Ma reggel számoltam ki, hogy a 220 l benzinfogyasztásunkat 326 Ft/l átlagárra hoztuk ki. Ebben van 1 magyar, 4 szerb, 2 macedon és 3 görög tankolás. Mindenhol kártyával fizettünk. Maestroval és Visa-val. Sehol nem volt gond.
Augusztusban én is a macedonoknál tankoltam, utolsó kút közvetlen a görög határ elött gázolaj 0,96 Euro volt (ki is vannak írva az árak euroban). Visszafele szintén a görög határt átlépve egyből az első makpetrol kútnál tankoltam a macedonoknál, akkor 1 euro volt. Mindkét esetben elfogadták az eurot első szóra. Oda és vissza a 20 literes fémkannát is megtöltöttem, így máshol nem is kellett tankolnom. (csak görögben [Lefkada: diesel 1,27 euro volt] tettem bele 20 euroért egy kicsit, a biztonság kedvéért). Semmilyen gond nincs a maci gázolajjal, bátran merem ajánlani bárkinek.
Egyébként akkor is 57 denár volt a gázolaj mindenhol. (hatósági áras)
Hello, mi most vagyunk epp gorogbe...Athenbol jottunk Tolora a mai nap. Mi semmit nem vettunk eszre a banzin hianybol hacsak anyit nem, hogy par kapunal sorba alltak a benzint szallito kamionok. Amugy a benzin arak 1,46-1,70 ig mozognak, Shell es Eko-nal lattuk a legjobb arakat. Tessaloniki kornyeken a dragabb. Palyak jol jarhatok ...alig van forgalom...Athen korul kicsit zsufoltabb. Ha valakit meg valami erdekel kerdezetek, jo nyaralast mindenkinek.
Mi most értünk haza,Ahillion és Párgáról.Átszeltük az országot,de sehol nem volt fen akadás benzinügyben.Az árak Magnéziában olcsóbbak benzinben,mint Ioniában.Mi Ahillionban 1.23ért,Párgában 1.48ért,a határ előtt 1.38ért tankoltunk.Az autópályákon sehol nem volt ezen a részen gond,csak csendes sztrájkolókkal találkoztunk.A Meteoráktól Ionniába felmenő autópályánál sehol nem kell még pályadíjat fizetni,viszont nagyon jól lehet haladni.Szuperül megcsinálták.Bárcsak nálunk volnának ilyen utak!
Sziasztok! Ma hajnalban értünk haza Evia-ról (Pefki). Szombaton reggel a 8:30-as komppal indultunk Agiokampos-ból érkezés 1:40-kor(2:40 GR idő) Budapest XI. ker.. Közben megáltunk Nei Pori-ban egy utolsó strandolásra 11-13 óráig és közben is még több megálló 2 kicsi gyerekkel. Újvidéktől (Novi Sad) szakadó/özönvíz szerű esőben. Benzin árak GR: 1.5- 1.6 € MAC: 68 den SRB: 117 din 95-ös.
Sziasztok!
Tegnap érkeztünk haza Paráliáról,pont sztrájkot fogtunk ki megint!
Viszont ez most tényleg semmi problémát nem okozott.
A határon rengeteg kamion állt és ennyi,de személyautóknak folyamtos és gyors volt a haladás.
Szegedtől Paráliáig folyamatosan lehetett haladni.
Szerbiában építik folyamatosan az autópályát, bár nem haladnak nagyon gyorsan sajnos. 119.4 a 95-ös 116.4 az euro diesel a sima diesel 105dinar.
Macedonoknal is folyamatos autópálya építés ,a javulás folyamatos az utak minőségében. Az utolsó benzinkuton a határ előtt közvetlenül tankoltunk 0.95 euró volt a diesel, euróban is kivannak írva az árak,tehát itt fogok jövőre is tankolni. Görögben 1.44euró körül mozog a 95-ös 1.25 a diesel.
A jó hír ,hogy elég nagy autópálya szakaszt újítottak fel a Thessaloniki-Parália szakaszon (tehát szinte mindenkit érint) kiváló minőségű.
A rossz hír,hogy lesz még egy fizetőkapu,ami még nem üzemelt,de jövőre valószínűleg fog,de erről jövőre még írok.