Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 5086
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156618 Üzenet linkje2011-02-16 19:26:23  Válasz a #156184. hsz-ra

Szia Anikó!

A piramist mi is megnéztük. icon_smile.gif

Meg persze Tirünsz sem maradt ki:

Nagyon jó lesz Nektek! icon_smile.gif

# 5087
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156633 Üzenet linkje2011-02-16 22:47:21  Válasz a #156618. hsz-ra Előzmény #156618

Köszi Verka, hogy nem emlékeztem erre? Pedig olvastam a beszámolódat. Köszi a fotókat, nagyon várom már,hogy induljunk!
Mindenre kíváncsi vagyok, kevés lesz az a 10-11 nap. icon_biggrin.gif

# 5088
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156644 Üzenet linkje2011-02-17 11:16:46  Válasz a #156633. hsz-ra Előzmény #156633

Szia Anikó!

Biztos nagyon jó lesz, az idő meg - akárhány napról is legyen szó - mindig kevésnek tűnik Görögországban! icon_wink.gif

# 5089
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156671 Üzenet linkje2011-02-17 19:42:42  Válasz a #156644. hsz-ra Előzmény #156644

Hát ez az egy biztos! Csak az bánt, hogy a Peloponnészoszra legalább 20 napra szerettem volna menni, de ez most megoldhatatlan. Félek, hogy most már soha nem utazhatok hosszabb időre! icon_sad.gif
De tudom ennek is örülni kell, és még reménykedek, hátha belefér idén még egy út!

Remélem nektek is szépek lesznek az útjaitok, és hogy majd olvashatunk is róla!? icon_biggrin.gif

# 5090
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156672 Üzenet linkje2011-02-17 20:04:45  Re:

Hát igen... a Peloponnészoszon simán elférne egy hónap is... de örüljünk annak, hogy legalább részletekben láthatjuk/láthattuk! icon_smile.gif Mi is két évre osztottuk, mert egy nyaralásba nem fért bele, de jó volt így is! Ti is visszamehettek még majd, hogy mindazt lássátok, ami kimaradt! icon_smile.gif

Még egyelőre a tavalyi út megírását próbálom befejezni, de remélem, hogy legalább az sikerülni fog, mielőtt elindulunk az ideire. icon_biggrin.gif

# 5091
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156756 Üzenet linkje2011-02-19 15:58:33  Válasz a #156672. hsz-ra Előzmény #156672

Bocsi Verka, pár napig nem voltam gépközelben. Hát már nagyon várom azt a beszámolót, tényleg. Remélem tényleg sikerül megírnod még az idei indulás előtt!? icon_biggrin.gif

Én sem elégedetlenkedésből írtam, hogy rövid az idő, csak már előre rossz, hogy mennyi minden fog kimaradni az idén, és annyira hosszú mindig a várakozás a következő indulásig! De azért jó, hogy legalább ennyi megadatik nekünk!?

# 5092
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156783 Üzenet linkje2011-02-19 23:35:36  Válasz a #156756. hsz-ra Előzmény #156756

Szia Anikó!
Mi kétszerre sem tudtuk teljesen meghódítani a Peloponesost. Tulajdonképen a teljes nyugati part még kimaradt és még igen sok megnézni szánt hely. Szerintem, ha még kétszer megyünk, az is kevés lesz. Pedig biztos visszamegyünk még legalább kétszer. A Pelopnesos egyszerűen visszahúz, rabul ejt. Minden porcikája varázslatos, rejtelmes és különleges. Érzed a történelem szagát. Ne is álmodj azzól, hogy mindent meg tudsz nézni egyszerre, még ha 20 napot lennétek is ott, akkor sem. Majd meglátod, miről beszélek. Sehol nem jártam még, ami ilyen hatással volt rám. Egyszerre gigantikus, félelmetes, hívogató, kedves és meghökkentő. Imádni fogod.
Jó készülődést:
Josza

# 5093
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156795 Üzenet linkje2011-02-20 11:11:32 

Szia Anikó!

Josza barátunk leírta a lényeget. Ahhoz,hogy ti is ezekkel az érzésekkel gyertek haza minden képen kell egy átgondolt útiterv. Nem könnyű összerakni. Több dolgot ki kell hagyni amit az ember rohadtul nem akar,de ez van.
Toloból szerintem Nafplion szinte minden nap, Epidauruszi szinház és múzeum,valamelyik közeli sziget és Mystra. Az utóbbi kihagyhatatlan még ha picit messze is van. Ha oda vagy visszafelé még belefér Delphoi is, az nagyot lendíthet a dolgon Szerintem ennyi az alap.
Ha ez meg van, akkor tutira fáradtabban értek haza mint ahogy elindultatok. Már csak azt tudnám ,hogy mért ragaszkodunk annyira Tolóhoz?
Sok puszi: kokszi

# 5094
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156797 Üzenet linkje2011-02-20 12:03:59 

Azt én is szeretném tudni, hogy miért ragaszkodunk ennyire Tolóhoz. Nem tudom, hogy min múlik, de a befolyó pénzből jobban nézhetne ki. icon_smile.gif
# 5095
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156812 Üzenet linkje2011-02-20 15:54:06  Válasz a #156797. hsz-ra Előzmény #156797

Sziasztok!
Szeretném védelmembe venni Tolot. Mi kétszer nyaraltunk ott, de nekünk egyszer sem volt róla rossz benyomásunk. Igaz, mi mindkét esetben előszezonban voltunk ott és talán ezért nem volt elviselhetetlenül nagy a zsufoltság. Tiszta kedves településnek láttuk. Tengerpartján gyönyörű a kilátás, mindenki kedves és segítőkész volt velünk. Kifejezetten szeretjük. Bár erősödött üdülőfalu jellege, de be kell látnunk, hogy az ott lakók az idegenforgalomból élnek és előnye, hogy a kis elzártabb, de talán romantikusabb településekkel ellentétben rendkívül fejlett és jól működő az infrastruktúra. Végül is bármelyik most még turistamentes hely így járna, ha olyan népszerűvé válna, mint Tolo. Nem mellékes körülmény, hogy ráadásul az utazási cég által foglalt (szervezett) szállások igen jó helyen vannak és az egyéni szervezéshez képest rendkívül olcsók. Ez bizony a hozzánk hasonló anyagi helyzetben lévő utazóknak nem megkerülhető körülmény. Szóval mi szeretjük és tiszta szívvel ajánjuk Tolot, akár egyszerű tengerparti nyaralásra, akár a Peloponeseos bejárásához, csillagtúrák kiindulópontjának egyaránt.
Üdv: Josza

# 5096
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156817 Üzenet linkje2011-02-20 16:35:43 

Sziasztok icon_smile.gif

Most ütötte fel a fejét a pánik soraitokat olvasva icon_exclaim.gif
Tudom,hogy Görögországnak szinte nincs olyan szigete,ahol elég lenne egy hét! De csak ennyi jut icon_evil.gif
Hatalmas a félsziget és ha nem alszunk egy percet sem,akkor sem tudunk mindenhova eljutni még futva sem icon_sad.gif
Szörfölök a neten és csak egyre több látnivalót fedezek fel és egyre jobban
aggódok az idő rövidsége miatt!
Akik ott jártatok,kérlek segítsetek sorrendet felállítani-NEM helyettem-nekem icon_exclaim.gif-Toloból kiindulva icon_exclaim.gif

Üdv,Macsosz icon_smile.gif

# 5097
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156819 Üzenet linkje2011-02-20 16:50:37  Válasz a #156817. hsz-ra Előzmény #156817

Szia Macsosz!

Látom, idén is jó nyaratok lesz! icon_wink.gif
Minden nap mentek majd valahová Tolóból vagy lesz pihenőnap is? Milyen messze csomborognátok el Tolótól? Szóbajöhet, hogy egy éjszakát nem Tolóban alszotok?

Én semmiképpen nem hagynám ki az alábbi kirándulásokat:
Mistras
Porosz v. Hydra (valamelyik a kettő közül)
Monemvassia (ezt csak akkor, ha nem akartok este visszamenni Tolóba, mert ez elég messze van)
Illetve - ízlés szerint - Nafplion, ez sokaknak nagyon tetszik és alapvető látnivaló, és úgyis ott lesztek mellette. (Mi nem voltunk, de az más tészta.)

A közelben lévő ásatásokat nem sorolom fel, mert nem tudnám megmondani, hogy én melyiket hagynám ki (egyiket sem icon_smile.gif), de a legnagyobbak úgyis közismertek, majd választotok ízlésetek szerint - nem féltelek! icon_wink.gif

Ha megnézed a 2009-es Kelet-Peloponnészoszos beszámolómat, akkor abból meríthetsz ötleteket + láthatsz képeket, nagyjából akkor pont ezt a területet jártuk be, ami Tolóból többé-kevésbé elérhető.

# 5098
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156820 Üzenet linkje2011-02-20 16:56:11  Válasz a #156812. hsz-ra Előzmény #156812

Csak arra gondoltam /egyedül, nem többesben icon_biggrin.gif Toloval kapcsolatban, hogy nagyon sok turista megfordul ott, tehát bőven van bevétel. Eltudnék képzelni egy tengerparti-sétányt. A tapasztalatomat már leirtam a blogomban.

Üdv. vikso icon_lol.gif

# 5099
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156821 Üzenet linkje2011-02-20 16:57:24  Re:

Anikó, semmi gond, a fórumban az a jó, hogy nem kell online írni, csak amikor éppen ráér az ember! icon_wink.gif

A beszámoló halad, sőt, már egész jól állok vele. 2 napot kell még megírnom + az összefoglalót. Célom, hogy mielőtt most megyünk, kész legyen. Meglátjuk, van rá esély.

Ismerem a várakozás érzését, szóval értem ám azért, hogy miről írsz! icon_wink.gif

Neked megvan már, hogy hová fogtok kirándulgatni Tolóból? Nem írsz egy jó kis listát nekünk? icon_smile.gif Olyan jó lenne mazsolázgatni, meg Macsosznak is segítség lehet. icon_smile.gif

# 5100
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156838 Üzenet linkje2011-02-20 20:48:55 

Sziasztok!
Nem értek egyet Joszával a szállás árakat illetően. Mi júliusban voltunk 2009-ben. 76.000.- fizettünk 7 éjszakai Toloi szállásért. Tehát mondhatjuk,hogy 40 eurót naponta. Ennyiért már lehet szállást találni nagyon sok helyen a félszigeten.
Poros szigetén akár gyönyörű medencés apartmanokat is. Ha azt is hozzávesszük,hogy máshol ennyiért légkondi is jár? Toloban ezért pluszba kell fizetni szerintem minden apartmanban amit az itthoni irodák kínálnak.
Macsosz! Átmentem a pelopsz topikba.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 339 340 341 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu