Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 7726
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148032 Üzenet linkje2010-08-07 16:01:56 

zolee84 írta:
Most ősszel szeretnék macedón denart valtani. Van valaki akinek sikerült váltani Magyarországon? OTP-K&H nem foglalkozik vele ezt tudom. Tudomásom szerint csak a határon lehet váltani......
Esetleg akinek nincs más infója a határon átlépve ki van angolul írva,hogy pénzváltó vagy melyik bódé a váltó a sok kötül?

Én ugyan eddig csak a határon váltottam, de többen azt írták, hogy Bp.-en a Ráday utcai pénzváltó vált dénárt is.

# 7727
Katity

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148033 Üzenet linkje2010-08-07 16:14:04  Válasz a #148028. hsz-ra Előzmény #148028

Nem várok el semmit.
Az pedig ugyancsak demagóg duma, hogy ezerszer le lett írva. Minden más is ezerszer le lett írva, nem?
Amennyire időm engedte, visszaolvastam, erre nem találtam választ, hát megkérdeztem, pont.
Nem fogok magyarázkodni azért, mert fel mertem tenni egy, azaz egy darab kérdést, amire éppen nem találtam a megfelelő választ.
További szép napot.

# 7728
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148034 Üzenet linkje2010-08-07 16:33:30  Válasz a #148033. hsz-ra Előzmény #148033

Valamit erősen félreértesz! Mindössze feltettem egy _ártatlan_ kérdést, amire Te válasz helyett kiakadtál.
Itt sem fizetnek senkinek a válaszokért!

Nincs tovább!

# 7729
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148039 Üzenet linkje2010-08-07 18:21:37  Válasz a #148032. hsz-ra Előzmény #148032

Nekem Pest kicsit távol van. A határon emlékszel,hogy mi volt kiírva a váltó helyre?
A macedón tankolás nagyon érdekel és dénárral akarok fizetni,ha tudok váltani.
Köszönöm az eddigi ötleteket: Pinga,Triznyak.

# 7730
Pinga

Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148040 Üzenet linkje2010-08-07 18:24:16  Re:

Katity írta:
Nem várok el semmit.
Az pedig ugyancsak demagóg duma, hogy ezerszer le lett írva. Minden más is ezerszer le lett írva, nem?
Amennyire időm engedte, visszaolvastam, erre nem találtam választ, hát megkérdeztem, pont.
Nem fogok magyarázkodni azért, mert fel mertem tenni egy, azaz egy darab kérdést, amire éppen nem találtam a megfelelő választ.
További szép napot.

Katity
Kérdezz csak nyugodtan, ez épp az a forum ahol ezerszer megkérdezzük ugyanazt és mindig válaszol valaki ,aki épp hazajött a nyaralásbol és friss tapasztalatai vannak, hisz naponta változik minden.
Mi két hete kedden indultunk haza és nem tudtunk tankolni görögben, itthon tudtam meg, hogy ott sztrájk van és napokig szurkoltunk a kint lévöknek hogy haza tudjanak indulni, vagy az innen indulok kimenni.
Szoval csak kérdezz.

# 7731
Erinet

Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148041 Üzenet linkje2010-08-07 18:26:24 

Sziasztok!

Ma délelött 10-óra körül érkeztünk haza Nei Poriból, ahonnan előző nap délelött 10 kor indultunk, közel 24 órát utaztunk.
Borzasztóan hosszú volt.

Egyedül jöttünk, de sehol semmi gond nem volt a rendőrökkel, határőrökkel. Pedig egy buszos-katonás-rendőrös konvoj miatt fokozott ellenőrzés volt mindenhol, minden benzinkúton minimum 1, de többségében 2 rendőrautó állt. A sebességhatárokat igyekeztünk betartani, sehol nem száguldoztunk, 100-110-el jöttünk.

Macedoniában 1-1-1 eurót fizettünk a kapuknál, de odafelé még társasággal mentünk, két sofőr megkérdezte mennyi a kapudij, nekik 2 eurót mondtak és ők annyit is fizettek, mi csak oda nyomtuk az 1-1-1-t és elég is volt.

Kifelé 18 óra volt az út, haza ahogy irtam sokkal több!
Görög és a Macedon határon minden ment gyorsan, majd 1 órát álltunk egy szerb fizető kapu mögött, Belgárd előtt, rengeteg volt a török vendégmunkás.

Belgárdon nagyon lassan haladtunk át, szinte araszolgatva, kétszer letértünk az autópályáról, de sikerül visszamenni, követtünk egy magyar autóst, aki eltévedt mi meg utánna tévedtünk..de ahogy ő visszatalált úgy mi is..

0.02-kor álltunk meg a szerb -magyar határ szerb oldalán, akkor 4 km volt az álló kocsisor, a 4 km-t 4 óra alatt tettük meg, abból az első órát egyhelyben állltuk.

A magyar határőr kedves volt és érdeklődö, örömmel vette a hirt, hogy a 4 -órás állásunkból 3-at a szerb oldalon és csak 1-et a magyar rész előtt álltunk, elégedett mosolyal nyugtázta, hogy : "akkor mi jobbak vagyunk!"

Volt az ülésem alatt két csomag kávé ha esetleg utonálló rendörökkel kellene "barátkozni" de nem volt rá szükség, ahogy jöttünk haza a szerb- macedón határon egy német (török) autó volt előttünk, csak annyit láttunk, hogy az autóból egy 10 euróst nyújtogatnak a hatáőr felé, de az eltolta, magyarázott vmit, amire vmi papirt adtak ki a kocsiból, azzal már elégedett volt.

Az úton sokat segített a Nautrlandos Koffein tabletta, mert nem kávézunk és az energia italokat sem szeretjük, amiben amúgyis szintén koffein és sok más nem túl hasznos anyag van.

Az utolsó 150 km volt a leggyilkosabb, csak egy ágyra vágytunk, vagy alvásra, de mire hazaértünk átestünk a ló túlsó oldalára, azóta sem feküdtünk le aludni, éberebbek vagyunk még most is mint az utazás során.

Nagyon örültünk, hogy hazaértünk, de valószínűleg többet nem megyünk ilyen hosszú útra autóval!

üdv, Erin

# 7732
Pinga

Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148042 Üzenet linkje2010-08-07 18:28:35  Re:

zolee84 írta:
Nekem Pest kicsit távol van. A határon emlékszel,hogy mi volt kiírva a váltó helyre?
Köszönöm az eddigi ötleteket: Pinga,Triznyak.

Állitolag a határokon nem igazán váltják jol az eurot, sokkal jobban jársz ha kártyával tankolsz.De azt is tapasztaltuk hogy ahol nem fogadták el a kártyát és euroban fizettünk, nem vertek át minket. Ja még valami,nekem jön sms a telora ha kártyával fizetek, ez kint is jol müködik, azonnal tudod ellenörizni.Annyit kell megtenned hogy amikor odaadod a kártyát,neked beütik a fizetendö értéket,látod hogy mennyi és te fogadod el majd a pin kod. Jol nézd meg mit mutatott a kut fizetendö értéket és ennyi, teljesen biztonságos.

# 7733
Pinga

Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148043 Üzenet linkje2010-08-07 18:32:08  Válasz a #148041. hsz-ra Előzmény #148041

Szia Erinet

Hát nagyon gyorsan vége lett a nyaralásnak nálatok is ugy látom, mi kifelé kaptuk el szerbiában a sorbaállást a fizetökapuknál, 3 orát vesztettünk 2 kapuval. Hazafelé viszont nekünk sikerül reggel 10 töl este 10 re hazaérni.

# 7734
Erinet

Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148044 Üzenet linkje2010-08-07 18:32:59 

Tankolást kifelejtettem:

-Görögoszágban nagyon drágán 400Ft körül tankoltunk, majd Macedoniában egy Macpetrol kúton, ott elfogadták az eurónkat szó nélkül és "csak" 315 volt a benzin litere.

Tankoltunk Szerbiában is, mondták hogy dinár jobb lenne de elfogadták az eurót is, korrektül váltották véleményünk szerint.

Kifizettük az összes szerb kaput és maradt 259 dinárunk, abból kicsivel több mint 2 litet tankoltunk, mert 119 dinár körül volt litere ott a benzinnek, de nem akartuk hogy dinárunk maradjon.

# 7735
Erinet

Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148046 Üzenet linkje2010-08-07 18:35:31 

Szerbiában egy hatalamas felhőszakadás is hátráltatott, a látótávolság borzasztóan lecsökkent, én féltem is eléggé, de 2 km-re voltunk egy kúttól kimentünk, de sokan vészvillogva álltak a leálló sávban.. sokan meg ezerrel előzködtek!
# 7736
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148051 Üzenet linkje2010-08-07 19:31:21  Re:

zolee84 írta:
A határon emlékszel,hogy mi volt kiírva a váltó helyre?

Sajnos ezt már nem tudom, mert az utóbbi években ott sem váltottam, engem nem hozott lázba az ottani tankolás, azt a bódésort meg ahol régen lehetett lebontották. De majd jön Bitang, és megmondja, Ő tavaly váltott az új helyen. icon_smile.gif

# 7737
Kari0316

Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148069 Üzenet linkje2010-08-07 21:35:40  Válasz a #148039. hsz-ra Előzmény #148039

Szia Zolee!
Tavaly a Macedón határon késő éjjel váltottam denárt, az egyik étterem előtt. Csak meg kell kérdezned az első embert, aki utadba akad: "Change?". Megérti mindenki és szívesen segítenek. Nekem az első zsebből váltó 10 Eu-ért 500 denárt kínált, próbáltam alkudni vele, de nem engedett. Odébbmentem, ott korrektül 600-at adtak. Nem kell félni az ilyen váltástól - véleményem szerint.

Erinetnek: Néhányszor már megjártuk Görögo.-t, Sarti volt a legtávolabbi, de jártunk Neoi Pori-ban is. Mindkét helyre megállás nélkül mentünk, fárasztó volt, de megérte. Az idén Korfu-t csak tranzitszállással vállatuk be. Szerbiában aludtunk egy éjszakát oda is, vissza is - Megérte, egyáltalán nem voltam fáradt. Egy dolog azonban biztos, ezentúl is kizárólag autóval megyünk - ha megtehetjük.

# 7738
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148078 Üzenet linkje2010-08-07 23:48:02 

Megjöttünk mi is. Most is azt mondom mint mindig. Totál felesleges dinárt denárt váltogatni . Minden kúton lehet euróval fizetni, sehol sem akadtak ki rajta. Sajnos 6 kocsival mentünk, elég soxor meg kellett állni tankolni. Euró sehol nem volt gond. Ráadásul kivételesen a görög benzin mizéria miatt Maciknál tankoltam 54literre fizettem 50eurót. Na ezért nem váltok feleslegesen . Álljak még neki váltogatni, rohangáljak a Ráday utcába. stb stb.... Az út maga borzalmas volt . Ennyit mi még nem álltunk fizetőkapunál. Bolondokháza volt kifele. 21 óra alatt értünk ki Korfura:( icon_sad.gif Visszafele Tompának jöttünk, de ott is vártunk egy órát. Sajnos a törökök kezdik megismerni....
# 7739
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148079 Üzenet linkje2010-08-08 00:02:44 

Had döncse el már mindenki,hogy vált vagy nevát !
Én már csak tudom,hogy hol a buktató abba hogy ha euróval fizet az ember.

# 7740
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148080 Üzenet linkje2010-08-08 00:08:13  Válasz a #148079. hsz-ra Előzmény #148079

Te légyszives váltsál jó? Lehet fel is akasztanám magam, ha megtudnám hogy nem váltottál. icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 515 516 517 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu