Szia! Merem remélni, hogy kibírja. Nálunk, ő családtagnak számít. Mindent megkap, ami kell neki. Igaz, ezért teljesíteni is kell! Három év alatt beleszaladt cirka 86000 km. Bár, mire megyünk, valószínűleg 100000 fölött lesz benne. ;-D
Nekünk tavaly az Astra adta meg magát, épp hogy hazahozott minket! Még egy éves sem volt a kocsi mikor utaztunk vele Görögországba. Visszafele út előtt 2-3 nappal érdekes kattogó hangot adott ki a motor környékéről. Itthon kiderült, hogy jó hogy nem mentünk vele még pár száz km-t, mert a motor is károsodott volna akkor és nem biztos hogy hazahozott volna minket...
Szóval szerintem nem kocsi típustól függ hogy bírja e vagy sem! Ami elromolhat...el is tud romlani
Ennek ellenére idén is az Astrával megyünk, és bennem semmi félsz sincs, hogy lehet valami baja. Bár valószínűleg ehhez az is hozzájárul, hogy az elmúlt 20 évben minden nyáron utaztam kocsival Európa valamelyik országába, és Magyarországon is sokat utazok.
Szóval én csak mindenkinek ajánlani tudom, hogy ne tartsa vissza az autós utazástól semmi, mert szerintem össze sem hasonlítható a buszos és a repülős utakkal!
#1610372011-05-03 08:52:22 Válasz a #161034. hsz-ra
Nekem ez a második Suzi-m. Kb pont át fog esni a 105000-es szervizen az indulás előtti napokban. Eddig, még nagyon hűséges társ a mindennapokban. Pedig kap szegény hideget-meleget ezeken az utakon. Na mindegy! A lényeg, hogy menjünk végre. Már tűkön ül az egész család. ÉS NAGYON SZÚRNAK!!!!
#1610412011-05-03 10:23:57 Válasz a #161037. hsz-ra
Sziasztok. Mi is voltunk kétszer WagonR-el és most megyünk harmadszor egy SX4-el Görögországba. Szerencsére még sosem volt semmi gondunk egyikkel sem.
Bízom benne, hogy ez most is így lesz, mert most egészen délre megyünk és sok kirándulást tervezünk!!
És még mindig van 23 nap!!! Nagyon lassan telik az idő!
Előre is elnézést kérek, de mi köze van annak Görögországhoz, hogy ki milyen autóval utazik???
Ha egy autó jól működik, mindegy hogy hova és milyen messze megy vele az ember. Spanyolország, Franciaország, Szlovénia, vagy Oroszország...
A rutinos utazó, ha van egy kis sütnivalója, egy hosszú út előtt úgyis átnézeti az autóját, így csökkenthető - TALÁN - a meghibásodás esélye. Ha meg elromlik, elromlik! Szerviz itt, Görögországban is van rengeteg, sőt megkockáztatom, jóval több, mint Magyarországon. És információim illetve tapasztalatom szerint még olcsóbb is, mint otthon!
Aki meg jobban be akarja biztosítani magát, kössön mindenféle extrákkal ellátott biztosítást! (Autó Klub és társai)
Mellékesen megjegyezném, én is a "mi autónk" tulajdonosi táborához tartozom
#1610692011-05-03 16:12:57 Válasz a #161058. hsz-ra
Lehet hogy több szerviz van mint itthon, de hogy egy dízel autóhoz nem tudnak hozzányúlni az hót ziher. Mivel hogy alig van, ezért nem is értenek hozzá.. az a munka meg amit végeznek, arról inkább ne is beszéljünk. tapasztalat......
Nem tudom, mi a helyzet dízel terén, de sajnos(?) volt már dolgom nekem is szervizzel és nagyon olcsón, nagyon frankón megcsinálták. És voltak utasaim még Észak-Görögországban, két nap alatt pikk-pakk megjavították az autójukat úgy, hogy alkatrészt is szereztek hozzá!
Amúgy még mindig nem értem, miért téma, hogy Görögországba elmerjen-e valaki indulni autóval? Ha elromlik az adott pillanatban, mindegy merre jár, ha kietlen, településtől messze, vagy nagyon kis településnél... Nem hiszem, hogy Spanyolországban vagy Franciaországban sokkal másabb lenne a helyzet. Ha meg olyan helyen adja meg magát a járgány, ahol sok és jó - esetleg szakszeríz is - van, az meg szerencse. Általában mindenki ismeri a saját autóját. Itt a fórumon, vagy bárhol ki is tudná megmondani valakinek, hogy az ő autójával el merjen-e indulni. Ráadásul nem is típusfüggő! Ha rossz állapotban van, eleve butaság abban gondolkodni, maximum vakmerőség, kalandvágy.
Abban viszont még mindig biztos vagyok, hogy ha elviszi valaki egy jó szakemberhez a hosszú út előtt, akkor nagy valószínűséggel ő megmondja, hogy bele merjenek-e vágni nyugodt szívvel... Igaz 100% tuti még egy vadiúj autónál sincs, maximum az esély nagyobb...
#1610922011-05-03 19:55:49 Válasz a #161088. hsz-ra
Szia buda! Én pár nappal ezelőtt néztem valami szerb honlapon, és még nem volt változás a tavalyi árakhoz képest. Az is igaz, hogy 02. 11.-én volt frissítve.