Tavaly szeptember elején nagyon kedvezőárak voltak, 25 euró éjszakára. Ekkor figyeltem fel erre a hotelre.
Na de januárban a Dias kinálata előbb jelent meg, így ott foglaltunk szállást. Lényegében, Makriba először megyünk, gondolom ok lesz.
Lenne egy kérdésem a régióban levő közlekedéssel....
Ha délre közlekedünk Makriból ( Paralia, leptokária, stb. felé) vissza kell menni az autópályára vagy lehet a partmellett párhuzamossan közlekedni?
és hol fizetős az autópálya? mennyit kell fizetni?
Lenne egy kérdésem a régióban levő közlekedéssel....
Ha délre közlekedünk Makriból ( Paralia, leptokária, stb. felé) vissza kell menni az autópályára vagy lehet a partmellett párhuzamossan közlekedni?
és hol fizetős az autópálya? mennyit kell fizetni?
Lehet, de van ahol el lehet tévedni, ami nem vészes. A Google Térkép elég pontosan mutatja a lehetőségeket. Mi annak idején ezeken a kis utakon jártuk végig az összes nyaralóhelyet. Az autópályán régen volt egy kapu még Makrigialos előtt, s a következő valahol Leptokaria-nál, amiket jó térképpel ki lehetett kerülni, egyébként 2 € volt kapunként, most biztosan több; reméljük, valaki megírja...
köszi a választ... akkor ha csak a Lidlig megyünk bevásárolni autopályázzunk?
Az a leggyorsabb, de... Ha mi teljes önellátással vagyunk, akkor is sajnálom az időt a bevásárlásra, inkább megtervezem előre, hogy mikor mit ennénk (beleértve az éttermeket is), amit lehet (főleg apróságokat, fűszereket, stb.), viszek itthonról ezért, ha lehet olyan szállást választok, ahol van legalább egy kicsi mélyhűtő is, s még akár valamennyi kenyeret is lefagyasztok, hogy ne kelljen naponta vásárlással tölteni az időt; bevált... Na de mindenki másképp csinálja, annyira, hogy akár viszi a kész székelykáposztát, sült húst, stb. még busszal is. Általában egy hétre megy a többség, s akkor nem szabad a kajából kabinetkérdést csinálni, mert az idő amúgy is roppant kevés mindenre. Van aki kihúzza a hetet gyros-szal... Persze, én is élvezem, ha végig tudom kóstolni a helyi finomságok többségét, de ahhoz (egyebek mellett) idő kell!
#1841172012-05-13 16:04:16 Válasz a #184078. hsz-ra
Amit én már megtapasztaltam , hogy Makriból át lehet menni Paraliára mellék úton, még pedig lent a parton elindulsz Paralia felé, lesz egy emelkedő, mellette egy szálloda elmész előtte a parton, és -emlékeim szerint-ahogy "törik" az út, elhagyva a parti szakaszt lesz egy elágazás , és ott ballra az megy Paraliára, és ott van Lidl is az út végén a lámpánál,ahol balra a templomhoz, jobbra meg Katerinibe tudsz menni.Ha Paraliáról akarsz Leptokaria felé menni, akkor meg menjél Katerini felé, és az aútópályán Larisza felé elmész a Litohorói leágazásig , és ott a tenger felé veszed az írányt, és nem a városnak, és onnan simán eljutsz Leptóba.Leptóból a nagy park tengertől messzebik részén levő útcája megy Platamonasba,és onnan Nei Pori már szintén könyen elérhető, a vasút mellett haladva.( nem ott jár a vonat csak a sín van még meg...)
Jó utat!
#1841182012-05-13 16:04:53 Válasz a #184078. hsz-ra
Amit én már megtapasztaltam , hogy Makriból át lehet menni Paraliára mellék úton, még pedig lent a parton elindulsz Paralia felé, lesz egy emelkedő, mellette egy szálloda elmész előtte a parton, és -emlékeim szerint-ahogy "törik" az út, elhagyva a parti szakaszt lesz egy elágazás , és ott ballra az megy Paraliára, és ott van Lidl is az út végén a lámpánál,ahol balra a templomhoz, jobbra meg Katerinibe tudsz menni.Ha Paraliáról akarsz Leptokaria felé menni, akkor meg menjél Katerini felé, és az aútópályán Larisza felé elmész a Litohorói leágazásig , és ott a tenger felé veszed az írányt, és nem a városnak, és onnan simán eljutsz Leptóba.Leptóból a nagy park tengertől messzebik részén levő útcája megy Platamonasba,és onnan Nei Pori már szintén könyen elérhető, a vasút mellett haladva.( nem ott jár a vonat csak a sín van még meg...)
Jó utat!
#1841582012-05-13 22:25:00 Válasz a #184108. hsz-ra
Szia Árpi, közben már írtak részletes választ, de azért én is leírom, amit mi tapasztaltunk. Mi majdnem mindennap bementünk Paraliára, vagy OB-re, vagy Katerinibe. De nagyon sokfelé el lehet jutni úgy, hogy nem kell autópályázni.
Makryból először picit bonyolultnak tűnik az út Paraliára, de később már egyszerű. Elindulsz a tengerparton a Pydnai romok felé, tovább a kis kikötőig, a kikötőnél kell jobbra fordulnod és onnan már egyenesen Paraliára visz az út. Ahogy beérsz Paraliára, szintén tovább egyenesen és jobb kéz felől ott lesz a Lidl, de van még két másik nagy bevásárlóközpont is már Paralián, a görög "szürke-piros, vagy sárga-szürke" (bocsi, hogy csak így írom) de nem tudom leírni a nevét. Biztos kisegítenek majd!?
Mi nagyon szeretjük a görög Lidl-t, bár h.apcihoz hasonlóan mi sem erre fektetjük a hangsúlyt, de azért szeretünk szétnézni az üzletekben.
Én úgy emlékszem, hogy Platamonas környékén van az első fizetőkapu ha Makryból indulsz lefelé, és van egy párhuzamos út az autópályával, mi tavaly jártunk azon. De szerintem érdemes magadnak felderíteni mindent, az a biztos és az már maga egy nagy kaland!!
Remélem jól sikerül majd minden, jó nyaralást kívánok nektek!
Köszönöm szépen a válaszokat, hasznát veszem
Mi a gyermekek végett nem tudunk állandóan a strandon lenni, ezért, nekünk jó jönn kicsikét "vásárólgatni"
Szerencsésebbek vagyunk abból a szempontból, hogy nálunk tíz éjszakásak a váltások, tehát tizenegy napot tudunk élvezni a nyaralásban. Gondolom, bejáródunk ...
Még egyszer köszönöm a részletes leírásotokat, feljegyeztem.
Gondoltam, leírom, hátha valaki szeretné megnézni:-) Mi voltunk itt, autóval, Olympic B-ről... Voltunk a Sólepárlóban, hát, aki erre jár, menjen el, nézze meg.. élmény. Hoztam a sóhegyről sót, megmásztuk, jól összetörtük a térdünket, mert persze lefelé nehéz volt:-)
Az iszaptálcák tök érdekesek voltak, - és tök büdik is-))
A nagy gépek, és csigák, a futószalagok amin a só megy hát... monumentális látvány...
Mi megmondom a frankót...bemásztunk.. csak sorompó volt, de nem őrizte senki, így mentünk... voltak akik szintén így tettek, és voltak, akik benne ültek ebben a meleg, büdös, fekete vízbe, az iszapba... igaz, nem lehetett, de mentek:-))
élmény.. nézzétek meg..
Teljesen váratlanul sikerül mégis eljutnunk Görögországba, Makrygialosra. Volt már valaki szeptember közepén errefelé? Milyen idő lesz vajon? Szeretnénk a sólepárlóba átmenni, az iszapolós programra! Remélem jó idő lesz?! Hétfőn indulás! El sem hiszem, még nem fogtam fel.