Sziasztok. Szerintem mindenkinek van egy kis igaza. Én szeretem Sartit, de pont az idei nyaralásnál döntöttük el, hogy a következő években menjünk mindig máshova. Sartin már négyszer voltnk. Megértem azokat is akik mindig oda mennek, nem kell nyelvet tudni, szeretik azt amikor a leggtöbb helyen magyarul szólnak hozzájuk. Egy görög étlapról választani, hát nem könnyü. Sokan nem beszélnek angolul, németül, görögül meg végképp. Én is voltam más helyen, Kefalónia, Lefkada, Vourvourou,stb. Az idén három napot fürödtünk Sartin, a többi idő a környék felfedezésével ment el. Rengeteg olyan eldugott öbölben jártunk ahol legalább olyan jó volt a viz. Hozzáteszem ezen a részen mindenhol jó.Én ugy gondolom minél többet látok görögországból annál jobban tetszik. Egy új hely persze nem mindig fog tetszeni, nem jó az apartman, köves a part, nem elég tiszta a viz, stb. Mindenki elmondhatja a véleményét, persze mások megbántása nélkül, a másik oldal pedig tartsa tiszteletben ha valakinek más a véleménye mint neki. a negativ dolgokból is sokat lehet tanúlni. Egy biztos fogok még Sartin nyaralni pár év múlva. Remélem nem bántottam meg senkit ezekkel a sorokkal.
Sziasztok. Szerintem mindenkinek van egy kis igaza. Én szeretem Sartit, de pont az idei nyaralásnál döntöttük el, hogy a következő években menjünk mindig máshova. Sartin már négyszer voltnk. Megértem azokat is akik mindig oda mennek, nem kell nyelvet tudni, szeretik azt amikor a leggtöbb helyen magyarul szólnak hozzájuk. Egy görög étlapról választani, hát nem könnyü. Sokan nem beszélnek angolul, németül, görögül meg végképp. Én is voltam más helyen, Kefalónia, Lefkada, Vourvourou,stb. Az idén három napot fürödtünk Sartin, a többi idő a környék felfedezésével ment el. Rengeteg olyan eldugott öbölben jártunk ahol legalább olyan jó volt a viz. Hozzáteszem ezen a részen mindenhol jó.Én ugy gondolom minél többet látok görögországból annál jobban tetszik. Egy új hely persze nem mindig fog tetszeni, nem jó az apartman, köves a part, nem elég tiszta a viz, stb. Mindenki elmondhatja a véleményét, persze mások megbántása nélkül, a másik oldal pedig tartsa tiszteletben ha valakinek más a véleménye mint neki. a negativ dolgokból is sokat lehet tanúlni. Egy biztos fogok még Sartin nyaralni pár év múlva. Remélem nem bántottam meg senkit ezekkel a sorokkal.
Ezért van a Hellász.hu
Tanulj és keres nagyjából minden válasz fent van
#1664782011-06-20 20:54:18 Válasz a #166414. hsz-ra
Na akkor egy kis ellenvélemény:
Én gyakorlott Paraliára utazó vagyok, ismerem a falut, mindig a csendes környéken lévő apartmanokban szállok meg.
Paralia nyilván ugyanúgy üdülőfalu, mint Sarti... de én spec. semmi párhuzamot nem látok Paralia/Sarti és Siófok között.
Kinek a pap, kinek a paplan... Paralia szinte Észak-Görögo. középpontja, Sartitól Athénig, Edessa, Meteorák, stb. egész jól elérhetők (persze ez relatív egy ilyen nagy országban). Én is szeretek kirándulgatni, felfedezni, de ugyanakkor kikapcsolódni, pihenni is. Este egy kis mászkálás a bazári forgatagban, nappal pihenés vagy kalandtúra...
Sartin valahogy kevesebb lehetőségem volt, úgy érzem.
Tény, hogy vannak szebb helyek (bár az Olympos azért viszi a prímet) is, ezt tapasztalatból mondom...
Sokan pont ezt a két helyet degradálják, ugyanazokkal a kifejezésekkel:
"n-edik Siófok"
"minden második ember magyar"
"inkább Szahalinba mennék mint oda"
és így tovább...
Aztán mikor egy-egy ilyen vélemény gazdájával négyszemközt elbeszélgetünk, kiderül általában, hogy csupán nem tudtak beilleszkedni az ottani életbe. Aki pedig nem szereti, hogy kint magyar szót hall, annak itthon sem lehet valami jó
Engem például ez nem zavar, én örülök, hogy 1000 km-ről más honfitárs is ide jött pihenni. A viselkedési problémás emberek pedig ugyanúgy lehetnek románok, szerbek, németek, mint magyarok...
Bitang. Neked is igazad van. Pont most nézegetem Stavrost, egy apartman van az iroda katalógusában. Nagyon különböző vélemények vannak róla. De ez engem nem tántorit el, hogy augusztusban elmenjek oda. Lehet, hogy nekem be fog jönni. Ha jól akarom magam érezni azt görögországon belül bárhol megtehetem, és remélem sikerülni is fog.
Akik a Kipriotisba mennek, azoknak tettem be ezt a képet, ez a hátsó szobák "kilátása", illetve belátása. Mindenki, aki az emeletre megy, belát a teraszra. Annyi pozitívum van benne, hogy egy picit látszódik a tenger a pálmák között.
Még annyit tennék hozzá a képhez, hogy ez a terasz közvetlenül egy másik apartmanra néz, illetve azok bejáratára, így elég forgalmas a hely. Kilátás 0, nézelődni nem lehetséges. Ettől eltekintve jó maga a szoba, csak engem ez nagyon lehangolt, amikor megkaptuk a szobát.
Tihi, drukkolok! Max a magyar határtól mehettek együtt, ha máshonnan mennek a többiek. Ha pedig Sartisokat nem sikerül kifogni, akkor Thesszalonikiig is mennek szerintem a máshova utazók közül többen.
Mondjuk az együtt utazás se jön be mindenkinek. Igaz mi nem próbáltuk.
A Sarti és Paralia a magyar Siófok szinte minden évben előjön.... Mondjuk én mennék máshova is, ha elég pénzem lenne, egész nyáron Görögországban lennék, akkor sok helyre eljutnék.
Ez az én formám! Nagy sokára megtalálom a felhasználót ahol tudnék írni. Erre látom, hogy visszamondták az utat. Már csak azért sem adom fel keresgélek tovább.