(Azért ne bántsuk Chersonissost, a maga idejében én is jártam oda bulizni, egy bizonyos életkorban főnyeremény és baromi jó éttermek voltak, ha valaki szeret jókat enni )
Van is naprakész tervem, hogy mit kell még megnéznünk Krétán.
1. nap: érkezés, (szállás: Falassarna 2éj)
2. nap: Balos-Rethymno
3. nap: Elafonissi-(Paleochora?-) Sougia
4. nap: Samaria (szállás: Loutro)
5. nap: vissza Sougiába, fel valahová az Ida-hegy közelébe aludni
6. nap: Ida-hegyi barlang (szállás: Lentas)
7. nap: Lassithi, Dikti-barlang (szállás: Xerocambos 2éj)
8. nap: Kato Zakros, Halottak völgye
9. nap: Mochlos + utazás Kassosra
10. nap: Kassos
11. nap: utazás Karpathosra
12. nap: Karpathos
13. nap: Karpathos
14. nap: Karpathos
15. nap: Hazaút
Emlékeim szerint ezek közül egy csomó, helyen már jártatok.
Ha Krétára valaki 29.900 Ft + illeték áron tud szállást+repülőjegyet az legyen szíves szólni! Szeptember 4.-től mi is indulásra készen állunk és szívesen gyakorolnám a 2 óra alatt történő becsomagolást. Álom, édes álom....
#1508542010-08-31 20:01:57 Válasz a #150848. hsz-ra
Az utolsó négy nap sem rossz de én Santorinin folytatnám
Szerintem indulhatunk is
Amúgy Hersonissos valóban nem is olyan rossz 15 évvel ezelőtt tökéletes volt
Van egy fényképem 15 évvel ezelőttről a Lassithi fennsikról
Emlékeim szerint ezek közül egy csomó, helyen már jártatok.
Csak Balos, Elafonisi és Xerocambos lenne ismétlés, a többi mind új! De azok a helyek annyira szépek, és most reggel mennénk a strandokra, amikor még nincsenek annyian, nem úgy, mint a múltkor!
#1508642010-08-31 20:57:42 Válasz a #150860. hsz-ra
És Falassarna? Megértelek, és is mennék vissza. Azóta is emlegetjük, hogy Balosnál dél körül, a legnagyobb melegben milyen volt megmászni visszafelé a hegyet, de ebben a családunkban teljes az egyetértés, ha lehetne már most azonnal indulnánk.
De sztem így is nagy szó tőlem, hogy meg tudtam vágni a programot 9naposra... A rövid verzióban csak Kréta lesz, ahhoz csak 5 nap szabadság kell, ennyinek muszáj beleférnie a következő évbe, ha törik, ha szakad!
Üdvözlet újra itthon, örülök hogy minden rendben, öröm olvasni soraidat, Kréta még nekem fehér folt , no és Santorini, de legalább lehet újra tervezgetni . Nos ha arról van szó én is képes vagyok két óra alatt összepakolni és már indulok is , így mentem el Stavrosba is .
#1509292010-09-01 13:57:58 Válasz a #150928. hsz-ra
Kedves Zsebkuty! nem tudok étteremneveket sajnos, szerintem akkor sem tudtam, és hát ez nem is most volt (olyan 12-15 éve lehetett, voltam ott háromszor csajtársasággal, meg egyszer anyukámmal kettesben). Mondtam, hogy annak idején De mi sokat ettünk a part mentiekben is és a mellékutcákban is, kifejezetten jó emlékeim vannak róluk. Az egyik legjobb stifadót ott ettem életemben például (a másikat pedig a déli parton Plakiasban, utóbbi nyúlból volt). Lent a parti sétányon, ahol egy kis tér kerekedik, éjjel-nappali kézi giroszos volt, gondolom, meg is van még. Nagyon-nagyon finom a kaja.
És kajáltunk fönt a régi faluk közül az egyikben, egy tetőteraszon. Már nem tudnám megmondani, hogy Piskopiano volt vagy Koutulofari, de csodaszép volt, fantasztikus a kilátás. Sokan laknak fönt is, ott is sok az apartman. De gyalog azért minden nap fárasztó szerintem. Úgy sajnálom, hogy csak papírképeim vannak még arról az időről, be kéne őket szkennelni.