sziasztok.én is szeretnék megtanulni görögül.már én is vettem egy pér könyvet és rendeltem is már.már elkezdtem,de még nagyon az elején tartok.sajnos.sok sikert a többieknek is!!!!
Bár a Görög Országos Önkormányzatnál a jövõ héten kezdõdik a tanítás, s azt hiszem, hogy oda csak görög származásúak járhatnak, de azért mintha láttam volna arra másokat is kószálni... talán érdeklõdj ott, hogy van-e, és milyen lehetõség, ill. hogy az ott tanító tanárok közül, vállal-e még valamelyikük, valamikor - azokon a tanítási órákon kívül - magán órákat?
Ja, és használd még keresésre a Google-t...!
...addig is -mint annyiszor-, ajánlom továbbra is a szegedi görögok honlapját:
valamint a greece.hu-n a Humor rovat: viccek, s az Ajándékozz meg egy dallal! -dalok fordítását (úgy mint itt, helyben is!), amiknek ha elõlrõl nekiesel, aztán ellenõrzésképp megnézheted, hogy én hogyan próbálkoztam meg velük...
De bármi egyébb kérdésed van, tedd fel! Ha idõnk engedi, megpróbáljuk kinyomozni!
szia Ildi!hát vettem ilyen Görögországról szóló könyvet amiben vannak görög szavak és kifejezések.rendelni pedig a Kezdõk görög nyelvkönyvét rendeltem meg.ja és sok mindent a netrõl húztam le.
Sziasztok!
A Napi perceket továbbra is október 2-tõl jegyzik DINT-nél, de akinek nagy kedve, és pénze van a privát nyelvtanuláshoz, az már most jelentkezhet, és kezdheti is!:
Idén ismét Nyelvparáde van, mely a nyelvtanulók és nyelvtanárok legszínvonalasabb fóruma. A kiállítás szeptember 8-9-10-én, a WestEnd City Center Millennium Tetõteraszán kerül megrendezésre.
Akit érdekel látogasson ki, elképzelhetõ, hogy a görög nyelvtanuláshoz szükséges szótárt, és nyelvkönyveket is talál.
... ez alapján, egy csomó görög zenei klippre is bukkantam Terzis-tõl Sfakianakisig...!
(Itt, a már egyszer korábban lefordított OPA -OPA, de akadtam még, több, eddig általam nem ismert számra is...)
Halló!
Egy új játék indul majd szept 20.-tól az alábbi fórumon! (Az elsõ játékot legutóbb én nyertem - mivel nem volt túl sok játékos, ezért még könnyû dolgom volt, de utólag is érdemes még azt is tanulmányozni, hogy milyen kérdések és válaszok voltak -, egy Dalaras lemezt!) A játék lényege az, hogy egy-egy kérdésre kell helyes választ adni, s amikor valaki eltalálja a választ jön a következõ kérdés. De bárki esélyes, aki a 20. kérdésre adja meg a helyes választ (tehát lehet 19 kérdésen át hallgatni is, és csak a huszadikra válaszolni, de a játék azért játék, hogy mindegyikre megpróbáljunk választ keresni! Én a Google programot használtam, a helyesnek tartott kulcsszavakra rákeresve!) Készüljetek!:
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2006 θα ξεκινήσει το 2ο παιχνίδι γνώσεων.
Ετοιμαστείτε!
Új vagyok köztetek és egybõl egy kis segítséget szeretnék kérni.
Görögül tanulok és a számítógépen szeretnék egy görög szöveget megírni , de nem tudom hogyan kell átállítani a billentyûzetet görög betûkre.
Ha tudtok nekem segíteni akkor megköszönöm.
Én nem igazán értek hozzá, ha nem így van, vagy valaki jobban tudja, igazítson ki!
Úgy sejtem, hogy a Start menün keresztül, be kell menni a Vezérlõpult-on keresztül a Területi és nyelvi beállítások-on át, a Nyelv részbe, és ott a részletek fülnél lehet Hozzáadni a kívánt nyelveket (kipipálva a kis rublikákat).
Esetleg, a speciális részbe is be lehet kukkantani... nem tudom.
(Ha ez valami miatt nem menne, akkor, lehet, hogy a Windows újratelepítésével, lemezrõl kell ezeket a funkciókat beállítani, de az is lehet, hogy most igazán nagy badarságot mondtam!)
Szorítok neked, kérlek jelezz vissza mire jutottál, mert ez sokaknál ismétlõdõ probléma lehet, akik csak mostantól ismerkednének a nyelvvel!
Bocsi, hogy már nem emlékszem rá, de nekem már azóta így van, mióta megvattük a gépet, s akkor így kértük meg a hozzáértõt, hogy ez legyen nekünk beállítva... s itt lent, balra: az óra mellett kell csak rákattintanunk a kis ikonra, ha nyelvet akarunk váltani.
Én sem kaptam még semmit, és senki sem, mivel nem is indult. Tegnapóta én piszkálom már õket, jó lenne ha ebbe nem maradnék egyedül, és aki tanulni akarná a görögöt, az írna http://www.dint.hu/alap.php?nmod=tema&tema_id=14
az ezen a címen található fórumba. Most is állítólag technikai gondokkal küzdenek, de április óta ezzel vagyunk hitegetve.
Igazából nem tudom lesz belõle valami vagy sem, mert az ottani admin, és a tanárnõ is nagyon csendben van, és a kérdésekre nem adnak választ. Lehet privátba kéne õket megkeresni? nem tudom. De kezdjük el piszkálni õket, hogy tényleg induljon, hisz hatalmas az érdeklõdés.