Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 215 216 217 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Sarti | #148385 Üzenet | 2010-08-10 13:22:25 | Válasz a #148342. hsz-ra
Tudod, közrejátszott az elalvásban az is, hogy rögtön másnap béreltük az autót, az után a hosszú út után, mert szerdán viszont már hajókázni szerettünk volna. A 2 hét ideálisabb minden szempontból csakhát....
  Casmir | #148412 Üzenet | 2010-08-10 16:28:17 | Válasz a #148385. hsz-ra Előzmény #148385
OFF
Tudom, tudom......mi sem a mellényzsebünkből csengettük ki, 1 éven keresztül gyűjtöttünk, hogy meglegyen....és még így is X €-t kölcsön kaptunk, amit még vissza kell adni idén.
Szóval...tudom!

De most már Ti is tudjátok, hogy vagy 2 hét vagy nem szabad elindulni, mert duplán mentek a kimaradt szépség és élmények miatt.
Persze....ez saját vélemény.

ON
  Exact | #148433 Üzenet | 2010-08-10 17:53:53 |
Valamilyen szinten megvolt Fiscardo is hiszen a komp oda érkezik be s ha már az ember ott van, kőrbenéz.
Ez igaz lesz a hazafele útra is majd szombaton amikor 10:30 kor indul a komp, de terveim szerint már reggel 8:30 ra ott leszek.

más

Marcsi, ma este beülünk az Oskars-ba, s kiderül milyen a "buli". Tegnap jó lehetett mert nagy éneklések és taps hangjai szűrődtek fel az udvarból
  Kristi | #148465 Üzenet | 2010-08-10 21:03:15 |
mi 10 napra béreltünk autót ,de még így is hiányérzetem van icon_lol.gif Mert szívem szerint a fiskardő környéki partoknak külön külön megszavaznék fél fél napot,és akkor még hány parton nem is jártunk (egyébként eléggé nehezen megközelíthető ezen a szigeten némely part) és bizony jó pár hegyi falu is kimaradt.
pedig imádok ezekben a falvakba sétálni:

Kónyu | #148491 Üzenet | 2010-08-11 02:43:09 | Válasz a #148433. hsz-ra Előzmény #148433
Exact!
Én nem is annyira Fiscardora gondoltam, hanem a közeli partokra - ennyi csodás sziklás öblöt összesen nem láttam még az eddigi 'szigeteimen', pedig nem panaszkodhatom, láttam már néhányat Santorinin, Kalymnoson, Lefkadán, Korfun, Thassoson is, és azok sem csúnya helyek icon_smile.gif
  Exact | #148494 Üzenet | 2010-08-11 07:19:47 | Re:
kónyu írta:
Exact!
Én nem is annyira Fiscardora gondoltam, hanem a közeli partokra - ennyi csodás sziklás öblöt összesen nem láttam még az eddigi 'szigeteimen', pedig nem panaszkodhatom, láttam már néhányat Santorinin, Kalymnoson, Lefkadán, Korfun, Thassoson is, és azok sem csúnya helyek icon_smile.gif

Igazad lehet. Valószínű, hogy jópár olyan part kimaradt amit jó lett volna látni.
Ebben a formában valóban kevés nemcsak a 3 nap hanem a 33 is icon_smile.gif

Ha már a sziklás partoknál tartunk... nos látványát tekintve talán szebbek is mint a lapos "bibione"-"paralia" (elnézést kérek azoktól akik az említett partokat szeretik) partok, ám fürdés szempontjából nekem sajnos CSAK a homokos strand ami szóba jöhet.

No nem azért mert nem tudnék úszni, de ha csak 1 db "sünit" is meglátok a vízben kész vagyok... nem merek ott úszkálni.
Talán épp ezért is választom mindenhol az olyan szállásokat ahol aminek közelében homokos strand van.
Ezért esett a választás Lassira.
A Makri Gyalos strand nekem Kefalónián a Nr.01!

Persze már látom a következő hozzászólásokat, hogy és a Myrtos.. és és a....."valamik"...
Hááát--kinek ez , kinek az.

Míg a gyerekeim kisebbek voltak - (nem én öregedtem hanem Ők icon_smile.gif anno akkor felvettük mindhárman a pipát a búvár szeműveggel s kőrbe pásztáztuk a terepet apróbb kagylók keresésével.

De rá kellett döbbennem, hogy ez a "sport" nem az én sportom.
Amíg a 1,5 max 3 m-es homokos strandú vízben ezt megteszem, addig nincs is semmi gond.
Ám ahogy egy sziklásabb rész közeledne vagy netán már egy nagyobb mélység, abban a pillanatban ama bizonyos zabszem kevésbé fér be icon_smile.gif s máris "húzok" el biztonságosabb területre.

Pedig bizonyára élvezetes lehet ilyen szakaszokon is a búvárkodás, sőt talán temékenyebb is , de ez van.. nem tudok mit tenni.
  Exact | #148495 Üzenet | 2010-08-11 07:32:21 |
Bármily furcsa még itt ülök kint a teraszon és nézem a tengert ,de szombaton sajna indulni kell haza- nos már azon jártatom az agyam, hogy melyik topicba "költözzem" át- s kezdjem el olvasgatni elölről a jövőévi nyaralásra hangolódva.

Mert, hogy Görögország lesz az tuti. Örök nagy szerelmünk lett -a teljes családnak- így nem is nagyon vágyunk máshova.
Voltunk mi Horvátországba, az Olaszoknál, -talán Korzika volt ami veri a Görög partokat- de maradunk Hellasznál icon_smile.gif

Thassos 3x, Sarti, Zakhyntos, Korfu, s most lassan Kefalónia már megvolt.

Talán Lefkada? Netán Evia? Vagy egy Peloponészoszi kellemes kis nyaralóhely?

Nem tudom icon_smile.gif

nagyon szigetpárti vagyok.
Ami a lényeg.. a homokos part.

Lefkadán van egyáltalán ilyen?...

No valamerre elindulok nézelődni...
  Atosz | #148521 Üzenet | 2010-08-11 09:39:56 |
Kristi írta:
mi 10 napra béreltünk autót ,de még így is hiányérzetem van icon_lol.gif Mert szívem szerint a fiskardő környéki partoknak külön külön megszavaznék fél fél napot,és

Teljesen egyet értünk ebben,mi is 10 napra béreltük és ezért adtak hozzá egy + "grátisz" napot , de így sem tudtam mind azt elérni és nyugisan végigjárni amit szerettünk volna.
Ez az ami még midig ösztönöz,hogy vissza kell menni Kefára, mert ez a sziget ennél több, mint amit mi bejártunk, megnéztünk és szó szerint megcsodáltunk.Nagyolásnak elegendő 2 hét...Hát mi, valahogy így állunk Kefalóniával. icon_confused.gif-és akkor Ithakáról nem mondtam semmit... icon_rolleyes.gif
  Kónyu | #148560 Üzenet | 2010-08-11 14:00:03 | Válasz a #148495. hsz-ra Előzmény #148495
Exact!
Én egyértelműen Lefkadát mondanám, de ott homokos part gyakorlatilag 0. Eviat nem ismerem, de az nekem túl nagy:-(
  Marcsigrand | #148628 Üzenet | 2010-08-11 19:00:27 | Válasz a #148495. hsz-ra Előzmény #148495
Szia...
Görögországot nem lehet megunni ez biztos,minden porcikája különleges a maga nemében .
Én 16 éve nem tudok és nem is akarok el szakadni tőle:)
Krétát se hagyd ki a sorból, hidj nekem:)
üdv:Marcsi
  Pfloyd7 | #148633 Üzenet | 2010-08-11 19:41:18 |
Sziasztok!
Valahogy én is így vagyok Görögországgal, ám Marcsigrandtól eltérően én "csak " 6 éve nem tudok (és nem is akarok) elszakadni tőle. Pedig figyelem a világ többi részét is, s persze vannak szimpatikus helyek ahol szívesen elnyaralgatnék, de Görögország mindig vonz és visszahúz. Valahogy mindent megtalálok (megtalálunk) ott, ami a lelkünknek (és testünknek) kell. Ráadásul attól tartok, hogy a végén még versenyt kell futnom az idővel. Lehet, sőt valószínű, hogy egyedül Görögországban még sokkal több olyan hely van, ahová el szertnék jutni, mint ahány olyan évem (évünk), ameddig még tudunk, bírunk menni. Jónéhány úticél van még, ahová mindenképpen szeretnénk eljutni. És ugyan egy ország, de ahány vidék, hely, sziget, annyiféle hangulat, szerintem ezért nem lehet megunni.
  Exact | #148676 Üzenet | 2010-08-11 23:43:33 | Re:
kónyu írta:
Exact!
Én egyértelműen Lefkadát mondanám, de ott homokos part gyakorlatilag 0. Eviat nem ismerem, de az nekem túl nagy:-(

Ha nincs homokos strandja Lefkadának akkor bármennyire is szép, de kimarad
  Exact | #148677 Üzenet | 2010-08-11 23:45:18 | Re:
marcsigrand írta:
Szia...
Görögországot nem lehet megunni ez biztos,minden porcikája különleges a maga nemében .
Én 16 éve nem tudok és nem is akarok el szakadni tőle:)
Krétát se hagyd ki a sorból, hidj nekem:)
üdv:Marcsi

Mivel én nem ülök repülőre- 2x utaztam rajta, nos ha gépfegyverrel kényszerítenek max akkor ülök fel mégegyszer- így Kréta nekem elérhetetlen autóval
  Kónyu | #148678 Üzenet | 2010-08-12 00:04:24 | Válasz a #148676. hsz-ra Előzmény #148676
Sajnálnám icon_sad.gif
És ha azt mondom,hogy 1-2 szezámmag-szerűpartot azért találsz Lefkason, az megenyhítene?
  Kónyu | #148679 Üzenet | 2010-08-12 00:06:52 | Válasz a #148677. hsz-ra Előzmény #148677
A Kréta topikban azért találsz rá példát, hogy autóval is eljutnak oda icon_smile.gif
Mondjuk elég hoszzú a busz-komp variáció, de gyerekek nélkül megoldható. Vár meg, míg felnőnek, és kirepülnek, aztán hajrá!
Sajna engem a jogsi hiánya gátol ebben icon_sad.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 215 216 217 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu