A tájékozódásról még annyit, hogy 'hagyományos' módon, azaz táblák, térkép és orr alapján tájékozódva szinte lehetetlen elveszni a szigeten, ezért én mindig ezt ajánlom... mostanában is volt pár vicces története GPS-es utasoknak a környéken: szerepelt benne kecskepásztor, kis földút a szakadék szélén, kecskenyáj, szakállas görög néni, hegylakó, 3 órás menetidő Egremnire... ))
#1725272011-08-08 19:20:21 Válasz a #172084. hsz-ra
Sziasztok!
Lassacskán két évtizede Athaniban élek, és azt kell,hogy mondjam sajnos a nyugati parton való tájékozódás még mindig sokkal nehézkesebb mint keleten. Ha jól belegondolunk egy külföldi turista helyzetébe aki nem ismeri a görög betűket könnyen eltévedhet, hiszen számtalanszor látom,hogy latin betűkkel nincs kiírva, azért GPS-el illene eltalálni bárhova azt aláírom:D
Amúgy ha bárki a nyugati parton szeretne szállást bérelni, szívesen várom az érdeklődését, írjatok bátran:)
#1725582011-08-09 01:25:04 Válasz a #172527. hsz-ra
Hát igen, jobban és következetesebben is kitáblázhatnák...és a GPS-ekről nem kéne azt mondani, hogy ismerik a szigetet:-), képzeld, mikor Egremniről 3,5 órát jöttek GPS-szel és egy kecskepásztor fordította őket vissza vmi pici földútról...
Na, de ne ijesszünk el senkit, Lefkadán nem lehet elveszni, eddig is megoldotta mindenki így vagy úgy:-)
Én is azt erősíteném meg, hogy józan paraszti ésszel gps nélkül is eltalálni mindenhova.
Mi az autó-kölcsönzőstől kapott térképpel jöttünk-mentünk és nem volt semmi extra, persze néha benéztem a térképet, de az-az én hibám volt, hiába nem vagyok jó mitfárer…
Persze a gps mindig jó és egyszerűbb, de én élveztem a tábla nézegetést, térkép bújást…
Szerintem is térkép alapján simán oda lehet találni,igaz,hogy sok helyen görögül van csak kiírva,de azon a térképen,amit a városban vettünk minden rajta volt.
1óra alatt Nidriből szerintem simán oda lehet érni .
Az utak jók csak szűkek és nagyon kanyargósak,szóval szerintem mindenképp korán érdemes elindulni,még a forgalom előtt.
#1732182011-08-15 17:19:34 Válasz a #172934. hsz-ra
Szia Kotyi, rajta vagyok, hogy kiderítsem (mert átmenni most nem tudok, hogy megnézzem), de egyelőre nem találtam olyan embert, még a kikötőben sem, aki mostanában járt ott...ha megtudom, megírom:-)
#1742672011-08-26 10:41:34 Válasz a #172934. hsz-ra
Szia!
Mi június végén jártunk ott. Egy üvegtigrises büfén kívül nem volt más ott. Mi most voltunk ott először ott, de semmi új építménynek nincsen nyoma. Még ember is alig volt.
#1742762011-08-26 12:23:20 Válasz a #174267. hsz-ra
Így megnyugodtam. Az üvegtigris nem zavar, az ott volt már 2 éve is. Jó fej a néni, bár megölte e polipunkat .
Ezek szerint csak csatornzátak tavaly, bár akkor úgy látszott mintha egy ház alapjait raknák le.
Köszönöm az infot!
Sziasztok! Vasárnap reggel érkeztünk haza, felejthetetlen napokat töltöttünk el ezen a csodálatos szigeten!!! Gyönyörűek a partok, sztem nem olyan vészesek az utak sem, bejártunk mindent amire volt időnk! Lerobbantunk Ducatonál Pár nap kiesett a szerelés miatt, de Eszti és Paja segített megoldani ezt a váratlan helyzetet is!!! Ezúton is köszönjük, hogy minden helyzetben mellettünk álltak és segítettek. Remélem sikerül részletes beszámolót is írni erről a kalandosra sikerült utazásról Nekem Egremni volt a csúcs és fantasztikus a kilátás az "Oázis" tavernából! Niki
#1766782011-10-21 12:15:09 Válasz a #174276. hsz-ra
Bár kicsit off itt Meganisi, de Kotyi kérdezte, mizújs Limonari beach-en.
Tegnap voltunk ott, csak a bezárt üvegtigris volt ott és néhány nudista.
Azért csináltam pár képet, remélem, sikerül betennem:
Volna egy olyan kérdésem, hogy milyen fakultatív program lehetőségek vannak a szigeten? Illetve egy olyan, hogy ha bérelünk robogót és azzal elmegyünk egy strandra, partra, ott van lehetőség lezárni vagy valahol elhelyezni, hogy ne vigyék el amég mi a tengerbe mártózunk?
#1766922011-10-21 23:46:30 Válasz a #176690. hsz-ra
Szia! A szigeten annyi program lehetőség van, hogy a legtöbb utasnak egy hét is kevés ide:-) Ha utazási iroda által szervezett programot szeretnél, úgy tudom, csak egy hajókirándulás van.
A robogót nem kell elzárni, lelakatolni, semmi baja nem lesz.
#1766942011-10-22 10:36:15 Válasz a #176692. hsz-ra
Köszi. Szeptember közepén milyen szokott lenni az időjárás? Akkor is olyan szép tűrkísz kék a tenger a nyugati oldalon? Robogót meg a programokat pedig azért kérdeztem, mert ahogy néztem utazási irodás ajánlatokat, azok főleg Nidri városába "szólnak", de én meg azért szeretnék eljutni Lefkadára, hogy a nyugati parton fürdőzhessek a strandokon, mert ahogy képeken láttam, meseszép.
#1766952011-10-22 11:01:48 Válasz a #176694. hsz-ra
Szeptemberben már becsúszhat 1-2 zápor, de általában nagyon meleg a szeptember és a tenger is jó meleg. És igen, a tenger szeptemberben is türkizkék.
A legtöbb szállás valóban Nidriben és környékén van, mert ez a lefkadai turizmus központja, itt a legnagyobb az élet, de a szigetnek szinte bármely pontján lehet találni szállásokat. Egyébként a sziget elég kicsi, a 2 legtávolabbi pontja is max egy órányira van egymástól. Privit küldtem.