Járt már valaki
Yannis apartmannba Moraitikában? Milyen a part?
Minden infó érdekel.
Köszönettel4
Szia grpr!
Azt hittem, jön majd valaki, aki nyaralt Moraitikán, és mesél Neked, de elmondom én, amit tudok.
Szóval ez egy nagyon hangulatos hely, néhány éve még több magyar iroda is kínált utakat ide. Hogy most mi a helyzet, azt nem tudom, de nem sokat lehet róla hallani.
A falucska szinte teljesen egybeépült Messonghi-val, ezért egyáltalán nem kicsi. Sok-sok tavernával, és egyebekkel.
A strandja csodaszép, rendezett, füves parttal. Emlékeim szerint végig camping-szerű kis házikók vannak a parton, meg szálloda is. Ezért a füvesítés, de mindenki számára nyitott a strand.
A part viszont köves, kb. 3-4 méteres sávban, ezért nem volt könnyű bejutni a vízbe. Bent már homokos, és nem hirtelen mélyül. A köves part miatt több helyen kiépített utacskák segítik a vízbejutást. A parton jó messzire el lehet sétálni, végig Messonghi strandjáig, és tovább.
Az egész egy öböl, háttérben hegyekkel, nekünk nagyon tetszett.
Emlékeim szerint volt néhány taverna, ahol magyar nyelven is volt étlap.
Ennyit tudok, viszont, ha priviben küldesz e-mail címet, tudok küldeni néhány képet, kedvcsinálónak.
Június 29.-én indulunk Korfura busszal, az Agios Petros apartmanba. Esetleg szállt már meg valaki ebben az apartmanban? Vélemények?
Közelben bevásárlási lehetőséget hol találhatok? Itt elsősorban nagyobb boltra gondolok pl: Lidl.
Mit érdemes feltétlenül megnézni Korfun? (Tudom hülye kérdés)
Hol találom a legszebb öblöket?
Ha esetleg van valakinek "össze ollózott" anyaga Korfuról (térkép, látnivaló, stb) legyen szíves és küldje már át nekem e-mailben: fundy3@gmail.com
#1667922011-06-22 12:50:19 Válasz a #166791. hsz-ra
Parakalo Fundy!
Az avatarom melett vannak az albumaim, találsz köztük Korfuról is, ha érdekel nézd át!
Mivel a sziget déli részén lesztek javasolnék robogóbérlést néhány napra, és bejárni a környéket. Mi a főútról minden egyes bekötőutat meglátogattunk, mind strandhoz vezet, vannak köztük olyanok, amelyek igazán vadregényesek, főként a nyugati oldalon.
A sziget csücskében az Arkoudila Beach is gyönyörű, csak itt vigyázzatok a méhekkel!
Igazán nagy üzlet nincs a környéken, csak Lefkimmi előtt a Dimitra nevű.
Ha valami érdekel, ha tudok segítek!
Sziasztok! Korfuról írok, Acharaviból. Nagyon szép az idő, csak estére támadt fel a szél, úgy 2 napja. De egyre melegebb van. Aki mostanában jön, az feltétlen hozzon magával mindenféle szúnyogírtót és csípés utána kenőcsöt, mert rengeteg a szúnyog és "harapnak" rendesen.
Gyönyörű a sziget, rengeteg látnivaló és program van, nem lehet unatkozni. Mi kocsival jöttünk, így mindenfelé eljutunk, de a legszebb látnivalók nem olyan könnyen közelíthetők meg.
Tegnap este Rodában valami nagy görög ünnep volt, báránysütéssel, zenekarral, néptáncosokkal és éjfélkor tüzijátékkal. Szerencsések voltunk, hogy résztvehettünk benne, ilyen nem mindíg van.