Evia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
Hozzászóló Üzenet
# 271
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164242 Üzenet linkje2011-06-02 23:48:16  Válasz a #164228. hsz-ra

"Nem nagyon értem, hogyan kötöd össze a Kymibe vezető útat a Chiliadou-Steni-Stroponessel, mert nem egy a kettő,"

Még Hiliadou előtt van egy leágazás Metoxi felé ( a parthoz közel is át lehet menni, de az földút), és Metoxi után kezdődik ez az út, amin Kimibe lehet menni. Persze Halkidából Kimibe van egyszerűbb és rövidebb út is, de az nem kihívás! icon_smile.gif icon_wink.gif
Metoxiba még nyáron sem egyszerű bejutni. Az út a falu előtt egy patakmederben megy át, mert a mellette lévő hídon valaki leparkolta a lakókocsiját. icon_eek.gif

"Csak partvonalon vannak közel, aszfaltozott úton teljesen más."

Igen, Hiliadou-Kimi légvonalban alig több mint 15km, az úton meg ~40.

Kenúval "csonakáztam".

# 272
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164312 Üzenet linkje2011-06-03 18:05:10  Válasz a #164242. hsz-ra Előzmény #164242

Gyönyörű kép! Ez a te kenud? Gratulálok és irigykedem ezekért a kenus utakért,a fiam minden vágya, hogy az apjával kajakozzon. Lehet venni olyan kisebb műanyag kajakokat amikkel egészen kis távokat lehet tenni a tengeren, egy olyan nagyon klassz a nyaralás idejére. Az utat amit írtál gyorsan megnéztem a térképen, arra nem jártam. Jó az út vagy dzsipp kell hozzá? Mert az nekünk nincs, csak mezei szgkocsink. Reményeim szt kb 2 hét múlva Kymiben járok majd, de Chiliadut a hegyen át nem tudom mikor fogom megint bevállalni, végülis vannak nekünk itt északon is szép helyeink:)
# 273
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164345 Üzenet linkje2011-06-04 00:32:16  Válasz a #164312. hsz-ra Előzmény #164312

Én is személyautóval mentem, nem rosszabb az út mint a Hiliadouba is vezető, csak Metoxinál van itt-ott aszfalt nélküli rész, de valószínűleg már azokat is megcsinálták. (amikor ott jártam sok helyen építették az utakat ezen az erdős részen)
Igen, a kenu az enyém, icon_smile.gif viszem magammal a tetőn. Könnyen el lehet vele jutni olyan helyekre amiket a partról nem lehet megközelíteni, mint pl. a képen is látható barlang szerű helyet. A fiadnak igaza van, remek szórakozás, icon_smile.gif de ha komolyan veszi a dolgot, akkor szerintem rendes "beülős" tengerikajakkal próbálkozzon. Azok a ráülős "strandjátékok" csak a kedvét fogják elvenni.

Épülő út Metoxinál:

A hely talán ismerős, innen készítetted az előbbi képeid közül az elsőt icon_smile.gif :

# 274
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164608 Üzenet linkje2011-06-06 16:28:09  Válasz a #164345. hsz-ra Előzmény #164345

Jéé tényleg, a hegytetőicon_smile.gif) Nagyon festői az az út!
# 275
Timejja
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165247 Üzenet linkje2011-06-12 12:36:34  Válasz a #164065. hsz-ra Előzmény #164065

szia,bocs,hogy csak most v'laszolok,de kint vagyunk egy hete m'r zakynthoson,es csak most jutottam netkozelbe.
Nem pont eviara akarunk k0lt0zni,csak g0rogorszagba.Pl Zakynthos is jo lenne.Itt nem panaszkodnak az emberek turista is van.
Magyarorszag is a csod szelen van,ott is ehberert lehet dolgozni,az miert jobb?
Itt azt mondjak,hogy ha ket evet dolgozol bejelentve,akkor telen kapsz
kb 500 euro segelyt.Otthon lof'szt se kapsz,mar elnezest.
Minden magyar panaszkodik aki kint el ugy vettem eszre,de azt ne latjak,hogy otthon sokkal nagyobb szegenyseg van.
Lehet,hogy nem egy kanaan,de mi bele vagyunk syeretve az orsyagba... icon_redface.gif

# 276
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165326 Üzenet linkje2011-06-13 10:04:20  Re:

timejja írta:
szia,bocs,hogy csak most v'laszolok,de kint vagyunk egy hete m'r zakynthoson,es csak most jutottam netkozelbe.
Nem pont eviara akarunk k0lt0zni,csak g0rogorszagba.Pl Zakynthos is jo lenne.Itt nem panaszkodnak az emberek turista is van.
Magyarorszag is a csod szelen van,ott is ehberert lehet dolgozni,az miert jobb?
Itt azt mondjak,hogy ha ket evet dolgozol bejelentve,akkor telen kapsz
kb 500 euro segelyt.Otthon lof'szt se kapsz,mar elnezest.
Minden magyar panaszkodik aki kint el ugy vettem eszre,de azt ne latjak,hogy otthon sokkal nagyobb szegenyseg van.
Lehet,hogy nem egy kanaan,de mi bele vagyunk syeretve az orsyagba... icon_redface.gif

Szia. Kicsit a magyar fórumozók keverik a dolgokat úgy veszem észre. Ha valaki leírja a nehézségeket, az nem panaszkodás. Legalábbis szerintem. Itt nem divat az úrinős hallgatás, hanem a dolgok kimondása. Ha egyszer nehézségek vannak, kötelességem arról beszámolni, ha rákérdeznek, nem áltathatlak azzal se téged, se mást, hogy minden ok lesz és jobb lesz itt mint otthon. Azt elhiszem, hogy otthon is válság van, de mégis OTTHON. Már akinek ez még jelent valamit. Rokonokkal, szülőkkel, a régi iskolánkkal, emlékek színhelyével, személyes MÚLTTAL. Egy idegen országban, idegenként, a válság tetőfokán nem lesz leányálom. Az pedig, hogy mindenki "panaszkodik" aki kint él, valamit csak jelent nem? Vagy mind hülyék és negatívkodók vagyunk? Én úgy látom a Svédországi, Németországi, stb. magyarok nem "panaszkodnak" annyira mint mi, akkor tehát valami mégis lehet a dologban.

# 277
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165426 Üzenet linkje2011-06-14 05:56:41 

Bár nem szorosan Evia-i témakör ez, de úgy vagyok vele, hogy munkát találni egyformán nehéz manapság már mindenhol. Akinek ITTHON sikerült s netán még jó helye is van az "kapaszkodik" a székébe! Az állások manapság nagy bizonytalanságban vannak. Nap mint nap meg kell "küzdenünk" a helyünkért.
Kint mennyivel menne ez jobban?
Idegenként szerintem sokkal nehezebben...

De nem is ez a lényeg most. Hanem az hogy 3 hét és irány Evia szigete.
Remélem addigra a tenger eléri azt a hőfokot, hogy ne "fakutyázni" érkezzem ki, s a strand közeli gyrososok már izzítják a kemencét mert egy görög gyrosnál nincs is finomabb (na jó... a hazai fokhagymás csirkemáj vetekszik vele) icon_smile.gif

# 278
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165463 Üzenet linkje2011-06-14 13:27:28  Válasz a #165426. hsz-ra Előzmény #165426

Idézet:
De nem is ez a lényeg most. Hanem az hogy 3 hét és irány Evia szigete.

De irigyellek, 3 hét a történelmi Euboia szigeten. Sajnos az utazási irodák nem inditanak buszt icon_cry.gif

# 279
Feripapu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
89 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165464 Üzenet linkje2011-06-14 13:33:14 

Exact írta:

Remélem... a strand közeli gyrososok már izzítják a kemencét...

Na, erről mesélj valamit, mert kemencés gyrosról még nem hallottam. icon_confused.gif

# 280
Timejja
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165508 Üzenet linkje2011-06-14 19:04:07  Válasz a #165326. hsz-ra Előzmény #165326

nem bantasbol irtam amit irtam.
egyszeruen csak ezt gondolom.Tudom,hogy itt sem konnyu,nem is hiszem,hogy a tenyerukon fognak hordozni,csak azt mondom,hogy otthon meg rosszabb a helyzet.
Egyebkent meg a magyarok igenis folyton panaszkodnak,soha semmi se jo nekik,es bizony a nemetorszagi meg a svedorszagiak is sirnak.
Nem rad vonatkoztatom abszolute,es tenyleg altalanossagban beszelek,lehet,hogy te tok mas vagy,de altalaban a magyarok ezt csinaljak. Biztos ense vagyok kulonb,de nem ulok fel annak,"hogyjajderosszittne gyereide" de ok nem maradnak.
De ne vedd magadra tenyleg.
biztos,hogy van ismit panaszkodni mindenhola vilagon,egy hely sem t0keletes,de Magyarorszag sem az,hiaba a baratok,rokonok.

# 281
Timejja
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165509 Üzenet linkje2011-06-14 19:09:55  Válasz a #165508. hsz-ra Előzmény #165508

"Biztos ense vagyok kulonb,de nem ulok fel annak,"hogyjajderosszittne gyereide" de ok nem maradnak."

Ugy ertem,hogy nemmaradnak otthon,egy kicsit ossze-vissza fogalmaztam.

# 282
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165527 Üzenet linkje2011-06-14 21:12:42  Re:

timejja írta:
"Biztos ense vagyok kulonb,de nem ulok fel annak,"hogyjajderosszittne gyereide" de ok nem maradnak."

Ugy ertem,hogy nemmaradnak otthon,egy kicsit ossze-vissza fogalmaztam.

Hát igen, te is elég "magyar" vagy:) Ugyanis mi magyarok, okosak vagyunk, okosabbak mint a másik és ezt válaszoljuk, amit te. Valszeg én is ezt válaszoltam volna ezelőtt ... évvel. Ha egy görögnek elmondom amit pl. neked, azt válaszolja elgondolkodva: igen? aha.. utána nézek máshol is..
Nem veszem magamra, habár már ezerszer megfogadtam nem osztogatok kéretlen tanácsokat, de még véleményt sem nyilvánítok, mert már többször nekem estek..de mégsem fogtam magam most sem vissza, úgyhogy mea culpa.

Exact, már nagyban megy a fürdés. Én még sajnos személyes problémák miatt nem kerültem fürdőruha közelbe, de remélem valahogy csak sikerül a héten valamikor..

# 283
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165545 Üzenet linkje2011-06-14 22:24:48  Válasz a #165508. hsz-ra Előzmény #165508

"Egyebkent meg a magyarok igenis folyton panaszkodnak,soha semmi se jo nekik"

Igen, ahogy bizonyítékként te magad is teszed!!!!! (szálka/gerenda) icon_sad.gif

Kértél egy véleményt, amit, itt a fórumon a legautentikusabb személytől, megkaptál. Elég lett volna annyit írni, hogy köszönöm
Hogy közben mit gondolsz, azt nem biztos, hogy értelmes dolog leírni. icon_sad.gif icon_idea.gif
(nem bántás, csak így gondolom!!!)

# 284
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165555 Üzenet linkje2011-06-15 08:24:20  Re:

Ágni írta:

Exact, már nagyban megy a fürdés. Én még sajnos személyes problémák miatt nem kerültem fürdőruha közelbe, de remélem valahogy csak sikerül a héten valamikor..

Nem gondolnám, hogy neked is olyan problémád van mint nekem. Valahogy nekem évről évre mindig "összébb" megy a ruha icon_smile.gif
És biz ezen legkevésbé sem segít például a gyros icon_smile.gif

Ági, írnál nekem egy aktuális komp menetrendet Glyfáról?

Köszi

Ex

# 285
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#165556 Üzenet linkje2011-06-15 08:30:35  Válasz a #165555. hsz-ra Előzmény #165555

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
<   1 2 3 ... 18 19 20 ... 28 29 30   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu