Azoktól kérnék segítséget, akik autóval utaztak Pargara és az Apollonnál foglaltak szállást.
Eddig ha utaztunk, mindig volt kinti utazási irodában magyar idegenvezető, akinél jelentkeztünk, és ő mutatta meg a szállást és adta oda a kulcsokat. Most viszont mikor rákérdeztem az irodában, hogy ezek majd hogy lesznek, hova kell menni stb, akkor azt mondták, hogy majd megadják az idegenvezető számát aki a buszos utasokkal jön, és majd vele kell megbeszélni..ezt én egy kicsit furinak tartom, mivel én nem szeretnék kint jó drágán telefonálgatni, hogy vajon merre jár az ő buszuk és mikor tudunk összefutni stb. Másrészt mi már valószínűleg jó korán ott leszünk, mi van ha ők meg valami miatt később érnek oda (baleset, határokon való sorban állás). Akkor én is ott üldögélek a csomagjaimmal az utcán?
Ha valaki utazott már így velük, megosztaná, hogy náluk ez, hogy volt?
#1560402011-02-07 20:48:59 Válasz a #156010. hsz-ra
Szia
Mi is tavaly így jártunk Pargán , adtak egy telefonszámot , amit hivjunk fel , Zsanettét.
De mi úgy csináltuk , egyből odamentünk a szállásra és mutattuk a vouchert . Atakarittónő már ott volt és megmutatta a szobánkat , ez reggel 8,30 kor volt ottani idő szerint. Utána kerestük meg a Zsanettet az ottani utazási irodában és nem hivtuk fel.
( a Busz ha jól emlékszem csak 12,30 körül ért oda , pont egy baleset miatt.)
Ha még van kérdésed nyugodtan irjál!!
#1560432011-02-07 21:06:12 Válasz a #156040. hsz-ra
Köszi a válaszokat, akkor ezek szerint, semmi sincs másként mint máshol.
Remélem gyorsan elrepül most már addig az a röpke négy hónap mert már nagyon szeretnénk ott lenni.
Segítséget szeretnék kérni pargai utazással kapcsolatban.
Imádjuk Görögországot, és ebben az évben szeretnénk eljutni Pargara.Ami utazái szokásunk valószínűleg eltér a nagy többségétől, de még soha nem ért minket ez miatt kelemetlen meglepetés, igaz még csak kétszer jártunk Görögországban, és mind a kétszer Sartin.A szállásal kapcsolatban szeretnék tőletek érdeklődni.
Mi ugyan is első ízben mikor Sartin voltunk utazási irodával mentünk, semmi panaszom nem volt, de mikor 2 év múlva csak ugy szállás foglalás nélkül elindultunk, igaz nem Sartira, de a végén csak ott kötöttünk ki akkor jöttem rá , hogy igy mennyivel olcsóbb.Hozzáteszem
a gyerekek már nagyok, és ha véletlenül egy éjszakára nincs szállás az sem nagy gond.
A kérdésem a következő lenne:
Foglalás nélkül lehet-e szállást találni, Pargan , esetleg a környékén az nem baj ha nem a parton van mert kocsival megyünk!? Körűlbelül milyen árban lehetnek az apartmanok 2 felnőtt, egy 16 éves gyerek részére?Van e Pargan, vagy a környéken homokos part olyan Mint Sartin?( a táj az hasonló lehet mint Sartin)Nagyon zsufolt - e Parga július, agusztusban?
Sziasztok!
Idén augusztusban ugy döntöttünk, hogy uj uticél után nézünk Göröghonba. Parga lesz és az Aeolus irodával a Sakis villába megyünk.
Ha valaki volt már ott és irna róla valamit megköszönném Tudom, hogy vissza is lehet olvasni , de igazából most nagyon sok lenne.Bocsi
#1560952011-02-08 18:39:51 Válasz a #156081. hsz-ra
Lehet találni apartmant. Mi egy-két érdeklődés után ebbe az irodába sétáltunk be, és nagyon gyorsan előkaptak egy két hálószobás apartmant 40 euróért, június végén. Kocsival föl is vezetett minket a pasi. Mi a Christopherben laktunk:
Viszont Pargában szerintem nem érdemes azt tervezni, hogy kocsival közlekedtek. Kell és érdemes is gyalogolni, és nagyon örülni annak, ha a kocsit le tudod állítani biztonságos helyen Kirándulásoknál persze más, de napi szinten nem kocsival jár az ember a strandra.
#1561972011-02-10 14:42:21 Válasz a #156189. hsz-ra
Nincs mit, Totyika!
(Viszont azt hiszem, nem az én beszámolómban olvastad, hogy nincs homokos strand, én a talajra nem tértem ki. Valtoson tényleg van homok. Meg talán a környéken is találsz szerintem, de mi a környékbeli strandokon nem jártunk, mások viszont igen, szerintem lesz, aki tud segíteni.)
Sziasztok!
Elég sok kérdésem lesz, ha nem baj.
Megjegyzem, hogy nem volt erőm végigolvasni mind a 462 oldalt, az elejéről elolvastam kb 30 oldalt, a végéről párat, és néhányat a közepéről találomra.
Kérdések:
1. Melyik strand a legszebb/legjobb, illetve a legrosszabb Pargán?
2. Melyik apartmanokat/hotelokat ajánljátok? [írjatok róla pár szót is, légyszi]
3. Melyik éttermet ajánljátok? Hol a legjobb a gyros?
4. Melyik fakultatív programok érik meg legjobban az árukat? Hova érdemes elmenni? Én Korfura ill. Antipaxos-Paxosra gondoltam [nem biztos, hogy jól írtam a nevét]
5. Milyenek az árak [élelmiszerek, ruhák, étteremben ételek, stb...] a magyarországiakhoz képest?
6. Mik azok a kaják amiket feltétlen meg kell kóstolni? Persze gyroson, muszakán kívül =)
7. Mi tetszett meg Pargaban?
8. Egyéb tapasztalatok, vagy bármi amit leírnál
Hát,Marija!
Én egy türelmes ember vagyok,de kikerekedett a szemem a hozzászólásod láttán...mondjuk mentségedre legyen mondva,hogy kezdő fórumos vagy!Bár,a 7. kérdésre ez sem mentség...
de,hogy bizonyitsam türelmemet,a 6. kérdésre válaszolnám,hogy az egyik tengerparti étteremben-ugy 100 oldallal ezelőtt megtalálod a nevét-van egy étel,amit metaxaszószos gyrosznak hivnak...-ugy 100 oldallal ezelőtt az is le van irva,hogy az étlapon hanyas sorszámmal szerepel ez az étel-hát,azt nem hagynám ki a helyedben!Ugy 90 oldallal ezelőtt le van irva,hogy melyik étteremben érdemes kardhalat enni,és egyéb olyan halakat,amiket délelőtt láttál uszkálni a hasad alatt a legjobb strandon!Ami nekem a Piso Kryoneri volt,de másnak más...erről is találsz sok infót...