#1652652011-06-12 17:56:11 Válasz a #164939. hsz-ra
Igen, a Rendinában (itt van lift is ) voltunk, pedig a Sarti Beach-be volt lefoglalva a szállásunk, de annak az egyik felét újítják.
Mi a 2 emeleten voltunk, de nem a medence felé néző oldalon, hanem a másik oldalra, ahol egy üres telek volt. Bizonyos szempontból jobb volt, csendesebb, és csak délutánra süt oda a nap, így egy kicsit hűvösebb szoba, egyik reggel korán reggeltől füvet nyírtak kb 14 óráig. De hátha nem nő olyan gyorsan a fű. Van szunyogháló, de nem árt szúnyogrisztót is vinni, gyorsan besurrannak a szúnyogok.
A mini konyhában minden fontosabb táynérból pohárból, evőeszközből annyi volt, ahány ágyas a szoba. De mosogatószer és szivacs nem volt, azt vettünk. (szerintem jobban megérte volna itthonról vinni, olcsóbb nem kell sok, ha nem akar valaki főzicskélni)
A fentebb említett tavernában mi is ettünk egyszer, rákocskákat rendeltem tényleg finoman készítették, csak későn fedeztük fel. De Gyros-ban számunkra a Jiannis féle éttermben készült ízlett a legjobban árban is jó és nem tocsog a zsiradéktól; a velünk egy társaságban lévők rántott húst enni jártak oda, az is finom volt a salátájukat is kedveltük.
A tengerpart kavicsosságát tekintve mindenhol kavicsos volt, pedig bejártuk stavrost homokos partrész után, mindkét irányban, de sajnos mindenhol kavicsos volt egy jó részen ahogy bemegy az ember a vízbe. Lehet később rendbe rakják, de több helyen is észre vettük, hogy csak most készülnek a szezonra, még többen, csak most pakolgatnak, vagy újítanak fel. Visszatérve a kavicsosságra, még "mozgó köveket" (ami mohos csigaházban rákocskák sokasága) is találtunk én már nem szívesen mentem be a vízbe. És a víz sem volt olyan gyönyörű kék, mint Sartin.
Fakultatív programon csak Kavala-Tassos útra mentünk, nálunk inkább a pihenésen volt most a hangsúly. De nem igazán volt jó. Az idegenvezető aranyos volt. Kavala egy gyors rohanás volt, megnéztünk kivülről egy pár dolgot, (szívesen megnéztük volna őket belülről is, bár nem tudjuk lehet-e egyáltalán) majd gyorsan mentünk a komphoz (ezt viszont rendkívül élveztük). Tassosban antik városi dolgokat néztünk volna meg, de sajnos még ott sem kezdődött meg a szezon. Látnunk kellett volna egy lakóházat, és talán Posseidon valamijét de sajnos akkora gazzal volt az egész benőve, hogy semmit nem láttunk belőle. Majd felmentünk, egy magaslati helyre, onnan nagyon szép volt a kilátás, utána pedig szabadprogram (strand vagy bazár). Haza felé jövet egy Shell kúton lévő cukrászda szerűt látogattunk meg, rengeteg nyalánkság volt, kóstoltunk 2, de mindkettő tényleg finom volt.
Jah, voltunk Gokartozni Stavros közelében, az nagyon jó élmény volt, még most voltam először, ezért nem tudom, viszonyítani, milyen a pálya.
Most nem jut más az eszembe, de ha van kérdésetek kérdezzetek, válaszolok, ha tudok.
#1653202011-06-13 09:22:14 Válasz a #165273. hsz-ra
Szia Majoca! üdv. itthon, gondolom a stavros Beach-t akartad mondani mert Sarti odébb van. Remélem a felújítás miatt azért nincs nagy zaj. A mi szobánk a medence felőli lesz / remélem / Tudtuk, hogy nem homokos lesz a part de nagyon szomorú lennék he elviselhetetlenül rossz lenne mert a 2-hetünket azért tönkre tenné. Mi is készülünk a Kavala- Tassos túrára de egyénileg éppen a rohanások miatt. 3-héz és mi is megyünk. A szálloda tele volt vagy pangás volt!?
Igen stavros beach-t akartam írni.
Nem volt pangás, de még nem is volt tele, de amikor jöttünk el akkor azt mondták az akkor érkezőkkel már tele lesznek.
Ezért is kérdeztem. Sartiban hú, de finom.
De hátha változott Stavrosban már nem zsírban tocsogós --nem lefagyasztott hanem előre bepácoltat keresek. Kedves indulók ha megtalálnátok,kérlek benneteket :írjátok meg hol találjuk.