#1810152012-03-18 11:33:31 Válasz a #181014. hsz-ra
Szia!!!!
Igen, ez lett, bár nem ilyen későn akartunk menni, de képzeld, Febr. 27 .-én már nem volt hely sehova abban az időpontban amikor akartunk menni. Gyertek Ti is!! Az apartmanról persze senki sem tud semmit, ugyhogy hátha megszán valaki és kapok némi jó tanácsot itt
#1810172012-03-18 11:51:35 Válasz a #181016. hsz-ra
Nem, Marina volt tavaly, de május elején, az első turnussal. Nem bánja, hogy visszamegyünk, mert elég hideg volt, és nem tudott fürdeni, csak kirándulni. Neked, tapasztalat? Vélemény?
Néztem az Apollon honlapján a Salatas házat. Szerintem jó helyen van. A part közel a központ sincs messze. A képek alapján szép kis ház.
Ez a rész tényleg nagyon szép. Kimondottan Sartin nem nyaraltam, de már háromszor jártam ott. Nekem az ófalu rész tetszett jobban. Tudom, hogy szereted az esti nyüzsit. Itt meg fogod találni. Sartiról van buszjárat Neos Marmarasra. Csütörtökön van ott piac. Érdemes ellátogatni. Elbűvölő városka. Egy öböl partján terül el. Az öböl tulsó oldalán Porto Carras. A milliomosok üdülőparadicsoma. Ha motort béreltek, ellátogathattok Toroniba. Nagyon szép a partja.
#1810212012-03-18 13:04:37 Válasz a #181018. hsz-ra
Köszi, a piac, meg az ófalu mozgat valóban:-) Neos Marmarasra is terveztünk, csak bajom volt a Grandos buszokkal... ugye tudod.. Toroni is listás volt, ott nincs 5 fős.. de igy mindenhova elbuszozunk majd... a párom szerintem elvisz motorral, neki itthon is van..én nem merek ott megtanulni motort vezetni:-)
Neos Marmaras valóban egy nagyon jó választás kirándulás szempontjából. Sartiból már maga az út is kalandos elmotorozgatni odáig Az első kis falu Sikhya, ahova szintén érdemes benézni, útközben még van egy borkombinát ahol kis látogatást lehet tenni és bort is lehet kóstolni Marmarason nagyon sok látnivaló van, a kikötőtől kezdve a városon át a kis kajáldákig Mi visszafelé álltunk meg Toroniban, ahol lehet fürcsizni. Útközben találkoztunk egy bari nyájjal, akik az úton haladtak keresztül A motorozástól nem kell tartani. Még 2002 környékén a volt nejemet is Göröghonban tanítottam meg motorozni és a végén már ő vezetett még a szerpentineken is Ha óvatos vagy akkor nem lesz gond A Kalózhajót mindenképpen ki kell próbálni. Attila és a fia Arnold, valamitn Zsuzsa nagyon jó kis programot szerveznek midnen kalózkodni vágyónak. Sassos robogó kölcsönzője mellett található a Kalóztanya koktélbár és ott lehet jelentkezni este 8-tól...
#1810252012-03-18 14:20:08 Válasz a #181023. hsz-ra
Köszi Sancho, az a borozgatás is nagyon jól hangzik
Láttam, a görög körútra készülsz, irigyellek
Szabadság nélkül sajnos nem megy, de én is szerettem volna ezt az utat. De így marad Sarti, én már nagyon várom, már csak arra az apartmanra vagyok kíváncsi, ahova foglaltunk. Bár, amennyi tervem van, csak aludni megyünk "haza".
A gyerekek tudnak ott búvárkodni, meg kagylót, békát, követ gyűjteni, igaz?
Kedves Sancho!
Elolvastam a "sartis" beszámolódat, amiben egy "varázsmondatot" javasoltál. BORITE NA KOPSZETE LIGO APO TIN TIMI? Elmondanád a jelentését? A beszámolódban utaltál az alku lehetőségére, ekkor eszembe jutott egy nagyon kellemetlen tavalyi élményem Stavrosban. -csak azért mentünk oda, mert Sartiról tavaly épp hogy lecsúsztunk. Már nem volt hely.- Elmesélem az "élményt". Kedvesen, mosolyogva és görögül üdvözölve tértünk be egy üzletbe, ahol vásárolni szerettünk volna. Fizetésnél, -ahogy még az utikönyv is javasolta- kedvesen alkuba bocsátkozutunk, illetve próbáltunk. Olyan ellenszenves tiltakozás volt a válasz, (már megint a Magyarok) hogy megszégyenülve távoztunk a fizetés után. Mint akit leforráztak. Közel sem volt olyan kellemes a stavrosi nyaralás mint a sarti i, (nem csak ezért) messze nem olyan barátságosak és vendégszeretők, mint Sartiban. Idén viszont sikerült időben ébrednünk, megyünk Sartiba!
Ágica! Sarti sokkal jobb választás, mint Toroni. Toroni partja nagyon jó fürdőzésre, de maga a település nagyon csendes. Nincs sétáló utcája. Nincs az az esti nyüzsgés, forgatag. Torini, Sarti felöli végén van egy várrom. Úgy tudom le van zárva. Amikor mi ott jártunk, be tudtunk menni. Innen csodás naplementéket tudtunk fotózni. Szerintem a szállás miatt ne nyugtalankodj! Biztos vagyon benne, hogy annyira nem rossz! Marmaras meg az a hely, ahová minden nap visszavágyok.
Szia Ágica2.
A beach részén nagyon sekély a viz. Gyerekkel oda érdemes menni. Ha besétálsz kb 100 métert, derékig ér. A part közelében is lehet találni kagylót, de azok picik. Ha nagyobbat szeretnél sajnos be kell úszni kb 400 métert. Itt 6-7 méter mély a viz, de tisztán látni az 5-6 centis kagylókat. Persze ehez kell egy jó úszószemüveg. Mi egy békatalp hálóját szoktuk bevinni, abba nagyon jól lehet gyüjteni.
#1810362012-03-18 19:11:16 Válasz a #181035. hsz-ra
Köszi, aranyos vagy
Elvileg ez az apartman, ahova foglaltunk, pont középen van.
Úgyhogy mindenki megy arra, amerre szeretne. Azért jól hangzik a 6 cm-es kagyló!!
Viszünk minden féle búvárfelszerelést, meg hálót, meg ami itthon van.
#1810382012-03-18 19:22:15 Válasz a #181025. hsz-ra
Szia Ágica!
Én nem mertem borozgatni, mert féltem volna így motorozni, de tényleg érdemes betérni, mert jó kis kirándulás Sikhyában láttunk banánfát és olajfát is A görög körút még 2 hónap, a nyaralás pedig még 124 nap...jaj sosem jön el...
Én is várom a görörg körutat is, mert van egy pár hely ahol még nem jártam, most majd bepótolom
Az apartmannal én is úgy vagyok, hogy mindegy hova és milyen, mert úgy is csak aludni járok haza Van egy kedvenc mondásom a régiek már ismerik Még egy kartondobozban is ellennék, ha kinn lehetnék
Lehet búvárkodni és mindenféle állatkát gyűjteni. Sarti szélén, ahol a domb is van, ahol a kis kápolna található, ott sziklás rész van ami az elején lassan mélyül és ott sok állatka van. Mindenféle szép kis halak, kagylók, tarisznyarák, néha kisebb medúza és ha ügyeskedtek akkor polip is. Mi sok tengeri sünit szedtünk és amikor kivittem a partra, mindenki szörnyülködött, hogy jaj mi lesz velük... Nos semmi... a sünik a sziklákra kapaszkodva élnek ott nem nagyon bántanak senkit. Én is csak véletlenül nyúltam bele az egyikbe de nem lett tőle semmi bajom. Búvércuccokat lehet kapni szembe a sárga szupermarkettel, egy pecás és hajózási boltban Sassos kölcsönzője felé van, könnyű megtalálni, a sarkon van Én is ott vettem szemüveget és pipát. Úgyhogy hajrá