#1561532011-02-09 21:25:28 Válasz a #156146. hsz-ra
Idézet:
Mondjuk szerintem a többség nem így nyaral, de cáfoljatok meg, ha tévednék
Szerintem igencsak meglepődnél, ha egyszer elolvasnál egy statisztikát arról, hogy ki hogy nyaral. Erős kisebbségben lenne a te stílusod. Mondhatni, statisztikai hiba nagyságrendű. (Egyébként a magyarok döntő többsége évek óta nem nyaralt sehol és idén sincsen rá kilátása.)
#1561872011-02-10 11:08:41 Válasz a #156153. hsz-ra
Verka!
Először is én nem statisztikák szerint nyaralok! És másoknak sem azt ajánlom!
Lefkada bár nem valódi sziget, de sziget jellegű, ezért nem a hagyományos Paralia-Vrasna-Stavros-háromszögben "nyaraló" átlagmagyar nyaralási szokásaira gondoltam, hanem Lefkada-topik lévén az ottanira. És ezeken a helyeken az én (kihangsúlyozom: az ÉN!!) tapasztalataim szerint a többség nyaralása nem a helyi strand-konyha-helyi strand-konyha ingajáratban teljesül ki, hanem ennél azért tartalmasabban tölti el a rá szabott időt. Persze én is belefutottam többször karton ásványvizekkel felszerelt, fagyasztott húsfélékkel és krumplival, lecsónak valóval kipárnázott bőröndű "nyaraló"-társakkal, igen, még szigeten is, de szerintem nem ez a jellemző. Többségben nem kisgyerekesek és kisnyugdíjasok látogatják ezeket a helyeket (itt most általában a szigetekre, és a sziget jellegű helyekre gondolok), hanem aktívabb nyaralók. De ez nem szentírás, csak az én véleményem, az én tapasztalatom!!
Bárkinek lehet más véleménye, én az enyémet tartom , és a másokét is tiszteletben tartom, nem tagadom, hogy nem mindenki úgy nyaral, mint én.
Talán ha megnézitek az albumaimat, és pl. azokét, akik hozzátok hasonlóan, statisztikailag alátámasztva nyaralnak, eldönthetitek, melyik a jobb-szebb-tartalmasabb nyaralás (nem a fotók minőségét értékelve!)
https://thassos2005.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/ https://kalymnos2006.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/ https://2007lefkada.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/ https://2008lefkada.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/ https://2009thassos.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/ https://2010zakynthos.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/ https://2010kefalonia.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/
#1562012011-02-10 15:53:06 Válasz a #156187. hsz-ra
Pro és kontra békítendő: én sokszor örülök Kónyu és a hozzá hasonlóan nyaralók kommentjeinek (pedig vívunk mi is csörtéket időnként), ugyanis ritka kincs, hogy valaki bérelt autó/motor nélkül is rengeteg gyönyörű helyre eljusson. Szerintem ma már alapjáraton mindenki meg tudja nézni neten a távolságot, domborzatot, abból leszűr valamit, kérdez, és magához mérten dönt. Nem biztos, hogy én pl. bárhová elsétálnék, mert valaki azt mondja, nincs messze, én viszont máshogy ítélem meg, de ugyanígy lehet, simán elmegyek valahova, amire más azt mondja, képtelenség.
Lefkadára nézve: Milos szerintem sem egy nagy was ist daß távolságilag, persze én nem cígölök hűtőtáskát, napernyőt, váltóruhát, hat matracot meg bográcsot. (Mi egyébként Kathismáról sétáltunk át Agios Nikitasba, és onnan Milosra.)
Ugyanígy én pl. Aghiofilit sem éreztem messzinek. Nem azt mondom, hogy 10 perces út volt, de a sok szépségben elveszve nem számít az idő, vagy az, hogy térdig vörös poros lesz a lábam.
Ami visszagondolva sok volt, de megérte, az egy nagy kör a fővárosnál: Agios Ioannis, Fleva, Gira és a hídon vissza - de erről (is) írtam anno.
Szerintem igencsak meglepődnél, ha egyszer elolvasnál egy statisztikát arról, hogy ki hogy nyaral. Erős kisebbségben lenne a te stílusod.
Először is én nem statisztikák szerint nyaralok! És másoknak sem azt ajánlom! [...] akik hozzátok hasonlóan, statisztikailag alátámasztva nyaralnak,
Bár tegnap azt írtad Sziromnak, hogy nem kötekszel, mégis azt csinálod. Te azt hiszed, hogy ha leírsz egy kötekedő hozzászólást, majd odabiggyeszted a sértő, lenéző mondatok végére, hogy "én nem kötekszem" vagy azt, hogy "ez csak az én véleményem persze", akkor azt majd kevésbé lesz sértő vagy lenéző? Ki kell, hogy ábrándítsalak: ha valóban olyan írsz, ami nem kötözködés, akkor nem is lesz szükséged ilyen mentegetőzésre...
Ez a fenti írásod is színtiszta kötözködés, ráadásul mások hamis váddal való illetése. Ugyanis nyilván te is nagyon jól tudod, hogy a világon mindenről készítenek statisztikát, a sörivástól kezdve a nyaraláson át a betöltött munkahelyi pozíciókig bezárólag, az ember mégsem statisztikával a kezében választ sört, nyaralást és munkahelyet, hanem az ízlése és a lehetőségei alapján. És ezzel nyilván te is tisztában vagy. Márpedig ha tisztában vagy, akkor csak a rosszindulat szülhette a fenti megjegyzésedet... annál is inkább, mert ezek szerint a leghalványabb lila gőzöd sincs arról, hogy mi hogy nyaralunk, csak vaktában vagdalkozni próbálsz...
Idézet:
másokét is tiszteletben tartom, nem tagadom, hogy nem mindenki úgy nyaral, mint én.
Talán ha megnézitek az albumaimat, és pl. azokét, akik hozzátok hasonlóan, statisztikailag alátámasztva nyaralnak, eldönthetitek, melyik a jobb-szebb-tartalmasabb nyaralás (nem a fotók minőségét értékelve!)
Talán ha még csak célzás szinten sem nyilatkoznál lenézően mások nyaralási szokásairól, akkor el lehetne hinni, hogy tiszteletben tartod mások szokásait vagy véleményét. Így azonban ugyanaz vonatkozik erre is, mint a kötözöködésedre... nem hirdetni kell, hogy te tiszteletben tartod mások szokásait, hanem valóban tiszteletben tartani!
A fórum azért van, hogy abban segítsünk másoknak, hogy az ő nyaralásuk a saját szájuk íze szerint a lehető legjobban sikerüljön, nem pedig azért, hogy a saját nyaralásával villogjon az ember, miközben becsmérlően nyilatkozik azokról, akik neadjisten otthonról visznek kaját... A te nyaralásod biztosan nagyon szép és tartalmas - neked. De ha te csupán emiatt azt hiszed, hogy mindenki ilyenre vágyik, akkor marha nagyot tévedsz.
#1562072011-02-10 18:27:50 Válasz a #156204. hsz-ra
OFF
Nyugodj meg Verka, látom, valamibe nagyon beletrafáltam, de semmi pánik, úgy nyaralsz, ahogy tetszik:-)
És nem mentegetőzésképpen, csak úgy válaszként: EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, még akkor is, ha ez téged sért
Ha nagy kényszert érzel, hogy magyarázkodj, javaslom, folytassuk priviben, hogy mások ne bosszankodjanak feleslegesen.
A véleményed Lefkadáról persze azért ide írd, privibe meg az egyebeket, de előtte kérlek, nyugodj meg - nem vérre megy
És mégegyszer leírom: a fórum arra való, hogy sokféle véleményt közöljön (akár ütköztesse is a különböző szempontokat, felvállalva, hogy ha valakinek az nem tetszik, akkor is elfogadja, hogy vannak mások is, más véleménnyel).
Részemről lezártnak tekintem a vitát!
ON
A taverna mellett indul az út a Milosra
Ilyen olivaligeten kell átvágni
Ezt látod az útról
És ide érkezel
Hátha valakit érdekel a Milos
#1562122011-02-10 19:10:37 Válasz a #156207. hsz-ra
Kár erőlködnöd... mivel az utóbbi hsz-aidban még a tényekben is tévedtél, inkább ne bocsátkozz feltételezésekbe, mert azokkal még inkább mellélősz - mint ahogy azt most is tetted.
OFF
Velem van a baj? Lehet én vagyok agyilag zokni, de nagyon bírom ezeket a Kónyu vs mindenki vitákat. Bearanyozza a napjaimat.
Mindamellett viszont értelmetlenek. Mindenki úgy nyaral ahogy akar. Gyerekkel és az nélkül is lehet így is úgy is nyaralni. És azt is megtanultam már mindegy mit javaslunk nekik, ott fog eldőlni hogy merre mennek, mit csinálnak. Hagyjátok meg nekik a lehetőséget hogy eldöntsék mi lesz a programjuk és felfedezzék a szigetet maguknak. Legközelebb már tudni fogják merre menjenek.
Egyet leszögeznék minden oda készülő nyaralónak, senkit se tévesszen meg a sziget mérete. Bizony vannak távolságok. A szintkülönbségek is jóval magasabbak a Magyarországon megszokottnál. Volt olyan hogy félútról mi is visszafordultunk. Programtervezéskor vegyétek figyelembe az időkorlátot, hogy egy nap sajnos ott is csak 24 órából áll (holtfáradtan több idő míg az ember eljut A ponttól B pontig).
Mi idén harmadszor megyünk. Megvannak már a kedvenc helyeink. Aghiofilire még sohasem sikerült eljutnunk (minden összeesküdött ellenünk), idén újra tervbe vettük. Ne essen senki kétségbe ha valami balul üt ki, egyet ne feledjetek. Végre nyaraltok!
#1562582011-02-11 09:31:12 Válasz a #156257. hsz-ra
kotyi!
Mi Nidrin szálltunk meg mindhárom alkalommal, és onnan stoppal és gyalogosan jutottunk el "nemtudomhányszor" Milosra és Aghiofilire is. Igaz - szerencsére - Agios Nikitas felé sétálva nem billentett ki az egyensúlyunkból, hogy az apartmanunkban hagytunk valamit, így nem is kellett visszarohangálnunk percenként - még a végén felidegesítettük volna magunkat a hosszú út alatt, és sosem jutunk el egyikre sem
De hát mi ilyen idiótán nyaralunk
Azért Aghiofilire kicsit babrásabb lejutni, na nem nehéz az sem, csak autóval nehézkes megközelíteni, mocival könnyebb, meg akár a vizitaxi is igénybe vehető Vassilikiről - csak ne felejts otthon semmit
Igen, ez a lényege az egésznek, nagyon jól megfogalmaztad. Kónyu vs mindenki. A vitáknak egy állandó résztvevője van: Kónyu. Ebből tisztán látszik, hogy neki lételeme a kötözködés. Csak valahogy nem veszi észre magát, nyilván abban a tudatban éli az életét, hogy mindenki szembejön az autópályán...
Tavaly, mielőtt Lefkadára indultunk, feltettem néhány kérdést a topikban. Nyilvános válasz alig érkezett rá. Viszont privátban sokan írtak, és nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. Miután akkorra már végigolvastam ezt a topikot és nagy vonalakban az Index Lefkada topikját is, tisztában voltam vele, hogy miért nincs kedve az emberek egy részének ide írni... az ilyen Kónyu-félék miatt.
A különböző nézetek ütköztetése és a mások leszólása, sértegetése között van egy éles határvonal, amelyet jól nevelt ember nem lép át. Kónyu viszont igen - és örömmel teszi. Ennyit róla...
Hozzá meg még annyit, hogy: Kónyu, írtam már, velem teljesen fölösleges erőlködnöd, magyarázkodnod, további kötözködést provokálnod. Szánalmas vagy, hogy olyan privát üzeneteket írkálsz, aminek semmi tartalma nincs, csak sértegetés az egész. Nem fogok értelmetlen vitákba belemenni veled, hiszen hetet-havat összehordasz, amit írsz, annak semmi valóságalapja nincs (magyarán hazudozol). Csináld csak nyugodtan, amíg meg nem unod, engem egyáltalán nem érdekel.
Amikor Santoriniről kértél információt privátban, akkor adtam neked, mert azért is vagyok itt a fórumon, hogy segítsek, aki kéri. De sem a múltban nem válaszoltam, sem a jövőben nem fogok válaszolni a kötözködös, gúnyolódós privát üzeneteidre sőt, azonkívül, hogy belenézek, hogy miről szól, az utóbbiakat el sem olvasom. Konkrétan nem érdekel...
További jó sárdobálást! Csak ne feledd, hogy ha másokat próbálsz besározni, attól te nem leszel tisztább! És vigyázz, nehogy dagonyázás közben végképp elsüllyedj a trutyiban - már nem sok van hátra, nyakig benne vagy!
#1562632011-02-11 12:16:34 Válasz a #156262. hsz-ra
OFF
Mi legutóbb jeep-pel mentünk (egy görög helybéli vitt el), és az utcsó etapra akkor is gyalog mentünk. Persze le mehet bárki autóval, de az túlzás, hogy jól járható, hacsak az utóbbi 3 évben nem javítottak rajta - de akkor nyugodtan írd ide! És egyszer szerintem utazz el Lefkadára, megéri
És asszem a hülyegyerekes évődésed abbahagyhatod, nem kell minden hsz-emre úgy reagálnod, mint az a szerelmes óvódás, akinek ha tetszik egy fiú, odamegy, és belerúg egyet nyomatékosítva szívet tépő rajongását a célszemély felé.
Úgy-hogy tipli, verka
ON
#1562642011-02-11 12:37:41 Válasz a #156261. hsz-ra
verka!
Ne hazudozz össze-vissza! Egyetlen privit küldtem, itt a tartalma:
"Szervusz Verka!
Ne erőlködj, mert csak kinevetteted magad icon_smile.gif
Süt rólad, hogy ideges vagy. Nyugodj meg szépen! Ha nem hozzád beszél valaki, ne vedd magadra a világ minden terhét, és ne gondold azt, hogy neked mindenre kötelező reagálni, törődj bele, hogy itt sem vagy olyan fontos tényező, hogy árnyékboksszal keserítsd meg a saját mindennapjaidat - van neked elég bajod. A sok otthoni és melóhelyi probléma így is elég neked. Csak relax, ne blöffölgess mindenféle tárgyi tévedésekről, mert a neten ha nem linkelsz tényeket, könnyen nevetségessé válhatsz icon_smile.gif
De most tényleg, ki nem sz@rja le, hogy te mások helyett vagy idegbeteg icon_smile.gif
Most komolyan icon_smile.gif
Nyaralgass tovább a saját jól megszokott stílusodban Paralián, hurcolászd a lecsónak valót otthonról, és rohangálj oda-vissza a strandtól az apartmanig, ha otthon felejtetted a cigidet icon_smile.gif Süss-főzzél napszámra, csak könyörgöm: utazz el mihamarabb, és ÉLVEZD a nyaralást, mert akkor onnan is idegbetegként jössz haza, az meg mint látható, senkinek sem jó icon_biggrin.gif
Kívánom őszintén, hogy legyen szebb napod, mint a tegnapi, és immáron lehiggadva és túltéve magad a világ összes nyűgén picit kevésbé gondold magadról, hogy te vagy minden lében a kanál icon_smile.gif
Mélységes tisztelettel üdvözöllek: Galgóczy Árpád
Most megyek dolgomra, és ha nem gond, nem szeretném a pszichológusod kenyerét elvenni!!!"
Nem írtam többet, mint állítod, és nem sértegettelek, csupán azt szerettem volna elérni nálad, hogy ne a topikot terheljük szerelmes évődésünkkel, hanem ha valami bánat nyomja a lelked, aminek semmi köze Lefkadához, írd ki magadból, akár a női hisztidet folytatva - én szívesen elolvasom, de másokat ne untassunk ezzel!
Mert hátha nem miattad járnak ide a topikba, és nyilván nem is miattam.
És még egyszer kérlek, nyugodj meg, és máskor ne is reagálj, ha nem téged érint a vita, én csak sziromnak válaszoltam, és csak annyit, hogy Agios Nikitas említésénél ne titkoljuk el, hogy a sziget egyik szép partja, Milos pár percnyi sétára van a Poseidon taverna melletti úton. Te úgy gondoltad, megsértettem ezzel szirmot, és azóta fröcsögsz, törsz-zúzol. Én már ajánlottam, hogy priviben folytassuk, de csak azt értem el, hogy össze-vissza hazudozol. Hagyd abba, erősítsd magadban a tudatot, hogy a kutya sem kíváncsi a hülyeségedre.
Inkább nézz jobban körül Lefkadán, az az 1-2 nap, amit ott töltöttél, hagyott maga után még néznivalót!
Részemről itt nincs több válasz verkának!!
De persze azért verka, ha nagyon unatkozol, válaszolgass csak nyugodtan, valaki eközben lázasan elemzi a soraidat
#1562662011-02-11 12:41:58 Válasz a #156258. hsz-ra
Kónyu, azt hiszem, itt az ideje, hogy befejezd. Ennek a vagdalkozásnak az égadta egy világon semmi értelme nincs.
Igazából szerintem meg sem tudod magyarázni, miért kellett beleszólni a beszélgetésbe. De vegyük sorba. Ami engem illet, én azzal a szándékkal szólaltam meg, hogy ajánljak egy kedves kis falut, ami nekünk nagyon bevált. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, tettem szálláslinkeket is, hátha valakinek jól jönnek, és felajánlottam a segítségemet ezenkívül is. Te ebből ennyit vettél észre, hogy Milost nem említettem meg. Aha, és még sok mást sem.
Én továbbra is azt gondolom, hogy nem Nidri a megoldás a Lefkadán nyaralóknak, és ezzel nem minősítem azt, hogy te épp ott laktál, hanem leírtam, hogy aki teheti, és egyénileg utazik, választhat mást is. A hazai nyaralók egy része valószínűleg csak a fantasztikusan kék vizet látja a képeken, ha Lefkada kerül szóba, és nem tudja, hogy azok a strandok azért még odébb vannak Nidritől. Akik busszal mennek, azok valószínűleg vagy nem tudnak, vagy nem szeretnek, esetleg nem elég merészek levezetni és ott közlekedni, talán nincs olyan állapotú kocsijuk, amivel el mernek indulni, vagy egyszerűen buszos nyaralásra van pénzük. Odaérnek Nidribe, és? Ha át akarnak jutni a nyugati partra, máris költhetnek motorra, autóbérlésre (és így nem biztos, hogy olcsó marad a nyaralás), esetleg ott van még a busz, de míg két felnőttnek ez valószínűleg nem okoz gondot, azért időt kell rá szánni és fárasztó is. Egy családnak pedig egyszerűen nem megoldás. Most nem kezdem el részletezni, hogy gyerekekkel mennyi mindenre szükség van, hogy elfáradhatnak, hogy igenis kell napernyő a fejük fölé ésatöbbi. Mielőtt újra közölnéd, hogy
kónyu írta:
Többségben nem kisgyerekesek és kisnyugdíjasok látogatják ezeket a helyeket (itt most általában a szigetekre, és a sziget jellegű helyekre gondolok), hanem aktívabb nyaralók. /
kérdem én, miért gondolod ezt? Igenis nagyon sok kisgyerekes nyaral Lefkadán és más szigeteken is, és nyugdíjasok is, bizony. Miért ne? Miből gondolod, hogy ők nem aktívak? Attól még lehet aktív egy család, hogy beleszámítja, hogy a 2,5 éves gyerek negyedakkorát lép, mint egy felnőtt és nem mászatja át naponta háromszor a hegyen (ami egyébként nem séta jellegű, főleg nem 40 fokban, de valóban elviselhető). Az ember idomul a gyerekeihez és mi bár legalábbis kifejezetten aktívan nyaralunk, hiszen a gyerekek nincsenek cukorból, de nem kínozzuk őket, több a pihenő és más az időbeosztás, rendszeres az étkezés (egy felnőtt bekap valamit, amikor éhes ugye, de egy gyerekkel máshogy bánunk).
Na, ha már kaja. Igen, van, aki viszi a fagyasztott húst. És? Így tudja megoldani. Tiszteletreméltónak találom, ha valaki bevállalja, hogy bár nem tud tavernázni, mert nincs annyi pénze, mégis tengerpartra viszi a családját nyaralni, hogy jól érezzék magukat és a lehetőségeikhez mérten sok mindent meglássanak, megtapasztaljanak. Mi például ilyesmit nem pakolunk, de képzeld, főzni időnként szoktunk, mert szeretünk főzni. Nekünk ez is a pihenéshez tartozik. Aztán másnap talán tavernázunk, és megkóstoljuk, amit csak lehet. Én nem hinném, hogy bárkinek is be kellene szólogatni a konyha, a kaja, vagy a nem aktív pihenés miatt. Aztán azt sem hiszem, hogy épp Verkának be kéne szólogatni, mert ha valaki, akkor ő igenis nagyon akívan nyaral és nagyon sokat igyekszik megosztani ebből másokkal, tényleg irtó sokat segít. Nekem se kéne beszólogatni, mert meg sem szólítottalak, te kezdtél kóstolgatni, a fene se tudja miért. ja, mert Milost nem említettem
kónyu írta:
Igaz - szerencsére - Agios Nikitas felé sétálva nem billentett ki az egyensúlyunkból, hogy az apartmanunkban hagytunk valamit, így nem is kellett visszarohangálnunk percenként - még a végén felidegesítettük volna magunkat a hosszú út alatt, és sosem jutunk el egyikre sem
Te meg tudod egyáltalán mondani, hogy kivel gúnyolódsz? És miért is?
Végezetül annyit szeretnék mondani, hogy én is lezártank tekintem a témát.
És mindenkit biztatok arra, hogy nyugodtan írjon és kérdezzen ebben a topikban, ne erről szóljon, ami az elmúlt néhány oldalon zajlott Kónyunak "köszönhetően".