Sziasztok!egy kicsit érdekes dolog törént....
márciusban lefoglaltam a páromnak és nekem a paráliai utazást,kifizettem rendesen.Mondták,hogy egy héttel előtte kapom meg az utazáshoz a biztosítást,meg a papírokat.....én már tegnap sokalltam a dolgot,és rájuk telefonáltam.Kérdezték,hogy hol foglaltam,ki volt az ügyintéző,stb majd utánanéznek.Egy óra múlva jön a telefon ,hogy megvagyunk,e-mailben küldik a papírokat,amit nyomtassunk ki,és azzal mehetünk,ami nem igazán egy hivatalos dolognak néz ki.Hát rajta van a pecsét is,aláírás is,dehát mégiscsak nyomtatva van.Így aztán picit gagyi.Normális ez így?Azért postán elegánsabb lett volna.Járt már így más is?
#1703672011-07-20 08:31:01 Válasz a #170366. hsz-ra
Ettől én is tartok mármint ténylegesen nem, mert azt gondolom, hogy ott azért jó idő van, de valaki informáljon minket, hogy mi a helyzet odakint mi hétfőn indulunk, én már alig várom Aki utazott már GrandTours-sal, elvileg akkor csak Szegednél lehet átülni a tényleges fixhelyre?! kösziiii
#1703852011-07-20 11:26:07 Válasz a #170363. hsz-ra
Sziasztok!
Mixer,
ez normális. Én mindig e-mailben kapom meg a vouchert, és nyomtatom. Kétszer Parálián nyaraltunk, idén pedig Thassos, Sarti az uticél.
Mi egyénileg utaztunk és utazunk. A GrandTours Debrecenben van, én Vácon. Mindent interneten és e-mailben intéztünk.
Már nekem is meg van a vocher.
Nincs ezzel semmi baj.
#1703972011-07-20 13:18:18 Válasz a #170394. hsz-ra
Ez szuper, köszi az infot. Arról esetleg tud valaki valamilyen használható tájékoztatást adni nekünk, hogyha ketten vagyunk 22 éves diákok, érvényes magyar diákkal akkor kell-e nemzetközi diákot váltanunk, vagy elég a magyar?! Mert ahogy legutóbb olvastam, az uniós országok többségében főként a nagyobb nevezetességeknél és múzeumokban 26 év alatti diákoknak ingyenes vagy ilyen nagyon nagyon kedvezményes áron lehet bejutni. Gondolok itt pl egy Meteorák kirándulásra és az ottani belépőkre, hogy ott milyen ez a szabály, van-e egyáltalán Görögországban ilyen. Vagy kell-e nemz. diákot csináltatni Még van időnk elintézni, csak gondoltam biztosra megyek
Köszi előre is
Illetve ha esetleg van valakinek használható és normális méretű (nyomtatóbarát ) Paralia térképe azt szívesen venném mélben: smeli89@gmail.com
Üdv mindenkinek,sikeresen leértünk Paraliára.
Nagyon szupi idő van,a víz kellemes!!!!
Aki fakultatív utazásra akar menni,megvannak az infok a legjobb árra,legalábbis,amiket megtaláltunk.
Magyar nyelvű idegenvezetéssel eddig a legjobb a Smart Holiday.
www.smartholidays.gr
Skiathos 30€
Meteora 18€
Olimpos 14 €
Waterland 25 €
Thesszaloniki 14 €
kalózhajó 20 €
Görög est 20 €
Búvárkodás 45 €
Akinek nem fontos a magyar idegenvezetés ,a magyar info ,annak vagy a TRAMP TRAVEL,vagy a legolcsóbb DISCOUNT TRAVEL-t ajánlom.
sMelike, a magyar diákigazolvány (mint ahogy a neve is mutatja) Magyarországon érvényes. A nemzetközi diákot kiváltani aszem 1800 HUF, tehát el kell menni pár helyre, hogy jól is járj. Stobiban és a Meteoráknál nem fogadják el, ez tapasztalat.
Migee, ki is próbáltad az utakat az említett irodák valamelyikénél? Mikor kint voltam akkor panaszkodott egy magyar pár, hogy csak elvitték őket, semmi megállás a Daphne-forrásnál, a Meteorákig ki sem szálhattak a buszból. Volt 3 óra szabadfoglalkozás, utána irány haza. Aki ott volt időben, utazott, aki nem az meg ahogy tanulta...
Nekem már többször felhívták a figyelmemet (annak ellenére, hogy autóval utazok mindig), hogy lehetőleg a magyar iroda partnerével utazzak. Van 5-7€ árkülönbség pluszban, viszont garancia és biztosítás is.
Sziasztok!
Én már több alkalommal is jártam Görögországban, de mindig inkább "tipikus görög településeken" jártam. Azt szeretném megkérdezni, hogy Paralia milyen? Mármint az tudom, hogy inkább üdülő övezet, de a környezet milyen? Tudna nekem valaki erről részletesebben írni? Akár priviben is? Esetleg képeket küldeni? Nagyon megköszönném! Én már Görögország szerelmese vagyok, de a barátnőm most jönne először és nem akarom, hogy ne úgy ismerje meg az országot ahogy én.... Előre is köszönöm, ha valaki ír... És jó utat azoknak akik hamarosan indulnak!
#1705122011-07-21 10:35:59 Válasz a #170504. hsz-ra
Bitang:: nagyon köszönöm az információt Akkor lehet, hogy kiváltjuk, gond nem lehet belőle, még néhány évig úgyis hasznát vesszük
Már nagyon várjuk!!!!! Aki hétfőn indul úgy mint mi, annak jó utazást és remélem sok jófej ember lesz a buszon is Inkább a pálinkás társaság, mint az a fajta ember, aki ül egy helyben és minden pukizást hallasz, mert olyan csend van
#1705242011-07-21 11:25:11 Válasz a #169957. hsz-ra
NAgyon köszönöm a válaszokat! Szeretnénk mi is átmenni, de szombat 4 óra fele érkezünk és akkor már lehet kár lenne rohangásznunk.. De majd akkor a szerdaira rákészülünk
Szia mindenkinek!
Holnap indulunk július 22-én Paráliára, Aegeon apartman. Buszos út, egri felszállással. 16 éves fiúnk is velünk lesz. Jön esetleg hasonló korú fiú, lány ebben az időszakban? Athén nagyon messze van, érdemes szerintetek elmenni vagy az éjszakai utazás kifáraszt teljesen bennünket és nem fogjuk
igazán élvezni a látottakat. Minden tanácsot szívesen veszek a fakultatív programokkal kapcsolatban. A Meteorák kolostorokba, valóban nem mehetnek be a nők nadrágban? Akkor mi teendő ? nekem hosszú szoknyám nincs.Tudja valaki, hogy az Aegeonban hajszárító van-e? Köszi
Üdv. mindenkinek
Rita
Az aegon apartmanba 2008-ba én nem találkoztam hajszárítóval, de azóta lehet hogy van. A meteorák kolostorainál pedig, a nőknek adnak valami gumis derekú szoknya félét, amit akár a nadrágra is rá lehet venni.