Sziasztok!
A horror autóbérlésről annyit, hogy mi itthonról lefoglalva 112 euróért kaptunk egy renault twingo-t 7 napra az athenscarstól, és a második hétre ott foglaltunk egy hyundai athost amit 209 euróról alkudtunk le 150 euróra. Motort nem igazán javaslok, pedig nagy motorosok vagyunk, főleg a férjem, csak akkor ha visztek ruhát, és nem féltek a széltől ill. elég nagy a motor, mert a hegyek tetején őrült szél tud lenni, engem három négy lépésre fújt a kocsiajtótól mikor kiszálltam, pedig nem vagyok törékeny tipus...
Melus köszi a dicséretet, igyekszem a feliratokkal is meg a beszámolóval is...
üdv: Ági
Szia BoAt!
Nem, ezek a képek az Imbros szurdokban készültek, Lentasról csak egy publikus képünk van, (a nudi miatt )...
Feliratoztam a képeket, így könnyebb eligazodni. A beszámolót is elkezdem most már írni, mert a végén még elfelejtem mi hol és mikor volt...
Üdv: Ági
Szia Ági:) Adri után én is nekiugrottam még egyszer a fotóknak, köszi a feliratozást. Teljes nudi volt Lendason és a Red Beachen? Én örülnék neki, de a sógorom inkább átgyalogol Komosra ha nem lehet fürdőgatyában
És várjuk nagyon a beszámolót.
Mindkét strandon békés szimbiózisban megfértünk a fürdőruhások és a nudisok, talán annyi, hogy nem teljesen keveredve, hanem két oldalra húzódva a középvonaltól, de a közepén simán ültek egymás mellett is emberek az egyik fürdőruhában a másik pucéron. Szóval ha a párodat nem zavarja ha máson nincs ruha akkor nyugodtan lehet köztük fürdőnadrágban...
Üdv: Ági
Köszi Ági:) Így biztosan nem lesz gond:)
Emlékszel esetleg arra, hogy a Matala- Lendas táv mennyi idő alatt tehető meg autóval? Könnyen megtaláltátok Lendast? Nézegetem a strandokat és próbálom felbecsülni a távokat, de az eltévedési lehetőségekkel is számolnom kellene. Prevelin is gondolkoztam, de elvetettem, helyette Agios Pavlost néztem ki, remélem, hogy kevesebben lesznek ott:) Van még egy Tris Ekklisies nevű roppant szimpatikus hely a déli parton, de ahogy elnézetem az odavezető utat, kisautóval le lehet menni, felfele viszont minimum jeep kellene:) Esetleg láttatok Matalából kiinduló hajót? A térképen be van jelölve egy hajóútvonal Agio Farango fele, de Vathit is láttam feltüntetve valahol és eltűnődtem a dolgon:)
Azpktól akik most voltak vagy vannak kinnt esetleg kérdezném, hogy a válság mennyire érezhető a környéken? Tudom h volt már róla szó, hhogy a júniusban kiutazók alig érezték ennek hatását, de egy héten belül kell az utazási irodához visszamennünk a hátralékot befizetnünk..Az utazási irodák egyébként ilyen esetekben nem ajánlanak fel már uticélt?..bár ha addigra kiéleződne a helyzet és nem utaztatnak ki, azzal ők sem járnak jól..
Nekünk az utazási irodában annyit mondtak, mikor rákérdeztünk erre a dologra, hogy ha a külügyminisztérium felteszi az utazásra nem ajánlott országok közé Görögországot, akkor visszaadják a pénzt, vagy más úti célra is beválthatod a már befizetett pénzt. De amíg nem kerül fel oda, csak néhol zavargások vannak és sztrájkok, viszont az utas fél kiutazni, nem kötelesek ez ügyben lépni. Bár, ha rendesek és azt akarják, hogy legközelebb is velük utazzunk, vagy elterjesszük a hírüket, hogy milyen segítőkészek, akkor biztos felajánlanak valamilyen más megoldást.
Szia:) Kérdés, hogy mit értesz kiéleződött helyzeten? A vendéglői árak emelkedését vagy az athéni taxissztrájkot? Előbbi érvényesülhet Krétán is, utóbbi nem. Az indexen azt írták a Kréta topikba, hogy athéni zavargások miatt nem utazni Krétára olyan mintha valaki a tévéostrom miatt nem menne a Balatonra, csak a távolság jóval nagyobb és Kréta meg Athén között elterül egy tenger is.
Szia!
Mi szinte semmit nem éreztünk a válságból. Szerintem a szárazföldi zavargások és hangulat nem gyűrűzik át Krétára, ahol a lakosság szinte teljes egészében a turistákból és mezőgazdaságból áll, szemben a szárazföldi és fővárosi helyzettel, ahol az emberek irodákban, cégeknél, stb. dolgoznak. Egyedüli dolog, amit megfigyeltem, hogy minden nagyon drága, de nem tudom, hogy ez újdonság-e, mert ezelőtt sosem voltam Görögországban. Az éttermek, tavernák árai 2-3 szorosai például a szolnoki áraknak. Illetve az első nap éjszaka másfél órára elment az áram. Épp egy tavernában ültünk, ahol gyorsan orvosolták ezt gyertyákkal, így nagyon hangulatos volt az egész. Több tavernában és boltban generátorokra kapcsoltak át, tehát a szigeten szerintem csakriak a kisebb áramkimaradások, így volt biztosítva az áram. Egyébként szerintem nyugodtan lehet utazni. Az utazási irodák rossz hírének terjesztése nem hatja meg őket. Egy fecske nem csinál nyarat, úgy vannak vele. Ilyem mértékű hőzöngések miatt nem veszik fel az országot az utazásra nem javasolt országok listájára, hiszen nem egy afganisztáni helyzetről van szó. Szerintem nem érdemes parázni, Kréta nagyon nyugodt és szép hely, az emberek pedig nagyon barátságosak és kedvesek, biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat.