-26 21:09:24 

Öröm olvasni a beszámolókat! Jó, hogy mindenki pozitív élményekkel gazdagodott! icon_smile.gif
Úgy fel csigáztatok, hogy most még jobban várom a hétvégi odaérkezést!

# 6174
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146003 Üzenet linkje2010-07-26 21:15:03  Válasz a #145999. hsz-ra Előzmény #145999

Satrurn!

Igen amint tudok teszek fel képeket és majd még írok mindenféle élményemről icon_smile.gif Én is örülök, hogy ilyen jól sikerült és remélem jövőre ismét eljutok majd icon_smile.gif

# 6175
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146007 Üzenet linkje2010-07-26 21:26:46  Válasz a #146002. hsz-ra Előzmény #146002

Gaudyz!

És még ha majd mindezt személyesen is megtapasztalod icon_smile.gif Nagyon jól fogod magad érezni és próbáld meg úgy csinálni, hogy sok időd legyen mindenre. Nekem erre a rég bevált receptem, hogy reggel viszonylag korán felkelek, délután szunyókálok egy picit, elvégre sziaszta van és utána késő estig, vagy hajnalig fenn tudok lenni és sétálgatni a nagy görög éjszakában. icon_smile.gif Előfordult, hogy hajnal 3-kor keveredtünk haza icon_smile.gif

# 6176
Vanda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146018 Üzenet linkje2010-07-26 21:56:35 

Sancho,

Örülök,hogy jól sikerült a nyaralás! :) Hát elég vicces lehetett a mamóka aki pucérkodni akart,jót nevettem rajta! :):):) Mi aug. 20-án indulunk,kocsival.Remélem hamar határt tudunk majd lépni! Nemrég írtad,hogy már csak pár nap és indultok Sartira és tessék,már itthon is vagytok! Repül az idő! Nagyon köszi az élménybeszámolót,sok a hasznos info benne! :) Én már annyiszor voltam ilyen hajótúrán,de delfint még sosem láttam! :(

# 6177
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146023 Üzenet linkje2010-07-26 22:11:16  Válasz a #146018. hsz-ra Előzmény #146018

Vanda!

Örülök, hogy tetszett a beszámolóm, majd még folyamatosan irkálom ami eszembe jut icon_smile.gif Biztos nem elsz gondotok, mert augusztusra már lemennek a nagy szerb-török inváziók, így nem hiszem hogy gondotok lesz. Sajnos gyorsan eltelt, bár elég hasznosan töltöttük az időt, így annyira nem tűnt rövidnek. Na majd idén talán összejönnek a delfinek is icon_smile.gif
Menj el valamelyik hajótúrára és biztosan összefutsz velük. Kívánom, hogy így legyen icon_smile.gif

# 6178
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146024 Üzenet linkje2010-07-26 22:15:01 

Ginaaa!

A pékségek általában már reggel 6 körül nyitva vannak és van minden mi szem száj és pénztárca ingere icon_smile.gif
Sok süti, töltött leveles tészták, sósak édesek, pizza, fagyi, üdítők, tejes dolgok, gyümolcslevek stb icon_smile.gif
Minden nagyon finom és átlagban majdnem minden olyan 1.5-2 EUR körül van. Van vagy négy pékség sartin, vagy lehet hogy több is icon_smile.gif Mi általában a központban található nagy pékségbe jártunk ahol a bejáratnál két pék bácsi(bábuk) álldogálnak icon_smile.gif Itt vannak asztalok és székek és le lehet ülni kajálni, mint egy étteremben icon_smile.gif Magyarul is ki van írva a táblán, hogy pékség icon_smile.gif

# 6179
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146043 Üzenet linkje2010-07-27 00:51:20 

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyarad!
Nemhiába te tartöd a lelket a fórumon sokszor hetekig.
A beszámolód is a legcsúcsabb.

# 6180
Dominik07
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146046 Üzenet linkje2010-07-27 06:45:58 

Sziasztok!
Aki tud az segitsen,hol lehet Macedon dinárt váltani?
Pénteken indulnánk Sartira autoval.
Köszi.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 411 412 413 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu