#1693682011-07-11 20:59:40 Válasz a #169282. hsz-ra
Szia Judit! Nekünk durván 600 Eu volt az utiköltségünk, de ebben benne van a 20 Eu-s szerbiai büntetésünk meg az is, amit kint elautóztunk és a kompdíj. Összesen 3000 km-t tettünk meg. Ha spóroltok, akkor talán 500 Eu-ból megússzátok.
Éjjel fél 1-kor indultunk Pestről, és du. fél 4 felé értünk Makrygialosba, ahol egy éjszakát aludtunk. A szerb-macedon határon több mint egy órát várakoztunk. Másnap lementünk még Pargára, visszafelé pedig megnéztük Dodonát és szintén aludtunk egyet Makriban. 8 literes átlagfogyasztásunk volt. A kompjegyet helyben vettük meg, de mivel retúr jegyet vettünk, így az autóra 50% kedvezményt kaptunk. Autó + 4 személy, oda-vissza 133,- Eu volt. Másfél óra a hajó menetideje.
Mi mindannyian útlevéllel mentünk. Tűzoltókészüléket senki nem kért, de a kocsi forgalmiját és a zöldkártyát elkérték a macedon határon.
Ha felváltva tudtok vezetni, akkor még egyben le lehet menni, de nagyon hosszu és fárasztó út. Majdnem végig én vezettem, de max. 1000 km-ig vagyok kalibrálva, nem tudtam volna alvás nélkül, egyedül megtenni ezt az utat.
#1693712011-07-11 21:10:49 Válasz a #169318. hsz-ra
Nagyon sok látnivaló van Korfun. Mi 11 napot voltunk, mégis kimaradtak szép helyek. Szeretnénk majd pár év mulva visszamenni.
Paleokastritsa, a Perulades sziklák, Kassiopi, az Achilleon, Korfu városa és a Vlahera kolostor és a Paxi-Antipaxi-Blue Caves, ide mentünk el. Úgy gondoltuk, ezek a legfontosabb helyek amit meg kell nézni.
#1693792011-07-11 21:35:38 Válasz a #169373. hsz-ra
Kerkyrába vettük, de mi négyen voltunk. Csak az autóra volt 50% kedvezmény. Mi Acharaviban voltunk, nekünk mindenképpen Kerkyrába kellett a komp. Onnan még több mint egy órát mentünk, a tenger felőli úton. Később találtunk rá a hegyi útra, de az se éppen gyors, bár én edzett vagyok, a Szentlászlói szerpentines úton sokat járok.
#1695202011-07-13 10:48:27 Válasz a #168925. hsz-ra
Szia Mónika!
Mi szeptember 3-án érkezünk Korfura, a wizzairnél vettük meg e jegyeket illetve bookingon foglaltam nagyon szép szállást. Én is azt tervezetm, hogy kérünk egy autót a reptérre. Amit eddig találtam, az nem full biztosítású vagyis valami önrészt is ír pedig úgy hirdeti magát hogy full minden. Autóbérlésnél az is szokás mostanában, hogy kaucióként a full tank benzin árát, kb 15000 ft-ot lezárol a hitelkártyán és azt csak az autó visszaadásakor írják vissza a kártyára. Itt viszont -ha jól értelmeztem - a biztosítási önrészt is lezárolják (ez kb 150 ezer ft).
Ti kinél béreltetek és milyen feltételekkel?
Nagyon köszi a segítséget.
Bea