Mi is azért választottuk Hydra-t, mert úgy voltunk vele, hogy Athén megismerésére nem elég az a nem egészen egy nap, azt majd egy másik alkalommal. Hydra viszont maga a csoda, és persze Spetses is nagyon szép!!!
Köszi szépen Mindenkinek a sok segítséget.
Mi pont Athén miatt válasszuk Tolót,mert voltuk olyan balgák,hogy az olymposzi riviéráról nem mertük bevállalni,
így sajnos lehet,hogy ez más kirándulás rovására fog menni.
#1528682010-10-07 14:04:05 Válasz a #152867. hsz-ra
Hella, Tolot ne Athén miatt válasszátok, van ott sok más látnivaló is. Egy fakultatív Athénon végigszaladnak veled a legfontosabb látnivalókon, és viszlát. Az nem Athén. Persze, ha soha nem akarsz oda visszatérni, hajrá, de nekem csak az Akropolisz és környéke majdnem egy nap volt... (és már akkor is azért indultunk tovább, mert a mi időnk sem végtelen).
#1528742010-10-07 16:58:03 Válasz a #152869. hsz-ra
Nincs mit!
De, ha ez a legfontosabb, én a helyedben egy athéni hosszúhétvégére fizetnék be. (Előre foglalt repjeggyel és szállással nem olyan drága ám. És még mindig lemehettek Toloba is pár napra - bár úgy látom, az kevésbé izgat.) Mert végülis sarkítva kifizetsz egy csomó pénzt "fölöslegesen" azért, hogy ott, ahol valójában lenni szeretnél, eltölts pár órát...
#1528802010-10-07 19:32:56 Válasz a #152869. hsz-ra
Szia Hella!
Pontikosnak teljesen igaza van. Még azt is jobbnak tartom az Athén fakultatívnál, ha bérelt kocsival bementek Athénba. Akkor talán az Akropolis környékét és a Plakát megtudjátok nézni. Esetleg még a Parlamentnél az őrségváltást is. Korán reggel indulni, hogy jusson idő Athénre. A fakultatív az egy daráló. Az "ezt is letudtuk, kipipáltuk, pénzt beszedtük" elvén működik. Athén ott még mindig távol marad tőled. Kár a drága nyaralási időért és a feleslegesen kiadott pénzért. Hallgass ránk, tudjuk, miről beszélünk. Persze Te döntesz! Szeretnénk azonban meggyőzni. Ha hallgatsz ránk utólag nem fogod megbánni.
Üdv: Josza
#1528812010-10-07 19:46:24 Válasz a #152880. hsz-ra
Josza, köszönöm a megerősítést. Én éveket vártam, hogy eljussak Athénba, mert a fakultatívnak nem éreztem soha értelmét. Vártam-vártam-vártam - és nagyon örülök, hogy így döntöttem. Beszéltem olyanokkal, akik fakultatívon jártak ott - hát sok értelme nem volt nekik.
Hella, még egy tipp - Athén pár nap magánszervezésben, aztán pár nap a közelben, tengerparton. Lehet, hogy kicsit drágább lesz, mint egy buszos út, de sokkal tartalmasabb. Vagy ragaszkodsz az utazási irodához?
Szia Pontikos!
Nekem Toló igenis fontos!
Bármilyen célirányú naralásom legfontosabb tényezője,hogy heti 4-5 napot egy homokos tengerparton henyéljek. Engem ez tölt fel igazán,egy egész évre. És másodlagosan fontos(de hozzátartozik),hogy azért 2-3 napot ki is mozduljak. Ez is hozzátartozik a teljességhez. Szóval első körben Athénra elég lesz (még ha fogcsikargatva is,de! ) Athénra, azért a nyaralásra szánt pénzem nem költeném csak arra.
Ha maga a város nagyon megtetszik,elképzelhető,hogy később városlátogatás keretében valamelyik tavasszal ismét meglátogatjuk.
Az Apollónhoz ragaszkodom. Évek óta velük jártam,de idén elkövettem azt a hibát,hogy elpártoltam tőlük. Sok probléma nem volt a másik irodával sem,de voltak kellemetlenségek és bevallom azt a gyomorgörcsöt,amit előtte több hétig és amit a nyaralás alatt is a visszaút miatt való aggódással végigéltem( ez utóbbi félelmem nem volt véletlen,mert beigazolódott!),nem kívánom senkinek. Szóval ez rengeteget rontott a nyaralásomon. Ezután van persze az a pénz,ami miatt én más irodát választanék,de senki nem fogja azt odaadni! Tehát soha többé más iroda,ha Görögország! Részemről legalábbis.
Szia Josza2!
Sajnos nekem egyáltalán soha nem is volt, páromnak pedig jelenleg nincs érvényes jogsija, mivel autónk nincs,
így egyenlőre nem is tervezi a megújítást. Ellenkező esetben ezen valóban nem is problémáznánk,sőt, szerintem még akár 2 napot is rászánnánk Athénra, simán foglalnánk online 1 éjre. ezt így is megtehetnénk,de szeretnénk "nyaralni" is és még tervben van 1 repcsis utazás vagy Rodoszra vagy Túnéziába. Szóval az egyik szemem sír,de a másik nevet.
Köszi skacok a sok ötletet,támogatást!
Puszika
Helga
#1528962010-10-07 22:29:17 Válasz a #152890. hsz-ra
Szép estét Pontikos!
Szépek a képeid,sajnos egyikben sem fogok gyönyörködni.
Fürödni Tolóban csak a nagystrandon ill. bár 1 teljes napot szánunk Nafplióra,de nem fogunk felmászni a vár tetejére,de a várost,azt bejárjuk.
Nem is piacolunk,csak óváros,kikötő és hasonlók.
Kicsit provokatív,de ilyen/ilyenek vagyok/vagyunk!!!
No,de ez senkit el ne tántorítson!!!!!!!
Hajrá!
Valamiért kevesen látogatják meg a Tirüsz várát, ami Naphlion tőszomszédságában van. Pedig a vár ritka látványosság és prehisztorikus (írott történelem előtti) építmény. Nagyjából Mykénével egyidős és nagyon jó állapotban van, Hatalmas kövekből kötőanyag nélkül épült. Oda akár menetrendszerű autóbusszal is el lehet jutni Toloból.
#1529012010-10-08 09:20:46 Válasz a #152896. hsz-ra
Hella, azok nem az én képeim!
(Ha ennyire határozott elképzelésed van, akkor nem jártatjuk tovább a szánkat. Azért remélem, meglátsz valamit Athén varázsából - bár nekem egy ismerősöm sem akart még visszamenni, ha szervezetten látta először. )