Sziasztok!
Szeptemberben megyünk ugye Toloba, és nagyon sokat gondolkozunk, hogy a strandoláson kívül milyen programokat iktassunk még be. Hydra-Spetses hajókirándulás és Nafplion tuti eddig. Ezeken kívül még azon vacillálunk, hogy elmegyünk Mükénébe vagy Epidauroszba. Szerintetek melyik éri meg jobban? Hol tudjuk tartalmasabban eltölteni az időnket? Athén idén kimarad, mert bár nagyon kíváncsiak vagyunk rá, inkább majd egyszer visszatérünk egy hosszú hétvégére, hogy rendesen megnézhessük a görög fővárost...
#1478872010-08-06 09:52:14 Válasz a #147886. hsz-ra
Szerintem mindkét említett helyszín megérdemel egy látogatást.
Ha választanod kell, én Epidauroszt ajánlom, mert látványosabb a szinháza és a múzeum is, mint a mükénéi romok.
#1478932010-08-06 10:13:49 Válasz a #147477. hsz-ra
Köszönöm a linket, szuper! Még nem volt időm végigolvasni, csak bele-bele kaptam, de nagyon jó! Ráadásul nekem nagy álmom-vágyam Kréta, úgyhogy duplán is
Gondolom, hogy meg van mindennek inkább az ideje, bár ahogy Ágival beszélgettünk manapság már annyira nem kiszámítható: a görögök júl 15-aug 15 között vannak főleg szabin, ezért akkor talán jobb a közlekedés, viszont persze nagyon meleg van, (mesélte Ági, hogy volt már 52 fok is ) ráadásul turisztikai főszezon: sokan hiszik- joggal ezért tehát, hogy érdemesebb tavasszal vagy ősszel eljönni: na mivel sokan hiszik, sokan is vannak Azután a napok: régebben jobban lehetett talán tudni, hány nagy hajó hoz utasokat Pireuszba, így időzíteni a látogatást, most már ez sem annyira egzakt. Mindenesetre annyit biztos megér Athén, hogy az ember ne csak egy fakultatív program keretében látogasson el.
igen a benzinhelyzet eleg idegesito volt ,de annyit azert mondanek hogy itt Toloban legalabbis messze nem volt annyi gond es cirkusz mint amennyire azt jonehany ujsag es a tv felfujta.
Akiket sajnaltunk azok azok az utasaink voltak akik emiatt nem tudtak elmenni egy ket olyan helyre ,ahova egyenileg ,autoval szertettek volna.
Minden buszos kirandulas , hajos kirandulas elment ezen kivul ,senki nem ragadt itt es senki nem szenvedett sem elelmiszerben sem semmi masban hianyt.Aggodtak persze es idegesek voltak , mi veluk aggodtunk , amiben tudtunk segitettunk ,folyamatosan adtuk vedtuk a hireket es tajekoztattunk mindenkit akit tudtunk , hogy eppen melyik kutnal van uzemanyag.Vegul is olyan nap amikor szinte egyaltalan nem lehetett tankolni talan 3 nap lehetett , de ezeken a napokon is mindig volt egy ket kutas aki sutyiban adott benzint max. nem egesz tankot hanem csak 20 Euroert.Biztos van olyan resze Gorogorszagnak is ahol rosszabb volt a helyzet ,de itt Toloban vegul is szerencsesen alakult minden.
Vegul is mindenki szerencsesen hazaindult ,es az ide igyekvok is mind megerkeztek.
Szia Kriszta
Én nem mondanám hogy olyan egyszerü volt ez a benzin helyzet
TOLO bol is volt aki a Nagykövetséghez fordult már segitségért nem olvastad.
Mert Pargan nem volt benzin és azzal fogadott az idegen vezetö reggel , hogy tankoltunk ugye mert éjféltöl nincs benzin élég szarul eset.
Az ember már ugy kezdi a nyaralást hogy nem tud sehová menni elég gáz.De volt olyan is aki nem tudot haza jönni mert reggel akart tankoni.Azzal együt érezhetsz de neki dolgozni kell menni-e . Vagy esetleg már nem volt pénze és nincs hol aludnia.Amikor tudtam tankolni akkor is töbszász méteres sor volt!!!!!
Nekem se volt annyira öröm elsö párnap.
Vagy esetleg már nem volt pénze és nincs hol aludnia.
Mivel nézem a híreket, látom sok utazási iroda csődjét, eszembe sem jutna úgy útnak indulni, hogy nincs a számlámon annyi pénz, hogy baj esetén haza juthassak vagy a problémák megoldásáig szállást béreljek.
Igaz, mi autóval járunk nyaralni, így evidens, hogy van tartalékunk arra, ha esetleg gáz van az autóval.
De úgy nekiindulni a nagyvilágnak, hogy nincs egy bankkártyánk, ami kihúzhat a slamasztikából, nagyon nagy felelőtlenség!Tudom, hogy sokaknak a nyaralás is nehézséget okoz, de mindig úgy kell kalkulálni, hogy bármi közbe jöhet! Igy tartalékolni kell a számlánkon egy biztonságot adó összeget.
De ez csak az én véleményem.
#1481602010-08-08 18:39:31 Válasz a #148019. hsz-ra
Szia
en ugye arrol a helyzetrol irtam ami itt Toloban volt es ha jol emlekszem hozzatettem azt is hogy lehet ,mashol rosszabb volt a helyzet.
Innen is fordultak a nagykovetseghez tobben segitsegert espedig rajtunk keresztul hiszen mi telefonalgattunk naponta tobbszor is,megjegyzem teljesen feleslegesen
hiszen okos tanacsokon kivul ok sem tudtak semmivel sem segiteni,se benzinnel , se penzzel.
En ugy erzem mi megtettuk amit tudtunk es hidd el nem volt szamunkra sem orom latni az aggodo embereket akik kozott megjegyzem olyanok is akadtak ,akik teljesen feleslegesen panikot keltettek meg mielott valodi panikra ok lehetett volna,es olyanok is akik tolunk vartak hogy veget vessunk a sztrajknak.
Nekunk szerencsenk volt az is igaz hiszen szombati turnusvaltassal dolgozunk igy aztan mire indulniuk kellett az utasoknak a sztrajknak mar gyakorlatilag vege volt,es mindenki hazament!
Udv
Kriszta
#1482142010-08-09 10:00:53 Válasz a #147886. hsz-ra
Szia!
Belestem ebbe a topikba,mert tavaly voltunk Toloban és kíváncsi voltam a legfrissebb beszámolókra is...
Mi busszal mentünk.A fakultatív programok nálunk Athén,Epidavrosz,Mükéne,Korinthos,Hydra,Spetses,Nafplion.Ezen kívül mi béreltünk autót és mentünk még Tripoloiban,Megalopoliban,Mykines és Nemeában.Nemea a kedvencünk volt,mert imádjuk a borokat és az egyik legjobb bortermelő vidéke.Hoztunk pár üveg bort innen,még azóta is van 1 üveg belőle Ja és voltunk természetesen éjszakai vásárláson is Nafplionban hajóval
Ott nagyon sok helyre el lehet menni,persze mindenki maga dönti el,hogy őt mi érdekli és hogy inkább a tengerparton fekszik vagy megy!Bár megéri feküdni is itt,mert gyönyörű tiszta a víz és a parton vannak végig a szállodák,apartmanok és étteremek és kb 5 méterre meg a tenger!
Nagyon megosztotta a jó népet ez a benzin helyzet.....
de legalább így nincsenek leszólva a buszos csóri turisták
Látjátok nem mindig a kényelem a legfontosabb....
Egyébként elhiszem, hogy nagyon rosszul esett ez a dolog az embereknek, meg bosszantó volt de szerintem ha valaki akarja akkor bárhol feltudja találni magát...és maximum nem aktív pihenéssel tölti a napokat hanem egész nap sütkérezik.....
Bár én is találkoztam olyan ismerőssel aki azt mondta, hogy a Görögország mániája egy csapásra elmúlt és soha többé nem teszi be a lábát az országba.
Szerintem ha valaki igazán szereti ezt az országot akkor nem riasztja el egy ilyen helyzet....
Hát ez egy egyéni magánvélemény volt.......lehet nincs igazam
#1483782010-08-10 12:23:32 Válasz a #148369. hsz-ra
niko85
Igaz, hogy utoljára 3 éve utaztam busszal, de ott euróval fizettünk a wc-ért, bár meg kell mondani, hogy amilyen állapotok ott uralkodnak, még nekünk kellett volna fizetniük, hogy egyáltalán be mertünk oda menni.
#1483912010-08-10 14:03:17 Válasz a #148369. hsz-ra
Szia!
A kérdés jó!
Én általában busszal megyek,mert nem bírom a repülést....ez van ,sajnos!
Apró kell,igen,de nem minden wc-nél kell fizetni!Sőt,én tavaly egyik helyre sem fizettem,mert általában ezek olyan helyek,amit kitapasztaltak már a sofőrök,aránylag kulturált és nem kell fizetni érte.
Megjegyzem,hogy minél gyorsabban futsz,annál gyorsabban könnyebbülhetsz meg az ilyen megállások alkalmával!
Én vinnék a helyedben kis táskát benne nedves wc papírt,kézfertőtlenítő gélt és sima wc papírt is!Így lehet túlélni
Igaz, hogy utoljára 3 éve utaztam busszal, de ott euróval fizettünk a wc-ért, bár meg kell mondani, hogy amilyen állapotok ott uralkodnak, még nekünk kellett volna fizetniük, hogy egyáltalán be mertünk oda menni.
Ezen állapotoknak köszönhetően, én több alkalommal is inkább a "hivatalos" wc mögötti susnyákost választottam - az higiénikusabb volt.