Azért csak sikerült elõcibálnom téged a rejtekedbõl a privimmel ?
Nagyon örülök, hogy ezek után rögötn ilyen sokat írtál és most mindjárt nézem is a képeidet, ha végigolvastam a fórumot.
Nagyon lassú netünk van és elég soká tartott, míg sikerült megnéznem a képeidet, de el vagyok tõlük ájulva. Nem csak a gyönyörû tájakat adják vissza jól, de szerintem nagyon nagy tehetséged van egyszerû dolgokat úgy lefényképezni, hogy a képen különlegessé váljanak. Gratulálok! A csodás emlékeket csak koronázzák ezek a képek. Teljesen ráizgultam Thassosra. Bekéredzkedem Mia csomagtartójába azt hiszem Jókat nosztalgiáztam a fotókkal. Azt hiszem, oda is vissza kell még egyszer mennem, fõleg mert a párom még nem járt ott, meg kell neki mutatnom....
szia csu!
megnéztem a képeidet,hát,nagyon gratulálok,csoda jól sikerültek!Az idén Krétán voltunk,és egy utastársunk volt már Thasszoszon,õ azt mondta,hogy nem éri meg oda menni,de a te képeidet látva,nagyon elgondolkodtam...Már ilyenkor elkezdem szervezni a jövõ nyarat,és eddig nekünk is szabály volt,hogy 2x ugyanoda nem,ahogy valaki elõttem nem sokkal irta,és Thasszoszon még nem voltunk.Ugy gondoltam,jövõre valami olcsóbb busszal megközelithetõ uticélt választunk.Valami olyasmit,mint Sarti a Halkidikin.Nekem az nagyon tetszett.De azért azt nem szeretem,ha a falu,ahol lakom kb.3 házból áll...szóval valami Sarti nagyságu és mentalitásu helyre gondoltam,ha valaki esetleg tud abban segiteni,hogy valami ilyesmit találjunk Thasszoszon...
Szia Huevla,
Csodás képeket készítettél gyönyörû helyekrõl!Mostmár egyre jobban izgat ez a sziget.Ha esetleg a kedves szülõk azt mondják,hogy 2007ben találjak ki egy jó helyet a gyerekeknek valószínûleg EZ lesz.De most bringával és sátorral tervezném nekik-a szigeten belül-mert a sziget körbe 90km,tehát 1 hét alatt körbe járható.Szerintetek megvalósítható?Lehet 1 helyen 20 bringát bérelni?Mert kempinget biztosan találnánk.
A szülõk ismét ájuldozni fognak...De egyenlõre csak érdeklõdöm,tapogatózók.
Miskolciutas: koleganõmék tavaly, az én unszolásomra mentek Görögországba, és Sartit választották. nekik annyira nagyon nem tetszett, bár azt mondták nem volt rossz, de nem szerették meg az országot. Idén noszogattam, hogy adjanak mégegy esélyt Hellásznak, így elmentek busszal Thassosra, Limenariába. Azt mondta hogy a városka is, a sziget is csodálatos, teljesen el van tõle ájulva. szóval rajta.
De bizony, van ám sok olyan hely is Thassoson, amit te keresel. Mesélnék is neked, de sajna most nincs több idõm...majd máskor. Addig is tudom ajánlani, ha érdekel, a leírások címû részben, itt a hellaszon a Thassosról szólót. Mivel nincs útikönyv (ez pedig egy német útikönyv fordítása) így az alapinformációkat meg tudod belõle.
Amúgy én Limenast, Limenáriát vagy Potost ajánlom bárkinek, aki Thassosra utazik, mert a többi település még nagyon kicsi és nincs is a közelükben semmi.
Szia Édes!
Hát elég merész vállalkozás lenne, amit tervezel, szerintem nem valószínû, hogy egy helyen kapsz annyi bringát, mert általában csak pár van egy kölcsönzõben. Kempingrõl sem tudok, de attól függetlenül biztosan van. Ha lesz idõm, nyomozok neke egy kicsit.
Szia Miskolciutas!
Köszönöm a férjem nevében a dícséretet, õ a fotós. Mi Potoson laktunk, ez egy nagyon helyes település, este jókat lehet sétálni. Van sok étterem , csecse-becse bolt, miegymás. Nekünk nagyon tetszett, egyedül a partja nem jött be, ezért többnyire máshová mentünk. Csodálatos öblök vannak. Én jövõre is szívesen visszmennék, de még Kréta is versenyben van, ahol már háromszor jártunk, de úgy érzem, még rengeteg látnivalót kihagytunk.
Köszi a sok és gyors választ,ugy látom Thasszosznak jó sok pártolója van itt .Ezt a Potos nevû helyet néztem mér a Bella tours prosijában...Szóval szeretnék egy olyan városkát,ami nem tul kicsi,esténként jókat lahat benne barangolni,nézelõdni,vásárolgatni,és szép a partja,mert szeretnénk jókat fürdeni is..Az idén olyan falucskában voltunk Krétán,ahol volt 5 bolt 5 étterem meg talán ennyi ....most jöttem rá,hogy ettõl azért nagyobb nyüzsgésre vágyom.Nem tul nagyra/Paralia azért ne legyen/ ezért mondom,hogy egy Sarti féle falucskát keresek.Ti melyik irodával voltatok ?
Hasonló helyet keresel, mint én. Én is, most Vrasnán szembesültem azzal, hogy olyan nagyon kihalt helyre nem vágyom. Esténként én is szívesen bolyongok, nézelõdök a városban, olyankor kifejezetten élvezem a nyüzsgést és ezért volt nekem is tökéletes hely Sarti.
Thassos szerintem nagyon szép hely, csak tudni kellene, hogy melyik az a hely, ami lélekszám szerint hasonlít Sartihoz.
Bár én Limenasban voltam, de szieszta idõben, akkor embert alig lehetett látni, így nem tudom,hogy esténként mennyire nyüzsgõs hely.
De nekem még így is nagyon megtetszett, nagyon hangulatos kis város és szép tiszta. A partja nem tudom milyen, mert azt nem néztük meg, de messzirõl úgy látszott, hogy homokos.
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz, tényleg gyönyörû képeket csináltál és jó sokat. Nagyon szép hely Thassos, irigyellek, hogy ilyen helyen nyaraltatok.
Szia Miskolciutas!
Igen, Potos megfelelõ az esti nézelõdésre, bár azért nem olyan nagyon nagy. Csak a partja nem tökéletes. Vannak sokkal szebbek, elérhetõ közelségben. Sartival nem tudom összehasonlítani, mert ott nem jártunk. Limenas viszont biztosan nyüzsgõ város esténként.
Akkor inkább Limenast javaslom. A sziget fõvárosa, így nagyobb, de azért nem óriási
Én is a Bellával voltam Limenasban. Akkor, 2002-ben még alig ismerte valaki Thassost. Az egész szigeten csak egy két busznyi magyar volt egy héten. Nekem annyira tetszett, hogy még olyan felfedezetlen volt a sziget, ehhez képest most, 4 évvel rá, úgy tûnik, rengeteg magar utazik már oda.
Szóval az akkori Limenas elég nyugis volt nappal. Egy kb. 300 méter hosszú, visznylag széles, aranyhomokos strandja van, nagyon szép tiszta vízzel, a város egyik szélén. Az az összes strand, más strandok csak távolabb elérhetõk. Pl. a csodaszép Makryammos 3 km-re. Mi gyalog mentünk oda, fél órát gyalogoltunk, ki lehet bírni, és megéri.
A régi kikötõ környéke mesés hangulatot áraszt és a mögötte elterülõ romkert is. Az egyetlen sétálóutcában nagy nyüzsi van este, de arra nem igen emlékszem, hogy diszkók vagy bárok lettek volna.
Szerintem itt vana legtöbb lehetõség a strandolás utáni délutáni, esti órákat jól kihasználni, mert fel lehet sétálni a hegyre a várromokhoz, a színházoz, a szikla szirten álló kis kápolnához, a több romkert egyikében is lehet sétálni és a fõutcát, meg a kikötõt sem únja meg azember minden este. A többi település még kevesebbet nyújt. Esetleg még a sziget átellenes oldalán fekvõ Limenária hasonlóan nagy és élettel teli.
Limenasban azt is jónak tartom, hogy ot van a kikötõ és ha kedvetek támad, bármelyik napon át mehettek Kavalába saját magatok, csoport nélkül, ez sokkal olcsóbb is, meg sokkal több idõ van megnézni a várost.