#1711892011-07-28 07:23:11 Válasz a #171163. hsz-ra
Először rajtam is kifogott az Obelixes gyros, de minden nap egyre többet tudtam megenni belőle. Az utolsó napon egymás elé ültünk mint férfi a férfival, egymásnak feszültünk, és legyőztem a gyrost. Tényleg nagy adag volt. =)
#1711912011-07-28 07:48:05 Válasz a #171180. hsz-ra
Az igaz, én sem csalódtam még a görögökben kaja ügyben. Remélem itt is szokás az, hogy kaja után adnak valami ajándék desszertet Isten tartsa meg jó szokásukat
Sziasztok! Láttam hogy az árakról beszéltetek. Én azt tapasztaltm, hogy egy kicsit drágább mint pl Rodosz vagy Kos vagy Kréta de ez lehet hogy pont abban az időszakban volt amikor hirtelen felment az euró árfolyama....
Egyébként tény hogy bárhol lehet mérsékelten költeni ha az ember odafigyel, viszont olyan jó tavernák vannak hogy jólesik a dőzsi-dőzsi. Szerintem a világ összes pénzét el lehet költeni mert olyan jó kütyüket meg bigyókat meg hasznos dolgokat lehet kapni.....
Szóval akinek van mivel az támogassa a görög gazdaságot!!!! (rájuk fér)
És egy tipp: a kikötővel szemben vagy egy kocsma a sarkon (a lámpás kereszteződésnél) ahol a falra egy buzukizó öregúr van festve (pár éve még élt) nagyon jó gyrost lehet kapni. Itt a helyiek szoktak enni, szóval elég jó hely annak ellenére hogy nem túl bizalomgerjesztő első látásra - de nekünk éppen ezért tetszett.
Sziasztok!
Az ÁRAKHOZ szeretnék hozzászólni.
Mi tavaly (2010.09.hó) utószezonban voltunk, így azért a 10 nap alatt is már tapasztaltuk az árcsökkenést.
2 hely van, amit ajánlok Laganasban: az egyik a King of Burger a főutcán ha a tengerrel szemben állsz jobb kézre a parttól a második üzlet, az első egy kis ABC. Kedvesek, megismertek, és finom, jó giroszt adtak, a végén már 1.3 Euróért, de náluk estére mindig elfogyott, így mindig friss volt, mindig volt bevételük, jó üzletpolitika !
A másik hely a Panos ami a felső utcában van, ami a tengerrel párhuzamos, a Taj Mahaltól a központ felé van. A T.M.-t mindenképp megtaláljátok, Indiai étterem, na a környékén keressétek, van kis kiülő, kb 8 asztal, de überfinom a cucc náluk! Sültek minden mennyiségben és típusban, saláták, és girosz, de olyan...!
Amit még ajánlok: A LIDL, ami a főúton van. A görög LIDLben az a jó, hogy a termékeik döntő többsége GÖRÖG, tehát nem német, mint nálunk. A parti boltokban is sok-sok Lidl termék van, csak épp más áron. Ha valaki nem minden nap éttermezik akkor érdemes ellátogatni, tök jó ajándékokat is lehet venni, hiszen mondom, minden görög cucc, lekvárok, mézek, sütik, szezám szelet, csokik, borok, minden. Kb fél-egyharmad áron. A Zakintos-Laganas busz bizonyos járatai elhaladnak a Lidl előtt, robogóval, motorral megközelíthető, gyalog is vállalható, túl lehet élni, de jó hátizsák kell hozzá!
Mi 100.000 Ftnyi Eurót vittünk, kb 350 Euró, 2 személynek, na ebből 50et ellopott a takarítónő, 22ért vettünk gyógyszert, (hasmenés) a többit fakultatív utakra fizettük (nem az ut.irodával, hanem "utcán-elkapósos-alkudos" értékesítőktől), (szigetkör autóval, busszal, hajóval) minden nap ettünk giroszt és 2szer éttermeztünk. Egy Lidl és néhány apró ajándék még belefért. És még maradt néhány centünk... Ja, hát itthonról vittünk reggelinek valót, szalámi, sajt, lekvár, kenyeret ott vettünk, vittünk rízst, ott vettünk halakat, salátának valót. Mi alapból is szeretünk főzni, így ott is belefért. De ne valami konyhatechnikai bravúrra gondoljatok, egy kis sült hal görög salival, lecsós hal=mint a stifado csak hallal, ilyesmik. A porleveseket hanyagoltuk, inkább ottani alapanyagokból dobtuk össze a betevőt. Mondom, vacsi meg mindig girosz, hol itt, hol ott!
Tehát az a lényeg, hogy miután a szigeten baromi sok látnivaló van, így egyszerűen kell a több pénz. Azelőtt Sartin voltunk, az pl egy nagyon pihentető nyaralás volt, egy Thessaloniki városnézés fakultatívval és egynapos robogóbérlés-fürdőzés végett. Tehát ott nem kellett ilyen sokat költeni. De ha Zakyn vagy nem teheted meg, hogy nem nézed meg a hajóroncsot felülről, aztán személyesen szemből, s ez már 2 fakultatív, vagy hajó/autóbérlés, és akkor ott van még a másik part, Porto Vromi, stb. A fővárosba Laganasból mi busszal mentünk be, reggel mentünk, délután jöttünk, sétáltunk, giroszoztunk, kb ennyi, sok néznivaló nincs. A busz 1.7ért vitt be ha jól rémlik. Egy útra egy személynek ennyi. Ennél se többet, se kevesebbet nem ér, ha kocsit béreltek felesleges azzal fővárost nézni!
Üdv!
Sz
Jó nyaralást mindenkinek!
Hát ige, a fővárosban van 1 db múzeum ahol összegyűjtötték az 1952 vagy 53-as földrengés után maradt romokat meg van egy templom. Kb ennyi de azért nem szabad kihagyni mert mégiscsak a FŐVÁROS. Ehhez tényleg nem kell autó.
Ja, egyébként 1 hét alatt kétszer volt földrengésünk...... nem lepődtünk volna meg annyira ha a helyi idegenvezető felvilágosít, hogy ez tök normális.
Kellene egy kis segítség!
Szánom-bánom, de ilyen-olyan oknál fogva eddig ment a szüttyögés, hogy mikor és hová menjünk, azt hittem még lesznek jó helyek Zantéra, de látom nagyon sok elfogyott már. Mi most még egy utolsó helyet tervezünk elcsípni a Dimitra aparthotelt. Természetesen egyből rákerestem a fórumon, de nem nagyon találtam semmit
Valaki tud segíteni, illetve, hogy konkrétan Argassiról kinél érdeklődhetek? Nem szoktam kapkodni, általában már januárban - sőt az előző nyaralás befejeztével nekiállok informálódni, de most így alakult.
Köszönöm, ha segítetek! Ha lefoglaltuk tutira, akkor meg már ráérek molyolni a konkrétumokkal kapcsolatban, hogy hová érdemes elmenni, milyen módon stb.
nagyon köszönöm előre is, szép napot!
#1712912011-07-28 16:27:36 Válasz a #171246. hsz-ra
Szia! Sztem nézd meg a booking.com oldalon de ha van Argassinak honlapja akkor ott is találsz szállást. Nem írtad hogy repülővel vagy kocsival mentek. Repcsi nem tudom mi megy oda de esetleg utazási irodánál kapsz csak jegyet ha szerencséd van.
hátha valakinek segít http://www.justzante.co.uk/
Argassi utcanézegető, a kis emberkét kell a térkép egyes pontjaira egérrel vinni, és meg lehet nézni a környéket
Igazából én azért aggódom ennyit az árakon, mert szinte teljesen kezdő külföldi utazók vagyunk a párommal! Én személy szerint egyszer voltam Horvátországban, akkor autóval, 4-en mentünk, lakókocsis, kajakicipelős nyaralás volt! A párom még nem járt a tengernél! Most pedig busszal megyünk, egy másik országba, kaját nem sokat viszünk, tehát szeretnénk képben lenni! Ezért mi 750-800 euróra gondoltunk, szerintünk az elég lesz! Nincsenek nagy igényeink, nem szórni szeretnénk a pénzt, csak egy átlagosan nyaralni, jókat enni (nem 50 eurós haltálat)! Egy napra szeretnénk autót bérelni, 3-4 alkalommal megvacsorázni egy tavernában, 3 fakultatív program szerepel a tervek között és néhány koktélozós est koktélbárokban! Pár dolgot viszünk ki (pl. 5-6 konzerv reggelire, ahhoz vennénk zöldségeket, néhány leves na és egy üveg igazi magyar pálinka és unicum ) Egyébként meg úgy gondolkodtunk, hogy ebédre gyros vagy valami egyszerűbb dolog (mi még nem voltunk göröghonban, úgyhogy valőszínűleg nekünk még "élmény" lesz az egyszerűbb helyi sajátosságokat enni, amit egyébként szeretünk is, tehát nem mindenféle drága különlegességre vágyunk.