#1518482010-09-13 10:49:43 Válasz a #151838. hsz-ra
Amennyiben "első autó" vagyok, mindig betartom a sebességhatárt, mert úgy nem tartom "ésszerűnek a sebességhatár kitolását" De ha már van előttem egy traffipajzs, akkor ráteszek mondjuk 20-at 90-re (de 120-ra már nem!). Többet nem, inkább lemaradok...
Egyébként mi a Vasiliki-Polgár szakaszt bő 22 óra alatt tettük meg, ebből határ+ pihi kb. 2 óra volt.
#1518522010-09-13 11:13:07 Válasz a #151837. hsz-ra
Szia Eti!
Nekem augusztus végén úgy tűnt, hogy a baloldali két (EU-s) sáv haladt lassabban, pontosan a török vendégmunkások miatt, akik beálltak az EU-s sávba.
Megoldották volna, hogy ne állhassanak a törökök az EU-s sávba? Éppen ideje lenne végre megoldani a szerb-magyar határon, hogy ne kelljen kétszer annyit várni az EU-s polgároknak, mint a másik két határon összesen!
Nekem augusztus végén úgy tűnt, hogy a baloldali két (EU-s) sáv haladt lassabban, pontosan a török vendégmunkások miatt, akik beálltak az EU-s sávba.
Megoldották volna, hogy ne állhassanak a törökök az EU-s sávba? Éppen ideje lenne végre megoldani a szerb-magyar határon, hogy ne kelljen kétszer annyit várni az EU-s polgároknak, mint a másik két határon összesen!
Úgy láttam, hogy most "rend" volt, a törökök csak az "all passport" sorokat keresték. Ennek ellenére fennakadás van, mert az a szakasz, ahol 6 sor autó elfér egymás mellett, az igen rövid, mögötte 2 sorban állt mindenki ömlesztve - elég hosszan. Amikor elértük a 6 soros részt, akkor látszott csak, hogy kinek hova kéne besorolni (és, hogy most épp "rend" van), na ott nagy a kavarodás, ha a baloldaliban álltál és török vagy, illetve, ha jobboldaliban álltál és EU-s vagy (mint mi), akkor szivacs.
Szerintetek ez biztonságosabb, mint a forgalom ritmusát felvéve, a sebességhatárok "ésszerű" kitolásával menni? Akik így vezetnek húzzák maguk mögött a sort, előbb-utóbb valaki bevadul mögöttük és belemegy egy necces előzésbe, amiből komoly balaset is lehet.
Általában ésszerűnek tartom a szabályok betartását. Hiszen azért vannak. Nem mellesleg a mi esetünkben forgalom ritmusának felvételéről nem nagyon beszélhetünk, mert szinte minden esetben első voltam a sorban. A mögöttem jövőknek kellett felvenni az én ritmusomat. Aki előzni akart az előzhetett. Lehúzódtam.
Ha nagyvárosban vezetek, mint pl. Budapest, vagy éppen Belgrád, akkor természetes, hogy haladok a tömeggel.
Sziasztok!
Megint sztrájkkal fenyegetnek az üzemanyag szállitók.24-én megyünk Nei Poriba,remélem nem lesz gond.
Igen, épp a szerb-magyar határon álltunk tegnap, mikor bemondta a Petőfi (MR2) rádió ... Gondolom a fuvarozók belátták, hogy jobb, ha kivárják a főszezon végét és most próbálkoznak újra. Ilyenkor kevesebbet veszíthetnek (kevesebb turista, kevesebb eladható üzemanyag). Mondjuk olyan nagyon drága az üzemanyag, hogy mi is igyekeztünk minél kevesebbet venni odakint.
Tud valaki valami friss infot a sztrajkrol...Mi holnap indulunk Toloba..es ha igaz h megint sztrajkolnak akor szivacs...Dragabb lesz az uzemanyag..mar most sem olcso..es akkor az uzletekben a termekek is? Kerek valakit aki kint van tajkoztason minket...koszike
#1519432010-09-14 13:50:10 Válasz a #151928. hsz-ra
Ma érkeztem Görögországba, egyenlőre semmi gáz. Azért ha bízol a macedón kutakban, akkor tankoljatok. A sztrájk idején inkább a benzin okoz gondot, disel szokott lenni. A helyiek szerint!
Szerb és macedón autópálya díjak csökkentek.
Szia Drága Csutek!
Úgy elmentetek, hogy el sem tudtam búcsúzni Tőletek. Ahol tudsz tankolj, mert nagyon mondják itt a hírekben a sztrájkot. Inkább vegyetek kannát is , csak legyen elég gázolaj. Cilla sokkal jobban van tegnap jött ki a kórházból. Puszilunk Titeket. Vigyázzatok egymásra. Sok puszi Josza és Cilla
#1519532010-09-14 14:32:40 Válasz a #151943. hsz-ra
Nekünk nem volt semmi gondunk a macedón dízellel, odafelé és visszafelé is tankoltuk náluk. Ha már dízel, kint egy görög autós újságíró-raliversenyző pasi azt mondta, hogy csak a Shellt és a Bp-t ajánlja Görögországban (remélem, jól emlékszem ).
Én általában nagyon ellene vagyok az ilyen országokban való tankolásnak, de a közel 100 Ft-os különbség most engem is meggyőzött és hazafelé már én is megtankoltam Macedoniában. Euróval fizettem 1.05 volt az Eurodízel. Azóta már kifogyott, eddig nem volt gond a kocsival, bár ez nem is olyan hirtelen történik. Ha rendszeresen sz@rt tankolsz, inkább az a gáz.