Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 121
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14983 Üzenet linkje2006-08-31 18:18:51  vojandi

Szia Vojandi!

Köszi az infókat!Pontosan ilyenekre vagyok kiváncsi.A bárok,diszkók nem fontosak,mivel egyáltalán nem járunk oda.Egy átstrandolt nap után vacsizni szoktunk/ha szállodában vagyunk,akkor ott,ha apartmanban,akkor este keresünk éttermet a nyüzsis fõutcán/ és aztán indul a nézelõdés,vásárolgatás egyáltalán életélvezet,mert nekünk az is jó,ha mondjuk Sidari fõutcáján kóborlunk éjjel 1-ig-aztán fekszünk le.Ha kirándultunk valahová,akkor sem maradhat ki,gogy kószáljunk egy kicsit az éjjeli városban...Ezért nem tetszett most nekem Krétán,hogy annyira kicsi volt a településünk Jövõ nyárig még jó sok infót összeszedek-bár a család Sarti nevét emlegeti...

# 122
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14992 Üzenet linkje2006-08-31 21:08:04 

Szia Miskolci icon_smile.gif

Akkor kérdezz bátran, még amit csak akarsz, és ha tudok válaszolok. Azt hiszem, hasonló lelkek vagyunk, mert én nekem sem kellenek ezek az izék: diszkók, bár stb..., hanem ahogy te is írod, legyen sok szép, hangulatos utca, ahol éjjel is lehet bolyongani és jó tavernák. Bár mi Limenasban egyszer sem ettõnk tevernában, mert akkor éppen, hogy csak az utazásra futotta, de amik a régi halászkikötõ mellett sorakoznak igen csábítók...Szóval, én úgy érzem, hogy Limenas lenne neked való icon_smile.gif De kérdezz még, mi érdekel....

Andi

# 123
Kijelentkezve--
-törölt nick 2276
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15033 Üzenet linkje2006-09-02 12:48:33 

Sziasztok!
Mikor mi indultunk Thassosra, vagyis amikor tervezgettük én is kérdezõsködtem itt-ott, hogy hova érdemes menni. Nekem valahogy elsõ blikkre a képek alapján nem Limenas volt a legmegkapóbb, ezért Limenaria és Potos között hezitáltunk. Végül Potost választottuk és nagyon jó döntésnek bizonyult. Ha még egyszer megyünk, biztosan Liemnariat vagy Potost választanám újra. Limenariaban voltunk át többször és bár napközben elég nagy nyugalom volt, este megtelt élettel és nagyon hangulatos volt. Potos szintén, bár ott napközben is volt sürgés-forgás. Limenariából és Potosból könnyen és hamar el lehet jutni a közeli szép strandokhoz, akár busszal is, és ott van Theologos, ami a közelsége miatt akár többször is meglátogatható. Nyilván elfogult vagyok Potossal, mert egy csodálatos hetet töltöttünk ott, de mi is nyüzsgõ de aranyos helyet kerestünk, és megtaláltuk. Igaz a partja nem a legjobb, de mindez Limenasra sem mondható el.

Igyekszem a beszámolóval. Meglesz, meglesz egyszer csak.icon_smile.gif
Üdv.
Huelva

# 124
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15046 Üzenet linkje2006-09-03 02:40:43 

HELLÓ!
Érdekes, bárki bármerre járt Thassoson, mindenki azt mondja, jó választás volt, legközelebbis oda megyek-ez azt jelenti, hogy mindenhol jó a szigeten:-)) Mi Limenasra esküszünk, bár pár fontosabb helytõl "messzebb" van, mintha délen lakna az ember, de olyan kicsi a sziget, hogy 2 hét alatt így is mindenfelé eljutottunk. Nem azt mondom, hogy mindenhova, mert azt lehetetlen, legközelebb újra lehetnénk úgy ott 2 hetet, hogy egész más dolgokat néznénk meg, és így sem unatkoznánk. Más Panagiára meg Potamiasra esküszik, de hát ez ízlés dolga, és csak akkor érdemes kiemelni egy falut vagy várost, ha már több helyen megszálltunk. Egyébként ha valaki Limenasban jár, ne a nyüzsiben válasszon tavernát, mi egy helyit kérdeztünk meg, és Õ a Moussast ajánlotta, ez ellenkezõ irányba van a kompkikötõtõl mint a sétálóutcák, tehát nyugatra úgy 200 méterre. Igaz mindig tele van, de soha se küldenek el, gyorsan leraknak még egy asztalt. Elõtte a tengerben egy állványon száradnak a polipok, arról ismered meg. Nem is bántuk meg, azontúl csak ott vacsiztunk.

# 125
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15139 Üzenet linkje2006-09-06 11:18:40 

Szia Mia!
Mindjárt indultok? Nagyon jó utat és pihenést kívánok!

# 126
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15146 Üzenet linkje2006-09-06 14:31:41 

szia csu, igen, holnapután délután lesz indulás. tegnap megvettünk mindent az útra, már csak a szendvics-hozzávalók vannak hátra. a main kívül 2 munkanap, hazasietés, és irány Thassos. már nagyon izgulok. icon_smile.gif

egyedül a szállás miatt aggódom egy picit, 30 euronál többet nem szeretnénk rákölteni éjszakánként.

# 127
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15158 Üzenet linkje2006-09-07 09:22:26 

Szia mia!

Nagyon irigyellek, hogy most indulsz erre a gyönyörû szigetre.

Jó utat, klassz idõt és kellemes nyaralást kívánok!

Üdv.:

# 128
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15176 Üzenet linkje2006-09-07 22:05:18 

köszönöm. 24 óra múlva ilyenkor már valahol a szerbeknél leszünk. már be vagyunk sózva nagyon. cuccok bepakolva, már csak szendvicseket kell készíteni, és holnap este 6-körül indulás. jövõ hét vasárnap tudok írni legközelebb. ígérem, részletes beszámolóval, és rengeteg képpel térek vissza. icon_smile.gif
# 129
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15294 Üzenet linkje2006-09-13 16:43:15 

A nyaralásunk alatt ellátogattunk Tassos-ra. Tényleg csoda szép hely.
Viszont elsõsorban azért mentem, hogy megnézhessem az ókori szinházat. Borzasztó nagyot csalódtam.
Elõször is le volt zárva felújjítás miatt. Nem kis energiába került a hõségben felmászni a hegyre, erre kerítések fogadnak.
Találtunk egy ösvényt, amin hátulról közelítettük meg, ahogy sokan mások. Le volt döntve a kerítés egy helyen, mi ott szépen beslattyogtunk néhány angol turistával. Teljesen paff lettem a látványtól.
A 2400 évvel ezelõtt épült szinházat a szó szoros értelmében FELÚJJÍTJÁK!
A kissé megszürkült köveket kiegészítik hófehér márvánnyal. Teljesen újjá építik. Ez pont olyan, mintha a Colosseumot újjá építenék.
Na erre varjatok gombot, ha tudtok!

# 130
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15297 Üzenet linkje2006-09-13 20:08:39 

Szia Csutek!

Én 2002-ben voltam Thassoson. A színházat márt akkor is "újjáépítették", azt hittem, azóta már rég kész...bár mit vár az ember a görög mentalitástól. Akkor még lehett a régi kövekbõl is látni valamit, de nekem nem tetszett. Én írtam már errõl itt a lapon valahol...mindjárt megkeresem... Íme:

"...Ha jobbra követjük az utat, akkor az antik városfal mentén megyünk tovább és megérkezünk a színházhoz. Thászosz antik színháza a táj egy természetes mélyedésében fekszik. A színház körívét régen egy fal védte. A színház üléssorai, amik ma is láthatók, a római korból származnak. Az i.e. 1. század óta a színházat gladiátorharcokra használták és a zenekari árkot éppen ezért egy fallal vették körül. Kb. a 2. század közepén Hérágorász az ülõsorok alsó részére oszlopos könyöklõt (balusztrádot) építetett márványból. Néhány lapot újra az eredeti helyén állítottak fel.

A színházat napjainkban építik újjá. Az ókori romok mintájára új színház épül ide, ahol majd nyárestéken elõadásokat fognak tartani. A színház után az út egy sík területhez vezet, ahonnan pompás pillantást vethetünk az Akropoliszra, a szemközt fekvõ hegyekre és a fenyõvel borított hegyoldalakra, mindkét kikötõre és a tengerre."

# 131
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15298 Üzenet linkje2006-09-13 21:15:10 

Jelenleg így néz ki. Szerintem semmit sem változott a helyzet négy év alatt.
Bocsi, hogy nem olvastam végig az oldalakat, de nagyon bosszantott, hogy igy tönkre tesznek valamit. Szerintem ilyen esetben az állag megóvásra kellene törekedni. Keressenek egy másik alkalmas helyet, ahová építhetnek egy új szinházat, hasonló stílusban.
Egyébként csodálatos helyen épült a szinház. Gyönyörû a panoráma a felsõ sorokból. Maga a sziget is tetszett, habár nem sok idõnk volt nézelõdni.

# 132
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15307 Üzenet linkje2006-09-14 11:51:38 

Nem semmi, tényleg négy év alatt alig haladtaka két kép alapján. Szerintem is kár érte. icon_sad.gif
# 133
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15309 Üzenet linkje2006-09-14 12:14:00 

Több szögbõl is készítettem képet. Ma ahogy összehasonlítottam a tieddel, rájöttem, hogy semmit nem haladtak. Ez a tempó még a görögökhöz képest is lassú.
Remélem nem tudják befejezni a munkát, így talán nem tesznek több kárt benne.

# 134
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15313 Üzenet linkje2006-09-14 13:15:40 

icon_smile.gif Csutek,
én is, miután már beírtam a hozzászólásomat, hasonlítgattam a képeket hosszasan és ugyanarra lyukadtam ki: még csak egy cm-t sem haladtak 4 év alatt. Hát gratulálok nekik. Akkor inkább hagyták volna meg az eredeti állapotában.
Andi

# 135
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15314 Üzenet linkje2006-09-14 13:21:33 

Szerintem nem olyan rossz az, hogy felújítgatják, persze csak addig, amíg szigorúan megmarad a korhû kinézete.
Érdekes lehet úgy színházat nézni. EGy kicsit úgy érezheti magát az ember, mintha még mindig az ókorban lenne. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu