Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1861
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170721 Üzenet linkje2011-07-22 22:46:28 

Sziasztok!

Ma délután hazaértünk Rodoszról. Két hétig 35 fok felett volt a hőmérséklet, még a helyiek is csak pihegtek, és bőszen legyezve magukat mondogatták, hogy "today is very hot"... erre a repülőn bejelentették, hogy Pesten 16 fok van, és elnézést kérnek a kapkodós indulásért, de sietünk, hogy még a nagy vihar előtt le tudjunk szállni. icon_confused.gif Hát kerekedett a szemünk rendesen!

No a lényeg, mert látom, hogy valaki kérdezte Chalkit. Indul komp Skala Kamirosból minden nap 10-kor, és 16 órakor jön vissza, elvileg 25 euró/fő. Szintén indul Rodosz városból gyors komp (tényleg gyors!) csütörtökön és vasárnap. Elhoztam a menetrendet, majd a napokban megírom pontosan a részleteket! A lényeg az, hogy a vasárnapi egy órával később jön vissza.

Amint tudok, írok mindent, árakat, helyeket, tapasztalatokat, és kacérkodok egy beszámoló írásával is, de az idő függő, így nem ígérem.

Üdv mindenkinek,
Rita icon_wink.gif

# 1862
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170793 Üzenet linkje2011-07-24 07:48:25  Válasz a #170721. hsz-ra Előzmény #170721

szia trinity!!!!
én kérdeztem a szigetet,kb mennyi idő alatt ért át a komp????nagyon lehet érezni a hullámokat a kompon???
ha lesz időd várjuk a beszámolóticon_smile.gif)

# 1863
ElDiablo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170799 Üzenet linkje2011-07-24 10:58:42 

Pénteken délután érkeztünk meg Rodoszról cirka 4 órás késéssel mert szerelték a Malév gépet icon_smile.gif. Jól sikerült, mert haza értünk!
Hol is kezdjem....,
Falirakin voltunk az Orion aparthotelben, ami inkább hotel mint apartman, mert a szomszédaink szerettek volna főzni az elektromos lapon, de nem volt benne áram, az idegenvezetőtől megtudták, hogy kérni kell. Kérték, még sem kaptak a tulaj nem engedte a főzőcskézést. Akkor ne aparthotelnek írják. Amúgy vasárnap kivételével minden nap takarítottak, azzal nem volt baj. 3 épületből áll a komplexum, mi a legtávolabbiban voltunk. Talán nem is baj, mert így legalább nem lehetett hallani a medencében lévő fiatalokat a késő délutáni órákban. Este meg nem voltak ott mert bementek bulizni a Bar Street-re. Kicsit régi stílusú, látszik, hogy nem most épült de egyébként teljesen rendben van.
Mi Falirakin apró kavicsos strandon voltunk (legalábbis szerintem inkább az mint homok, nagyobb volt mint egy homokszem) első nap mikor megérkeztünk. Hát hogy is mondjam, ROH@DT forró volt, átsütött a papucsomon. Ha az első sorban lettünk volna akkor sem érünk be a vízbe égési sérülések nélkül. Tényleg meleg volt rendesen. A kavics is meg a levegő is. Tiszta víz, 8€/2 napágy - 1 napernyő. Akkor ott is ebédeltünk az egyik kis parti tavernában. 8€ a gyros tál, 2€ a 1,5l víz. Aztán este már kerestünk autóbérlési lehetőséget, és végül az Apollo Rent a Car-nál 6napra 230€ Toyota Aygo. Ketten voltunk elég volt, és 4liter alatt fogyasztott klímával. Benzin az 1,695-1,755€ között volt literje. Közel 900km-t autóztunk míg ott voltunk, de még így is kimaradt Kastellos és Kamiros, illetve Rodosz városban sem láttunk mindent, amúgy Kamirosban voltunk naplementét nézni, csak a történelmileg fontos részre nem jutottunk már fel este. Ami tetszett az az Anthony Quinn öböl és a Tsampika beach volt. Anthonyn ugyebár volt élővilág végre a tengerben is (szerintem mi még egy kis murénát is láttunk), érdemes beúszni a búvárokkal ha mennek be, meg az öbölbe bejövő hajók mellé, mert etetik a halakat és akkor az összes oda megy, jól néz ki nagyon. Tsampika bícs icon_smile.gif meg tényleg homokos strand. Jó hosszan elnyúló szép és tiszta part. Prassonissi nem szeles hanem viharos, kegyetlenül fújt a szél. Aztán onnét mentünk felfelé az Égei-tenger mentén, ahol nem tudtam bemenni a vízbe, mert akkor hullámok voltak, hogy kivetett magából icon_smile.gif. Aztán később meg jóval fentebb megharcoltam és bejutottam icon_smile.gif. Ami általánosságban elmondható 8€/nap a strandokon a 2nyugágy+1napernyő, és olyan 18-25€ két fő részére egy normális ebéd vagy vacsora. Na nem írok tovább mert így is hosszú lett. Ha kérdés van akkor megpróbálok rá válaszolni. (vagy még majd folytatom icon_smile.gif )

# 1864
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170897 Üzenet linkje2011-07-25 09:37:17  Válasz a #170663. hsz-ra Előzmény #170663

Szia Timike!

Bocs, hogy csak most válaszolok, szabin voltam pénteken. Ha holnap küldöm a prosit, az még nem késő, ugye? Ha jól láttam az utazólistában, aug. 7-én indultok.

Üdv
bottakati

# 1865
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170899 Üzenet linkje2011-07-25 09:42:48  Válasz a #170721. hsz-ra Előzmény #170721

Szia Trinity!

Ha jól értem, elmentetek Halki szigetére. Kiváncsi vagyok, mennyire tetszett a sziget és mennyit láttatok belőle?

Szia
bottakati

# 1866
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170924 Üzenet linkje2011-07-25 13:02:27 

Sziasztok!

Leírom gyorsan az árakat, a belépőket, és a kirándulások árait, mert utána elpakolom a kis papírjaimat.

Szóval belépőt kellett fizetni:

Rodosz óvárosában az Óratoronyba, ami a legmagasabb épület, így állítólag onnan be lehet látni a várost - nem tudom igaz-e, mert a végén nem mentünk fel - szóval 5 euró/fő, és ezért adnak fent még valamilyen üdítőt.

Ősi Kamiros - egy ókori város maradványai, amely nagyon jó állapotban megmaradt, nekem személy szerint az egyik kedvencem volt - 3 euró/fő.

Egy területen található a filerimosi kereszt, panoráma kilátással (és a keresztbe fel lehet mászni, mert a vízszintes része erkélyként van kialakítva) és az ókori Ialysos-i romok a lovagok palotájával. A keresztnél nem kell fizetni, de a romokhoz és a palotához 3 euró/fő a belépő. Nekem ez volt egy másik nagy kedvenc, kellemes meglepetés volt számomra, hogy mennyire jó állapotban van az épület, ami egyébként nagyon romantikus.

Pillangók völgye 5 euró/fő. 6óra után ingyenes. Mi akkortájt jöttünk ki, és megmondom őszintén, nem sajnálnám a belépőre valót, mert 6 után a fák között egyre sötétebb van, és egyre kevesebbet lehet látni.

Akvárium, 5,5 euró/fő, állítólag 30-40 perc végigmenni rajta, és 20:30-ig nyitva van. Mi nem mentünk be.

Lindosi Fellegvár, 6 euró/fő.

Piges Kallitheas, vagyis a Kallitheai gyógyforrás - 3 euró/fő. Odabent nekünk már nem kellett külön fizetni a napágyakért. Lehet csak szerencsénk volt, és pont nem jött az emberke...

Nem volt természetesen belépő Prasonissin, a fővárosban a Monte Smith hegyen található romoknál, és a Tsampika Kolostornál, de ugyanúgy nem volt Monolithos, Kamiros és Faraklos kastélyokba sem. Kellemes meglepetésként szintén nem volt belépő az Epta Pigesnél, vagyis a Hét forrásnál. Symin sem kellett sehol fizetnünk, még a Panormitis Kolostornál sem.

Azt érdemes figyelembe venni, hogy ahol van belépő, ott mindenhol van nyitvatartási idő, és ezeken a helyeken általában hétfőként 2 és 3 óra között bezárnak a látványosságok. Így ekkor teljesen biztosan nem érdemes menni Lindosba, illetve Kamirosba és Ialyssosba, mert nincsenek nyitva!

Mindjárt folytatom a fakultatívokkal és a bolti illetve kölcsönzős árakkal!

# 1867
Trinity
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170939 Üzenet linkje2011-07-25 14:24:44 

Na nézzük a kirándulásokat!

Először írom azokat, melyeket a telepített idegenvezetőnél lehetett befizetni:

Rodosz városnézés - vasárnap délután - 22 euró/fő.

Szigettúra (Lindos, Monolithos, Embonas, Pillangók völgye) - hétfőnként - 40 euró/fő.

Görög est (keddenként 20 órától, minimum 6 fő esetén) - 37 euró/fő.

Marmaris (útlevél kötelező!) - szerdánként reggel 7 órától - 48 euró/fő + 11 euró/fő illeték.

Symi kirándulás (Symi város, majd Panormitis) - keddenként magyar idegenvezetővel, 7:50kor indul, busszal visznek a fővárosba, és onnan hajóval a szigetre - 34 euró/fő.

Symi kirándulás (Symi város, majd Panormitis) - csütörtökönként idegenvezető nélkül, 8kor induló piros kishajóval visznek a fővárosba, majd onnan hajóval a szigetre - 25 euró/fő. Ezt egyébként ugyanúgy be lehet fizetni Faliraki partján, mint a kihelyezett idegenvezetőnél.

Az idegenvezető szintén árult még 2 hajókirándulásra jegyeket, amiket helyiek szerveznek, de az ár így is úgy is ugyanannyi:
- Adrenalin üvegfenekű hajó - naponta 2x induló kirándulás (10-13 óráig és 15-18 óráig), 20 percre megáll a Ladiko öbölben, 20 percre Afandou beach-en, és másfél órára az Anthony Quinn öbölben. Ilyenkor lehet úszni és snorkelingezni - 20 euró/fő felnőtteknek, 15 euró 6-12 éves gyerekeknek, 6 év alattiaknak ingyen van. A prospektus szerint az ár elvileg tartalmazza a felszerelést a snorkelinghez, illetve üdítőt, bort és ouzot.
- Popeye hajó, melynek van 3 és 5 órás útja is. A 3 órás út során megáll Ladiko öbölben (30 perc), Afandou beach-en (30 perc) és az Anthony Quinn öbölben (45 perc). Ez kedden, csütörtökön és szombaton indul 10-13ig és 15-18ig. Felnőtteknek 20 euró, 7-12 éves gyerekeknek 13 euró. Az 5 órás út során megáll Kallitheánál (30 perc), Ladiko öbölben (30 perc), Afandou beachen (45 perc) és az Anthony Quinn öbölben (90 perc, ahol bbq sütés is van). Hétfőnként, szerdánként és péntekenként megy 10-15ig és 15-20ig. Felnőtteknek 40 euró, 7-12 éves gyerekeknek 20 euró. Az árban van a felszerelés a snorkelinghez és állítólag korlátlan étel és ital fogyasztás. Az idegenvezető szerint a kapitány előszeretettel itatja a vendégeket alkohollal, és egy nagy buli az egész, de olyan napra érdemes foglalni, amikor nincs sok orosz, mert ők mindent felesznek.

A Popeye pont megállt Traganou beachen, amikor ott voltunk, és tényleg kaptak szemüveget, pipát és békalábat, de tényleg nem volt több idejük 20-30 percnél.

Mi ezek közül egyikre sem fizettük be, mert vagy feleslegesnek vagy drágának tartottuk. Symire a fővárosban kerestünk utat, a szigetet pedig autóval és motorral jártuk be. A Popeye 5 órás útján gondolkoztunk, de végül soknak találtuk a 40 eurót egy 5 órás útért.

Kaptam még prospektust Faliraki strandján a Sotos watersport centertől, náluk volt egy óriásbanán, amin vagy 25-en utazhatnak, és naponta többször indítják 40 perces útra, amivel meglátogatják a nudista beachet, az Anthony Quinn és Ladiko öblöket. Állítólag gyors, de soha nem borítják bele az utasokat, így lehet vinni fényképezőt és kamerát. Ez volt talán 20 euró/fő, amiből engedtek volna 15%-ot.

A kis piros hajóval a fővárosba lehet jutni, egy út 6,5 euró, az oda-vissza út 11 euró/fő. Az indulási időpontokat gf73 nemrég leírta pontosan.

Amit még találtunk a fővárosban:

Hajóút Symire a Sea Star nevű gyors hajóval, mely naponta indul.
9:45 - indulás a Mandraki kikötőből, és 45 perc alatt teszi meg az utat Panormitisbe.
10:30 - érkezés Panormitisbe.
12:00 - indulás Panormitisből Symi városba.
12:20 - érkezés Symi városba.
16:00 - indulás vissza Rodoszra.
16:50 - érkezés a Mandraki kikötőbe.
Összességében kb. 40 perccel van több idő a szigeten, a többi kiránduláshoz képest a hajó gyorsasága miatt. Ára 23 euró/fő.

Ezen nagyon gondolkodtunk a gyorsasága miatt, illetve az ára is olcsóbb volt, mint eddig bármelyik másiknak, de végül találtunk egy még olcsóbbat.

Hajóút Symire a Proteus nevű hatalmas komppal - menetrend szerinti járat. 9:30-ra a Mandraki kikötőben kellett lennünk, onnan vittek át busszal a leghátsó, kereskedelmi kikötőbe, mert csak oda fért be a komp. Nagyon féltem a hajó nagysága miatt, főleg, hogy 380 ember fér el rajta. De ennyien nem fizettek be, és ha be is fizettek volna, akkor sem lett volna tömeg, mert egy ekkora hajón eloszlik a társaság. 10kor indultunk a szigetre, és a többi kirándulóhajóval ellentétben először Symi városba mentünk. Ez azért volt nagyon jó, mert egy jó darabig csak mi voltunk a városban, a többi kirándulóhajó később hozta meg a tömegeket, Panormitisen pedig egyedül mi voltunk. A városban ráadásul leszálltak azok az utasok, akik Symire mentek nyaralni, és ők nem is jöttek tovább, így a hajón egy kellemes, kisebb társaság maradt csak. Háromnegyed12 körül értünk a városhoz, és 3ig volt időnk, akkor indult tovább Panormitisre, ahol volt még egy óránk. Majd kb. megint 1,5 óra a hazaút. A hatalmas komp viszonylag gyors volt, a hullámokat nem lehetett érezni rajta egyáltalán. Ha jól láttam volt mosdó és büfé és természetesen árnyékos helyek. Az ára 17 euró/fő!!! Szerintem mi jártunk a legjobban. Meg lehet csinálni azt is, hogy 7 euróért elviszik a robogót, kiszáll vele az illető Symi városában, és motorral megy át Panormitisre, majd ott visszaszáll a hajóra, és hazajön. A jegyeladó szerint nagyon szép, és megéri. Mi végül nem vittük, mert a hajóról is látni akartuk a szigetet, meg sétálni akartunk a városban, és nem tudjuk mennyi idő motorral átérni a sziget végébe. No meg oda nem való akármilyen robogó, mert nagy magaslatok vannak, olyan motor kell hozzá, ami ezt bírja. De ha legközelebb mennék, már tuti vinném a motort is. Ja, és természetesen érkezés után busszal vissza is vittek a Mandraki kikötőbe. Nagyon-nagyon meg voltunk elégedve vele - a legolcsóbb volt, és valószínűleg itt volt a legkisebb a tömeg.

És akkor tartozom még Halkival. Mi sajnos nem mentünk át, anyagi megfontolások miatt. icon_redface.gif De ha visszamegyek még egyszer Rodoszra, kötelező lesz. No a pontos infók: ahogy azt bottakati is írta már korábban, a Dodekanisos Seaways indít gyorskompokat (tényleg gyors, a mi kompunkat úgy lehagyta, mint a huzat, pedig a miénk sem volt lassú). Csütörtökönként indul 9:00kor, és 10:20ra ér Halkira, majd 16:00kor indul vissza, és 17:25re van Rodoszon. Szintén indul vasárnaponként 9kor, 10:20ra ér oda, de az majd csak 17:50kor indul vissza, és így 19:00ra van Rodoszon. Nyilván a vasárnapi jobban megéri. Az ára 37,80 euró/fő. Viszont arra figyelni kell, hogy ez a menetrend elvileg júli 11.-től szeptember 18.-ig tart, és változtathatnak is rajta!

Szintén van még lehetőség átmenni Halkira Skala Kamirosból, ahonnan egy helyi étterem pincérnője szerint 10kor indul a komp, és 16 órakor jön vissza, és 25 euró/fő az út.

Ennyire emlékeztem, és ennyiről volt prospektusom. A Proteust csak ajánlani tudom, nekünk nagyon kellemes csalódás volt, szerintem jobban jártunk, mint azok, akik az idegenvezetőnél fizettek be, mert állítólag nagy tömegnyomor volt. Mi nem voltunk sokan, fordított sorrendben ment, és oda mehettünk, ahova mi akartunk, mert nem kellett idegenvezetőt követni...

Majd még jelentkezem a bolti árakkal, és a kölcsönzős árakkal!

# 1868
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170964 Üzenet linkje2011-07-25 19:15:24 

Sziasztok!

A Pillangók völgyét mennyi idő alatt lehet kényelmesen bejárni?

Kedves Trinity, köszi a tájékoztatást az árakról! icon_smile.gif

# 1869
Relisa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
63 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170987 Üzenet linkje2011-07-25 22:07:45 

Sziasztok! Csütörtökön megy még valaki Falirakiba??? Trinity nagyon jól jött most ez a kis beszámolód!! icon_smile.gif Kösszi szépen!!! Ja és még azt akartam kérdezni hogy a Monte Smith hegyre melyik írányba induljunk???
# 1870
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171023 Üzenet linkje2011-07-26 11:42:06  Válasz a #170897. hsz-ra Előzmény #170897

Szia Bottakati!

Igen jövő vasárnap utazunk, előre is köszönöm szépen, hogy átküldöd icon_smile.gif.

Üdv.

Timike icon_smile.gif

# 1871
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171024 Üzenet linkje2011-07-26 11:44:16  Válasz a #171023. hsz-ra Előzmény #171023

Timike, ma reggel már át is küldtem. Jó tervezgetést!

Szia
bottakati

# 1872
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Cicmarek
Aktív fórumos
Aktív fórumos
207 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171090 Üzenet linkje2011-07-26 20:44:26 

[quote="AniFeri"]Sziasztok!

A Pillangók völgyét mennyi idő alatt lehet kényelmesen bejárni?

Szia!

A pillangók völgye 1km-es távolság felfelé a hegynek. Kényelmes sétával mi kb. 2-2,5 óra alatt jártuk be. Ebben benne van, hogy a legtetején leültünk fagyizni, séta közben megálltunk pillangókat fényképezni. Van olyan rész ahol csak egyesével férsz el, nehéz kerülni az előtted haladót.
Ez a térképe a pillangók völgyének.

# 1873
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171091 Üzenet linkje2011-07-26 20:58:35 

Köszönöm szépen Cicmarek!
# 1874
Relisa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
63 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171169 Üzenet linkje2011-07-27 21:36:28 

Már csak 1 nap és holnap indulááás Rodoszra!!! icon_smile.gif Már alig várom!!!!
# 1875
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#171192 Üzenet linkje2011-07-28 07:49:06 

De jó neked, irigyellek!
Jó utat és kellemes nyaralást kívánok!
Utána pedig várjuk az élménybeszámolót icon_smile.gif

KERESŐ: