Szia Saci!külön köszönet és mindent bele!!!Ja a 2.dik emeletet vizitelt már le,mert mi az elsőn a gyerekek a 2 lesznek.A prospektusba az volt írva hogy nincs még az a szint felújítva!Remélem azért nem valami vészes.Na szia
#1724652011-08-08 12:36:36 Válasz a #172449. hsz-ra
Szia Tallér
nekünk is jo lenne a pénteki találkozo,mi nem megyünk semmilyen fakultativra ezért nagyon ráérünk, a saját kirándulásainkat elötte és utána is van idönk megoldani, már csak a helyét és az idejét kell pontositanunk. Jamasz szerintem dolgozni fog de megvárjuk neki mikor jo
Én rákocskát, meg mindenféle halakat találtam már. Polipot még csak enni tudtam Sartin picit sűrűbb volt a vízben az élővilág. Nei Poriban sokak örömére nincsenek tengeri herkentyűk. Én is csak néhány kishallal és ha minden igaz egy medúzával találkoztam. Azonkívül csak a motorozás, illetve az utazásaink során találkoztunk állatokkal, de azok a parton voltak... Én megmondom őszintén nem megenni akarom. Meg akarom szeretgetni
NeiPori túlsó felén, tehát a Theo éttermén túl a homokdűnéknél, ahol magas a fű, ha bementek a tengerbe 30-40 m után van egy homokpad, és azon és annak környékén 20-30 cm-es rákokat találtok, amiket pénteken árulnak a piacon! Sokat fogtunk, de el is engedtük, mert nem tudom hogyan kell elkészíteni. Itt van polip is bőven. Erre a részre kevesen járnak, szinte csak esténként a görögök jönnek le ide fürdeni, és szép nagy tenyérni nyelvhalakat és láttunk. Sajnos nem tudtuk kifogni őket. A magas fűben nagyon sok görög teknőst láttunk.
#1724792011-08-08 13:18:09 Válasz a #172471. hsz-ra
a rákot szépen hazaviszed,vigyázva hogy ne csipje meg a füled, teszel fel fazékban vizet forrni és amig melegszik,ráérsz simogatnia a rákokat,majd egyszer csak hirtelen beledobálod öket a forrásban lévö sos vizbe és 10 percig fözöd, ez a leghumánusabb megölése a ráknak,mert a nyakát nem tudod elvágni,sem fejbe vereni, sem sziven szurni,kiveszed a vizbo és már lehet is cuppogni befelé öket
Szia Mindenkinek!!!!
Sajnálom,hogy idáig nem jelentkeztem,de a nyaralás után nem alakultak itthon valami fényesen a dolgaim.Meg persze ami igazán rátetézett a dolgokra,hogy betört a laptopom kijelzője,ami miatt még most is a biztosítóhoz járok...Szóval teljesen net nélkül maradtam!!!!
De a lényeg,hogy csodálatos volt a kint eltöltött egy hét!!!!
Remek időnk volt,bár szerintem ezekről a dolgokról a többiek már beszámoltak! Nagyon vágyódom vissza! A tenger isteni volt,és ami legjobb volt az egészben,hogy végre teljesült az álmom a tengerre néző kilátással!!!!
Az árak picit emelkedtek,de nem vészes!!!! Nagyon jó utat kívánok a mostanában indulóknak
Nagyon örültem annak,hogy sikerült egy kis találkozót összehoznunk!!
Sancho és Jamasz !!! Külön köszönöm ,hogy megismerhettelek benneteket!És persze Diddli!!!Kár ,hogy te nem tudtál eljönni!!! De annak,hogy találkoztunk nagyon örülök!!!
Az este én nagyon jól éreztem magam veletek!!! Remélem hamarosan megismételhetjük!!!!
Sancho a képet ,majd eltudod küldeni???
-MYLO-
#1724882011-08-08 13:45:46 Válasz a #172471. hsz-ra
Szia Eramama!
Mi pont azon a részen voltunk ahol a Theo étterem. De mi pont ott mentünk le az étteremnél a napozóágyak mellett. Arrébb nem néztük Na ha legközelebb arra járunk, akkor azért csak meglesem.
Mint írtam is Sartin nagyon sok állatkával találkoztunk, igaz ott van egy kimondottan sziklás kis öböl és oda bementem búvárszemüveggel, ott fogtam a süniket is.
#1724912011-08-08 13:54:20 Válasz a #172481. hsz-ra
Szia Mylo!
Örülök, hogy ismét itt vagy közöttünk A pároddal értekeztünk néhányszor. Már én is leírtam mennyire örültünk, hogy megismerhettünk Titeket és igazán kedves és szimpatikus embereket ismerhettünk meg, ez külön öröm volt. Leginkább ott lehetett lemérni, hogy milyen jól érezzük magunkat együtt, amikor a találkozó után álltunk az út szélén és csak nem akaródzott senkinek menni Épp beszéltünk is róla, hogy lehetne tartani egy Nei Poris találkozót, ahol megismerhetnénk azokat is akikkel nem sikerült találkozni Küldd el az e-mail címed priviben és azonnal küldöm a képeket!
Szegény rákocskák Én egyszer láttam amint egy hölgy két polipot csapkodott a sziklához. Már olyan volt, mint egy darab rongy.. Jó, jó persze hogy megeszem... csak ne lássam a halálukat...
Valahol hallottam, hogy a leforrázásnál olyan sikító hangot adnak ki a rákok.
Ugye ez nem igaz?
Ágó
maguk a rákok nem adnak hangot,mert nincs mivel, a páncél alá beszorult levegö ahogy melegszik és kiáramlik az esetleg sikitásnak tünhet, de még mindig csendesebb mint egy kakas a bicska alatt
ha jo mélyen lenyomod a fazékban a vizbe akkor ugysem hallhato semmi, a halak sem sikitoznak pucolás közben
Valahol hallottam, hogy a leforrázásnál olyan sikító hangot adnak ki a rákok.
Ugye ez nem igaz?
Ágó
A rák páncélja adja azt a sikításnak tűnő hangot, mikor a forró víz feszültséget okoz. De ez van elő írva az erősebb megeszi a gyengébbet, mikor Nei Pori-ban cápa vadászatra mentem én voltam az erősebb, és elkészítettem a cápa uszony levest!!!
#1725092011-08-08 17:50:20 Válasz a #172506. hsz-ra
Jó pár évvel ezelőtt Pefki-n voltam és nem tudtam hogyan kell azokat a fránya aprócska rákokat elfogyasztani, én meg megettem mindenestől, láttam, hogy a szakács és a pincér nevet rajtam, oda nem jöttek volna te b....ó nem úgy kell. De azóta Toma vendéglőjében megtanultam, csak a testében lévő fehér anyagot fogyasszuk, a többi nem ehető, hál isten nekem nem lett semmi bajom másnap sem.