#1737382011-08-21 17:39:22 Válasz a #173663. hsz-ra
Köszi. B kategóriás jogosítvány van, azzal nem lehet motort vezetni (50 cm3-ig) mint itthon? Vagy ott olyan motor nincs? Ez napi ár? Esetleg azt tudnád, hogy az autóbérlés mennyi lenne egy napra?
#1737542011-08-21 21:32:21 Válasz a #173693. hsz-ra
Sziasztok kedves mindnyájan!
Sajnos péntek hajnalban mi is hazaértünk,de fáj a kicsi szívem,mert vissza akarok menni
Ma du.már megírtam a beszámolómat,de a küldés pillanatában elszállt csak kicsit voltam ideges!!!!!
Ismételni sok mindent már nem akarok,néhány gondolatot azért megosztanék veletek,hisz nagyon sok mindent kaptam én is ettől a fórumtól
Utazás:aug.9-én indultunk Jászberény mellől du.2 órakor,határokon sima átjutás (Tompa)nulla várakozás,Szerbiában a már megírt pályadíjak,rendőröket csak láttuk,bajunk nem volt velük,Belgrádon sima átjutás,maciknál szokásos pályadíjak(bár egyik helyen zsebre dolgoztak)hűtővíz felforrt az utastársainknál-kényszerpihenő,2 órás alvás hajnalban egy benzinkútnál,görög határon iszony hosszú kocsisor,de a görög határőr kb.fél órás állás után a magyar kocsikat kiszedte a sorból és küldte előre(örök hála sima továbbhaladás,Sithonián bedugulás,rendőri irányítás...szóval kb.12-re értünk ki.
Szálláskeresés:szomorúan olvasgattam az előttem szólókat (Relax,bocsi,én tényleg azt hittem könnyebb lesz,még én biztattalak A mi szállástalálásunk 15 perc alatt lezajlott bár mi célirányosan mentünk,ÖRÖK HÁLA MÉG MINDIG FATINAK (írok neked még privit)ő ajánlotta a Neraida étterem apartmanját,gyorsan megtaláltuk,megnéztük és már cuccoltunk is föl,nem túlzás,ha azt mondom,hogy fél óra múlva a megérkezésünk után már a teraszon ittuk,amit vittünk
Az apartmanról:tengertől csak a sétány választotta el,minden reggel az Athost a felkelő nappal és a tengert csodáltuk,hatalmas apartman,2 szobával(soha ilyen jó helyen és ilyen nagyban még nem voltunk)hatalmas hűtő fagyasztóval,gáztűzhely sütővel,légkondi,ja és 6 személyes,mindez 80euró/nap...annyira örültünk,hogy még alkudni is elfelejtettünk,ráadásul a tulajféleség,Leó(aki nem az a Leó) tud magyarul,mert a felesége magyar és kaptunk búcsúzáskor másfél liter cipurrot is bár Leó meg a mi magyar pálinkánkat kóstolta
Hol voltunk,mit láttunk? Neos Marmaras-piac (nagyon szupi,tünemények a görögök,kínálgatták a bort-isteni finom édes,a cipurrot,sajtot)gyönyörű az odavezető út,sok helyen megálltunk fotózni.Halott város...félelmetes és fantasztikus!Narancspart...gyönyörűűűűűűűűűű,de felháborító,mennyire tönkreteszik a vadkempingezők és turisták!Azonkívül csupa-csupa gyönyörűség Sarti!!!!!!!!Bár én a Sarti beaches rész tengerpartját az ófaluhoz hozatnám,ott isteni a part,lágyabb homokos,az Ófalunál gyorsan mélyül,bár mindenhol gyönyörű tiszta!Na és a felkelő nap a dombról nézve...hát valami csoda!!!!!!!
Az egész kis városka nagyon szép,tiszta,rendezett,kedvesek a görögök...szóval vissza akarok menni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok,
Ha esetleg valaki tudna kellemes, tengerparti apartmant 2 fő részére, közvetlen elérhetőséggel, nem irodán keresztül, kérlek írjátok meg! Szeptember 2-án indulnánk. Köszi! katalin.nemeth@pr.hu
#1737642011-08-21 21:59:51 Válasz a #173693. hsz-ra
folytatnám...
A főtér nagyon kis aranyos és szép,ott ücsörögtünk egyszer a reggeli órákban a lányommal,egy séta után,amikor közeledett hozzánk egy idős nénike,aki mosolyogva megállt mellettünk azért,hogy egy "kalimérát"mondjon...háááát megható volt,majd elolvadtunk És mindenhol ilyen kedvesek,igyekeztünk mi is görögül köszönni mindenhol és megköszönni,ezt díjazták nagyon
Hol ettünk?Szintén nektek köszönhetően gyűjtöttem össze a "hol érdemes enni"című dolgokat,így ettünk a Neraidában(ha már ott laktunk egész jó volt,Platánia étterem-nagyon finom és bőséges kaja mindenből,10-ből 15 pontot érdemel Emmanuel étterem-bocsi Erika!!!!de nagyon nem jött be Azonkívül gyros Sassosnál,Ovelixben,Aigaionál-jók voltak mind!!!
Kalóztanya (én azt hittem mindig zsúfolt,de amikor mi voltunk,szinte senki nem volt)koktél,net,az a valamilyen játék a gyerekeknek
Kszifiasz!!!!!Köszönet neked is,mert a te leírásod alapján találtuk meg a Halott várost (nem tudom,miért nem hirdetik jobban ezt a csodát)Remélem,a Stavroson eltöltött hetetek is olyan szép volt,mint Sartin!!!!!
Éva!!!Neked is köszi,mert a Narancsparthoz meg te juttattál el a narancssárga anyaggal
Szóval nagyon szép,sőt GYÖNYÖRŰ HELY SARTI!!!!!!!Én görögben mindenhol imádok lenni,de vágytam(tunk)arra,hogy minden évben más helyre menjünk...most azt mondom,hogy ide újra és újra és újra visszamennék,a 8 hely közül ez volt a legjobb,legszebb!!!!!!!!Szóval meg is értettem,miért vagytok ti Sarti-fanok
Visszaút:fájó szívvel 18-án de.10 órakor indultunk,Salonikiben a GPS megtréfált vagy 3-szor (pedig odafele nagyon ügyes volt :)Macedóniában durrdefekt
egyébként sima haladás,átjutás mindenhol,de véletlenül Röszke fele mentünk,na ott,hogy mi volt...kéregetők hada és km-es több soros kocsisor,ami persze nem haladt,így 1 órás araszolgatás után értünk olyan helyre,ahol meg tudtunk fordulni és irány Tompa,2 perc és reggel fél 5-kor gördültünk be a kapunkon
Felejthetetlen volt ez a 8 nap,sok gyönyörűséget éltem meg és át,oldalakat tudnék róla írni
Remélem eljutok még ide sokszor!!!!!!!!!!!!
Ha valakinek van kérdése,nagyon szívesen válaszolok,hisz én is nagyon sok ötletet,infot kaptam innen,KÖSZIIIIIIII!!!!!!!!!
További szép nyarat mindenkinek és álmodjunk még Sartiról
#1737732011-08-21 23:34:16 Válasz a #173693. hsz-ra
hello!
hát szerintem ez a helyzet, nem hiszem hogy más ettől nagyon eltérőt tapasztalhatott, de még a strandok is milyen zsúfoltak nem is gondoltam volna ,soha még görögo.ban nem voltam ilyen tömegnyomorban.. rengeteg a szerb és a macedón , mi apartmanunkban is van vagy 5 mac család, de lehet hogy több, vmi rém büdös halakat sütnek minden este....
#1738112011-08-22 12:12:05 Válasz a #173764. hsz-ra
" Szóval meg is értettem,miért vagytok ti Sarti-fanok "
mi már 5x nyaraltunk Sartin 6 év alatt,,,,s az idén el kellett menni Kefalóniára, Lefkadára, így egy picit le tudtam szakadni róla, s menni kell
Pargára, de lesz Sarti amíg élek....Köszi az értékes beszámolódat, együttérzek veled, nekem is mindig vérzik a szívem................ hazajövetelkor
#1738252011-08-22 14:20:38 Válasz a #173802. hsz-ra
Szia!
Szomorú,hogy a Halott várost sehol nem hirdetik,én is itt olvastam róla és kszifiasz leírása alapján tökéletesen megtaláltuk Tehát:Sartitól déli irányban autózol (Toroni felé)és kb.20 km-re van.Fogsz látni egy kis hidat az út felett (eltéveszteni nem lehet).Közvetlen a híd után balra a földút,arra rákanyarodsz,majd azon végig.Amikor ez a földút már betonútban folytatódik,az már a Halott város.Van ott egy kecskefarm is és nagyon sok utca van,némelyik levisz a tengerig,az ott a Christina Beach (mi addig nem autóztunk le).Elég misztikus az egész...Táblát ne keressetek,mert nincs kiírva az úton,hogy "na erre van a Halott város"
#1738282011-08-22 14:41:36 Válasz a #173773. hsz-ra
Szia MrDana!
Remélem azért a némi negatívum ellenére csak jól éreztétek magatokat?!
Abban igazad van,hogy nagy volt a tömegnyomor(bár mi a parton ezt nem tapasztaltuk)de az is inkább este,eleinte nekem sem tetszett,pedig én nagyon szeretem a nyüzsgést-zsongást aztán megszoktam...és sokszor mentünk el a lányommal sétálni még reggel meg leskelődni a boltokban Az Ovelixbe utolsó este sikerült csak bejutnunk,akkor is az utca közepén volt az asztalunk de nem volt probléma
Egyetlen igazi negatívumot tudnék mondani (ami igazából az sem volt az),amikor a Narancsparton voltunk.Már 9-kor kimentünk,hogy legyen helyünk a legnagyobb öbölben,ahol van a büfé is,alig voltak,meg is vettük,amit kellett tisztességesen,hogy a napágyakon feküdhessünk,aztán kb.3 óra múlva odajött a pincérféleség,hogy valamit még fogyasztanunk kell(ene),mert jönnének ide mások is (akkorra már zsúfolásig megtelt,na az igazi tömegnyomor volt Na mi ezen felpukkadtunk,mert ilyet még soha nem tapasztaltunk görögben,mondtuk is,hogy "na a híres görög vendégszeretet"...és felcuccoltunk és távoztunk inkább és nem kértünk semmit,rögtön 10-en lettek a helyünkön Aztán végül is nem volt ez olyan nagy tragédia,úgyis dögmeleg volt
A másik,hogy tényleg nagyon sok szerb volt de a görög határőr mégis a magyarokat szedte ki a határon a sorból