Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1852 Üzenet linkje2005-09-14 14:38:17 

Látszik, hogy a konyha nem az én területem. icon_confused.gif A kérdés úgy vetõdött fel, hogy én javasoltam az itthoni halak ikráját, bár ezek ugye édesviziek, plusz a késztermék rózsaszínû. A kérdésem még él: mit tegyek bele az itthon kaphatóak közzül?

A kép beillesztése megoldódott, nem jó helyen kerestem a választ.
Rebeka

# 62
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1854 Üzenet linkje2005-09-14 14:43:53 

Figyelj csak, a konzervnek van egy jellegzetes íze, és sós.
Amit mondjuk a pontyból veszik ki azt úgy izesíted, ahogy akarod, már az nagyon aprószemû a tenerihez képest, azt hiszem tonhalból nyerik, de ez nem biztos.
Most az olcsóbbról beszélek.

Én szoktam a kaviárt felhasználni nekem be vált.

# 63
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1856 Üzenet linkje2005-09-14 14:52:16  ..

Kriszta35 írta:


Én szoktam a kaviárt felhasználni nekem be vált.


És Te tartozol itt egy recepttel is amit megígértem helyetted, úgyhogy nincs más lehetõséged, csak elõre... icon_smile.gif icon_wink.gif

# 64
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1859 Üzenet linkje2005-09-14 15:27:09 

Rebeka írta:
Látszik, hogy a konyha nem az én területem. icon_confused.gif A kérdés úgy vetõdött fel, hogy én javasoltam az itthoni halak ikráját, bár ezek ugye édesviziek, plusz a késztermék rózsaszínû. A kérdésem még él: mit tegyek bele az itthon kaphatóak közzül?

A kép beillesztése megoldódott, nem jó helyen kerestem a választ.
Rebeka


Szia Rebeka!

A receptet ugyan nem ismerem, de a legjobb az orosz fekete kaviár. Nagyobb bevásárlóközpontokban láttam már.
Különben a Tokhal félék ikrájából készül, és a Kaszpi tenger és Aral tó vízében élõ halakból származik. Nagyon finom.

A Tokhal félékrõl még csak annyit, hogy élnek édes vízben is, és ívni még a sós vízbõl is az édesvízhez úsznak el.

Üdv:

# 65
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1860 Üzenet linkje2005-09-14 15:47:15 

A kaviárt én is nagyon szeretem, de mégis az az érzésem nem ez a megoldás kulcsa. Vagy csak arról van szó, hogy 20dkg árát kiszámoltam? icon_lol.gif
Amint lesz egy kis szabadidõm kipróbálom kicsivel és küldöm a tapasztalatot. De aki biztosat tud az alapanyag kérdésében jelentkezzen. Esetleg valaki el is készítette már, csak nincs itt vagy nincs irni kedve?
A "macskás" receptet én is nagyon várom!

Rebeka

# 66
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1861 Üzenet linkje2005-09-14 15:55:41 

Kimásoltam a Receptek oldalról:

Görög halikramártás - taramosalata

Hozzávalók:
20 dkg halikra, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 dl olívaolaj, citromlé
Elkészítés:
A fõtt, tört burgonyát, a reszelt hagymát, a halikrát és az olívaolajat mixerrel elkeverjük, ízlés szerint citromlével ízesítjük.

# 67
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1862 Üzenet linkje2005-09-14 16:02:58 

Igen, róla beszélünk. A gondom még mindig a halikra milyensége, azaz mit vegyek le itthon a boltban a polcról. Férjemet is megkérdeztem, aki velem ellentétben icon_redface.gif igen otthon van a konyhában. Erõs hümmögés volt a válasz.
# 68
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1870 Üzenet linkje2005-09-15 08:02:19 

Kedves Rebeka!

A receptet majd közzé teszem, ha már a Hadnagy megigérte helyettem, és ma veszek egy újgörög-magyar szótárt is, mert a görögírást már eltudom olvasni/most kihúzom magam/, és elkezdem fordítani.
Persze mielõtt itt felteszem, egy görögül is jól tudó emberkét keresek, nehogy az asztalotoktól a gyerekeid elszaladjanak, hogy JÓ ÉG ANYU MIT FÕZTÉL icon_wink.gif


Puszi

Kriszta

# 69
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1871 Üzenet linkje2005-09-15 08:05:30 

Kedves Jox!

Tegnap egy kis hiányosságot tapasztaltam, a fõételek után elmaradt a dessert icon_sad.gif .
Pedig mi itt lányok szeretjük az édeset is!

Ha lenne valami fincsi sütirõl fényképet, azt is megosztanád velünk?
És ha netalán még a receptje is meglenne, ami még nincs a gyûjteménybe felrakva, az se volna rossz icon_wink.gif

Sajnos én csak délután tudom majd élveni a látvány, ha lesz icon_cry.gif

Szia

Kriszta

# 70
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1872 Üzenet linkje2005-09-15 12:54:19  Baklava. Ez nagyon édes, de kérek! :-)


# 71
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadnagy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1873 Üzenet linkje2005-09-15 13:00:00  receptek

Vettem a "fáradságot" és összeszedegettem az internet minden sarkából 100 oldalnyi különbözõ görög receptet.
# 72
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1876 Üzenet linkje2005-09-15 13:44:27 


# 73
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1881 Üzenet linkje2005-09-15 14:34:06 

Kedves Jox!

Köszi a képet, éppen még ebéd elõtt vagyok, de nagyon guszta, lehet meg is csinálom, mert ha jól emlékszem meg van a recept úgye, a gyûjteményben?

Kriszta

# 74
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1886 Üzenet linkje2005-09-15 16:41:01 

Kriszta35 írta:
Kedves Jox!

Nagyon szép ez a fénykép is, és szeretném megkérdezni, mert most tudatlan vagyok,és a képrõl jutott eszembe, hogy ami a kezdõ oladalon van épület az valós?

A rózsazselé dobozán is ez van, és nagyon tetszik nekem

Van még egy dobozzal belõle, és most szívesen megkinálnálak, mert olyan aranyos vagy. icon_wink.gif Hogy is kell ezt átküldeni emailbe? icon_biggrin.gif

Szereted?

Kriszta


Kedves Kriszta35!

Igen valós. Az a kép Szantorinin készült... icon_wink.gif

A rózsazselét nem annyira..., viszont, ha elkészítetted a baklavát, akkor abból küldhetsz egy-két szeletet.
Én inkább a sós ételeket szeretem, de most nem utasítanám vissza a baklavát sem... icon_redface.gif

# 75
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1887 Üzenet linkje2005-09-15 16:53:15 

Kedves Jox!

Köszi az infót, és tényleg csinálni fogok, és akkor megbeszéljük, hova is küldjem icon_biggrin.gif

Kriszta

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu