#1666582011-06-21 20:43:24 Válasz a #166610. hsz-ra
tallér: nekünk ma mondta az idegenvezető, hogy múlthéten volt baleset, valami rája megcsípte, a talpába ment a méreg az egyik utasnak, mi holnap akarunk venni valamit
AniFeri,kovácsgyula stb akik már voltak kint,lenne egy kérdésem.Az idegenvezetőnk most írta hogy vigyünk műanyag cipőt,a tengerbe.Szerintetek vennem kell,vagy ne költsek rá mert nem vészes?
hali
Platamonnál a kavicsos strand tele van tengeri sünökkel,ott jo ha van valami talpas lábbeli, N.Porinál a homokos parton semmi nincs,max kishalak uszkálnak a lábadnál ahogyan felkavarod a homokot és ök abban találnak kaját maguknak,látod öket és terelgetheted, süni azon a részen nincs ,rája a közelbe sem jön,annyira sekély a viz.
#1666672011-06-21 20:51:20 Válasz a #166658. hsz-ra
Szia Bridzsit!
Azt lehet tudni, hogy a partközelben történt-e a baleset, vagy bent a mély vízben?
Esetleg ha nem vagyok nagyon pofátlan, akkor meg tudnád Nekem mondani, hogy kb. mennyibe kerül most 3 napra az autó vagy a motor bérlés?
Azt lehet tudni, hogy a partközelben történt-e a baleset, vagy bent a mély vízben?
Esetleg ha nem vagyok nagyon pofátlan, akkor meg tudnád Nekem mondani, hogy kb. mennyibe kerül most 3 napra az autó vagy a motor bérlés?
További nagyon szuper nyaralást!
Üdv: Larik.
Szia larik!
Elvileg a part közelében. Attól függ mennyi időre szeretnéd. Pl néztük, hogy Fiat Panda 1 napra km meghatározás nélkül kb. 53 euro. X km-rel 48. A Piaggio motor 3 napra 55 euro. Az idegenvezetőt meg meduza csípte meg. Eddig csak lábat mostunk a tengerbe, ezek után búvárruhában fogunk fürödni.
Szia Eramama!
A faluban nem igen tudsz kártyával fizetni,viszont 2008-as emlékeim szerint a templomnál van bankautomata,ott tudsz kivenni pénzt.A szomszédos Platamonban van bank is,automata is,mindamellett valamennyi eurot mindenképp vigyetek magatokkal!
Hello. A templomnal N.Poriban mar nincs bankautomata. Csak Platamonban talalhato.
Hát mit mondjak most jól megijesztettetek ezekkel az állatokkal, csípnek, szúrnak talán be sem megyek a tengerbe annyira félek ezektől!! Mennyire veszélyes egy ilyen baleset???? És ráadásul Platamonba megyünk!
#1667332011-06-22 07:35:39 Válasz a #166608. hsz-ra
Eramama, mi nemrég jöttünk haza és alig vittünk készpénzt, mindig ott vettünk le automatából, vagy azzal vásároltunk, tankoltunk és nagyon jó volt az árfolyam. Kb. 260-264 Ft-ra jött ki mindig. Semmi probléma nem volt sehol. Picit oda kell figyelni, mit nyomsz meg, mert nem minden automata egyforma, de azért általában egyszerűek.
Ha jól emlékszem 50, 70, 120, 180 eurós összegek vannak, vagy persze beírhatsz más összeget is. Többet mi nem vettünk le egyszerre, de lehet nagyobb összegeket is ennél. szerintem próbáld meg bátran!
Jó nyaralást Nektek. Irigyellek!
#1667652011-06-22 11:04:02 Válasz a #166730. hsz-ra
Platamonba nem tudom, hogy mi a helyzet. Most szépen óvatosan belementünk a vízbe. Akármi történik, azonnal hívni kell az idegenvezetőt, az meg a dokit hívja. De szerintem ha papucs szerűségben mész be, akkor semmi gond nem lesz.
u.i.: A 4. supermarketbe megtaláltuk a mazsolabort. Kicsit erős Viszont eddig még nem láttunk 7 csillagosnál nagyobb Metaxa-t. Holnap megyünk a Meteorákhoz, arra nagyon kíváncsi vagyok.
Ha valakinek valamilyen infó kell, akkor szóljon, utánanézünk.
Szerintem ez senkinek ne vegye el a kedvét, illetve feleslegesen ne ijedezzen a tengeri állatkáktól. Én többször találkoztam velük és soha semmi bajom nem lett belőle. na jó... tavaly a tengeri sün beleállt az ujjamba
Egyébként a sünik sziklák oldalán találhatóak, mivel oda tapadnak és ott eszegetik a kis kajájukat. Nagyon nem lehet beléjük lépni, ha csak nem mész a közelükbe és ahogy próbálsz a sziklára felkapaszkodni, akkor esetleg. Nei Poriban egyáltalán nem láttam tengeri sünt, medúzát is csak egyet, de azt is valahonnan bentről hozták ki. Ezek az állatkák elmenekülnek a fürdőzőktől, szerintem elég kicsi az esély találkozni velük, persze biztos többen megcáfolnak Rájáról nem is hallottam még Egy nyamvadt tarisznyarákot láttam néhány évvel ezelőtt amikor Nei Poriban nyaraltam Sartiban sokkal több tengeri herkentyű volt és mint az albumomban is látható simán megfogtuk és hurcoltuk őket. Az nem úgy működik hogy a medúza kiválaszt magának valakit, gyorsan odaúszik és belecsíp. Észre lehet venni és el lehet kerülni. Ő csak lebeg a maga kis közegében és különösképpen nem érdeklik a fürdőzők, lévén ők nem táplálék
Ha megvan a baj, akkor sem kell pánikba esni, ott mindenki tudja mit kell tenni. Higgyétek el néhány részegen randalírozó turista nagyobb kellemetlenséget jelent...
#1667832011-06-22 12:13:30 Válasz a #166778. hsz-ra
Egyet értek veled Sancho!!
Fölösleges túl aggódni az egészet és attól rettegni,hogy mi lesz ha....
Tavaly búvárkodás közben találkoztam egy medúzával...de az jóval beljebb volt...Megcsodáltam,gyönyörű volt! Ezek az állatok mindig is a tengerben éltek ott is fognak.Ők jobban félnek az embertől!
Nem természetes közegük a sekély víz....
Nem kell ezen aggodalmaskodni...
És biztos ezért sokan meg fognak orrolni rám amit írok
,DE aki a 30 fokban azért nem megy be a hűsítő habok közé,mert úristen valaki pánikot keltett tök fölöslegesen,az akkor meg is érdemli...Minek megy akkor tengerhez....Ott a medence...abban nem talál tengeri állatot!
Engem tavaly megcsípett egy valami Nei Poriban, talán medúza, akkor amikor szemetesebb volt a tenger, apró hordalékok jöttek ki, nagyon bepirosodott és viszketett is, de volt nálunk After Bite stift, azzal bekentem és elmúlt. A karom belső felületén volt a vörös csalános folt.
Az After Bite-ot nagyon ajánlom, kis helyen elfér, stift tehát könnyen használható és jó mindenféle csípésekre, szúnyogtól a medúzáig. Nálam mindig van!
Amúgy nem nagyon találkoztam NP. parton semmilyen élőlénnyel ami veszélyesnek tűnt volna, vizicipőket is csak idénre vettünk más helyre.
#1667942011-06-22 13:00:29 Válasz a #166765. hsz-ra
Szia Bridzsit!
Szeretnélek megkérni, hogy ha van időd légyszi néz meg nekem, hogy valamelyik boltban kapható e gluténmentes kenyér. (Még mindig ez a fő gond nálunk ) Lehet, hogy rá van írva angolul, hogy glutenfree , vagy pedig egy áthúzott búzakalász jelzi a gluténmentességet.
Talán jó lesz a beillesztés: