A korábbi válaszolók margójára: a Sun Rise valóban Nidri szélén van. Ha nem szerettek sétálni, és igénylitek minden este a "városi forgatagot", én nem javaslom.
A part valóban keskeny, van árnyék, olyan, amilyennek a természet megalkotta. Nyugodt. Mi esténként sokat jártunk oda, amikor hazaértünk a kirándulásokból.
A vizicipőt én nem csak itt, hanem mindenhol ajánlom, szerintem jobb magabiztosan menni a vízbe.
Azt nem tudom, hogy neked mi számít "jobb partnak"? Mert Lefkadán csodálatosak vannak!
#1558402011-02-03 01:10:32 Válasz a #155778. hsz-ra
szirom!
Ha már ajánlottad Agios Nikitast, és "falusi" strandját, megemlíthetted volna a Milost beach-et, a sziget egyik legszebb partját, ami szintén ott található, és valamivel híresebb, mint a kis központi strand.
#1558412011-02-03 06:54:50 Válasz a #155840. hsz-ra
Kónyu, megemlíthettem volna, de mivel a szállásokról volt szó, nem említettem. Nagyon klassz a Milos, de ha kisgyerekes nyaralásról van szó, ebben az esetben a városi strand fontosabb. Milos nem olyan, hogy oda csak leugrok. Egyébként mi is átmásztunk a hegyen a kölykökkel (akkor nem volt kishajó), és valóban fantasztikus a Milos, bár a kisgyerekekre nagyon kell vigyázni.
Lefkada nyugati partjaira milyen utazási iroda szervez utakat?Van ilyen egyáltalán?
Mert azt olvastam, hogy minden ilyen lélegzetelállító partszakasz(Egremni és társai)
a nyugati részen van, de Nidri meg kelet..és onnan nem a legjobb átrobogózni..azt
hiszem. Még nem voltam Lefkadán, de tervezzük
#1561282011-02-09 14:33:45 Válasz a #155841. hsz-ra
Szirommal ellentétben én ajánlom Nidrit, nem azért, mintha az lenne a legszebb város Lefkadán, de az a központja a szigetnek. A hajók onnan indulnak Meganissire és a környező szigetekre, és kiindulópontnak is tökéletes, ha körbe akarod járni a szigetet. Egyébként is Nidri a sziget központja, és azért nem mondanám, hogy hazatérve a napi programokról ne lehetett volna egy kicsit a helyi beachen is gyönyörködni a környező hegyekben, szigetekben. Persze ha csak a nyugati part érdekel, akkor Agios Nikitas is jó tipp, és azért a Milos bizony olyan strand, ahova csak úgy le lehet ugrani, az a 10-05 perc séta nem nagy truváj, gyerekkel is simán abszolválható, ne csináljunk úgy, mintha túrázni kéne érte - az Aghiofili...na oda kell Vassilikiből az 1 óra séta. És ha családias jellegű apartmanra vágytok, ott a Kakadu által preferált Philippos Nikianaban. Ott aztán lehet kedvetekre grillezni - de valszeg sok más helyen is.
Persze ez is csak 1 vélemény!!
Köszi a válaszokat !Olyat például lehet, hogy Apollonnal megyünk, tehát csak az utazást
oldanánk meg velük és akkor a szállást meg egyénileg ?^^
Az lenne a legjobb !!
#1561332011-02-09 16:04:18 Válasz a #156129. hsz-ra
Asszem, erre az Apollon tud Neked válaszolni - egyébként volt már rá példa, de később ez változott, úgy-hogy naprakészen Ők tudják, mi a jelenlegi álláspontjuk.
#1561342011-02-09 16:55:00 Válasz a #156128. hsz-ra
kónyu írta:
és azért a Milos bizony olyan strand, ahova csak úgy le lehet ugrani, az a 10-05 perc séta nem nagy truváj, gyerekkel is simán abszolválható, ne csináljunk úgy, mintha túrázni kéne érte
Kónyu, szerintem te magadból indulsz ki! De ne feledd el, hogy nem mindenki egyforma, és ahogy én olvasgatom a neten a különböző utazási fórumon az emberek véleményeit, egy Agios Nikitas - Milos távolság sokak számára egyáltalán nem könnyed, naponta többször örömmel megtett séta.
De egyébként itt nem is arról volt szó, hogy valaki ne tudná egyszer reggel, egyszer meg este megtenni (erre azért a kétlábúak többsége képes, úgy gondolom...), hanem arról, hogy napjában többször nem szívesen rohangál az ember oda-vissza Ag. Nikitas és Milos között, ha szükség van valamire, vissza kell menni a szállásra, ha délután aludni kell a gyereknek stb.... Ráadásul Milos gyorsan mélyül és nagyobbak a hullámok, tehát ezek miatt sem túl jó kisgyerekeseknek.
Szerintem ezek a dolgok teljesen érthetőek és logikusak, mindössze arról van szó, hogy amikor az ember másoknak mesél bizonyos helyekről, akkor nem a saját szempontjait kell figyelembe vennie, hanem azt kell szem előtt tartania, hogy vajon a másiknak mik lehetnek a szempontjai.
(És egyébként gondolj arra is, hogy ha mindenki úgy látná a világot, ahogy te, akkor a milosi vízitaxisoknak felkopna az álla... Ezzel ellentétben viszont igen szép forgalmat bonyolítanak - utanként 6 euróért!)
Köszi a válaszokat !Olyat például lehet, hogy Apollonnal megyünk, tehát csak az utazást
oldanánk meg velük és akkor a szállást meg egyénileg ?^^
Az lenne a legjobb !!
Jó ötlet, de van még egy fontos dolog, amit tudnod érdemes: ha a nyugati oldalon akarsz lakni, akkor legyen saját járműved! Már csak azért is, mert ha az Apollon busza kitesz téged Nidriben, akkor neked onnét rögtön el kell jutni valahogyan a nyugati oldali szállásodra! (Sőt, ez esetben el se menj a busszal Nidriig, kérd meg a sofőrt, hogy már Lefkadában tegyen ki, és én onnét bérelnék kocsit is a helyedben.)
Szóval én csak akkor javasolnám neked a nyugati oldalon való megszállást, ha az ottlétetek teljes időtartamára béreltek autót. Arrafelé nem igazán van tömegközlekedés... (lehet, hogy van valami, de én azért arra nem alapoznék... ha van is, inkább csak 1-2 strandhoz megy napi 2x kábé... de fogalmam sincs a pontos adatokról, mi is autóval voltunk).
Azt hiszem Verka nagyon klasszul megfogalmazta, amit én is tudtam volna írni. Köszi Verka
Kónyu, egyébként nem nagyon értem a kötözködésed, de csináld csak. Nyugodtan. Azt hiszem, mi másként nyaralunk, és ez nem is baj, de én speciel nem minősítgetem, hogy neked mi a könnyű és nehéz, mit kellett volna még megemlítened és így tovább. Mást nem is akarok mondani, de ennyit kellett.
Igen, ezért is megyünk majd el az irodába, csak előtte szerettem volna tőletek
puhatolózni, nem bírok várni
Sejtettem, hogy ezek lesznek a válaszok, de egy kicsit reménykedtem, hogy
van valami plusz lehetőség Mind1, holnap elvileg már okosabbak leszünk.
#1561462011-02-09 20:02:36 Válasz a #156136. hsz-ra
Verka!
Én azoknak írtam, hogy Milos nem nagy táv, akik napközben már nem alvó gyerekkel mennek nyaralni, nem sietnek haza az apartmanba főzőcskézni, és nem is felejtenek otthon semmit, amiért mindenáron vissza-vissza kell járni. Mondjuk szerintem a többség nem így nyaral, de cáfoljatok meg, ha tévednékÉn azoknak írtam, akik Milosra mint szépséges természeti képződményre kíváncsiak, mert Milos olyannyira nincs messze Agios Nikitastól, hogy éppen ott van, Agios Nikitason. Tehát nem kell hozzá túrázni, épp ezt hangsúlyoztam ki. Szerintem aki azt írja, hogy nehezen elérhető, az indul ki saját magából, és megtéveszti azokat, akik oda szeretnének menni! De akkor most megerősítem: aki állandóan otthon felejt valamit, netán strandolás közben időnként vissza akar rohanni a szállására, az ne nézze meg Milost (pont).
De mint az előbb is írtam (!!!!!!), és most még egyszer leírom szirom kedvéért, hátha másodszorra megérti, hogy az enyém is csak 1 db vélemény - meg az övé is...tehát fifti-fifti
szirom!
Én nem kötekszem veled, a válaszomban nem hozzád szóltam, hanem csak leírtam az ellenvéleményemet.
Erre való egy fórum - nincs ellenedre?