Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7981
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Knut
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173140 Üzenet linkje2011-08-14 18:30:44 

Sziasztok!Mennyire kihalt szeptember végén?Üzletek,éttermek,ajándékboltok nyitva vannak?Autóbérlést hol,mennyiért?
# 7982
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173142 Üzenet linkje2011-08-14 18:40:07 

Knut!

Egyáltalán nem kihalt, sőt vannak rendesen, de nincs az a zsúfoltság, mint főszezonban.
Ugyanúgy nyitva van minden, és sokkal olcsóbban is megvehetsz dolgokat, mint főszezonban. Én például több dolgot is 50%-al olcsóbban vettem meg, mint ahogy pár nappal azelőtt láttam.
Autóbérléssel kapcsolatban majd jönnek a többiek segíteni, ugyanis tavaly nem béreltünk, idén viszont már tervezzük. icon_smile.gif

# 7983
Gaby955
Aktív fórumos
Aktív fórumos
63 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173143 Üzenet linkje2011-08-14 18:50:42  Válasz a #173140. hsz-ra Előzmény #173140

Szia Knut!

Tavaly okt. 5-én jöttünk haza Pargáról. Csodálatos idő volt, napközben 30-32 fok, viszont az éjszakák már hűvösebbek. Volt, hogy csak 16 fok volt. Tehát kell vinni melegebb holmit is a lenge nyáriak mellé. A viz még jó meleg 25-26 fokos volt. Többször van zivatar, ami szinte özönvíz-szerü, de nagyon meleg van akkor is.
Autót könnyebben és olcsóbban lehet bérelni, mint nyáron. Most júliusban 44€+ 8€ biztositás/nap volt a legolcsóbb. 5-6 megbízható autókölcsönző van. Üzemanyag ára most 1,669-1.799€-ig kuttól függően.
Szeptemberben a boltok még nyitva vannak, igaz nem éjfélig, 22-23 körül kezdenek bezárni, okt. 1-től pedig csak 1-2 van nyitva.
Jóval olcsóbb minden és ha kp-ben fizetsz akkor jól lehet alkudni is. Ilyenkor számlát ne várj. icon_smile.gif

Gabi

# 7984
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173153 Üzenet linkje2011-08-14 19:45:44  Válasz a #173083. hsz-ra Előzmény #173083

Szia Lina_01!

Nem szoktam ilyenekre reagálni, de a hozzászólásod egy picit felidegesített!
Ebben benne van a már napok óta olvasható van-e takarítás van-e wc papír van-e ruhaszárító + csipesz van-e szemeteszsák...

Hol is kezdjem....
Mindjárt így összegzésként tanácsolnám, hogy ha neked az ilyen dolgok ekkora problémát okoznak, akkor inkább kocsival vagy repülővel utazz!(bár a kocsiban sem viszek magammal tartalék 4 kereket meg 2 szíjat a repülő meg nem visz tartalék hajtóművet...)
És így már remélem érted is, hogy mi az egésszel a gondom!

A sofőrök akik téged épségben elvisznek és hazahoznak szerintem megérdemelnek ennél egy kicsivel több türelmességet....
Nem fog végig próbálni 7x darab ülés mindig. Valamint ha kiderül, hogy rossz akkor is mi a frászt tud vele csinálni??? Én pl egyszer sem döntöttem meg az ülésemet mert tiszteletben tartom a mögöttem ülőt(én 192cm vagyok és pl Tolo-ig is kibírtam)!!
Ugyan ez a helyzet a szíjszakadással. Szerinted ők tudták, hogy el fog szakadni? Mert ennyi erővel minden út előtt cserélhetnék és még akkor is elszakadhat...

A fent leírtak második felére annyit reagálnék, hogy mindenhol oda van írva egy apartmannál, hogy önellátás!
Mindenki aki apartmanba megy igenis vigyen magával:
- wc papírt
- szemeteszsákot (wc-be is kell)
- ruhaszárító kötelet + 10db csipeszt(nem foglal sok helyet)
- törölközőt (enélkül megint nem tudom, hogy lehet elindulni...)
- fertőtlenítő kendő
- mosószer + szivacs
És végül a takarítás. Szerintem mindenki meg tudja fogni a seprőt és fel tud söpörni nap 1-2 alkalommal!Engem kimondottam zavarna ha valaki idegen a szobánkba mászkálna míg nem vagyok ott!

Ezzel a kis felkészüléssel máris elkerülhetjük az idegeskedést...

Senkit nem akartam megbántani ezeket csak mint észrevételeket írtam le. Egy pár éve már utazó vagyok így megvan a supi kis listánk amivel még eddig nem volt gond sehol.

Mindenkinek jó nyaralást akinek még hátra van!
Én a jövő évet tervezem Pargára ezért olvasom nagy figyelemmel ezt a fórumot!

Üdv
Laci

# 7985
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173166 Üzenet linkje2011-08-14 21:23:41  Re:

killerlaca írta:
A fent leírtak második felére annyit reagálnék, hogy mindenhol oda van írva egy apartmannál, hogy önellátás!
Mindenki aki apartmanba megy igenis vigyen magával:
- wc papírt
- szemeteszsákot (wc-be is kell)
- ruhaszárító kötelet + 10db csipeszt(nem foglal sok helyet)
- törölközőt (enélkül megint nem tudom, hogy lehet elindulni...)
- fertőtlenítő kendő
- mosószer + szivacs
És végül a takarítás. Szerintem mindenki meg tudja fogni a seprőt és fel tud söpörni nap 1-2 alkalommal!Engem kimondottam zavarna ha valaki idegen a szobánkba mászkálna míg nem vagyok ott!

Szia killerlaca!
Teljesen egyetértek mindazzal, amit írsz! Az első részével is, meg a másodikkal is, amihez hozzáfűznék pár dolgot:
- WC papír - lehet kapni Görögországban is, különféle árfekvésben
- szemeteszsák: bárhol vásárolunk, legyen az akár valami apróság, adnak hozzá szatyrot, nos, ez megfelel szemetesnek
- ruhaszárító kötél és csipesz: 2-3 méter spárga csak akad otthon és nem foglal helyet, csipesz pedig van a boltban, mi mindig veszünk egy csomaggal, mert olcsó és nagyon jó minőségű (1-1,5 EUR 12 darab kb 10-12 centis csipesz, jó erős rugóval, ami bírja a szeleket, és bizony remek szolgálatot tesz itthon is)
- takarítás: akinek nem tetszik, hogy nincs takarítás, menjen 4 csillagos hotelbe!

# 7986
Lina_01
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173176 Üzenet linkje2011-08-15 07:42:45 

Kedves Killerlaca (ahogy látom, nomen est omen) és Mediterraneo!

Alapvető feladata a buszsofőröknek, hogy minden hosszabb indulás előtt egy rövid vizsgálatot tartsanak a járművön. (Sőt, képzeljétek, ezt nem csak a buszvezetőknek, hanem minden autóvezetőnek kutya kötelessége!) Ez nem a kis buksimban született csak úgy meg, hanem az idegenvezető tájékoztatott erről ott a buszon. Az ékszíjon látszódott, hogy nem elpattant, hanem fokozatosan szakadt el. Ráadásul voltak a buszon hozzáértők, akik egybehangzóan állították ezt... Azt, hogy az ülés nem volt dönthető csak megemlítettem, de egy szóval sem írtam, hogy ezért panaszt tettem volna bárki illetékesnek is. Tudjátok, Murphy-t én is ismerem. icon_smile.gif
Attól, hogy volt mulasztásuk, hálás vagyok azért, hogy épségben hazahoztak. De ha az 50 fokos, levegőtlen buszban valaki komolyabban rosszul lett volna (pl idős ember, mert volt olyan is köztünk), akkor már bezzeg befognátok a szátokat... Arról nem beszélve, hogy a pénzemért nem várok mást se itt, se máshol, mint amiben a kifizetés előtt megállapodtunk.

Az apartmannal kapcsolatosan:
- kedves figyelmetlen fórumtársak, olvassátok el még egyszer a korábbi hozzászólásaimat, ugyanis abban azt írom, hogy TANÁCSOS az útra legalább egy gurigát vinni, mert kellhet. Azt, hogy ott kaptunk, csak tapasztalatként írtam le - mint az összes többi mondatomat is.
- a takarításról annyit, hogy ha a szolgáltatásban benne foglaltatik pl az ágyneműcsere, a takarítás, vagy bármi egyéb, akkor szintén joggal várja ezt el az ember! Ha úgy rendeled meg, hogy ez nem jár, az megint más tészta. Nem mellesleg seprű nem is volt a szálláson, ellenben volt felmosó vödör felmosó eszközzel, amivel - képzeljétek, mire vetemedtem! - minden tusolás után felmostam a vizet a fürdőszobában, nehogy elcsússzon valamelyikünk.
- azt is írtam, hogy vettem mosogatószert meg szivacsot, és aki utánunk megy lehet, hogy szerencsével jár, mert otthagyják a háziak, de azért szintén érdemes magukkal vinniük a most indulóknak.

Gonoszak vagytok, mert nem fikázni akartam itt bárkit vagy bármit, hanem a tapasztalataimat írtam le!
Az, hogy Ti így nekem támadtatok teljesen ok nélkül, Titeket minősít.

Végezetül: ez a fórum nem azért van, hogy letámadjuk azokat, akik jó szándékkal megírják a tapasztalataikat, hanem azért, hogy tapasztalatcserével megkönnyítsük, segítsük egymás utazását!

# 7987
Euaeia
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173212 Üzenet linkje2011-08-15 16:28:07 

Van vmelyik Walteros apartmanban wifi lehetőség?
Köszi!

# 7988
Szabi77
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173229 Üzenet linkje2011-08-15 19:15:58 

Sziasztok, Dinos apartmanról senki nem tud semmit? Kezdek megijedni, szeptemberben pedig indulás! Megköszönném ha egy mondatot írna valaki a szállásról. Köszi.
# 7989
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173231 Üzenet linkje2011-08-15 19:28:48  Válasz a #173176. hsz-ra Előzmény #173176

Szia Lina_01!

Nem akart neked támadni senki odaírtam, hogy nem "csak" neked szól!
Amit kiragadnék ismét, hogy azt ne mond nekem ha egy idősnek baja lesz mert 40fok volt a buszban az akkor a sofőr hibája!
De tényleg befejeztem nem akarok senkit bántani téged sem! icon_wink.gif

Árakról(kenyér,sütik,ásványvíz,üdítők, valamint éttermek árai) tudna valaki infót adni a kereső az istennek se ad i semmit 2napja.

Köszönöm előre is.

Üdv
Laci

# 7990
Eszes19
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173233 Üzenet linkje2011-08-15 20:04:39  Válasz a #173212. hsz-ra Előzmény #173212

Szia! Ha nincs is az apartmanban, a kikötőben tuti sikerül netezni, főleg esténként...icon_smile.gif
# 7991
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173319 Üzenet linkje2011-08-16 19:52:13  Válasz a #173233. hsz-ra Előzmény #173233

Sziasztok Pargások mához egy hétre már nem leszünk itt, akár találkozhatnánk is de eddig semmi konkrét melyik nap és mikor
Vagy én adjak meg egy napot valamikor és ott aki jön az ott lesz aki nem az nem
De esetleg egy grill partiPL: a Christiában ott van sütési lehetőség
Én megsütöm a kaját ill. vacsit ha szeretitek a grill csirkét mell ill. comb + tzatziki persze lenne grill tarja is esetleg comb is és némely zöldség is padlizsán,cukkini, pari és paprika csak sajna kevés a jelentkező tudnom kéne kinek van kedve jönni és beszélgetni Pargáról ill. Görögföldről azaz egy Pargai Hellasz találkozóról, és aki bele szálna a vacsórába pénzel
Ki mit iszik én válalok 2LOuzot pár sört ill. Fanta citromot, többi a tietek lenne
Aki úgy érzi hogy talizunk és benne van ebben akkor jelentkezen itt a fórumon és Priviben küldje el a teló számát én megpróbálok mindenkivel fel venni a kapcsolatott
Én a Walterrel megyek aug.-22-én aki velük jön ott meg talál
De aki nem az irjon számot válaszolok
Persze ez senkinek nem kötelező mindenki saját felelőségére jön
Persze a vacsi némi nemű kiadással jár én saját zsebböl fogom fizetni ,
aki eljön attól elfogom kérni azt a pár eu-t icon_lol.gif
Aki meg nemszereti a húst az jeleze akkor több lesz a zöldség icon_lol.gif

# 7992
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173320 Üzenet linkje2011-08-16 19:59:39 

B verzió kiülünk a városi strandra és ott eliszogatunk és ott beszélgetünk egy megbeszélt időpontba
# 7993
Vita81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173387 Üzenet linkje2011-08-17 16:40:16 

Sziasztok!

Jövőhét kedden már ott vagyunk Pargán és megcsodálhatjuk!
A mai éjszalka az utólsó munkanapom a nyaralás előtt, ezt már féllábon is kibírom, mivel a másik felem már Pargán van!
Jó készülődést mindenkinek, jövőhéten találkozunk!

Vita81 icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 7994
Euaeia
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173404 Üzenet linkje2011-08-17 19:01:46  Válasz a #173320. hsz-ra Előzmény #173320

Üdv, átvettünk a "vócsert" 10 órakor indulunk hétfőn a Planetárium elől icon_smile.gif . Ti 2-en jöttök?
# 7995
Vivahellasz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173456 Üzenet linkje2011-08-18 10:55:49 

Autóbérlés tavaly 1napra 120 euro volt.Mi a Parga Rent-től béreltünk.
Megjegyzem,hogy mindenhol máshol jóval olcsóbban béreltünk.
Parga drága hely,de szeptemberben már olcsóbb lesz minden.
A fakultatívak is itt voltak a legdrágábbak.
Meteora innen 50euro,Albánia 75 euro,Acheron folyó 40euro,Vikosz szurdok 40euro,Jón tengeri hajókázás 45 euro....

Mi már többször is voltunk,mert ismerősünk kint lakik és ha tudunk megyünk bármikor icon_cool.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 532 533 534 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu