Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 1366
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149814 Üzenet linkje2010-08-22 10:47:25 

Szia Verka !

Örömmel olvasom,hogy ennyire jól sikerült a nyaralás.
Ha meglesz a beszámolód és hozzá rakjuk Andi idei remekművét is /ami nekem nagyon tetszik/ akkor kevés fórumozással már bárki bátran nekivághat az útnak. Ezek az írások és élmények szerintem többet érnek az útikönyveknél.
A legrosszabb az egészben az hogy ezerrel nyomja még magát a nyár,de már csak a jövő évi úton tudok gondolkodni. Pedig szívem szerint,már ma indulnék.
Gondolom ezzel sokan így vagyunk.
kokszi

# 1367
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149824 Üzenet linkje2010-08-22 11:24:27  Re:

Hát a Neda folyóról sokkal többet sztem most sem tud senki mondani. icon_smile.gif Mi csak átmentünk felette kocsival, de vízesést keresni eszünkbe sem jutott. icon_smile.gif Majd megnézem, amiket vettünk, hátha írnak benne valamit.

A magyar útikönyvkiadás egy nagy nulla. Ezek az összeollózott és/vagy külföldiekről lemásolt könyvek sok esetben nem érnek semmit, csak szép színes papírra nyomtatják és néhány hatásos fényképpel próbálják eladni. Mint Görögországot Santorini fotóival... icon_smile.gif De információtartalom szinte semmi. Gondolom, azért lehet ez, mert igazán jó útikönyvet készíteni nagyon sokba kerül és a magyar kereslet... hát valószínűleg nem vennék meg az emberek a drága útikönyvet, még ha jó, akkor sem. Eleve kicsi a magyar piac, azon belül még kisebb az utazók száma, még kisebb a Görögországba utazóké, ezen belül pedig csak egy töredék, aki megvenne egy jó (és éppen ezért nem olcsó) könyvet.

Nekem marad a LP + internet + művészeti kalauz összeállítás. Ezekből össze lehet ollózni nagyjából indulás előtt a szükséges infókat. Csak azt sajnálom, hogy amiket pl. most megvettünk a Manin, azokat nem lehet előre megvásárolni, még indulás előtt. icon_smile.gif

# 1368
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149825 Üzenet linkje2010-08-22 11:30:25  Válasz a #149824. hsz-ra Előzmény #149824

# 1369
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149826 Üzenet linkje2010-08-22 11:33:56  Válasz a #149825. hsz-ra Előzmény #149825

Én tudom, hogy szép, de olvastam olyat is, hogy elég veszélyes út. Aztán gyerekekkel nem forszíroztam inkább. Egy darabig azért ábrándoztam róla, de a tervbe végül már nem is vettem bele.
# 1370
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149828 Üzenet linkje2010-08-22 11:34:45 

Szia Kokszi!

És hová indulnál máris szíved szerint? icon_smile.gif Már megvan a jövő évi úticél?? icon_biggrin.gif

Én is visszatérnék akár most rögtön... icon_smile.gif Megértettem, hogy mi tetszik Neked annyira a Peloponnészoszban, csak azt sajnálom, hogy azt a részét egyre jobban keresni kell, ha odamegy az ember, akkor már nem hever a lábai előtt. De azért még meg lehet találni.

A szívünkben az első hely Krétáé maradt, de a Manin nagyon hasonlóan éreztünk... icon_smile.gif Nem is tudom, nem emlékszem, hogy voltál már Krétán...? Mert pont arra gondoltam a Manin, hogy szerintem az Neked nagyon tetszene.

Nagyon jó nyaralás volt ez, igen. Voltak olyan részei, amik a vártnál sokkal jobban tetszettek, és igazából ami kevésbé tetszett, olyan szinte alig. Szóval bátran mondhatom, hogy jobb is volt még, mint gondoltam! icon_smile.gif Az igazi beszámoló ennél sokkal bőségesebb lesz, olyan szokásos terjedelmű... icon_smile.gif Ez most csak egy gyors felsorolás volt arról, hogy hol jártunk, de hiányoznak belőle az infók, a részletek, hogy hol mire is számíthat az ember pontosan.

Azért volt talán egy kicsit más ez az utunk, mint az előzőek, mert most éreztem először azt, hogy Görögország már nem újdonság nekünk. Persze csupa olyan helyen jártunk, ahol eddig nem, de a szokások, az emberek, az ételek stb. mind-mind olyanok voltak, amiket már ismertünk.

# 1371
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149830 Üzenet linkje2010-08-22 11:37:27  Válasz a #149826. hsz-ra Előzmény #149826

Tényleg szép! icon_smile.gif Hát majd egyszer talán... azon a környéken lenne még mit néznünk, talán tavasszal lenne érdemes arra elmenni, nem tengerpartos nyaralásra, hanem a hegyekbe. Andritseinától beljebb Megalopoli és Tripoli környékén, Tegeánál stb. megnézni a romokat, kirándulgatni, közben a Neda környékét is felfedezni... jól el lehetne ott tölteni az időt! icon_smile.gif
# 1372
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149832 Üzenet linkje2010-08-22 11:44:17  Válasz a #149825. hsz-ra Előzmény #149825

Erről láttam egy szép képet:
Canyon of Polilimnio

Tavak és vízesések, festői fahidakkal, dús növényzettel, olívaligetekkel ötvözve. icon_smile.gif Közepes nehézségűnek írja a 3 km-es utat.

# 1373
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149840 Üzenet linkje2010-08-22 12:30:49 

Szia,kedves Verka!!!
Nagyon örülök,hogy ilyen jól sikerült a nyaralás!!!
Üdv.itthon!icon_smile.gif

# 1374
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149841 Üzenet linkje2010-08-22 13:20:51  Válasz a #149840. hsz-ra Előzmény #149840

Szia Zsebkuty! icon_smile.gif

Köszönöm! icon_smile.gif Nem is sikerülhetett volna másképp, hiszen Görögországban voltunk, nem igaz? icon_wink.gif

Most írom a Lefkadás összefoglalót a másik topikba, az a része is szuper volt... icon_smile.gif

# 1375
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149875 Üzenet linkje2010-08-22 19:19:29 

Szia Verka!

Két napig nem voltam itthon és te két oldalt teleírtál! Most egyben elolvastam, már nagyon vártam a részleteket.
Élmény volt olvasni, annyira lelkesen tudsz írni.
A Máni...érdekes, hogy úgy odavagytok mind érte. Nekünk is tetszett, meg más is, az is igaz, de mi nem találunk benne semmiolyat, amiért visszavágynánk. Annyira a világvége, olyan kihalt, olyan "semmilyen" nekünk. Bejártuk kétszer, többet nem hiszem, hogy megyünk oda. Persze tetszett, de sok más is tetszett ugyanúgy, azaz ha skálán akrom besorolni pontokban ezt vagy azt, nem tudom a Mánit előrrébb tenni, mint bizonyos más helyeket.
Mindig érdekes olévasnom róla, ahogy el vagytok ámulva tőle, kokszi, te, mia, Josza....biztos bennem van a hiba, de én utálom ezeket a kopár hegyeket. Abszolút rossz érzés van bennem mindig, amíg ott vagyunk. Mintha csupa szellem lakna ott.

Érdekews ez a Mavrovouni -i zsúfoltság is, amikor mi voltunk, annyira kongottak a tengerparttól kicsit hátrébb álló házak, mintha sosem lennének nyitva.

Nagyon várom a képeidet is valamilyen formában.

Puszi, Andi

# 1376
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149879 Üzenet linkje2010-08-22 19:42:35 

Szia Andi!

A Mani érdekes dolog, nem tudom, hogy ha nem olvastam volna előtte róla, akkor milyennek találtam volna, de így a mindenféle legendák meg az ott lakókról szóló dolgok hozzáadtak annyit a tájhoz, hogy olyan romantikusan világvégés és kihalt az a vidék. icon_smile.gif A szellemlakta érzés pedig ehhez hozzáad inkább és nem levon. icon_smile.gif Ami miatt nekünk tetszett, az a sajátos építészete, a toronyházak, a templomok, a kőből rakott házak és járdák, a hatalmas hegyek és mögöttük pedig mindig ott a tenger...

Mavrovouni (és a többi): szerintem ha egyszer augusztusban látnád mindazokat a helyeket, ahol jártatok eddig mindig elő- és utószezonban, fel sem ismernéd őket. icon_wink.gif Nekem mindig az hihetetlen, hogy a Ti képeiteken milyen kevés ember van. icon_smile.gif Limeniben pl. úgy tűnt, hogy egyedül voltatok ott a "strandon", na úgy tömve volt emberekkel, hogy elment a kedvünk mindenféle fürdéstől. Voidokilia egy tökre felkapott strand, de ugyanezt tudnám mondani egész Gialova környékéről. Meg úgy általában a Peloponnészoszról, legalábbis a tengerparti helyekről. Még a Mani sem volt igazán kihalt, szerintem még az is teljesen más lehet júniusban vagy szeptemberben. icon_smile.gif Ilyenkor sehol sem vagy egyedül, mindig mindenhol van valaki más is.

Majd küldök néhány képelőzetest, de a nagy részére várni kell. icon_wink.gif

# 1377
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149880 Üzenet linkje2010-08-22 19:45:17 

Nálunk a Mánin egyetlen autó sem jött szembe lefelé menet. Ezért valahol félelmetes is volt. Bennem mindoig motoszkált egy olyan hátsó érzés, hogy "minél előbb menjünk innen." icon_smile.gif
# 1378
Kitty
Aktív fórumos
Aktív fórumos
282 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149881 Üzenet linkje2010-08-22 19:46:47 

Szia Verka! Nagy örömmel olvastam, hogy milyen jól sikerült nyaralásotok volt, és szerencsésen hazaértetek. icon_smile.gif Ilyenkor csak úgy repül az idő!

Geroliomenasban mi is néztük azt a szállodát, ahol ti aludtatok, de aznap nagyon sok igen előkelő vendég érkezett oda, jobbnál-jobb autókkal. Lent már meg voltak terítve a hosszu asztalok, valszleg esküvőre készülődtek. Lehet szoba se lett volna már, ha meg igen, akkor mi nem aludtunk volna a buli miatt.

Mani minket is megfogott, sőt, rabul ejtett, hiszen úgy érezzük, vissza kell még mennünk ujra. Éppen a kopár hegyek, azok amik annyira vadregényesek és semmi máshoz nem hasonlíthatóak. Mi nem éreztünk sehol se félelmet, egyedül Gerolimanas nem tetszett, de ennek következtében egy sokkal szebb helyen találtunk szobát. icon_biggrin.gif

# 1379
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149883 Üzenet linkje2010-08-22 19:48:00 

vojandi írta:
Nálunk a Mánin egyetlen autó sem jött szembe lefelé menet. icon_smile.gif

Na ezt meg én nem tudom elképzelni! icon_lol.gif

Nekünk tök normális autóforgalom volt, amikor megálltunk fotózni vagy nézelődni, akkor folyton megelőztek néhányan stb. Szóval volt élet rendesen. A falvakban is elég sokan voltak mindenhol, a világítótoronyhoz vivő út parkolója is tele volt és minden kis öbölben emberek fürödtek, még a legmegközelíthetetlenebb strandokon is. Olyat, hogy egyedül lenni, itt elég nehézkesen lehetett volna... icon_smile.gif

# 1380
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149884 Üzenet linkje2010-08-22 19:52:15  Válasz a #149881. hsz-ra Előzmény #149881

Szia Kitty!

Igen, az idő sajnos nagyon gyorsan elrepült, ma már csak itthon vágyakozunk a frappé és a tenger után... icon_smile.gif

(Jaj tényleg, Andi, még nem is írtam ennek a nyaralásnak a legnagyobb hírét: menthetetlenül és végérvényesen megszeretem a frappét! icon_biggrin.gif Már fagyi sem kell bele, anélkül is, minden nap szükségem van legalább egyre. icon_smile.gif Ha így folytatom, már csak néhány év, és kávéfüggő leszek! icon_biggrin.gif)

Kitty, Ti szálltatok meg Gerolimenas helyett végül? Néztem, hogy a hotelünk egyik fele egy négycsillagos szálloda, az biztos drágább, de furcsa volt nekem, hogy annak pl. nincs erkélye, csak pici ablakai... nekem az erkély tetszett a mi szobánkban a legjobban. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 91 92 93 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu