Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3331
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150721 Üzenet linkje2010-08-30 23:05:15 

Skala (persze, hogy tetszik, egyébként miért mennék oda? icon_cool.gif - széles, hosszú, elöl a tenger, van tér) icon_smile.gif
Déli part:
Mounda (hajrá teknőcök!)
Kaminia (elvadult futóhomoknak tűnik, de ez benne a szép)
Katelios
Koroni
Sisia
Lourdas (széles homokpartok, fürödni kiváló - jellemző az előzőekre is, Sisiát igaz nem láttam fotón, de hasonló lehet)
Trapezaki (két oldalt sziklákkal lezárt szép kis beach)
Agios Thomas (a sziklapadról létrán is be lehet ereszkedni a vízbe)
Spartias (fehér sziklafallal a hátában)
Pessada (kikötővel)
Ai Helis
Nipsiss
Paliolinos (sziklaformákkal a vízben)
Avithos (egy jellegzetes nagy és sok kisebb sziklával a parton)
Ligia
Porto Heli
Ammes
Agios Nikolaos
Megali Ammos
Minia vagy Minies (állítólag a reptérhez legközelebbi strand)
Platis Gialos (gyönyörű, keskeny földnyelvvel a végéhez közeledve egy lapos szikladombban - ha van ilyen icon_smile.gif - végződő beach)
Makris Gialos (standolásra, vízi örömökre kiváló beach)
Paliostafida
Eglina

# 3332
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150722 Üzenet linkje2010-08-30 23:12:44 

Argostoli-öböl:
Agios Konstantinos
Limnioni
Ligia
Lithos
Sotira
Koumaria
Livadi
Lepeda (Lixouritól 2 km-re délre, állítólag a beach hátterét gyönyörűen övezik a hegyek)
Agios Ioannis
Agios Georgios
(Az öböl miatt túl védettek a strandok, a zártság miatt számomra nem ezek a legvonzóbbak.)

# 3333
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150724 Üzenet linkje2010-08-30 23:23:02 

A Lixouri-félsziget déli és nyugati partja:
Megas Lakos (hasonlóan vörös homokos, mint a közeli Xi)
Xi (gyönyörű, szinte szürrealista hatású a vörös homok és szürke sziklák miatt)
Kounopetra (mozgó kövek, ahogy a neve is mutatja)
Agios Nikolaos (ilyen nevű már volt egy a sziget déli részén is - ha tényleg így igaz icon_confused.gif )
Lagadakia
Gialiskouri
Kipouria
Platia Ammos (vad szépségével a legvonzóbb partok egyike)
Agia Eleni (ez is gyönyörű)
Petani (a Myrtoshoz hasonlítják, joggal)
Halkes
Agni
Folyt. köv. (de csak holnap)

# 3334
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dernoemi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150739 Üzenet linkje2010-08-31 08:56:41 

Sziasztok!

Tudja valaki, milyen idő lehet most Kefalónián? Kicsit aggódok, mert 1 hét múlva megyünk és itthon elég rossz az idő.
Aki mostanában jön vissza az ossza meg velünk (Zsanna) icon_lol.gif

A mostanában indulóknak!
Írtam a Kokolis travelnek, hogy milyen áron lehet kis autót bérelni és egy Kathy nevű csaj azt írta, hogy 7 napra 140 Euró. Szerintem egész jó ár.
Noémi

# 3335
Aysus
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150741 Üzenet linkje2010-08-31 09:10:39 

Noémi! Ugye jól emlékzem Ti nem Skalara jöttök?

Mi jövőhét pénteken indulunk! Már csak 10 nap!! Különben Facebookon van egy oldal: Greece amit ha likoltok akkor mindig küld görög o-ról videókat!! Nekem nagyon tetszenek és nagyon sokszor csak nosztalgiázom, hogy az meg ez a nyaralás is milyen jó volt. Kefalónián még nem jártam de biztos, hogy tetszeni fog icon_smile.gif Ezeket a képeket amik fent vannak nem lehetett volna egy csúnya helyről csinálni icon_biggrin.gif
Én is nyomtattam térképet már fogalmam sincs melyiket honnan de szintén egy kis leírással kitarkítottam a téképet, hogy hol milyen a part és mit kell feltétlenül megnéznünk.
Nem tudjátok, hogy Argostolitól messze van az a malom ahol úgy láttam étterem is van? oda lehet sétálni? Kocsi nélkül leszünk de azért egyszer szeretnénk bemenni Argostoliba körülnézni. A szigettúrá gondolom úgyis mindenhol csak végigfutunk nem lesz idő nézelődni is..

Jön valaki még pénteken a Granddal???

# 3336
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150770 Üzenet linkje2010-08-31 10:50:30  Válasz a #150739. hsz-ra Előzmény #150739

Dernoemi!
Én itt nézem az időjárást, az aktuális heti és a következő heti előrejelzést mutatja:
http://www.accuweather.com/en-us/gr/kefallonia/skala/forecast.aspx

Ezen az oldalon pedig átváltható a Fahrenheit fok Celsiusra:
http://www.abako.hu/homero/faders.htm

Köszönöm szépen mindenkinek, aki tapasztalatait megosztotta itt a Kefalonia topikban, nagyon sok hasznos információt kaptam tőletek. Remélem hazaérkezés után én is tudok majd hasonlókkal szolgálni az utánunk jövőknek.
(Sajnos mi csak egy hétre megyünk és már most sejtem, hogy fáradtabban jövünk haza, mint ahogy megyünk, mert rengeteg látnivaló van ezen a szigeten.)
D.

# 3337
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150771 Üzenet linkje2010-08-31 10:56:47  Válasz a #150741. hsz-ra Előzmény #150741

Az a malom a víznyelők!
Gyalog egy hosszabb séta a kikötőnél kell végig menni a parton, majd egy kicsit balra fel, de rögtőn jobbra és lehet folytatni a sétát. Ha már a víznyelőkig elmentek, még egy kicsit kell sétálni, és a Világító tornyot (sziget jellegzetessége) is látni fogjátok.
Hát...én gyalog nem biztos, hogy bevállalnám....de én kis kényelmeske vagyok.icon_smile.gif)))
Esti fényben jobban néz ki a víznyelők. De ha nem béreltek, akkor ez nem fontos.

# 3338
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150799 Üzenet linkje2010-08-31 12:58:28  Válasz a #150771. hsz-ra Előzmény #150771

dernoemi!!
Szerintem érdeklődj a Grand honlapján a Kefalónia-fórumban Marcsitól, a kinti id.vez.-től, Ő biztos tudja, és ha igaz, válaszolni is fog icon_smile.gif
A netes előrejelzések csak elijesztenek, nézegetni szabad, komolyan venni TILOS!!
Egyébként ott ilyenkor még csodás nyaralóidő van egészen a hónap végéig. Kivételek akadhatnak icon_smile.gif

# 3339
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150823 Üzenet linkje2010-08-31 16:48:28 

Sziasztok!
Neked írom, Dernoemi, hogy tényleg ne bízz a netes előrejelzésekben, több napra előre nem tudhatják biztosan, hogy milyen idő lesz. Az oldalukat feltöltik a sokévi átlagnak megfelelő időjárási adatokkal, legfeljebb mindig a legközelebbi egy-két napi adatokat frissítik, annak megfelelően, ahogy egyre biztosabbnak látszanak adataik.
A magyarországi időjárást meg végképp ne vond párhuzamba az ottanival. Néhány éve (szeptemberben) olyan hidegben indultunk itthonról, hogy szó szerint vacogtunk, még a szerb-macedón hegyekben is, aztán késő éjjel, hajnalban (a nap majdnemhogy leghűvösebb időszakában) ahogy Görögországban leértünk a síkságra, már szinte langyos volt a levegő. Thesszalonikitől kezdve meg kifejezetten meleg volt (és nyári időjárás volt egész ottlétünk alatt).
Egyébként sem kell megijedni, egész szeptemberre megrendeltük a jó időt! icon_cool.gif icon_lol.gif
Egyébként pénteken mi is a Grand Tours-szal indulunk. (Csak mi ezen a héten, de kint még elvileg összefuthatunk, mert nem egy hétre megyünk.)

# 3340
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150825 Üzenet linkje2010-08-31 17:35:46 

Befejezem az általam talált beachek felsorolását:
A Lixouri félsziget északnyugati csücskén lévő Atheras-fok és Fiskardo között:
Atheras
Fteri
Vouti (nehezen megközelíthető, de gyönyörű part)
Ag. Kiriakos (az előző mellett szintén látványos)
Myrtos (nem kell bemutatni, mágnesként vonz mindenkit)
Aviaki
Ag. Ierousalim (valakitől azt olvastam, hogy szemetes volt a víz ezen a beachen)
Alaties
Dafnoudi (gyöngyszem)
Kimilia (biztos ez is szép, ahogy a Fiskaro körüli standok mind)
Emblisi (nagyon-nagyon szép köves, tiszta vizű)

# 3341
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150827 Üzenet linkje2010-08-31 18:01:30 

Fiskardo és Skala között (sajnos Fiskardo és Agia Efimia, ill. Sami és Poros között kiépített út hiányában nehezen megközelíthetők a partok):
Foki (Dafnoudihoz hasonlóan ez is gyöngyszem, fákkal övezett kis öbölben lévő tündéri beach)
Dolicha (Evreti)
Kamini
Kakougilos
Spilio
Kalo Limani
Agia Sofia
Ag. Horgota (szép fekvésű fehér köves strand)
Giagana
Agia Paraskevi (az Agia Efimia és Sami közötti egyik legszélesebb part, gyönyörű nagy kövekkel, kristélytiszta vízzel - bár ez utóbbi majdnem minden beachre jellemző)
Karavomilos (szép)
Palioras
Antisamos (vagy Antisami) (nehezen lehet jelzőt találni szépségére - mint egy királynő: előkelő és méltóságteljes, gyönyörű)
Xilomata
Lazarou
Ragia
Poros
Limenia (nagyon szép a szétszórt sziklatömbökkel a vízben - kristálytiszta kavicsszőnyeges)
Kato Lagadi (pici, sziklák közötti kis beach, nagyon vonzó)
és újra Skala beach

# 3342
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150833 Üzenet linkje2010-08-31 18:21:58 

Akinek esetleg van kedve, írja meg a neki tetsző beachek nevét. (Bár már sokan sokszor megtették korábban, itt most egy helyen is lehetne információ a legszebbnek tartott partokról. Legyen például 6 a megnevezhető beachek száma. Azért nem csak egy vagy kettő, mert a favoritok mellett nem biztos, hogy szavazatot kapnának a többiek.
Szerintem szavazzon, aki már járt ott, de az is aki nem (legfeljebb ő azt írja meg, hogy mely beacheket látogatná meg a legszívesebben).

A magam részéről (még nem jártam ott) ha a felsoroltakat meg tudnám látogatni, már nagyon boldog lennék. Hogy melyeket szeretném?
(Rangsor nélkül)
Platia Ammos (a vad szépségű part)
Myrtos (a kihívó, ám káprázatos)
Antisamos (a királynő)
Xi (a szürreális megjelenésű - ha lehet, késő délutáni vörös fényben)
Foki (a kis gyémántszem)
Platis Gialos (hogy egy kis nyugis, pihenős, selymes vizű beach is legyen a sorban)

Skala meg amúgy is adott lesz icon_biggrin.gif

# 3343
Kefalopithecus
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150842 Üzenet linkje2010-08-31 19:28:10  Válasz a #150117. hsz-ra Előzmény #150117

Szia Biacsiga!

Azt szeretném kérdezni, hogy hol és mennyiért vettétek a térképet;valamint, hogy melyik kiadó adta ki?

Köszi!

# 3344
Kefalopithecus
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150843 Üzenet linkje2010-08-31 19:33:34  Válasz a #150124. hsz-ra Előzmény #150124

Szia!

Melyik utazási iroda kínál 15 eurós Myrtos-Assos-Fiskardo-Gerasimos kirándulást és honnan indítják?Azért kérdem mert mi Skalaban szállunk meg.

# 3345
Dernoemi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150904 Üzenet linkje2010-09-01 09:56:53  Válasz a #150843. hsz-ra Előzmény #150843

Kedves Kefalopithecus!
Mikor mentek Kefalóniára?
Noémi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 222 223 224 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu