Görögországban játszódó regények, amiket az elmúlt jópár évben olvastam:
Pandelisz Prevelakisz: A halál lámpása
Jorgosz Pszikhundakisz: A krétai futár
Marcekko Venturi: Fehér zászló Kefallonia felett
Louis de Bernieres: Corelli kapitány mandolinja
N. Kazantzakis: Zorbász a görög
N. Kazantzakis: Akinek meg kell halnia
G. Durell: Egy csomó könyve )
Lawrence Durrell: A sötét útvesztő
John Fowles: A mágus
#1797382012-02-20 21:07:20 Válasz a #179706. hsz-ra
Bravo Stratos! Pontosan ez az!
A könyvbe beleszerettem, nem tudtam letenni, úgyhogy nagyon megörültem amikor egészen véletlenül a filmet is felfedeztem. Nem gondoltam volna én sem,hogy ezt sorozatként lejátszhatják, nem tudom hogy hány részes, de én már 4 vagy 5-ik vasárnapja nézem. Kréta amúgy is a szívem csücske, ha pocsék volna a regény vagy a film, én akkor is elfogult lennék Egyvalamit sajnálok szívből, hogy amikor Spinalongán jártam, az a könyv elolvasása előtt volt ha most végigsétálhatnék mégegyszer azokon az utcákon, még jobban értékelném...hátha még egyszer majd eljutok oda.
Az én könyvem többé ne keressétek, becsődölt a kiadó (hála a jó égnek...).
Szia Andi!
Sajnálom, remélem azért a boltokban még kapható, hogy akinek még nincs meg beszerezhesse. Mindenkinek ajánlom.
Majd a következő könyvedet, egy másik kiadóval jelenteted meg.
Juhi, ne sajnáld, én részemről nagyon örülök, hogy így idő előtt kiszabadultam a szerődésből és a számomra totálisan veszteséges üzletből. A könyvből még négy példány van a kiadónál, amit szívesen eladnak nekem féláron , akinek kell, még megveheti, utána nem lehet többé kapni.
Akit érdekel: a Travel Channel-en ismét lesz a Görög ízek.
Első rész: Kréta
június 12. 20:30
június 13. 14:30
június 14. 8:30 és
június 16. 19:30
Gondolom végig vetítik mind a 6 részt heti váltásban. Eddig ennyi van fent az oldalon - legalább is ennyit találtam. Már várom, mert eddig nem sikerült megnéznem mindet.
A múltkor is volt egy görögországi barangolásos filmecske, de abból is csak az utolsó részről szereztem tudomást, sajna
Tudja valaki, hogy görög sorozatokat hol lehet nézni? Angol felirattal kellene. Gondolom, magyar felirattal nem talál senki sem...
Az RTL-en futó "Az éden titkai" c. sorozatot szoktam nézni. Ti is?