Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148507 Üzenet linkje2010-08-11 08:32:45 

Igazság szerint egyik helyen, talán a lépcsőnél mindig nagy táncoló tömeget láttunk, még meg is jegyeztem, hogy be nem mennék ilyen tömegbe szinte nincs hely táncolni annyian vannak.

Megmondom őszintén, nekem nem ez a fontos egy nyaralás alatt.
Viszont még így is eszembe jutott három hely még ahol szerintem lehet táncolni.

1. A Diogenis előtti ház tetőteraszán lévő hely, ott minden este szólt a zene

2. Mango Club ahol direkt ilyen táncos esteket rendeznek, de lehet a tangoban is van ilyesmi.

3. A Valtos feletti úton majdnem a kereszteződésnél, na ott még minden alkalommal direkt be is hívnak táncolni
mi meg ugye általában arra mentünk, hát már nem győztük elhárítani és láttuk is a bent táncolókat.

Persze ezek nem tömeges tuctuc zenés disco-k de szerintem jobb is így.

Gondolom ti ilyet kerestetek mint pl

NOUVEAU- PARGA icon_wink.gif icon_razz.gif

Link

# 6257
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148508 Üzenet linkje2010-08-11 08:37:20 

Egy másik Pargai Webcam a Valtosról

Mondjuk a dátumot elég furán írja ki

http://www.tango-parga.com/parga-webcam.html

# 6258
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148512 Üzenet linkje2010-08-11 09:02:13  Válasz a #148481. hsz-ra Előzmény #148481

Bocs, az offért!
Breki!
Hydraról beszélsz???

# 6259
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148524 Üzenet linkje2010-08-11 09:50:50 

butterfly,mindenkivel előfordul,hogy nem ugy lát egy helyet,ahogy más.Ezért még ne szokjál rá arra,hogy minden évben ugyanoda mégy!!!Szerintem igy elég sokat vesztenél!Mert mondjuk,voltak rossz tapasztalataid Pargaban,de azért sok olyan szépet láttaál,amit máshol nem...Lehet,hogy valahol kedvesek veled-de erre sincs biztositék-de évekig ugyanazt a partot nézed,ugyanazt a kirándulást teszed...ne márrrr!
Én is éreztem csalódást,konkrétan nekem Zante és Agios Sostis volt más,mint ahogy a többiek áradoztak róla,de megvoltak a szép oldalai annak a nyaralásnak is,de mondjuk oda nem vágyom vissza!De azért nem mennék moinden évben Sartira!!! Ott ugyan nagyon kedves volt mindenki és olcsó is,és minden közel van,de ott van még Skopelos,Platamonas Thassos,ezek az én alternativáim...ha nem is lesznek ott kedvesek,és drága lesz,akkor is kiváncsi vagyok...

# 6260
Ligi23
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148535 Üzenet linkje2010-08-11 10:54:27 

Sziasztok!

Olvasom a hozzászólásokat, és úgy gondoltam én is megosztom a tapasztalataimat.

Kedvességgel kapcsolatban nekünk nem volt csalódásunk, a helyi emberek nagyon aranyosak, viszont az oda özönlő turisták kevésbé, főleg nagyon sok bunkó olasz volt.

Én elvittem magammal kinyomtatva azt a doksit amit Breki rakott fel, nagyon hálás vagyok érte köszönöm. Sok hasznos infót kaptunk, a másik amit Erika írt amikor haza érkeztek kimásoltam, neki is nagyon köszönöm. Nagyon részletes volt, és sokat segített.

Amit ne hagyon ki senki az az Achreon folyó, de ne a hajós verzió, hanem amikor felentek Glyki falucskáig,(ott végig ki van táblázva merre kell menni) és ott belementek a folyóba és sétáltok fel a jéghideg vízben, ami annyira hideg, hogy fáj, de szó szerint, de érdemes lekűzdeni és tovább menni, mert hihetetlen csodálatos a látvány. Mi kétszer mentünk oda vissza. Aki teheti hétköznap menjen, mert akkor kevesebben vannak. Mi voltunk egyszer vasárnap, akkor nagyon sokan voltak, felpakolva mentünk, de hétfőn vissza tértünk, és csak fürdőruci, meg vízáló fényképezőt vittünk, és rajtunk kívül szinte senki nem volt a folyón, csodálatos volt. Persze azért csobbantunk is benne nem hagytuk ki , én személy szerint alig kaptam levegőt olyan hideg volt, de utána a napon hamar felmelegedtünk.

Amit viszont tényleg nem érdemes megnézni az Korfu, úgy hogy csak átmentek egy napra. Sajnos nem hallgattunk fórumozó társainkra, és kocsival átmentünk. Azt autóra 38 euro volt a kompjegy oda és ennyi vissza meg fejenként még 9 eurot fizettünk. Viszont, csodálatos volt. Amit megnéztünk az Sidari, Sissi kastély, ami nekem nagyon tetszett, megnéztük a Mouse Island-ot, és Korfu régi városrészében sétáltunk.
A kompról visszafelé láttunk delfineket, pont ott ugrott fel ahol én álltam, nagyon jó volt. (nagy delfin imádó vagyok icon_smile.gif )

A Valtoson voltunk, arra nem emlékeztem, hogy hogyan juthatunk oda, de tök könnyen megtaláltuk a megfelelő utat, a stefanos mellett mentünk le, és pikpak ott voltunk, nem is tűnik fel hogy mennyit gyalogolsz mert útközben tudsz nézegelődni, és fantasztikus.

Tavernákról annyit, hogy első nap beültünk a kis strand bal szélénél lévő bordós helyre, bocs de nem tudom pontosan a nevét, nagyon igényes, és kedvesek voltak, finomak az ételek, viszont ott mi se kaptunk előételt meg utána valami kis desszertet, de nem is hiányzot. Aztán a Stefanost is kipróbáltuk, mert arról is írtatok, hogy milyen jó, nem volt csalódás, ott kaptunk mindenféle finomat, és volt hely is mert 22 óra után mentünk icon_smile.gif Az adagok meg akkorák voltak, hogy meg se bírtuk enni, de elcsomagolták nekünk, csak kérni kellett.

Mi a 8 nap alatt egyszer voltunk teljes nap a strandon (Valtos), én már attól ki voltam, mert baromi unalmas volt. Viszont amerre mentünk azért csobbantunk egyet. Voltunk Lefkádán Egremmi-nél az is hihetetlen gyönyörű, teljesen el voltam tőle ájulva, ott tényleg meggondolja az ember, hogy mikor és hányszor megy fel és le. icon_smile.gif

Paxos-Antipaxos hajóutat se hagyjátok ki, mi a legkisebb hajóval mentünk, 15 euro volt, és ha időben mentél akkor tudtál árnyékos helyen ülni, a kapitány nagyon jó fej volt mindenkihez odament, mondott pár kedves szót, tőlünk megkérdezte honnan jöttünk, és amikor mondtuk, hogy Magyarország, teljesen felpörgött, és gyorsan bement a vezetőfülkébe CD-t cserélt és berakott magyar mulatós zenét, és nagyon örült magának. Nagyon rendes volt. Mondjuk az lehetett volna kicsit hosszabb idő amikor engedték a hajóról való ugrálást meg úszkálást, a barlagban és az öbölben.
Most sajna mennem kell majd később folytatom.

Köszi mégegyszer mindenkinek.

# 6261
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148548 Üzenet linkje2010-08-11 12:14:23 

Engem se zavart, hogy szinte állandóan túráztunk, pedig nem vagyok nagy túrázós típus. A sok túrázástól vékonyabban jöttem haza, mint ahogy elmentünk. icon_lol.gif
Akár milyen hegyre fel- és lemenő utakat kellett megtenni, mi minden este megmásztuk a központig az utat.
Parga hangulat, szépsége engem nagyon megfogott.
Butterfly beszámolóját olvasva nagyon meglepődtem, mintha nem is ugyan azon a Pargan nyaraltunk volna.
Mi egyszer sem találkoztunk bunkókkal, mi is több helyen ettünk, de semmi baj nem volt az ételeikkel.
Az, hogy nem kaptunk ajándék dinnyét, vagy bármit, ezen egy percig nem akadtam ki. Még soha nem jártunk olyan helyen, ahol adtak volna, így nem is vártam el.
Egyszer az egyik étterembe akartunk beülni, de teltház volt. Kijött a pincér, hogy várjunk, nem sokára lesz szabad asztal és addig ingyen borral, ouzóval kínált meg bennünket.
Parga a drágább helyek közé tartozik, ez tény, de ezt leírtuk már a topicban. Azt is leírtuk, hogy itt bizony menni kell rendesen, mert hegyre épült városka, ezzel is számolni kellett volna.
A táncos hely is fura volt, mert mikor mi voltunk, állandóan tömve voltak a nagy zenés helyek, bár mi nem mentünk be egyikbe sem, azt nem tudom, hogy lehetett-e táncolni, mert mi nem is akartunk.
Nem vagyunk egyformák, kinek mi jön be, csak azért lepődtem meg, mert akik eddig voltak Pargan, a 98%-uk el volt ájulva a helytől és ennyire rossz tapasztalatai nem sok mindenkinek voltak.

# 6262
Butterfly1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148561 Üzenet linkje2010-08-11 14:03:40  Válasz a #148507. hsz-ra Előzmény #148507

Mondom, hogy amikor Te voltál biztosan így volt, de most mi voltunk itt és sajnos nem volt se tömeg, se táncoló tömeg. A Nouveau-ban voltunk, de ott is csak üldögéltek. Nem tuc-tuc-ra vágytunk volna, hanem valami lightosabbra. Megkérdeztük az idegenvezetőt is, de ő is csak ezeket tudta, mert volt régen valami a part közelében, azt hiszem Arena, ami bezárt. Maradt a Factory, ahol mondom, beléptünk éjjel 1 körül és rajtunk kívül senki sem volt. Beszélgettünk egy angol fiúval, aki szintén azt mondta, hogy sajnos nem igazán tud semmi olyan helyet, ahol jót lehetne táncolni, pedig elvileg tudnia kellett volna, hiszen minden nyáron októberig Pargán dolgozik.Számítottam rá, hogy dombos lesz a terep, de hogy ennyire, főleg a strandig arra nem. A bunkóságot, az eladókét és a pincérekét meg nem csak mi tapasztaltuk meg, hanem az apartmanban lévő szomszédaink is. Miskolciutas: nyugi, én sem fogok ugyanoda menni:) Csak megértettem, hogy miért vannak olyanok, akik nem mernek bekockáztatni mást. Jövőre Lefkada a cél, mert teljesen beleszerettünk. Na ott tényleg rettentő kedves volt mindenki, a megszokott görög mentalitással voltunk körülvéve. Nekem ez volt, ami Pargáról hiányzott.
# 6263
Butterfly1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148563 Üzenet linkje2010-08-11 14:17:45  Válasz a #148548. hsz-ra Előzmény #148548

Azért vigyázz ezzel a 98%-al, mert nyilván ez azokra értendő, akik felregisztráltak ide és írtak véleményt. Szerintem az utasok 90%-a nem regisztrál fel fórumokra, van akinek internete sincs. Valószínűleg élnek még az országban olyanok, akiknek szintén csalódás volt, csak nem írnak fórumokra. Olyanok is, akiknek tetszett, de ők sem írnak. Mi rosszakat tapasztaltunk, ezen senki és semmi nem tud változtatni sajnos. Én is jobban örülnék, ha áradozhatnék róla, mint már annyi sok helyről tudnék csupa jót írni. Itt is elismertem, ami jó volt benne, de nem fogom azt írni, hogy életem egyik legjobb nyaralása volt, mert nem lenne igaz. Teljesen megértem azt is, hogy ti odavoltatok érte, nyilván szerencsésebbek voltak az emberekkel való találkozásaitok meg minden egyéb jobban összejött. De ne próbáljátok meg bizonyítani nekem, hogy márpedig voltak táncolós helyek és kedvesek voltak az emberek. Veletek így esett, velünk nem sajnos.
# 6264
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148570 Üzenet linkje2010-08-11 14:42:38  Re:

Természetesen én az ide íróknak a többségére gondoltam, hogy nekik nagyon tetszett Parga. Azok nevében nem tudok és nem is akarok nyilatkozni, akik nem mondanak véleményt.
Nem vagyunk egyformák, kinek ez, kinek az jön be. Mikor mi nyaraltunk, ott az egyik utas társunk is mondta, hogy neki Tolo sokkal jobban tetszett. A feleségének meg Parga tetszett jobban. icon_smile.gif Kinek mi jön be.
Nem is kell mást írnod, mint amit tapasztaltál, meg amilyen érzéseket kiváltott belőled ez a nyaralás, csak nekem meglepő volt, ezt írtam le.
Nem azt mondtam, hogy nem igaz, amit leírtál, csak mikor mi voltunk, semmi ilyet nem tapasztaltunk.
Azt is írtam, hogy azt nem tudom, hogy táncos helyek voltak-e, amiket mi láttunk, de bömbölt a zene és tömve volt fiatalokkal.
Igaz, mi 3 éve voltunk Pargan, azóta akár változhatott is maga a hely.
Lefkada biztosan nagyon szép hely, oda már én is régóta el szeretnék menni, de az idén Tolo a célállomás. icon_lol.gif

# 6265
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148602 Üzenet linkje2010-08-11 16:42:46 

Papamaci!
Megvagyok! Tegnap írtam e-mailt neked. Azt nem kaptad meg??????? Felvtettem, hogy mehetnénk együtt Lefkadára át, ha van kedvetek közös autót bérelni -esetleg. Egy napra 5 embernek jobban megéri a kocsi. Gyorsabb és kényelmesebb is. Mert mocival baromi messze van. Én meg csak robogozóm, a nagy motorokhoz nem értek (a párom se...)

# 6266
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148605 Üzenet linkje2010-08-11 16:44:26 

Ja! Nekem van egy összefoglalom. Kb. 25 oldal. Térképekkel és leírásokkal. De még szerkesztés alatt van. Abból van kiszemezgetve, amiket a többiek írtak a fórumon ill. máshol.
# 6267
Butterfly1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148607 Üzenet linkje2010-08-11 16:52:38  Válasz a #148570. hsz-ra Előzmény #148570

Irigyellek, hogy mész Toloba:) Ott 2 éve voltunk és azóta is visszavágyom oda. Majd mesélj, hogy hogy tetszett! Onnan nagyon sokfelé lehet kirándulni.
# 6268
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148614 Üzenet linkje2010-08-11 17:45:18  Válasz a #148561. hsz-ra Előzmény #148561

Én szeptemberben voltam amikor elvileg kisebb a tömeg -hálisten

Elég érdekes, hogy egy állítólagos helybeli nem tud én meg kapcsiból csak ma felsoroltam 3-at, a képeken se az látszik, hogy nincsenek. icon_wink.gif

Azért azt tudni kell, hogy akik kint dolgoznak nem nagyon tudnak körbenézni Parga-n a Mango-s felszolgáló csaj mesélte, hogy két-három hónapja ott dolgozik, de alig várja, hogy leteljen a munkája és akkor lesz két hete, hogy megismerje Parga-t eddig szinte csak a szállás és a Mangó közötti utat ismerte.

"Számítottam rá, hogy dombos lesz a terep, de hogy ennyire, főleg a strandig arra nem."

Erre csak annyit tudok mondani, hogy többször elmondtuk itt milyen a terep sőt én konkrétan megmutattam részletesen képekkel az utat vkinek a webkamerától a Valtosig.
Többen is részletesen beszéltek a terepviszonyokról, képek térképek voltak berakva. A biciklizés kapcsán is részletesen ki volt emelva szintén képekkel.

Gondolom fiatal lány vagy, hogy a disco ennyire fontos icon_wink.gif , hát bocsi de ha egy fiatal lánynak ez borzasztó az számomra inkább nyavajgás.

Nekünk nyugdíjas utastársain voltak a Diognes-ben ők simán megtették ezt. Lichnos-re menet csomó középkorú házaspárral találkoztunk, tinektek meg kocsi kellett hozzá. Ez számomra fura. Én Igoumenitsa felé 30% emelkedőn láttam fiatal lányokat tekerni hőségben.

Félre ne értsd ezt nem kötekedésből írom, csak fura nekem, ha egy fiatal lánynak ez sok. Te nem sportolsz?

Azt megértem, ha egy középkorú azt szeretné, hogy kijön Toloban az apartmanból és becsobban a vízbe, vagy vki 4 gyerekkel nem akar mászkálgatni a homokozólapátért a hegyre vissza.

De ha ez már most sok mi lesz később?

Lefkadaban egyetértünk, de én Parga-n ugyanolyan kedves emberekkel és kiszolgálással találkoztam, mondjuk egyetlen undok vendéglőssel pont Lefkada-n találkoztam.

Csak röviden megyünk fel hegyekbe kis helyi faluba szeretnénk igazi görög kaját enni rögtön egy étterem oké bemegyünk kb 10 ember nézem étlapot, ez nem az a különleges hely, puccos szokásos csak turistáknak készülő pár alap kajával, nem erre vágytunk
Még csak az étlapot nézzük mondom átnézek a szomszédba ott volt az a Görög neni akiről korábban részletesen írtam is itt, visszamegyünk át kéne menni, szólunk a többieknek a másik kocsiban lévők már rendeltek mi felkerekedünk indulunk át erre jön utánnunk orditva a csaj, hogy vigyük a francba a kocsinkat is onnan, közben a társaság másik fele bent eszik.

Hát elvittük és amott megtapasztaltuk milyen az igazi Görög vendégszeretet a végén ezért csókoltam kezet a néninek.
Én ugyanezt tapasztaltam Parga-n is.

# 6269
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148617 Üzenet linkje2010-08-11 18:02:03  Válasz a #148563. hsz-ra Előzmény #148563

Az a 98% igazából száz volt eddig és én ezt nem csak erre a fórumra értem.
Senkise mondta, hogy áradozz, de indokaid többsége számomra kicsit fura.

Egyébként előre szólok, hogy Lefkada-n is kell ám majd mászkálni elég ha csak pl a Porto Katsikis lépcsőre gondolunk ugye icon_wink.gif

"Szerintem az utasok 90%-a nem regisztrál fel fórumokra"

Ez így elég erős túlzás a társaságunkból mindenkivel cseréltünk címet és
érdekes módon mindegyiknek volt e-mail címe.
Szerintem nagyon lebecsülöd az internetes helyzetet, sokan már az utazásra is laptoppal jönnek és kint is nézik a dolgokat, aktívan használják a netet.

A mi egész csoportunknak is ugyanez volt a véleménye Parga-ról nettől függetlenül, valaki már másodszor ment vissza emiatt is ugyanazon a nyáron.

Másoknak jók a tapasztalatai velük kedvesek voltak, veled nem, nekik akár a Gardenből indulva gyerekkel is tetszett a hely neked szinte a központban nem. Elgondolkoztál már rajta ez miért lehet?

Hatás-kölcsönhatás icon_question.gif icon_rolleyes.gif

# 6270
Butterfly1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148625 Üzenet linkje2010-08-11 18:51:28  Válasz a #148614. hsz-ra Előzmény #148614

Sajnálom, hogy ennyire nehéz felfognod, hogy nekünk nem voltak kellemes élményeink és kész. Gondolom személyes sértésnek veszed, hogy nem vagyok elájulva a helytől, amit te annyira szeretsz, de ez szerintem nem így működik. Családommal voltam, barátokkal és érdekes, hogy ők is csalódtak a helyben, nagyrészt a már említett kedvesség-nem kedvesség miatt. Ezek szerint ők is nyavalygósak, mert fiatalok?icon_smile.gif Érdekes:) Nagyon szeretjük a görögöket, voltunk Toloban, Athénban, Stavroson, Thesszalonikiben is és apukám is azt mondta Parga után, hogy nem gondolta, hogy az életben egyszer rossz véleménye is lesz Görögországról. Többet nem szeretnék a szórakozóhelyekről se említést tenni, mert mi éltük át, nem te. Szívesen megadom az angol elérhetőségét, beszélhetsz vele. Ráadásul pont egy bárnál osztogatott szórólapot, hogy beinvitálja az embereket. Valami fogalma csak lehet a bár forgalmáról, nemde? Eddig még sosem írtam rosszat a helyekről, ahol nyaraltunk, mert mindenben volt valami nagyon jó. Szívesen felsorolok mindent. Pl. Mallorcán is messze volt a szálloda a parttól, de ott ez sem számított, mert minden más ellensúlyozta és abszolút nem számított volna az sem, ha 10 kmereket kellett volna gyalogolni. A disco sem központi kérdés. Az emberek kedvessége sem. De ha minden egyszerre rossz, akkor nehéz jót mondani. Slussz passz. Még így is szívesebben élnék ott, mint Magyarországon, mert legalább tenger van. De körülbelül ennyi.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 417 418 419 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu