#1509052010-09-01 10:01:37 Válasz a #150823. hsz-ra
Hello pfloyd7!
Pedig én annyira el vagyok keseredve az idő miatt! Április óta erre a nyaralásra várok!
Remélem úgy lesz minden ahogy írod.
Tegnap beszéltem a Kokolis Travelnél egy csajjal (Kathy) és ő azt mondta, h tegnap 31 fok volt Kefalónián.
Egyébként szerintem náluk elég jó áron lehet autót bérelni, Fiat Panda, vagy Hyundai Atos 7 napra 140 Euro.
Na, még össze is futhatunk. Mi Svoronatan leszünk 09.08-tól a Barbara apartmanban.
Noémi
Többen kérdeztétek, hogy hol lehet Kefalónia térképet venni.
Én múlt héten kaptam egy kedves csajszitól egy Kefalóniás térképet. Azt láttam rajta, hogy 3 Euróba került. Ő azt mondta, odakint a GPS-el semmire nem mentek és ha jól emlékszem akkor kint egy boltban/szupermarketben vásárolta. Én a hétvégén nézegettem és elég sok minden rajta van.
Jó üzlet volt!
Noémi
#1509142010-09-01 10:57:58 Válasz a #150909. hsz-ra
Kedves Kefalopithecus!
Mi még mindig nem tudjuk, h motort vagy autót bérlünk. Jobb lenne a motor, mert olcsóbb, de állítólag B kategóriás jogsival 50 cc-s motorokkal ott lehetetlen a közlekedés.
Ti is repcsivel mentek?
Kefalóniai térképet, állítólag bármelyik boltban tudtok venni 3 Euróért.
Noémi
#1509182010-09-01 11:22:45 Válasz a #150914. hsz-ra
Kedves Noémi!
Mi busszal megyünk.Ha az autóbérlés mellett voksoltok, keress meg az Anna apartmanban(habár ez Skalaban van) vagy küldj egy telefonszámot privát üzenetként!
Mi egyébként pont a második hétre(amikor jöttök) tervezünk egy kirándulást a sziget északi részére Myrtos-Assos-Fiskardo környékére.Szerintem 1-2 napra olcsó az autó ha legalább négyen megyünk.Mondjuk nem tudom, hogy ti hanyan vagytok(mi ketten a párommal)?
Üdv.:Kefalopithecus
#1509322010-09-01 14:17:38 Válasz a #150842. hsz-ra
Szia!
Én adtam Noéminek a térképet:) Valóban 3 Eur volt, azt nem tudom már megmondani, melyik kiadó adta ki. Szerintem tudtok venni supermarketben vagy utazási irodában. Sajnos nálunk sem a GPS, sem az autókölcsönzőtől kapott térkép nem vált be, mert a kisebb mellékutak nem voltak feltüntetve, eléggé hiányosak voltak. Ez a térkép viszont nagyon részletes volt, klasszul feltüntetve a partokkal és a legkisebb utakkal is. A hátulján pedig volt egy összefoglaló a tengerpartokról, hogy mit érdemes megnézni és ha jól emlékszem,talán a látnivalókról is (ez utóbbiban nem vok biztos).
...Ő azt mondta, odakint a GPS-el semmire nem mentek...
Hát én nem ezt mondom!
Csak megfelelően kell alkalmazni, a megfelelő térképet!
A GPS azt mondja, amit "megtanítottak" neki, ha rossz a térképadatbázis, akkor hülyeséget fog mutatni.
Idézet a beszámolómból :
A GPS jól működött a teljes út alatt iGO8 - Görögország Navteq 2009.Q4 térképével (pedig van már 2010.Q1-esem is, de miért nem azt használtam? - rejtély). Persze megfelelően kell értelmezni, amit mond. Itt azt értem, hogy nem kell mindig ráhagyatkozni. Mivel a térképen nincs minden földes út pontosan jelölve (sőt szinte egy sem), egyszerűen nem kell arra menni, ha látod, hogy rossz út kezdődik. A program úgy is észreveszi, hogy nem arra mentél és újratervez. Mi így használtuk, és jól bevált. Igaz többször azért rámerészkedtünk a földutakra is, melyek nagyon jó minőségűek voltak, a "kisbusz" is vígan ment rajtuk.
#1509372010-09-01 14:22:59 Válasz a #150906. hsz-ra
Szia Noémi,
valószínűleg nem forróság lesz, mikor kiszálltok, mert az esti órákban inkább a szél a jellemző. De valószínűleg lesz olyan forróság is, hogy alig várod majd, hogy egy kis árnyékot találj:)
Szaisztok.
Eddig Parga forumban voltam és most jöttunk haza onnan.De vcoltunk lefkada kiránduláson és beleszerettünk.szoval a jovore nézve infokat kérnék .melyik iroda visz repulövel vagy milyen alternativák vannak a buszon kivul???
köszi
Utazott-e valaki komppal Vassiliki-Sami útvonalon? Jegyárak érdekelnek - autó és személy-.
Köszi
Miért van ilyen? Én nem találtam.
Mi Vassiliki - Fiskardó útvonalon mentünk.
Beszámoló itt: https://www.thasos.hu/index.ph.....&Itemid=74
Már csak az utolsó nap és a fotóalbum hiányzik....
A weboldalukon azt irja hogy van. Mivel vasárnap erünk oda, csak du 17-kor van komp Fiskardóba, de 12-kor Sami felé indul komp ... több idönk lenne szállást keresni
A beszámolót követtem eddig is, ki van már nyomtatva, nagyon jó, külön köszönet érte.
Egyébként köszönet az összes beszámolóért és azok a gyönyörű fotók…. meggyőztetek hogy az idén hűtlen legyek Lefkádához