A képekkel nincs gondja senkinek (bár szvsz ha valaki infót akar adni velük, akkor a minimum az lenne, hogy nem csak bedobálja őket, hanem legalább egy egyszavas feliratot is adjon hozzájuk, hogy hol készült, mert ez lenne a fórum célja...), csak a mostani flood esetén nem infó miatt kerültek be a képek, csak azért, hogy eltűnjenek a hsz-ok...
Somos írta:
És még hasolnló nem a megszokott tömegturizmus igényeit kielégítő látványt, érzést, ténykedést!!
Kocsival leszel? Hol fogsz lakni? Kb. mikor mész? Miért ezt a szigetet választottad? (Sztem nyugodtan megírhatod a Kónyu, Kakadu dolgot, nem hiszem, hogy untatnál vele bárkit is. A képek/írások?)
Még három nap hiányzik a végtelen idő óta készülő képes beszámolómból a tavalyi lefkadai utunkról, ha az meglesz, akkor majd teszek be linket, hátha valamire az is jó lesz. Reményeim szerint még azelőtt befejezem, hogy elindulsz...
Verka!
Priviben csak szerelmet vallottam! Vagy inkább nagy nyilvánosság előtt szeretnéd?
Kakaduról meg rólam mit akarsz tudni? Valami személyeset?
Ezt ne is értem?
Kakadu!
Hozzájárulunk mi ehhez?
Csak nehogy valami perverz dolog legyen!
"...Még annyi, hogy személyes ügyem nincs veled, soha nem is volt..."
Bevallom, nekem sincs veled, miért is lenne személyes ügyem egy nick-kel?
Süni | #156491 | 2011-02-15 00:46:00 | Válasz a #156482. hsz-ra
Kónyu !
Szerinted én hazudozok. Te írod, hogy írtál egy privit, amit én betettem a topikba, és csak jelezted /tehát ez a második /,hogy ez nem helyes. Majd újra írtál, ami szerintem a harmadik.
2011. 02.12.-én 15,11 h tárgya: Jajjjjjjj
02.13.-án 00,32 h Ez butaság volt
02.13.-án 00,42 h Ja
Az év első napjaiban olvagattam egy fórumot (autóval görögországba, egy másik helyen), s valahogy átkeveredtem az Ex- topikba. No ott aztán édesen évődött egymással a két említett személy, ami egyre inkább piszkálta a kíváncsiságomat, valyon mi lehet a polémi tárgya. Nos így kötöttem ki Lefkadán (virtuálisan), s a hozzá tartozó beszámolok, képek, hozzászolások egyvelegével. Mondhatom nem kis időbe telett, mire átrágtam magam a "sok hasznos" hozzászólás tengerén, s vagy két hétbe telt, mire eljutottam a Hellasz-ra! Szóval Kónyu és Kakadu csörtéi így lopták szívembe Lefkadát! Megjegyzem, Kakadu beszámolói, Kónyu fotói, számomra kötelező alapművek! Nos tömören ennyi lenne a "stori"! Aztán jött a gubanc, ahogy egyre többet látogattam a Hellaszt! Annyi, de annyi szép és meglátogatásra érdemes hely van Görögországban, hogy emberes köztük választani. Most is dilemmázom Lefkada (60%), és Kythira(40%) tekintetében.
Szóval vélelmezhetően junius második felén megyünk, autóval. Szállást nem foglaltam, mert csak az utolsó heteben derül ki mennyiből is gazdálkodhatunk. Megjegyzem az sem lesz túl sok! Tehát felfogom egy kalandtúrának az egészet, kényszerből... Aztán csak lesz majd valahogy.
Hogy miért Lefkada? Nem szeretnék napokig "csak" a parton feküdni, muszály a dinamizmus. Én a balatont is elunom egy fél nap után! Idehaza rengeteget tekergünk a lányommal, igazi belevaló kiscsaj, természetszeretettel megáldva!
Tehát a feladat adott, irány valamelyik sziget, s nekem kötelességem rákészülni a dologra! (a párom női-háttéraggodása nagy motíváció!!! )
Ha az neked "édes évődés", akkor mi a gondod a Lefkada topikokkal? Kythira eredetibb, nyugodtabb, kevésbé látogatott, tömeges turizmustól mentes sziget, Lefkada nem annyira jó ebből a szempontból, de a látványos táj majd bőven kárpótol (és kocsival közelebb van). Meg a június még jó lesz, nincsenek annyian. A napokig parton fekvés szempontjából mindegy, hogy mit választasz, az sehol sem kötelező, csak rajtad múlik, minden szigetnek van belseje, de még a partokon sem kötelező csak heverészni.
Sziasztok ! Gondoltam visszakanyarodhatnánk végre a témához Ellenvetés ? Ne is legyen !
A sziget éghajlata kellemes mediterrán.
Az időjárás májustól novemberig rendszerint jó. Sok a napsütés és kevés a csapadék. A forró nyarat mérséklik a légmozgások, melyek lehűtik és szárazon tartják a levegőt. Nyáron a szél reggelenként általában nagyon szelíd, dél felé felerősődik, majd napnyugtával ismét lecsendesedik. A tél enyhe. Jég és hó ritka, bár az eső gyakoribb.
december - március - nedves és szeles időszak
április - változékony időjárás hűvös éjjelekkel
május - kevésbé változékony idő, a szél még mindig szeszélyes, az éjszakák továbbra is hűvösek
június - ragyogó nap, meleg tenger, kellemes levegőhőmérséklet, melegebb éjszakák. Rendszeres északnyugati szelek fújnak. Kitünő idő szezon előtti nyaralásra.
július - szeptember - forró nappalok és meleg tenger a legszárazabb hónapokban
október - november - a levegő meleg, bár a nap már nem tűz annyira, a tenger még mindíg meleg, az éjszakák viszont hűvösebbek. A szórványos északnyugati szelek miatt változékony időszakok kialakulhatnak.
Jan Feb Márc Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Nappali hőmérséklet 13 14 16 19 24 28 31 31 28 22 18 14
Éjszakai hőmérséklet 5 5 7 9 13 16 18 19 16 13 9 6
Napos órák száma 5 5 6 8 9 11 13 12 9 7 5 4
Esős napok száma 12 11 10 10 8 5 3 4 5 8 11 13
Eső (mm) 140 129 91 68 42 18 10 16 48 125 172 184
UV sugárzás (maximum) 2 3 4 6 8 9 9 8 6 4 3 2
Tenger hőmérséklete 16 15 15 16 18 22 24 26 25 22 19 17
Szeretnék kérdezni Tőletek, Főleg a moderátorotoktól, hogy miért is alakult egy fórum gyűlölködésbe illetve a nagyképű mindent tudó férfi saját önös érdekeit képviselő blogjává.
A válasz egyszerű: nincsenek moderátorok, nincs moderálás, főleg nem tartalmi. Csak ad hoc technikai moderálás van, az is többnyire csak kérésre. Úgyhogy szabad a vásár...
Verka! Jól megfogalmaztad amit én magam is gondolok a szigetekről, de a dilemma attól még dilemma! Tudod, ez amolyan mindent akarok, és egyszerre... Csak hát ugye a korlátok .
Nos, mivel kérdésed is volt, hát válaszolok. Én nem ilyen "évődést" olvashattam, mert ez mér igen rangon aluli, s elég szomorú, hogy az intellektusotokat ennyire háttérbe tudjátok szorítani (mindnyájan)!
Ami meg a mai napot illeti, hát nem is tudom..., kezd átmenni a fórum primitívbe?? S még akkor is ez a véleményem, ha kapok érte!
Lehet engem hülyézni, én ismeretlenül is kedvelem Kónyut! Van egy írás-stílusa amit sokan félreértenek sajnos.
Pl. Onassis éppen félreértette a "fekvést" ugyanis Kónyu éppen azt nem szereti.
De hogy valami értelmeset is írjak: Somos ha ládázni szerettek nem elvetendő ötlet körülnézni a szigeten, tudomásom szerint jópár láda van. Habár nekünk se energiánk se időnk nem maradt rá hogy keresgéljünk annyira lenyűgözött a sok szépség, látnivaló. Pedig elvittük magunkkal a travel-bug-ot amit előtte találtunk, de végül itthon sikerült elhelyezni.
Kotyi! Köszi, már "csekkoltam" a kinti lehetőségeket, de azt hiszem kihagyom! Én is azon a véleményen vagyok, hogy rengeteg minden van amit látni, átélni kell a szigeten. A ládázást pusztán párhuzamként említettem, miszerint nem áll távol tőlünk a hegyvidék barangolása sem.