Az említett apartmanról nem tudok semmit, de ha a Green pékség mellett van, akkor az légvonalban 400 m a tengertől. Ne keseredj el, mert nincs messze nem légvonalban sem.
Mi is augusztusban (végén) voltunk és bár pontos vízhőfokot nem tudok mondani, mert nem hőmérővel strandolunk, de azt elmondhatom, hogy ahány öbölben voltunk, az mind más hőmérsékletű volt. A Krioneri és a Piso Krioneri volt a legmelegebb, de ezek sem voltak egy-egy napon egyformák. A Lichnos volt a leghidegebb, számomra döbbenetesen, hiszen már szeptember eleje volt. A levegő pedig nagyon meleg volt.
Ammoudia is meleg volt, de az is csak a sekélyebb, a folyó torkolattól távolabbi részeken. A Valtos is szokható volt.
Ha mégis számokat kell említenem, akkor 22-26 fok közé tenném. Ennél jobbakat is tapasztaltam már tengerben, de Balatonhoz szokott testünknek nem olyan rosszak ezek a számok.
Marija írta:
Sziasztok!
Tavaly elég sok mindent kérdeztem, mégsem jutottunk el sajnos Pargara. Viszont helyette Spanyolországban voltunk, ami nagyon tetszett mindannyiunknak.
Idén viszont ismét Parga lenne az úticél, és mostmár nagyon biztos. Már azt is tudjuk, hogy augusztus 15.-től mennénk 15 napra a Two Brothers apartmanba, ami elvileg a Livada [Livadi ?] nevű utcában található, és a közvetlen közelében van egy pékség, és egy supermarket. [elvileg mellette kéne, hogy legyen] [The Green Bakery, Greg's Market ?]
Gondolom, erről az apartmanról senki sem tud semmit, így hát nem is kérdezek róla. Annak viszont örülök, hogy a Green pékség többször szóba került, és páran megjegyezték, hogy tetszett nekik.
Amit sehol sem láttam, az az, hogy augusztusban mennyi a víz hőmérséklete? [csak júniusi tájékoztatást találtam]. Mivel a google sem adott ki semmi találatot, így a Korfura írt jellemzőket nézegettem. Aszerint 24, ill 26 fokos. Ez igaz ?
És a 400 m-es távolság a tengerparttól? Vagy ez légvonalban értendő?
Remélem, ez már nem lesz túl sok kérdés )
Tudom hülye kérdés de azt hogy lehet megcsinálni ha válaszolok valamire annak ne csak a számát írja ki hanem a kis fehér téglalapba azt is amire válaszolok meg az h ki írt???
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!!
Tavaly Lloret de Mar-ban szép volt a tenger, de brutálisan hideg, szóval nem mondhatnám, hogy a parton töltöttünk egész napokat. Olympic Beachen tavalyelőtt viszont meleg volt a víz [elvileg ott 28-29 fokos], annak a hőmérséklete nagyon tetszett nekünk, bár ott meg egy kicsit zavaros volt a víz, de hát nem lehet minden tökéletes.
Remélem, idén Pargan azért bent bírunk lenni a vízben egyhuzamban tovább, mint 15-20 perc
De az írásaitok, és a képek alapján Parga gyönyörű hely [talán 2 hozzászólást láttam, akik nem voltak teljesen megelégedve ?], szóval valószínűleg akármilyen lesz a tenger, meg leszünk vele elégedve. Valaki már írta, hogy mikor először meglátta képen Pargat, már akkor beleszeretett ; nos, evvel én is így vagyok:)
Úgy, hogy nem a válasz gombot nyomod, hanem az idézetet.
szilvus21 írta:
Tudom hülye kérdés de azt hogy lehet megcsinálni ha válaszolok valamire annak ne csak a számát írja ki hanem a kis fehér téglalapba azt is amire válaszolok meg az h ki írt???
Több ezer képem van Pargáról nagyon szeretnék feltenni, egyet már sikerült, de valahogy nem igazán megy, majd próbálkozom annyira szeretném ha látnátok.
Esetleg tudna valaki valami infót mondani az Apollonos buszokról? Volt már elég rossz tapasztalaton ezzel kapcsolatban egy bizonyos céggel való utazás során
írta:Cofffos: Úgy, hogy nem a válasz gombot nyomod, hanem az idézetet... Köszönöm szépen...
De az idézetből a felesleget ki is lehet - sőt ki kellene - törölni, pl. a képeket, mert így kezelhetetlenné válik a fórum, s ronda is a sok ismétlés! Bele is lehet javítani szükség esetén!
Több ezer képem van Pargáról nagyon szeretnék feltenni, egyet már sikerült, de valahogy nem igazán megy, majd próbálkozom annyira szeretném ha látnátok.
Szerintem inkább add meg a linket, ahova feltöltötted, s ott bárki megnézheti. Én is ezt követem; pl. : https://gk-2008.h-apci.fotoalbum.hu/ A link előtt és utána legyen szóköz!
Szia! Mi voltunk az APOLLON buszaival és semmi probléma nem volt eddig ,tavaly az AEOULUS utazási irodával voltunk az is jó volt. Én nem tudok rosszat mondani a sofőrök jók voltak a helyünk jó volt sokszor megálltunk lehetett cigizni aki akart és reggel időbe érkeztünk, ugyanígy volt hazafelé is.
Beetle,
Mi júni 17-30ig leszünk egyébként.Kb nekünk is ilyesmi összeg lesz mindennel együtt, 2 főre. Szerintem elfogadható az ár, amit írtál.
Beetle írta:
Szia Mona1! Mi is két különböző helyen leszünk és jún. 11-én indulunk és 27.-én jövünk vissza, 2-felnőtt és 16 éves lányunk szállással és utazással együtt a 14 éjszaka 196.000ft lesz. Az Apollon utazási irodával megyünk , szerintem elfogadható az ár. Szerinted?
Sziasztok ismét!
Még eszembe jutott valami, amit sehol sem említettek. Olympic Beachen a parton fánkárusok árultak nagyon finom fánkokat, főleg a mézes tetszett nekem legjobban. Pargan is árulnak így a strandon fánkokat? Ha nem, akkor esetleg valami pékségben hozzálehet jutni? Csorog a nyálam ha rá gondolok, már másfél éve vágyakozom utána [mióta hazajöttünk OB-ről], remélem, augusztusban végre sok fánkot ehetek
Sziasztok ismét!
Még eszembe jutott valami, amit sehol sem említettek. Olympic Beachen a parton fánkárusok árultak nagyon finom fánkokat, főleg a mézes tetszett nekem legjobban. Pargan is árulnak így a strandon fánkokat? Ha nem, akkor esetleg valami pékségben hozzálehet jutni? Csorog a nyálam ha rá gondolok, már másfél éve vágyakozom utána [mióta hazajöttünk OB-ről], remélem, augusztusban végre sok fánkot ehetek