Sziasztok. hajnali fél4kor hazaértünk Thassosról. minden nagyon gyönyörû volt, késõbb írok bõvebben. ez a sziget tényleg a "földi paradicsom", ahogy vojandi is írta.
a színházról: mi nem tudtunk bemenni, bár nem is kerestünk a zárt kapu után másik lehetõséget. tavalyi körutunk során egyébként láttunk sok felújítást, többek között az epidauroszban található emlékekkel rohamtempóban haladnak. szerintem gyönyörûszép lesz, ha már egyre többet láthatunk a városból, eredeti állapotában, hófehér márványból. mi manapság csak romokat látunk, épp ésszel fel sem fogjuk, hogy milyen monumentális és gyönyörû épületek voltak ezek ezelõtt 2500 évvel. gondoljatok csak bele, az athéni akropolisz épületeit is folyamatosan újítják: fehér márványból egyértelmûen látszik, hogy mit építettek be az elmúlt néhány évben. szerintem ez jó, baj csak akkor lenne ha valami bevásárlóközpont kerülne a helyére.
Mi bizony megkerestük, hogy hol lehet bejutni a szinházba. A fõbejárattól légvonalban kb 10 m. A ki kövezett útról nyílt egy kis ösvény.
Akárhogy is gondolkozom, nem vagyok kibékülve az újjá építésekkel. Persze, szuper lenne látni, hogy milyen volt régen, de számomra már akkor sem ugyanaz. Idõvel nem fogja tudni senki, hogy melyik az eredeti, több mint 2000 éves darabja az építménynek. Biztosan lökött vagyok, de ha egy ilyen mûemléket látok, szeretem megérinteni. Az olyan, mintha egy pillanatra én is a része lennék a múltnak. Sokat olvastam az ókorról, vizuális ember vagyok, tehát el tudom képzelni az eredetit. Talán ezért részesítem a könyveket is elõnyben a filmekkel szemben. A film mindig óriási csalódás számomra. Lehet, hogy azért ódzkodok az újjáépítésektõl is, mert úgy érzem az is csalódást okozna, végül is a restaurátoroknak is csak elképzelésük van az eredetirõl.
Lehet, hogy bután fogalmaztam, de remélem érted, hogy mit akartam mondani.
Olvastam mindent, amit eddig írtál, beleértve a prividet is és rettentõen örülök, hogy ennyire tetszett ez a mesés hely, amirõl annyira áradoztam neked. Ha lehet, tedd itt közzé a szállásotok elérhetõségét, de ha nem akrod, írd meg nekem priviben. Ha mégegyszer Thassosra megyek, turira ott arok megszállni!!!! Nagyon igózgatottan várok minden további élménybeszámolót.
Ha lehet ne priviben írd le, mert engem nagyon érdekel, hogy pontosan hol voltatok, milyen volt a szállás, milyen látnivalókra akadtatok, milyen árak vannak arrafelé és nagyon várom a fotóidat is, ha lesznek!!!
Mesélj minél többet errõl a szépséges kis szigetrõl, hátha jövõre sikerül odamennünk.
elõzetesnek íme két kép. az elsõ a paradise beach-en készült, a második pedig egy véletlenül megtalált tengerparton lett megörögítve - így készül a beszámoló mia-módra.
részletek késõbb, sajnos a munkahelyemen rengeteg meló várt rám.
Köszi
Mindkét kép nagyon jó.
Ekkora hullámok voltak??? Amikor mi voltunk, mindig tükör sima volt a víz és akkor nagyon átlátszó volt, nagyon tiszta. Azért volt hullám mentes nap is?
Ne feledd megadni nekünk a szállás elérhetõségét, nagyon érdekel!
Már várom a fényképeidet is.
Andi
a szállás elérhetõségérõl csak ennyit tudok írni: 64004 Limenas/Thassos - GREECE, Tel.: 0030/2593/022060. a tulajok neve Ploumitsa és Stavros. ennyi van a névjegykártyájukon, semmi több. Stavros nem annyira beszél nyelveket, de Ploumitsa elég jól pötyögi a németet. épp ott volt 2 német házaspár, amikor mi voltunk, õk 77 óta minden nyáron járnak 4-6 hétre, gondolom onnan a nyelvtudás.
a szállás egy stúdió volt, de elég kényelmes, nagy terasszal. külsõ képet tudok csak berakni. nem tengerre nézõ, de 5 perc alatt a sétálóutcákba, vagy a kikötõbe el lehet jutni gyalog. nekünk most szeptemberben 30 eur/éj volt, ez 210 lett volna 1 hétre, de végül 200-at fizettünk. minden másnap takarítás, és az 1 hét alatt volt 1szer ágynemû és törölközö csere is. a konyha nem volt tulságosan felszerelt, de amit kértünk a nénitõl, mindent adott, nem volt gond.
egész héten szeles volt az idõ, délelõtt 11-ig vagy délig nem is nagyon mentünk be a vizbe, mert a levegõ még hüvös volt. viszont 12 után nagyon jo idõ volt, a szél viszont nem nagyon csillapodott. igy szinte mindenhol hullámzott a tenger, de nagyon jo volt a viz, tehát mindenhol tudtunk fürödni is, a hullámokban kifejezetten izgi volt. 2szer körbejártuk a szigetet, voltunk mindenféle tengerparton. voltak olyan kis öblök, ahol teljes volt a szélcsend, ott nem is voltak hullámok, de a nagyobb strandokra nem ez volt a jellemzõ.
Jól néz ki kívülrõl. Alul vagy felül voltatok? Volt erkély vagy terasz vagy valami kiülõs rész?
Majd ha találkozunk, elmondod pontosan, hogy melyik részen volt, mert az érdekelne, de van egy sehjtésem, kicsit ismerõsnek tûnik.
szia Andi, én a mia võlegénye vagyok.
az alsó részen voltunk, az egész fedett terasz a miénk volt. kb a kompkikötõvel volt egyvonalban a szállásunk, nagyjából féúton a kikötõ és az országút között.
Már képekrõl ismerlek , de meglepõdtem ám, hogy te válaszolsz.
Sejtettem, hogy kb. arra felé lehet ez a szállás, mert nagyon simerõsnek tûnik, mintha látszana az egyik fényképemen...
Köszi.