OdeLinda!
Mennyi időre mentek????? Full irigy vagyok!
Éttermeket nem jártuk végig.Két 11-12 éves gyerekkel és egy 18 éves finnyás nőcivel ez nem volt olyan egyszerű!
Ha a két nőcin múlik,akkor egész héten Relax pizzán éltünk volna!Ami nem rossz,de a 6. nap már nagyon untam volna és hát azért az nem is görög kaja!A tengeri herkentyűket én sem szeretem!
Na de az Ovelix Gyros az már döfi!!!!!!
Férjemmel ez mellett tettük le a voksunkat!!
Boltba a Sassos motorkölcsönző utcájának sarki szuper marketébe jártunk,mint mindenhol itt is dolgozik egy magyar fiatalember,de a görög tulaj is szolgált ki minket és nagyon jó fej!
Az utolsó nap találtunk egy szuper marketet az Avra étteremtől a főtér felé haladva bal oldalt,hát hihetetlen aranyos,kedves idős házaspár dolgozott ott.A bácsi a pénztárban ,a néni csomagolta a vásároltakat!Ők magyarul köszönték meg a vásárlást ,miután mi görögül.
A Kalóztanya is jó hely,a koktél is finom,de rengeteg a szúnyog,amivel Sartin mi sehol máshol nem találkoztunk!
A kalózhajó túra viszont tényleg szupi!
Ami nekem csalódás az a Szívöböl!Elöször is a tenger felől megközelítve nem is látszik a formája,másrészt nagyon koszos,szemetes ,elhanyagolt!Na de erről nem a kapitányék tehetnek!
Pékárut a Taousannis tours és a gyógyszertár közötti utcán indulva bal oldalt egy kisebb pékáru üzletben szoktunk venni.A fiatal lányzó már a második napon messziről integetett és köszönt,harmadik napon pedig már azt is tudta mit szoktunk venni és előre készítette!
Ha arany ,akkor szerintem a Sithon gold.8 éve is ott vásároltunk és most is jól lehetett alkudni!
Most ennyi jut eszembe,kérdezz ha van konkrét kérdés,ha tudok válaszolok!
Hát Kszifiasz tudod az utolsó két napban már mi is nézegettük még a full lepukkant épületeket is bármelyikkel beértük volna!De hát jött az a francos busz és nem volt idő alkudozni!!!!!!!
Nem tartok én attól, hogy valami módon fel ne varázsoljátok a képeket Tényleg megnézném őket és szerintem nem csak én Azt, hogy ki hogyan él meg egy nyaralást, az nagyon különböző. Az én elvemet tudod Én mindig jól érzem magam, mert jól akarom magam érezni. A part is egy ilyen dolog. Sarti szerencsés ilyen szempontból, mert minden megtalálható ott egy helyen. Vannak sziklás részek és van homokos sima part is. Mi általában a templomhoz közeli kis öblöt választottuk. Itt klasszul lehetett búvárkodni és elég sokféle állatka volt, amiket tudtam nézegetni és zargatni
A kajával sem nagyon volt gondom. Egyedül a görög esten nem volt olyan szupi a kaja, de ott sem a minőséggel, inkább a mennyiséggel volt a gond De a boros kancsók soha nem voltak üresek és azért az sem utolsó
A Kalózhajó valóban egy nagyon klassz program és én is csak ajánlani tudom mindenkinek. Attiláék tényleg mindent megtesznek, hogy mindenki jól érezze magát. Nekünk azt hiszem, hogy egy felejthetetlen élmény volt. A Sangriás poént nálunk is elsütötte Erre oda kell figyelni Mi nem kaptunk egy kortyot sem belőle, pedig Attila mondta is hogy ilyenkor az a szokás, hogy aki nyert az megosztja mindenkivel az üveg tartalmát, de a mi utitársunk ezt másképp gondolta. Mindegy... egészségére...
Örülök, hogy sokmindent tudtál kamatoztatni az általam leírt dolgokból, mindig jól esik tudni, hogy nem csak úgy koptattam a billentyűket, hanem néha haszna is van, hogy benézek ide
Valamit elcsépelhettem az indulással kapcsolatban, mert nem holnap indulunk, hanem vasárnap... Most már nem írom át, de a lényeg, hogy vasárnap lesz az indulás...
Mindenesetre nagyon szépen köszönök mindent és ígérem, amint hazajövök jelentkezem.
Természetesen majd lecsúszik egy Mythos az egészségetekre
Nagyon köszönöm amiket leírtál. Ki is nyomtattam, mert ennyi mindent úgy sem tudok megjegyezni.
Augusztus 9. az indulás napja, és ha minden jól megy akkor Thassoson töltünk 6 éjszakát, utána 16-tól Sartin leszünk 23-ig. Üszkve 2 hét, de 13 éjszaka kint eltöltött éjszaka. Bízom benne, hogy minden rendben lesz.
De jó is azoknak akik már Görögország felé "zötyögnek" a buszon vagy autóban.
Nagyon köszönöm a biztatásodat,igazad van és szerintem is így lesz és jó lesz !!!Még 3 hét és indulás
Szia kszifiasz!
Te (többek között ) olyan okos,bölcs és hasznos dolgokat írsz,hogy arról esetleg nem írnál mi a helyzet a szerbeknél,macedónoknál (gondolok itt benzin-gázolaj árakra,autópálya díjra)? Igaz,nem először tesszük meg az utat,és ráadásul én mindig jegyzetelek,mi mennyibe kerül az utazás során,de 2 év alatt tuti változott,meg lusta vagyok előkeresni Bocsika,hogyha már írtál erről,akkor majd visszakeresem
Beszter hozzászólásai is nagyon tetszenek,és tartalmasak (jegyzetelek is szorgalmasan Már tiszta függő lettem,de olyan jó ezeket a hozzászólásokat olvasgatni,mert sokkal tartalmasabbak (sokkal jobb,mintha egy utazási iroda mondaná) Persze a képeket én is nagyon várom,megnézegettem mindenkiét,és csak ámultam-bámultam!!!Még egy görög nyaralásra sem készültem így fel,mint most
További jó készülődést mindenkinek,aki meg a képeket nézegeti,jó emlékezést
Éva!Írok neked mindjárt priviben!
Szia Aphrodite67.
Erről egy oldalt lehetne irni, de mindenkinek ,más tapasztalatai vannak. Én először mentem autóval juniusba, előtte csak busszal voltam. Egy benzines suzukival voltam, most egy dizel skodával megyek. Azt ajánlom olvass bele az utvonalterv-autópályadij, és az autóval görögországba topikba. Ott sok hasznos infót találsz. Olyanok irnak, akik már sokszor megjárták ezt az utvonalat. A pályadijaktól kezdve a benzinkutakig mindenre választ kapsz, ráadásul a legfrissebb adatokkal találkozol. Az autó+ három főre a biztositás 20000 ft volt. Ha mident betartasz kb 14 óra alatt oda lehet érni, de ez függ a határokon való átjutástól. Szerbiában sok az épitkezés , terelés, sebesség csökkentő táblák 60-40. Macedónia határtól határig megállás nélkül. Egyelőre ennyi. Ha van kérdés...