#1523002010-09-21 17:57:30 Válasz a #152298. hsz-ra
KATI!!!
Akkor EZ,IGY nagyon jó ár!!!
Nem akarom,hogy reklámozzunk,de azért érdekelne,hogy melyik utazási iroda akciózott?
Én is szivesen utaznék Ciprusra,főleg a gyönyörű tengerért,gondolom,most nem is lesznek olyan sokan,hogy alig lehet elférni mondjuk Protarason vagy Ayia Napán
Ráadásul Kitty infója friss,irta nekem,hogy talán még kagylászhatunk is,ő bizony talált egy maréknyit!
Kati!Légyszi,nézz körül majd kagylóügyben!Köszi előre is,pláne,ha még teszel is fel olyan szép képeket,mint amilyeneket megszoktunk tőled!!!
#1523012010-09-21 18:06:32 Válasz a #152296. hsz-ra
Kedves Atosz! Nem vitatom, biztosan lehet Cipruson drágán is nyaralni, de nekünk nincsenek nagy igényeink, így egy kétcsillagos, nem tengerparti szállodával is beértük. A Malév most 40ezer ft-ért (illetéket nem kell fizetni) elvisz Larnacába.
Az, hogy nem drága hely, én a tavalyi görög és a tavalyelőtti Mallorcai árakhoz képest mondtam. Görögo-ba mi már min. 10 alkalommal nyaraltunk, tehát van mihez viszonyítanom.
Volt egy egynapos hajókirándulás, ami csodás helyekre vitt volna el, korlátlan ital-fogyasztással, ebéddel, fürdéssel, snorkizással, de kettőnknek 130 Eu lett volna. Ez húzós volt (nekünk) így inkább 170-ért béreltünk 3 napra autót, így a legfontosabb városokba, látnivalókhoz eljutottunk.
Vacsora pl. kettőnknek 25 Eu-ból kijött, bár biztosan vannak drágább helyek is. Meg aztán nem fontos minden nap étteremben enni, én mondjuk 2 gombóc fagyival is beértem vacsi helyett!
1 hatalmas gombóc isteni finom fagyi 1 Eu volt.
#1523042010-09-21 19:14:24 Válasz a #152301. hsz-ra
Summa summarum: szerencse,pénz és igény.Talán így lehetne szerintem akkor ezt mindenki elégedettségére összefoglalni.
Nem érdemes túlzásba vinni a dolgok taglalását és nem kívánok ebbe jobban belemenni, hiszen a megítélése a dolgoknak egyénenként változik és fog is.Ami engem illet én már csak akkor fogok Ciprusra utazni ha visszajön a
Makariosz érsek... Vagy talán a reinkarnációja...
Én(!) görögnek ítéltem és ítélem ma is az egész szigetet,de a politika ez a "randaság" másképpen alakította a dolgokat.
Te pedig Kitty akkor szerencsésnek mondhatod magadat, ha ilyen feltételekkel sikerült ide eljutnod mint amit leírtál.Mindenkinek aki ide el akar jutni, azoknak kívánok hasonlóan szerencsés lehetőségeket.
Szia!
Atosz.
#1523072010-09-21 20:07:02 Válasz a #152304. hsz-ra
Sokan gondolunk sok félét egy helyről. Santoriniről mindig azt gondoltam, hogy eszméletlenül drága és mikor ott nyaraltunk jöttünk rá, hogy kifejezetten olcsó hely. Persze mindenhol el lehet költeni temérdek pénzt, de a mi utazási szokásanknak megfelelően rendkívül olcsónak bizonyult. Olcsóbbnak, mint például Zakynthos, Parga és Tolo. Az elvitt pénzünk csaknem felét hazahoztuk és semmiről sem mondtunk le csak azért, mert sokallottuk volna az árát. Megtudtuk , hogy Ciprus olcsóbb, mint gondoltuk volna. Szegény Makarios érseknek már csak a sírjára tudsz virágot vinni Athos.
Szegény Makarios érseknek már csak a sírjára tudsz virágot vinni Athos.
Azért írtam,hogy én akkor megyek már Ciprusra, mert ő már 1977-ben elhunyt... Mi még jól emlékszünk rá,a mai fiatalok talán valamit vagy semmit nem tanulhattak róla.
Nem jó párosítás,de Elvis Presley is valahogy akkoriban ment át a túlpartra...
#1523122010-09-21 21:30:11 Válasz a #152304. hsz-ra
Igen, szerencsések voltunk most, hogy így sikerült kifogni ezt az utat. Mi már vagy 10 éve barátkoztunk egy ciprusi úttal, de eddig tényleg csak horror árakon láttunk.
Még valami: Igényeink nekünk is lennének, dehát ha ragaszkodnánk a 4-5 csillagos szállodához, all inclusive ellátáshoz, tengerre néző szobához, hát bizony nem sűrűn jutnánk el nyaralni.
Épp ezért, és talán a téma lezárásaképpen mondom, hogyha az igényeinket a pénztárcánkhoz sikerül igazítani, akkor egész jó kis nyaralásokat lehet összehozni.
#1523172010-09-21 22:52:28 Válasz a #152312. hsz-ra
Hát én nagyon szívesen megnézném Ciprust. Idén sajnos biztos, hogy ez nem jön össze más okból, nem csak anyagi okokból, de talán majd egyszer összehordja a szél.
Kati!Légyszi,nézz körül majd kagylóügyben!Köszi előre is,pláne,ha még teszel is fel olyan szép képeket,mint amilyeneket megszoktunk tőled!!!
Kagylóügyben figyelni fogok! És köszönöm a dícsérő szavakat, amelyekkel az eddigi képeimet illetted.
Kitty írta:
Idézet:
Igényeink nekünk is lennének, dehát ha ragaszkodnánk a 4-5 csillagos szállodához, all inclusive ellátáshoz, tengerre néző szobához, hát bizony nem sűrűn jutnánk el nyaralni.
Mi sem ragaszkodunk a szállodához, félpanzióhoz, 20 éve tartó görög szigeteki nyaralásaink során ez lesz a harmadik ilyen nyaralás. De egy akció kihagyhatatlan.
Atosz írta:
Idézet:
Én(!) görögnek ítéltem és ítélem ma is az egész szigetet
Én is Görögország részének tekintem, bár ezt a ciprusiak kikérik maguknak. Ők nem görögök, hanem ciprióták (ezt a marhaságukat sosem értettem, de sebaj).
Josza írta:
Idézet:
Hát én nagyon szívesen megnézném Ciprust
Josza, kívánom nektek, hogy nemsokára összejöjjön egy ciprusi nyaralás!
Üdv mindenkinek és Kittynek még egyszer köszönöm mind a privát, mind az itteni infókat.
Bottakati
#1523492010-09-22 17:13:08 Válasz a #152328. hsz-ra
Szia Ferrari!
A ti gépetek mikor indul? Merthogy most kaptam egy emailt, hogy a Malév telítettsége miatt nem szombaton - normális délelőtti időpontban - hanem pénteken, éjjel 1/2 12-kor indul a gépünk. Igaz, így nyerünk majdnem egy napot, de szerettem volna napfényben látni a landolást.
#1523532010-09-22 17:28:49 Válasz a #152351. hsz-ra
Szia Kitty!
A visszaútra szombaton egyelőre 14:05 az indulás. Ez persze változhat, már nem is csodálkoznék rajta. De erősen remélem, hogy nem fog, mert elképzelni sem tudom, hogy kelünk fel, még hétközben a reggel 7 órás kelés is marha nehezen megy mindkettőknek.