Új Benitses szinte összes boltja zárva . A házak kivülről siralmas állapotban vannak, és rengeteg a szemét.
Ezt nagyon szomorúan hallom.
Tavaly szeptemberben is sok üzletet, gyrosost zárva találtunk, de azt hittük, ennek (leginkább) az utószezon (lehet) az oka.
A partmenti épületek valóban elég "kopottak" voltak, de valahogy Benitsesnek megvolt a maga varázsa, nagyon szerettük, harmadszor voltunk ott.
Legutóbb az ófaluban volt a szállásunk, szinte a "falu végében", eszméletlen jó volt! A helyiek házai is nagyon szépek, az utcák hangulatosak...
Minket (már engem és a nejemet ) nagyon lehervaszt ezeknek a szigeteknek az elszemetesedése és kisebb fokú leépülése, ahová mindig a legszívesebben mentünk és egy kivételével mindegyiket bejártuk: a Jón-tenger szigetei.
Talán Kefalónia az amelyiket még nem vágott "pofán" ez hatalmas emberáradat, amit még nem tett tönkre a szemetesedés. Talán azért mert később fedezték fel a szépségét. De,hogy ez bekövetkezett és be fog következni, ezért egyértelműen nem a turizmust hibáztatnám, hanem a miáltalunk kedvelt görög őslakosságot ill. azok vezetőit, akik nem vették ideje korán a lapot,hogy mik lesznek a következményei annak, ha csak mindig kapunk a szigettől és cserébe nem igen adunk a szigetnek.Én ebben látom a hibát.Kapni igen,adni azt nem igen... és ennek nem kérdéses a végkifejlete. Optimista tragédia...Na,de a remény mindig él.Volt, van, és lesz.
Sidariban tudtok olyan helyet, ahol stabil, gyors és esetleg ingyen, vagy olcsó internet van? Nem feltétlen wifire gondolok, mert nem viszünk notit, hanem valami terminálra (természetesen pont akkor lesz tárgyfelvétel, amikor kint vagyok) bár ha tudtok wifis helyet azt is írjátok meg légyszi, mert inkább cipelem a notit ha muszáj.
#1482002010-08-09 08:02:21 Válasz a #148186. hsz-ra
Psychoka!
Sidari főutcáján a Dionysos étterem mellett egész biztosan találsz Wifit, ilyen nagyon sok bárban van, ezeket napközben célszerű használni, mert este ezerrel dübörög a diszkó- és egyéb zene. Szintén a főutcán van internet cafe (talán több is), benn nem voltunk, ezért árakat nem tudok mondani.
Helló Mindenkinek!
Aug. 25-én vagy 28-án mennénk Korfura.Bevallom kicsit össze vagyok zavarodva.Mindenhol azt olvastma hogy Benitses a legkeresetebb hely Korfun.Szép,nagy a nyüzsi stb./mondjuk ezek állt.leírások ut.irodák leírásainál,nem tom mikoriak/Itt meg kicsit mások a vélemények.
Meg tudná mondani valaki pontosan,hogy akkor most mégis hová érdemes menni ahol nyüzsi van,-nem angolok tanyája!!!!-szép a part,stb.Eddig Benitsest nézegettem,de az itt leírtak alapján áttértem Moraitikára.Azon belül is Panoráma ap.Tapasztalat,tanács valakitől???
Amúgy indul valaki ilyen időtájt?
Előre is köszi
#1482352010-08-09 11:32:59 Válasz a #148206. hsz-ra
Nyugodtan mehetsz Benitsesbe , annyira nem vészes a helyzet . Csak annak tűnik fel a változás aki már többször járt ott ,mint mi. Mi továbbra is oda fogunk menni jövőre is és azután is.
#1482512010-08-09 13:03:37 Válasz a #148248. hsz-ra
Szia!
Mi 2008-ban voltunk a Panorama-ban. nagyon meg voltunk vele elégedve!
Abszolút alapfelszereltségű, de tiszta, rendezett. Hatalmas medence van, sok napággyal és ernyővel.
Angolokból akkor kevés volt Moraitikán, ami nagyon tetszett
Sidariban viszont rengetegen voltak!
A Panorama központi elhelyezkedésű, minden közel van, a part egy rövid séta.
Én ajánlom..
Miért utálja mindenki az angolokat? Tavaly Zakynthoson voltunk és az utazási irodában rémisztgettek minket milyen hangosak stb, de mi ebből nem tapasztaltunk semmit. Persze lehet csak szerencsések voltunk. Angoloknál szerintem az oroszok sokkal rosszabbak, hozzájuk Törökországban volt szerencsénk háááát... És a németek se semmik. Bár azért mi magyarok is elég érdekes nép vagyunk, néha ég a fejem rendesen amikor vegyes nemzetiségű fakultatívra megyünk, szoktak magyar családok is csúnya dolgokat produkálni.. szóval csak az angol jelenlét miatt kár elkerülni Sidarit. Most jött haza egy barátnőm, aki kint élt 1 hónapig az anyukájával aki ott idegenvezető és azt mondta Sidari a legszebb. Persze szubjektív vélemény
#1482642010-08-09 14:17:18 Válasz a #148259. hsz-ra
Nem is konkrétan az emberekkel van a gond! (gondom..)
Hanem azzal, hogy túl nagy mértékben alkalmazkodnak hozzájuk egyes helyeken. Sidarin lejártuk a lábunkat, amíg találtunk egy gyrosost, mert mindenhol steak volt, meg english breakfast (lehet, h rossz helyen álltunk meg)
Tavaly Zakynthoson pedig lépten-nyomon focimeccs ment
na igen az angol reggeli.. azon kívül, hogy szerintem gusztustalan, tényleg mindenhol az van de mi reggelire szendvicsezni szoktunk otthonról hozott felvágottakkal, friss pékáruval és zöldségekkel, esetleg gabonapehely vagy valami és kenjék a hajukra az angol reggelijüket
Más: valahol olvastam, hogy van Sidariban olyan étterem ahol görög menü címen 3 fogásos kaják vannak 6-10 euróért. valaki meg tudná mondani merre találom ezeket a helyeket? Esetleg a nevét